প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩০ অক্টোবৰৰ পৰা ১ নৱেম্বৰলৈ গুজৰাট আৰু ৰাজস্থান ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডৰ আত্মনিৰ্ভৰতাক আগুৱাই নিবলৈ বদোদৰাত চি-২৯৫ বিমান নিৰ্মাণ সুবিধাৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ই হ’ব দেশৰ ভিতৰতে ব্যক্তিগত খণ্ডৰ প্ৰথমটো বিমান নিৰ্মাণৰ সুবিধা
বানাস্কান্তৰ থাৰাড অঞ্চলটোত পানী যোগান বৃদ্ধিৰ বাবে ৮,০০০ কোটি টকাতকৈ অধিক মূল্যৰ প্ৰকল্পৰ দিশত কাম আৰম্ভ হ’ব
পঞ্চমহলৰ জাম্বুঘোডাত উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উচৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
আহমেদাবাদৰ আছাৰভাত ২,৯০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ ৰে’ল প্ৰকল্প উচৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
কেৱাদিয়াত ৰাষ্ট্ৰীয় একতা দিৱস উদযাপনত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
আৰম্ভ ৪.০ৰ লগত সংগতি ৰাখিত ৯৭সংখ্যক কমন ফাউণ্ডেশ্যন পাঠ্যক্ৰমৰ প্ৰশিক্ষণৰত বিষয়াসকলক সম্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
কেৱাদিয়াত দুটা নতুন পৰ্যটনস্থলী-মেজ গাৰ্ডেন আৰু মিয়াৱাকি বনাঞ্চল উচৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ৰাজস্থানত অখ্যাত জনজাতীয় বীৰ আৰু স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ শ্বহীদসকলৰ বলিদানক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাবলৈ ৰাজহুৱা অনুষ্ঠান ‘মংগৰ ধাম কী গৌৰৱ গাথা’ত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
29 OCT 2022 7:55PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৩০ অক্টোবৰৰ পৰা ১ নৱেম্বৰ, ২০২২লৈ গুজৰাট আৰু ৰাজস্থান ভ্ৰমণ কৰিব৷
৩০ অক্টোবৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বদোদৰাত চি-২৯৫ বিমান নিৰ্মাণ সুবিধাৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব।
৩১ অক্টোবৰত কেৱাদিয়া ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। ইয়াৰ পাছতে তেওঁ ষ্টেছু অফ ইউনিটীত চৰ্দাৰ পেটেলক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিব। তাৰ পিছত ৰাষ্ট্ৰীয় একতা দিৱস উদযাপন অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। আৰম্ভ ৪.০ৰ লগত সংগতি ৰাখি ৯৭সংখ্যক কমন ফাউণ্ডেশ্যন পাঠ্যক্ৰমৰ প্ৰশিক্ষণৰত বিষয়াসকলক সম্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। ইয়াৰ পিছতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বনাছকাণ্ঠ জিলালৈ যাব, য’ত তেওঁ থাৰাডত বিভিন্ন উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। আহমেদাবাদৰ মূল ৰে’ল প্ৰকল্পসমূহো তেওঁ দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব।
