Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Union Agriculture Secretary to hold meeting in Nagaland tomorrow to review major programmes and schemes of Ministry of Agriculture & Farmers Welfare for all North Eastern States
11 NOV 2022 3:54PM by PIB Delhi
A review meeting will be held under the chairmanship of Shri Manoj Ahuja, Secretary, Agriculture and Farmers Welfare, Government of India tomorrow at Central Institute of Horticulture (CIH), Medziphema, Nagaland.
Department of Agriculture and Farmers Welfare, Govt. of India in collaboration with Department of Horticulture/Agriculture Govt. of Nagaland will jointly review and discuss on Schemes of Ministry of Agriculture and Farmers Welfare being implemented in North Eastern Region which are National Mission on Edible oil – Oil Palm, National Mission of Edible Oilseeds, Mission for Integrated Development of Horticulture (MIDH), Mission Organic Value Chain Development for North Eastern Region, Rashtriya Krishi Vikas Yojana (RKVY), Formation and Promotion of Farmer Producers Organization (FPOs), National Bamboo Mission and National Beekeeping and Honey Mission (NBHM).
In the review meeting, different issues will be discussed in length for better implementation of the Central Sponsored Schemes and to harness the potential of horticultural crops, Oil palm expansion, Promotion of the Organic Farming and opportunities for establishment of Startups, Formation of the FPOs Marketing and Export opportunities in the North Eastern Region.
The programme will be attended by the Additional Secretary, Agriculture Commissioner, Horticulture Commissioner, Joint Secretaries and officials concerned from the Department of Agriculture and Farmers Welfare. Senior officers from all the NE states along with stakeholders will also hold interactions to develop strategies and address the issues related to Agricultural and Horticulture development in the NE Region.
Officials arrived at CIH, Nagaland ahead of Saturday’s review meeting

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ সেক্রেতরীনা নাগালেন্দদা হয়েং রিভিয়ু মীতিং পাংথোক্তুনা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংগীদমক্তা পায়খৎপা মরু ওইবা প্রোগ্রাম অমসুং লৌউ-শিংউ অমদি লৌমীশিংগী য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী স্কিমশিং য়েংশিনগনি
11 NOV 2022 3:54PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, শ্রী মনোজ অহলুৱালিয়াগী লুচিং মখাদা নাগালেন্দগী সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ হোর্তিকলচর (সি.আই.ঐচ.)দা হয়েং য়েংশিনবগী মীফম পাংথোক্কনি।
ভারত সরকারগী লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না নাগালেন্দ সরকারগী হোর্তিকলচর/এগ্রিকলচর বিভাগকা খুৎশম্নদুনা অৱাং নোংপোক লমদমদা চলায়রিবা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী স্কিমশিং – নেস্নেল মিসন ওন ইদিবল ওইল – ওইল পাল্ম, নেস্নেল মিসন ওফ ইদিবল ওইলসীদ, মিসন ফোর ইন্তিগ্রেতেদ দিভেলপমেন্ত ওফ হোর্তিকলচর (এম.আই.দি.ঐচ.), মিসন ওর্গানিক ভেল্যু চেন দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন, রাস্ত্রিয় কৃষি বিকাস য়োজনা (আর.কে.ভি.ৱাই.), ফোর্মেসন এন্দ প্রোমোসন ওফ ফার্মর প্রদ্যুসর্স ওর্গনাইজেসন (এফ.পি.ও.), নেস্নেল বেম্বু মিসন অমসুং মেস্নেল বিকিপিং এন্দ হনী মিসন (এন.বি.ঐচ.এম.)গী মতাংদা পুন্না খন্ন-নৈনদুনা য়েংশিনমিন্নগনি।
হঙ্গৎনা য়েংশিনবগী মীফম অসিদা, কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কিমশিংবু নীংথিজনা চলয়ানবা অমসুং হোর্তিকলচরগী লৌরোক্কী মতিক চাবা কান্নবা লৌবা, ওইল পাল্ম এক্সপান্সন, ওর্গানিক ফার্মিং খুমাং চাউশিলহনবা অমসুং স্তার্তঅপ লিংখৎপগী খুদোংচাবা, এফ.পি.ও. শেমগৎপা, লমদমসিগী মার্কেতিং অমসুং এক্সপোর্ত তৌবগী খুদোংচাবা কয়াগী মতাংদা কুপ্না খন্ন-নৈনগনি।
থৌরম অসিদা এদিস্নেল সেক্রেতরী, এগ্রিকলচর কম্মিস্নর, হোর্তিকলচর কম্মিস্নর, জোইন্ত সেক্রেতরী অমসুং লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ য়ুম্বালগী মরী লৈনবা বিভাগশিংগী ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াগনি। এন.ই. রাজ্যশিংগী সেনিয়র ওফিসর অমদি স্তেকহোলদরশিংনা লমদমসিগী এগ্রিকলচর অমসুং হোর্তিকলচর হেন্না চাউখৎহনবগা মরী লৈনবা হীরম কয়া খন্ন-নৈনবগা লোয়ননা মখা পোনবা থৌরাং য়াৎনবগীদমক্তা ৱারী ৱাতাইসু শান্নগনি।
থাংজ নুমিত্তা পাংথোক্কদবা য়েংশিনবগী মীফমগীদমক্তা সি.আই.ঐচ.তা ওফিসিএলশিং য়ৌরকখিবা