রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতি নবেম্বর ২দগী ৫ ফাওবা নাগালেন্দ, মিজোরম অমসুং সিক্কিমদা চৎকনি
01 NOV 2022 7:26PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি, শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মু, নবেম্বর ২দগী ৫ ফাওবা নাগালেন্দ, মিজোরম অমসুং সিক্কিমদা চৎকনি।
নবেম্বর ২, ২০২২দা, রাস্ত্রপতিনা কোহিমাদা পাংথোক্কদবা নাগালেন্দ সরকারনা তরাম্না ওকপগী থৌরম শরুক য়াগনি। থৌরম অদুদা মহাক্না রাজ্য অদুগী ইজুকেসন অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
নবেম্বর ৩, ২০২২দা রাস্ত্রপতিনা কোহিমা ৱার সিমিত্রিদা ইকায়খুম্নবা উৎকনি অমসুং কিগৱেমা খুঙ্গংদা চৎতুনা মফমদা মহাক্না ভিলেজ কাউন্সিগী মেম্বরশিং অমসুং এস.ঐচ.জিশিংগী মেম্বরশিংগা ৱারি শানগনি। নুমিৎ অদুদা মহাক্না আইজোলদা মিজোরম য়ুনিভর্সিতিগী ১৭শুবা কনভোকেসন থৌরম শরুক য়াগনি অমসুং রাজ্য অদুগী ইজুকেসনগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি। নুমিদাংৱাইরমদা, মিজোরম সরকারনা শীন্দুনা আইজোলগী রাজ ভাবন্দা পাংথোক্কদবা তরাম্না ওকপগী থৌরম শরুক য়াগনি।
নবেম্বর ৪, ২০২২দা রাস্ত্রপতিনা আইজোলদা মিজোরম লেজিসলেতিপ এশেমব্লিগী মেম্বরশিংদা ৱা ঙাংগনি। নুমিৎ অদুদা, মহাকপু ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা সিক্কিম সরকারনা শীনবা তরাম্না ওকপগী থৌরম অমা শরুক য়াগনি অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
নবেম্বর ৫, ২০২২দা, দিল্লিদা হল্লক্ত্রিঙৈ মমাঙদা, রাস্ত্রপতিনা রভোঙলা, তাথাগাথা সালদা মাইপাক্লবা নুপীশিং অমসুং এস.ঐচ.জিশিংগী মেম্বরশিংগা ৱারি শানগনি।

President's Secretariat
President of India to visit Nagaland, Mizoram and Sikkim from november 2 to 5
01 NOV 2022 7:26PM by PIB Delhi
The President of India, Smt Droupadi Murmu, will visit Nagaland, Mizoram and Sikkim from November 2 to 5, 2022.
On November 2, 2022, the President will attend the civic reception to be hosted in her honour by the Government of Nagaland in Kohima. On that occasion, she will also inaugurate/lay the foundation stone for various projects related to education and infrastructure in the state.
On November 3, 2022, the President will pay her respects at the Kohima War Cemetery and visit Kigwema village where she will interact with the Village Council Members and the members of SHGs. On the same day, she will grace the 17th convocation of the Mizoram University at Aizawl and inaugurate various education related projects in the state of Mizoram. In the evening, she will also attend the civic reception to be hosted by the Government of Mizoram in her honour at the Raj Bhavan, Aizawl.
On November 4, 2022, the President will address the members of the Mizoram Legislative Assembly at Aizawl. On the same day, she will attend a civic reception to be hosted by the Government of Sikkim in her honour and inaugurate/lay the foundation stones for the various projects of Central and State governments.
On November 5, 2022, the President will interact with women achievers and members of SHGs at Tathagatha Tsal, Ravongla before returning to Delhi.