১ নৱেম্বৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজস্থানৰ বানশ্বৰ জিলালৈ যাব, য’ত তেওঁ ‘মংগড় ধাম কী গৌৰৱ গাথা’ শীৰ্ষক এক ৰাজহুৱা কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব। ইয়াৰ পিছতে তেওঁ গুজৰাটৰ পঞ্চমহল জিলাৰ জাম্বুঘোডাত বিভিন্ন উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব।
বদোদৰাত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশৰ ব্যক্তিগত খণ্ডত প্ৰথমটো বিমান নিৰ্মাণৰ সুবিধা চি-২৯৫ বিমান নিৰ্মাণ সুবিধাৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব৷ টাটা এডভান্সড ছিষ্টেমছ লিমিটেড আৰু এয়াৰবাছ ডিফেন্স এণ্ড স্পেচ, স্পেইনৰ সহযোগিতাত এই সুবিধা ভাৰতীয় বায়ুসেনাৰ বাবে ৪০খন চি-২৯৫ বিমান নিৰ্মাণৰ বাবে ব্যৱহাৰ কৰা হ’ব। এই সুবিধা প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডত আত্মনিৰ্ভৰতা লাভৰ দিশত এক মূল পদক্ষেপ হ’ব আৰু এই খণ্ডৰ ব্যক্তিগত প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ সম্ভাৱনাক মুকলি কৰাত সহায় কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ অধীনত এৰোস্পেচৰ উদ্যোগত প্ৰযুক্তিগত আৰু নিৰ্মাণৰ অগ্ৰগতি প্ৰদৰ্শন কৰা এখন প্ৰদৰ্শনীও পৰিদৰ্শন কৰিব।
কেৱাদিয়াত প্ৰধানন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হৈ ২০১৪ চনত চৰ্দাৰ বল্লভ ভাই পেটেলৰ জন্ম বাৰ্ষিকীৰ দিনটো অৰ্থাৎ ৩১ অক্টোবৰত ৰাষ্ট্ৰীয় একতা দিৱস হিচাপে উদযাপনৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছিল যাতে দেশৰ ঐক্য, অখণ্ডতা আৰু নিৰাপত্তা ৰক্ষা আৰু সুদৃঢ় কৰাৰ বাবে আমাৰ সমৰ্পণক শক্তিশালী কৰিব পৰা যায়৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেৱাদিয়াত ষ্টেছু অৱ ইউনিটিত ৰাষ্ট্ৰীয় একতা দিৱস উদযাপন অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব। অনুষ্ঠানত ৰাষ্ট্ৰীয় একতা দিৱস পেৰেডৰ সাক্ষী হ’ব, য’ত বিএছএফ আৰু পাঁচটা ৰাজ্যিক আৰক্ষী বাহিনীৰ দল, উত্তৰ মণ্ডল (হাৰিয়ানা), পশ্চিম মণ্ডল (মধ্যপ্ৰদেশ), দক্ষিণ মণ্ডল (তেলেংগানা), পূব মণ্ডল (ওড়িশা) আৰু উত্তৰ-পূব মণ্ডল (ত্ৰিপুৰা)। অংশগ্ৰহণকাৰীৰ উপৰিও কমনৱেলথ গেমছ ২০২২ৰ ৬জন আৰক্ষী ক্ৰীড়া পদক বিজয়ী খেলুৱৈয়েও পেৰেডত অংশগ্ৰহণ কৰিব।
অনুষ্ঠানৰ এক বিশেষ আকৰ্ষণ হ’ব আম্বাজীৰ জনজাতীয় শিশুৰ মিউজিকেল বেণ্ড। বেণ্ডৰ সদস্যসকলে এসময়ত আম্বাজী মন্দিৰত ভিক্ষা খুজিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াৰ পূৰ্বেও এই শিশুসকলে যোৱা মাহত আম্বাজী ভ্ৰমণৰ সময়ত তেওঁৰ সন্মুখত অনুষ্ঠান পৰিৱেশন কৰাৰ সময়ত উৎসাহিত কৰিছিল। অনুষ্ঠানৰ আন মূল আকৰ্ষণসমূহৰ ভিতৰত “হম এক হ্যে, হম শ্ৰেষ্ঠ হ্যে” শীৰ্ষক বিষয়বস্তুৰ ওপৰত এনচিচিৰ বিশেষ অনুষ্ঠান আৰু এক ভাৰত শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতৰ সন্দৰ্ভত সাংস্কৃতিক অনুষ্ঠান, যিটোৱে ৰাজ্যসমূহক একেলগে অনুষ্ঠান পৰিৱেশন কৰাৰ জৰিয়তে আমাৰ সংস্কৃতি প্ৰদৰ্শন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰম্ভ ৪.