থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
পি.এম.না রোজগার মেলাগী মখাদা নৌনা ইন্দক্ত তৌবা রিক্রুইৎশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ৭১,০০০ য়েন্থোকখ্রে
অনৌবা এপোইন্তীশিংগীদমক ওনলাইন ওরিয়েন্তেসন কোর্স – কর্ময়োগী প্রারম্ভ মোদ্যুল লোঞ্চ তৌখ্রে
“রোজগার মেলা অসি নহারোলশিংবু শক্তি পীনবা অমসুং মখোয়বু জাতি শেমগৎপদা কেতলিস্ত ওইহন্নবা ঐখোয়গী খোঙথাংনি”
“সরকারগী থবক পীনবা সরকারনা মিসন মোদতা থবক তৌরি”
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি সরকারদা চংলক্লিবা নহা ওইরিবা অনৌবা রিক্রুইৎশিংনা ২০৪৭ ফাওবদা চহি চামা ফারবা ভারতকী মঙলান অদু মঙফাওনবা ঙম্নবা মথংগী চহি ২৫ অসিদা জাতি শেমগৎপগী থৌওংদা শরুক তম্নবগী খুদোংচাবা ফংলগনি
22 NOV 2022 5:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা রোজগার মেলাগী মখাদা নৌনা ইন্দক্ত তৌবা রিক্রুইৎশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ৭১,০০০ য়েন্থোকখ্রে। রোজগার মেলানা এমপ্লোইমেন্ত জেনরেসন হেনগৎহনবদা কেতলিস্ত অমা ওইনা মথৌ তৌরগনি অমসুং নহারোলশিংবু শক্তি পীনবা মখোয়দা অফবা খুদোংচাবশিং পীরগনি লোয়ননা জাতি শেমগৎপদা হকথেংননা শরুক তম্লগনি পান্নরি। মমাংদা ওক্তোবরদা রোজগার মেলাগী মখাদা নৌনা ইন্দক্ত তৌবা এপোইন্তী ৭৫,০০০দা এপোইন্ত লেত্তরশিং খুৎশিন্নখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী সহর ৪৫ হেনবদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং নহারোল ৭১,০০০ হেনবদা পীবনা ইমুং কয়াগীদমক নুংঙাইবগী অনৌবা মায়োল অমদা পুরগনি। মহাক্না ধন্তেরসকী নুমিৎতা কেন্দ্র সরকারনা নহারোলশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ৭৫,০০০ য়েন্থোকখিবা অদু নীংশিংখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ঙসিগী রোজগার মেলা অসি কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক্কী নহারোলশিংদা থবক্কী খুদোংচাবশিং পীনবা মিসন মোদতা থবক তৌরি হায়বগী খুদম অমা ওইরি”।
থা অমগী মমাংদা পাইখৎখিবা রোজগার মেলাগী থৌশিল অদুবু নীংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মতম মতমগী মতুং ইন্না অসিগুম্বা রোজগার মেলাশিং য়ুনিয়ন তেরিরোরীশিং অমসুং রাজ্য কয়ানা পাঙথোক্কনি। মশা-মশাগী সরকারশিংনা মহারাস্ত্র, গুজরাত, উত্তর প্রদেশ, জম্মু অমসুং কাশ্মির, লদাখ, অন্দমান অমসুং নিকোবর, লক্ষদ্বীপ, দামন অমসুং দিয়ু, দদ্রা অমসুং নগর হবেলি অমসুং চান্দিগরদা নহারোল লিশিং কয়াদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশিন্নখিবদা মহাক্না নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় গোৱা অমসুং ত্রিপুরানা নুমিৎ খরনি অসিদা অসিগুম্বা রোজগার মেলাশিং পাঙথোক্নবা শেম-শারি। প্রধান মন্ত্রীনা অসিগুম্বা অচৌবা মাইপাকপা অসিগীদমক দবল-ইঞ্জিন সরকারদা মনা পীখি অমসুং অসিগুম্বা রোজগার মেলাশিং অসি ভারতকী নহারোলশিংবু শক্তি পীনবা মতম মতমগী ওইনা পাঙথোক্কনি হায়না থাজবা পীখি।
ধান মন্ত্রীনা হায়খি নহারোলশিং অসি জাতিগী খ্বাইদগী অচৌবা শক্তিনি। কেন্দ্র সরকারনা মখোয়গী তেলেন্ত অমসুং ইনর্জী অসিবু জাতি শেমগৎপদা শীজিন্নবদা খ্বাইদগী মরু ওইবা মীৎয়েং চংলি। মহাক্না অনৌবা পব্লিক সর্ভেন্তশিংবু তরাম্না ওকখি অমসুং নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না মখোয়দা য়াম্না মরু ওইবা তানফম হায়বদি অমৃত কালদা মখোয়দা মরু ওইবা থৌদাং শীন্নরি হায়না নীংশিংখি। মহাক্না অমৃত কালদা চাউখৎপা লৈবাক অমা ওইহন্নবা লৈবাক্কী ফিরেপতা মখোয়না লৌগদৌরিবা থৌদাং অদু খঙহনখি।
