হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
নেসনেল স্কোলারশিপ পোর্তেল(এন এস পি)দা নেসনেল মিন্স কম মেরিত স্কোলারশিপ স্কিম(এন এম এম এস)কী এপ্লিকেসনশিং(অনৌবা/রিনিউএল) পীশিনবগী অরোইবা মতম নবেম্বর ১৫, ২০২২নি
03 NOV 2022 11:00AM by PIB Imphal
নেসনেল মিন্স কম মেরিত স্কোলারশিপ স্কিম(এন এম এম এস)কী এপ্লিকেসনশিং(অনৌবা/রিনিউএল) পীশিনবগী অরোইবা মতম নবেম্বর ১৫, ২০২২নি । নেসনেল মিন্স কম মেরিত স্কোলারশিপ স্কিমগী স্কোলারশিপশিং অসি ক্লাস ৮দা লাইরিক তম্বা তোক্তনবা অমসুং মখোয় মখা তানা সেকেন্দরি থাক ফাওবা লাইরিক তম্নবা লাইরিক ফবা শেন-থুমগী ফিবম ফত্তবা কাংলুপশিংগী মহৈরোয়শিংদা পীবনি। চহি খুদিংগী ক্লাস ৯গী খনগৎলবা মহৈরোয়শিংদা ফ্রেস স্কোলারশিপ লাখ ১ পীরি অমসুং রাজ্য সরকার, সরকারগী এদেদ অমসুং লোকেল বোদিশিংগী স্কুলশিংদা তম্বা ক্লাস ১০ অমসুং ক্লাস ১২গী মহৈরোয়শিংদা মখা তানা স্কোলারশিপশিং পীরি। স্কোলারশিপকী শেনফম অসি চহি অমদা লুপা ১২০০০নি।
নেসনেল মিন্স কম মেরিত স্কোলারশিপ স্কিম(এন এম এম এস) অসি মহৈরোয়শিংদা স্কোলারশিপ পীনবা স্কিমশিংগী প্লেতফোর্ম নেসনেল স্কোলারশিপ পোর্তেল(এন এস পি)দা থাগৎলে। নেসনেল মিন্স কম মেরিত স্কোলারশিপ স্কিম(এন এম এম এস)গী স্কোলারশিপশিং অসি দি.বি.তিগী মওংদা পব্লিক ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্ত সিস্তেম(পি এফ এম এস)কী খুৎথাংদা ইলেকত্রোনিক ওইনা মহৈরোয়শিংগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা হকথেংন্না হাপচিল্লে। মসি কেন্দ্রনা চাদা ১০০ পুথোকপা স্কিম অমনি।
চহি অমদা লুপা ৩,৫০,০০০ দগী হেন্দবা শেন্থোক লৈবা মমা-মপাশিংগী মচাশিংনা স্কোলারশিপ অসি লৌবা য়াগনি। স্কোলারশিপ অসি ফংনবা চাংয়েংদা শরুক য়ানবগীদমক মহৈরোয়শিংনা ক্লাস ৮কী পরিখাদা য়ামদ্রবদা চাদা ৫৫দগী তাদনা ফংগদবনি অমসুং মসি এস.সি/এস.তি মহৈরোয়শিংগী ওইনা চাদা ৫ কোমথোক্লি।
স্কিম অসি থাক অনিগী ভেরিফিকেসন লৈরি। অহানবা থাক্তা ইন্সতিতুৎ নোদেল ওফিসার(আই এন ও) লেবেল অমসুং অনিশুবা থাক্না দিস্ত্রিক নোদেল ওফিসার(দি এন ও)লেবেলনি। আই.এন.ও লেবেলগী ভেরিফিকেসনগী অরোইবা মতম নবেম্বর ৩০, ২০২২নি অমসুং দি.এন.ও লেবেলগী ভেরিফিকেসনগী অরোইবা মতমনা দিশেম্বর ১৫, ২০২২নি।

Ministry of Education
Last date to submit applications (fresh/renewal) for National Means cum Merit Scholarship Scheme (NMMSS) is 15th November, 2022 on National Scholarship Portal
03 NOV 2022 11:00AM by PIB Delhi
The last date for submission of applications for NMMSS for the year 2022-23 is 15th November 2022. Under the ‘National Means-cum-Merit Scholarship Scheme’ scholarships are awarded to meritorious students of economically weaker sections to arrest their drop out at class VIII and encourage them to continue their education at secondary stage. One lakh fresh scholarships are awarded to selected students from class IX every year and their continuation / renewal in classes X to XII for students studying in State Government, Government-aided and local body schools. The amount of scholarship is Rs. 12000/- per annum.
The National Means cum Merit Scholarship Scheme (NMMSS) is boarded on the National Scholarship Portal (NSP) - a one stop platform for scholarship schemes given to students. NMMSS scholarships are disbursed directly into the bank accounts of selected students by electronic transfer through Public Financial Management System (PFMS) following DBT mode. This is a 100% centrally sponsored scheme.
Students whose parental income from all sources is not more than Rs. 3,50,000/- per annum are eligible to avail the scholarships. The students must have minimum of 55% marks or equivalent grade in Class VII examination for appearing in the selection test for award of scholarship (relaxable by 5% for SC/ST students).
There are two levels of verification, L1 is Institute Nodal Officer(INO) Level and L2 is District Nodal Officer(DNO) level. The last date of INO level (L1) verification is 30th November, 2022 and of DNO level (L2) verification is 15th December, 2022.