০ৰ লগত সংগতি ৰাখি ৯৭সংখ্যক কমন ফাউণ্ডেশ্যন পাঠ্যক্ৰমৰ প্ৰশিক্ষণৰত বিষয়াসকলক উদ্দেশ্যি ভাষণ আগবঢ়াব। প্ৰশিক্ষণৰত বিষয়াসকলক লোকসেৱা প্ৰদান শক্তিশালী কৰাৰ বাবে প্ৰযুক্তিগত সমাধানসমূহৰ লাভ উঠাবলৈ সহায় কৰাৰ উদ্দেশ্যে আৰু অন্তিমজন ব্যক্তিক স্বচ্ছ, ফলপ্ৰসূ আৰু দক্ষ কৰি তোলা হৈছে৷ এই বেচত ২৯খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ১৩টা সেৱাৰ ৪৫৫গৰাকী প্ৰশিক্ষণৰত বিষয়াক অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেৱাদিয়াত দুটা নতুন পৰ্যটনস্থলী মেজ গাৰ্ডেন আৰু মিয়াৱাকি বনাঞ্চল দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব। ৩একৰ ভূমিত বিস্তৃত এই মেজ গাৰ্ডেনখন দেশৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ মেজ গাৰ্ডেন। ই মুঠ প্ৰায় ২.১ কিলোমিটাৰ পথৰে বিস্তৃত। ইয়াক ‘শ্ৰীয়ন্ত্ৰ’ৰ আকৃতিত ডিজাইন কৰা হৈছে, যিয়ে ঠাইখনলৈ ইতিবাচক শক্তি আনিব বুলি আশা কৰা হৈছে। বাগিচাখনত মুঠ প্ৰায় ১.৮ লাখ উদ্ভিদ ৰোপণ কৰা হৈছে, যিয়ে প্ৰাকৃতিক দৃশ্যৰ নান্দনিক সৌন্দৰ্য্য বৃদ্ধি কৰিছে। প্ৰায় ২ একৰ ভূমিত মিয়াৱাকি বনাঞ্চল উন্নয়ন কৰা হৈছে। ইয়াত থলুৱা ফুলৰ বাগিচা, কাঠৰ বাগিচা, ফলৰ বাগিচা, ঔষধি বাগিচা, মিশ্ৰিত প্ৰজাতিৰ মিয়াৱাকি অংশ, ঔষধি বাগিচা আৰু ডিজিটেল অৰিয়েণ্টেচন চেণ্টাৰ আছে। জাপানী উদ্ভিদবিজ্ঞানী আকিৰা মিয়াৱাকিয়ে আৰম্ভ কৰা কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি ইয়াক বিকশিত কৰা হৈছে, যিয়ে কম সময়ৰ ভিতৰতে ঘন, থলুৱা অৰণ্য গঢ়ি তোলাত সহায় কৰে।
বনাছকাণ্ঠত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বনাছকাণ্ঠৰ থাৰাড ভ্ৰমণ কৰিব৷ এক ৰাজহুৱা কাৰ্যসূচীত ৮,০০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ পানী যোগান প্ৰকল্পৰ কাম আৰম্ভ কৰা হ’ব৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মূল নৰ্মদা খালৰ পৰা কাছাৰাৰ পৰা দন্তৱাড়ালৈ পাইপলাইনকে ধৰি কেইবাটাও প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, যাৰ ব্যয় ১,৫৬০ কোটি টকাৰো অধিক হ’ব। এই প্ৰকল্পই পানী যোগান বৃদ্ধি কৰিব আৰু অঞ্চলটোৰ কৃষকসকলৰ বাবেও উপযোগী হিচাপে প্ৰমাণিত হ’ব। কাৰ্যসূচীৰ সময়ছোৱাত সুজলাম সুফলাম খাল শক্তিশালী কৰা, মুক্তেশ্বৰ বান্ধ-কৰ্মাৱত হ্ৰদলৈ মোধেৰা-মতি দৌ পাইপলাইন সম্প্ৰসাৰণ, শান্তলপুৰ তালুকৰ ১১খন গাঁৱৰ বাবে জলসিঞ্চন উত্তোলন আঁচনি আদি কেইবাটাও প্ৰকল্প ঘোষণা কৰিব।
আহমেদাবাদত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আহমেদাবাদৰ আছাৰভাত ২৯০০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ দুটা ৰে’ল প্ৰকল্প দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব। এই প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত আছে আহমেদাবাদ (আছৰ্ব)–হিম্মতনগৰ–উদয়পুৰ গজ পৰিৱৰ্তন লাইন আৰু লুনিধৰ-জেতালছাৰ গজ পৰিৱৰ্তন লাইন। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৱনগৰ-জেতালছাৰৰ মাজত আৰু আছাৰভা- উদয়পুৰৰ মাজত নতুন ৰে'লৰো ফ্লেগ অফ কৰিব।