নই দিল্লীগী ছাৱলা বি.এস.এফ. কেম্পতা পাঙথোকপা রোজগার মেলাদা মহাক্কী তরাম্না ওকপগী ৱারোল পীরদুনা দি.ও.পি.তি.গী কেন্দ্র মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়, নহারোল, নুপীশিং, শোত্থরবা কাংলুপশিং অমসুং খুদোংচাবা ফংদ্রবা খুন্নাইগী শরুকশিংগী য়াইফনবা হোৎনবা অসিদা মতম চুপ্পদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা খ্বাইদগী মরু ওইবা মীৎয়েং চংদুনা লাকখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি হেক হৌবদগী হৌনা পি.এম.না নহারোলগা মরী লৈনবা সমস্যাশিং অমসুং হীরমশিংদা মরু ওইবা মীৎয়েং চংদুনা লাকখি অমসুং নহারোলশিংগীদমক হিংনবগী পাম্বৈ, সরকারগী থবকশিং অমসুং ইনকম লৈনবগী অনৌবা লমশিং অমসুং খুদোংচাবশিং পীনবা লেপ্পা লৈতনা হোৎন্দুনা লাকখি।
ওক্তোবর ২২দা নহারোলশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ৭৫,০০০ য়েন্থোকখ্রবা মতুংদা ঙসি রোজগার মেলাগী মখদা নৌনা ইন্দক্ত তৌখিবা রিক্রুইৎশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ৭১,০০০ পীখিববু অপেনবা পোকই হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা মহাক্কী বিভাগনা য়াম্না অথুবদা মথংগী থা খরা অসিদা সরকারগী থবক লাখ ১০ পীনবগী পান্দম থুংহন্নবা মথংগী ইনস্তোলমেন্তগী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং পীরগনি হায়না থাজবা পীখি। মহাক্না হায়, প্রধান মন্ত্রীগী য়াথং মতুং ইন্না মন্ত্রালয় অমসুং বিভাগ পুম্নমক্না মিসন মোদতা সেঙ্কসন তৌখিবা পোস্তশিং মেনশিন্নবা মাইকৈদা থবক পাইখৎলি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি প্রধান মন্ত্রীনা থা খরগী মমাংদা জাতিদা অথুবদা নহারোলশিংদা সরকারগী থবক লাখ ১০ পীনবা ৱাশকখি। মন্ত্রীনা হায় অমুক্কা হন্না প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্না হায়দোকখিবা অদু থবক ওইনা পাঙথোকই অমসুং পুম্নমক ওইথোকপা ঙম্বগী মতিক-ময়াই লৈ হায়বগী খুদম পীখ্রে।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি সরকারদা চংলক্লিবা নহা ওইরিবা অনৌবা রিক্রুইৎশিংনা ২০৪৭ ফাওবদা চহি চামা ফারবা ভারতকী মঙলান অদু মঙফাওনবা ঙম্নবা মথংগী চহি ২৫ অসিদা জাতি শেমগৎপগী থৌওংদা শরুক তম্নবগী খুদোংচাবা ফংলগনি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
PM distributes about 71,000 appointment letters to newly inducted recruits under Rozgar Mela
Launches Karmayogi Prarambh module - online orientation course for new appointees
“Rozgar Mela is our endeavour to empower youth and make them the catalyst in national development”
“Government is Working in mission mode to provide government jobs”
Dr Jitendra Singh says, young new recruits in the government will have the opportunity to contribute in the process of national building over the next 25 years to realise the dream of Century India in 2047
22 NOV 2022 5:54PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi distributed about 71,000 appointment letters to newly inducted recruits under Rozgar Mela via video conferencing today. The Rozgar Mela is expected to act as a catalyst in furthering employment generation and providing meaningful opportunities to the youth for their empowerment as well as direct participation in national development. Earlier in October, 75,000 appointment letters were handed over to newly inducted appointees under Rozgar Mela.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that more than 71,000 youth are being given appointment letters in more than 45 cities in India which will result in a new era of happiness for so many families. He recalled that on the day of Dhanteras, the central government had distributed 75,000 appointment letters to the youth. “The Rozgar Mela of today is proof that the central government is working in mission mode to provide employment opportunities to the youth of the country”, the Prime Minister said.
