Ministry of Civil Aviation
Union Cabinet nods the change of name of Greenfield Airport at Hollongi, Itanagar as “Donyi Polo Airport, Itanagar
• Name reflects the Arunachal people’s reverence of the Sun (Donyi) and the Moon (Polo)
• Aircraft movements have increased by 113%, from 852 per week in the year 2014 to 1817 per week in 2022.
• Hollongi Airport will be the third operational airport in the State.
02 NOV 2022 4:54PM by PIB Delhi
The Union Cabinet has given its approval for the naming of the new Greenfield Airport at Hollongi, Itanagar, the State Capital of Arunachal Pradesh as “Donyi Polo Airport, Itanagar”.
In January 2019, the Government of India had given its "in-principle" approval for the construction of the Hollongi Greenfield Airport. The airport is being developed by the Airports Authority of India (AAI) with assistance from the Central Government and the State Government of Arunachal Pradesh.
The Resolution was passed by the State Government of Arunachal Pradesh to name the airport ‘Donyi Polo Airport, Itanagar’, which reflects the people’s reverence of the Sun (Donyi) and the Moon (Polo), and symbolises the rich cultural heritage of the State.
Presently, two airports, viz., Tezu and Passighat are operational in Arunachal Pradesh. In line with the Prime Minister’s vision of developing the North-East region as the growth engine of India, the Donyi Polo Airport will be the third operational airport for Arunachal Pradesh, taking the total airport count in the North-East region to 16. Till 2014, there were 9 operational airports in the region. Aircraft movements have increased by 113%, from 852 per week in the year 2014 to 1817 per week in 2022.
The requirement of a Greenfield airport at Hollongi, Itanagar was a long pending demand of the people of Arunachal Pradesh, which has been finally fulfilled under the vision of the Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
ইতানাগরগী হোল্লোঙ্গোইগী গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্তপু “দোনয়ি পোলো এয়রপোর্ত, ইতানাগর” হায়না মমিং ওনবদা কেবিনেতনা অয়াবা পীখ্রে
মমিং অসিনা অরুনাচলগী মীয়াম্না নুমিৎ (দোনয়ি) অমসুং থা (পোলো) লাৎচবা অসিগী মতৌ তাক্লি
এয়রক্রাফ মুবমেন্তনা ইং ২০১৪দা চহি অমগী চয়োলদা ৮৫২ ওইরম্বদগী ইং ২০২২দা ১৮১৭ ওইদুনা ১১৩%গী চাংদা হেনগৎলে
হোল্লোঙ্গি এয়রপোর্তনা রাজ্য অসিগী মথৌ পাংথোকপা অহুমশুবা এয়রপোর্ত ওইরগনি
02 NOV 2022 4:54PM by PIB Imphal
অরুনাচল প্রদেশ রাজ্যগী ইতানাগরগী হোল্লোঙ্গোইগী অনৌবা গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্তপু “দোনয়ি পোলো এয়রপোর্ত, ইতানাগর” হায়না মমিং ওনবদা কেন্দ্রগী কেবিনেতনা অয়াবা পীখ্রে।
হোল্লোঙ্গি গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্ত শাবগী ‘ইন-প্রিন্সিপল’গী অয়াবসি ভারত সরকারনা জনুৱারী ২০১৯দা পীখিবনি। প্রোজেক্ত অসিমক এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (এ.এ.আই.)না কেন্দ্র অমসুং অরুনাচল প্রদেশ সরকারগী মতেংগা লোয়ননা লুপা করোর ৬৪৬ চঙনা পায়খৎপনি।
অরুনাচল প্রদেশ সরকারনা রাজ্যসিগী চৎনবী অমসুং ইনাক খুল্লবা হেরিতেজ মশক তাক্নবগীদমক্তা মীয়াম্না নুমিত (দোনয়ি) অমসুং থা (পোলো) নিংবগী মতৌ তাক্তুনা এয়রপোর্ত অসিবু ‘দোনয়ি পোলো এয়রপোর্ত, ইতানাগর’ হায়না মিং ওনবগী ৱারেপ লৌখিবনি।
অরুনাচল প্রদেশতা হৌজিক এয়রপোর্ত অনি, মিং ওইনা পল্লবদা, তেজু অমসুং পসিঘাত এয়রপোর্ত মথৌ পাংথোক্লি। ভারতকী অৱাং নোংপোকপু লৈবাক্কী গ্রোথ ইঞ্জিন ওইনা চাউখৎহনবগী প্রধান মন্ত্রীগী মঙলানগী মখাদা দোনয়ি এয়রপোর্তনা অরুনাচল প্রদেশকী মথৌ পাংথোকপা অহুমশুবা এয়রপোর্ত ওইগনি অমসুং অৱাং নোংপোক্কী অপুনবা এয়রপোর্ত মশিংবু ১৬ ওইহনগনি। লমদমসিদা ইং ২০১৪ ফাওবদা শুপ্নগী এয়রপোর্ত ৯খক লৈরম্বনি। এয়রক্রাফ মুবমেন্তনা ইং ২০১৪দা চহি অমগী চয়োলদা ৮৫২ ওইরম্বদগী ইং ২০২২দা ১৮১৭ ওইদুনা ১১৩%গী চাংদা হেনগৎলে।
ইতানাগরগী হোল্লোঙ্গিদা লৈরিবা গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্ত অসি অরুনাচল প্রদেশকী মীয়াম্না মতম শিংবদগী পামদুনা লাকপনি অমসুং ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা মঙলান অসি মঙফাওনখিবনি।