সমগ্ৰ দেশতে ইউনি-গজ ৰে’ল ব্যৱস্থা থকাৰ লক্ষ্যৰে ৰে’লৱেই বৰ্তমানৰ অনা ব্ৰড গজ ৰে’ল লাইনসমূহক ব্ৰড গজলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উৎসৰ্গা কৰা প্ৰকল্পসমূহ এই দিশত আন এক পদক্ষেপ হিচাপে চিহ্নিত কৰিছে। আহমেদাবাদ (আছাৰভা)–হিম্মতনগৰ– উদয়পুৰ গজ পৰিৱৰ্তন লাইন প্ৰায় ৩০০ কিলোমিটাৰ দীঘল। এইটোৱে যোগাযোগ ব্যৱস্থা উন্নত কৰিব আৰু অঞ্চলটোৰ পৰ্যটক, ব্যৱসায়ী, উৎপাদন ইউনিট আৰু উদ্যোগসমূহৰ বাবে উপকাৰী বুলি প্ৰমাণিত হ’ব, যিয়ে পাছলৈ নিয়োগ বৃদ্ধি আৰু অঞ্চলটোৰ আৰ্থ-সামাজিক উন্নয়নত সহায় কৰিব। ৫৮ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ লুনিধৰ-জেচালছাৰ গজ পৰিৱৰ্তন লাইনে ভেৰাভাল আৰু পোৰবন্দৰৰ পৰা পিপাৱৱ বন্দৰ আৰু ভাৱনগৰৰ বাবে এটা চুটি পথ প্ৰদান কৰিব। এই প্ৰকল্পই এই অংশত মাল কঢ়িয়াই নিয়াৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব, যাৰ ফলত ব্যস্ত কানালুছ-ৰাজকোট-বিৰামগাম পথত যান-জঁট হ্ৰাস পাব৷ এই পথে এতিয়া গিৰ অভয়াৰণ্য, সোমনাথ মন্দিৰ, দিউ আৰু গিৰ্নাৰ পাহাৰৰ সৈতেও নিৰৱচ্ছিন্ন যোগাযোগৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব, যাৰ ফলত অঞ্চলটোৰ পৰ্যটন বৃদ্ধি পাব।
পঞ্চমহলত প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পঞ্চমহলৰ জম্বুঘোদাত ৮৬০ কোটি টকা মূল্যৰ প্ৰকল্পৰ দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰাৰ লগতে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। তেওঁ শ্ৰী গোবিন্দ গুৰু বিশ্ববিদ্যালয়, গোধৰাৰ নতুন চৌহদ দেশবাসীৰ নামত উচৰ্গা কৰিব। লগতে ৱাডেক গাঁৱত অৱস্থিত সন্ত যোৰীয়া পৰমেশ্বৰ প্ৰাথমিক বিদ্যালয় আৰু স্মাৰক আৰু দণ্ডিয়াপুৰা গাঁৱত অৱস্থিত ৰাজা ৰূপ সিং নায়ক প্ৰাথমিক বিদ্যালয় আৰু স্মাৰক উচৰ্গা কৰিব।
গোধৰাৰ কেন্দ্ৰীয় বিদ্যালয় নিৰ্মাণৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। তদুপৰি গোধৰা চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ উন্নয়ন আৰু দক্ষতা-দ্য স্কিল বিশ্ববিদ্যালয়ৰ সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব, যাৰবাবে ৬৮০ কোটি টকা ব্যয় হ’ব।
বানশ্বৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী
আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ অংশ হিচাপে চৰকাৰে স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ অখ্যাত জনজাতীয় বীৰসকলক উদযাপনৰ বাবে কেইবাটাও পদক্ষেপৰ সূচনা কৰিছে। ইয়াৰ ভিতৰত ১৫ নৱেম্বৰ (জনজাতি স্বাধীনতা সংগ্ৰামী বীৰছা মুণ্ডাৰ জন্ম জয়ন্তী)ক ‘জনজাতীয় গৌৰৱ দিৱস’ হিচাপে ঘোষণা কৰা, সমগ্ৰ দেশতে জনজাতীয় সংগ্ৰহালয় স্থাপন কৰা আদি জনজাতীয় লোকসকলে