Recalling the initiation of the Rozgar Mela a month ago, the Prime Minister remarked that several Union Territories and states will keep on organising such Rozgar Melas from time to time. He expressed delight that thousands of youth were provided appointment letters in Maharashtra, Gujarat, Uttar Pradesh, Jammu & Kashmir, Ladakh, Andaman and Nicobar, Lakshadweep, Daman and Diu, Dadra and Nagar Haveli and Chandigarh by the respective governments. He further added that Goa and Tripura are also organising similar Rozgar Melas in a few days' time. The Prime Minister credited the double-engine government for this tremendous feat and assured that such employment fairs will be organised from time to time to empower the youth of India.
The Prime Minister said that the youth is the biggest strength of the nation. The central government is according the highest priority to utilise their talent and energy for nation-building. He welcomed and complimented the new public servants. He reminded them that they are assuming this important responsibility in a very special time period, i.e. Amrit Kaal. He highlighted their role in the country’s resolve to be a developed nation in the Amrit Kaal.
In his welcome address at the Rozgar Mela at Chhawla BSF camp in New Delhi, Union Minister for DoPT, Dr Jitendra Singh said, welfare of the youth, women, backward classes and deprived sections of society always remained the top most priority of Prime Minister Narendra Modi.
Dr Jitendra Singh said, right from the beginning, PM Modi has given highest priority to the issues and concerns related to youth and has constantly sought to create new avenues and opportunities for livelihood, government jobs and income for the youth.
Expressing satisfaction over the fact that after distribution of 75,000 appointment letters to the youth on 22nd October, today 71,000 appointment letters were given to newly inducted recruits under Rozgar Mela. He promised to Prime Minister that very soon his department will come out with the next instalment of appointment letters to meet the target of 10 lakh government jobs in next few months. He said, as per the directions of the Prime Minister, all Ministries and Departments are working towards filling up existing vacancies against sanctioned posts in Mission Mode.
It was Prime Minister Modi, said Dr Jitendra Singh, who had, few months ago, promised the nation that he would soon provide 10 lakh government jobs for the youth. Once again, the Minister said, it is evident that Prime Minister Modi does what he says and he has the capacity to make everything “Mumkin” (possible).
Dr Jitendra Singh hoped that these young new recruits in the government will have the opportunity to contribute in the process of national building over the next 25 years to realise the dream of Century India in 2047.