সমাজলৈ আগবঢ়োৱা অৱদানক স্বীকৃতি দিয়াৰ লগতে স্বাধীনতা সংগ্ৰামত তেওঁলোকৰ ত্যাগ সম্পৰ্কে সজাগতা বৃদ্ধি কৰা ইত্যাদি উল্লেখযোগ্য। এই দিশত আৰু এটা পদক্ষেপ হিচাপে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজস্থানৰ বানশ্বৰৰ মংগড় পাহাৰত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া ‘মংগড় ধাম কী গৌৰৱ গাথা’ শীৰ্ষক এক ৰাজহুৱা কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰি অখ্যাত জনজাতীয় বীৰ আৰু স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ শ্বহীদসকলৰ ত্যাগক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিব। এই কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভীল স্বাধীনতা সংগ্ৰামী শ্ৰী গোবিন্দ গুৰুলৈও শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰাৰ লগতে ভীল আদিবাসী আৰু অঞ্চলটোৰ অন্যান্য জনজাতীয় লোকৰ সমাৱেশত ভাষণ প্ৰদান কৰিব।
ৰাজস্থান, গুজৰাট, মধ্যপ্ৰদেশৰ ভীল জনগোষ্ঠী আৰু অন্যান্য জনজাতিৰ বাবে মংগড় পাহাৰে বিশেষ গুৰুত্ব প্ৰদান কৰে। যি স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ সময়ত ভীল আৰু অন্যান্য জনগোষ্ঠীয়ে ব্ৰিটিছৰ সৈতে দীঘলীয়া যুঁজত লিপ্ত হৈছিল, সেই সময়ত ১৯১৩ চনৰ ১৭ নৱেম্বৰত শ্ৰী গোবিন্দ গুৰুৰ নেতৃত্বত ১.৫ লাখতকৈ অধিক ভীলে মংগড় পাহাৰত সমবেত হৈছিল। এই সমাৱেশত ব্ৰিটিছসকলে গুলীচালনা কৰে, যাৰ ফলত মংগড় হত্যাকাণ্ড হয়, য’ত প্ৰায় ১৫০০ জনজাতীয় লোক শ্বহীদ হৈছিল।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat and Rajasthan from 30th October to 1st November
To further Aatmanirbharta in Defence, PM to lay foundation stone of C-295 Aircraft Manufacturing Facility in Vadodara
It will be first aircraft manufacturing facility in private sector in the country
In order to augment water supply in the region, work towards projects worth over Rs. 8000 crores to be started in Tharad, Banaskantha
PM to dedicate and lay foundation stone of development projects in Jambughoda, Panchmahal
PM to dedicate railway projects worth over Rs. 2900 crore in Asarva, Ahmedabad
PM to participate in Rashtriya Ekta Diwas celebrations in Kevadia
PM to address Officer Trainees of 97th Common Foundation Course at the culmination of Aarambh 4.0
PM to dedicate two new tourist attractions - Maze Garden and Miyawaki Forest - at Kevadia
In Rajasthan, PM to attend public programme ‘Mangarh Dham ki Gaurav Gatha’ to pay homage to the sacrifices of unsung tribal heroes and martyrs of freedom struggle
29 OCT 2022 7:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat and Rajasthan from 30th October to 1st November 2022.
On 30th October, Prime Minister will lay the foundation stone of C-295 Aircraft Manufacturing Facility at Vadodara.
On 31st October, Prime Minister will visit Kevadia. He will pay homage to Sardar Patel at the Statue of Unity. Then he will participate in the Rashtriya Ekta Diwas celebrations. Prime Minister will address the Officer Trainees of the 97th Common Foundation Course at the culmination of Aarambh 4.0. Thereafter, Prime Minister will reach Banaskantha district, where he will lay the foundation stone of various development projects in Tharad. He will also dedicate to the nation key railway projects in Ahmedabad.
On 1st November, Prime Minister will reach Rajasthan's Banswara district, where he will attend a public programme ‘Mangarh Dham ki Gaurav Gatha’. Thereafter, he will dedicate and lay the foundation stone of various development projects at Jambughoda in Panchmahal district of Gujarat.
PM in Vadodara
Prime Minister will lay the foundation stone of C-295 Aircraft Manufacturing Facility - the first aircraft manufacturing facility in private sector in the country. This facility will be utilised for manufacturing of 40 C-295 aircrafts for the Indian Air Force, through collaboration between Tata Advanced Systems Limited and Airbus Defence and Space, Spain. The facility will be a key step towards achieving Aatmanirbharta in the Defence sector, and will also help unlock the potential of the private players in the sector. Prime Minister will also visit an exhibition showcasing technological and manufacturing strides in the aerospace industry under Aatmanirbhar Bharat.
PM in Kevadia
Guided by the vision of the Prime Minister, it was decided in 2014 to celebrate the birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel viz. 31st October as Rashtriya Ekta Diwas, to reinforce our dedication to preserve and strengthen the unity, integrity and security of the nation. Prime Minister will participate in the Rashtriya Ekta Diwas celebrations at the Status of Unity, Kevadia. The celebration will witness Rashtriya Ekta Diwas Parade, which will include contingents of BSF and of five State Police Forces, one each from Northern Zone (Haryana), Western Zone (Madhya Pradesh), Southern Zone (Telangana), Eastern Zone (Odisha) and North Eastern Zone (Tripura). Apart from the contingents, six Police Sports Medal winners of the Commonwealth Games 2022 will also participate in the Parade.
A special attraction of the programme will be performance by Tribal children’s musical band from Ambaji. The members of the Band once used to beg at Ambaji temple. Prime Minister had earlier also encouraged these children when they had performed in front of him during his visit to Ambaji last month. Other key attractions include a Special Show by NCC on the theme “Hum Ek Hain, Hum Shreshth Hain” and a cultural programme on Ek Bharat Shreshtha Bharat, which will showcase our culture through paired States performing together.
Prime Minister will address the Officer Trainees of the 97th Common Foundation Course at the culmination of Aarambh 4.0. The 4th edition of Aarambh has been held on the theme of “Digital Governance: Foundation & Frontiers”, with a view to help Officer Trainees learn how to leverage the technological solutions to strengthen Public Service delivery and making the last mile delivery transparent, effective and efficient. The batch includes 455 Officer Trainees from 13 Services, from across 29 States and UTs.
Prime Minister will also dedicate two new tourist attractions at Kevadia - Maze Garden and Miyawaki Forest. The Maze Garden is spread over 3 acres of land, making it the largest maze garden in the country. It consists of a total of about 2.1 Km of pathway. It has been designed in the shape of a ‘Shriyantra’, which is believed to bring positive energy to the place. A total of about 1.8 lakh plants have been planted in the Garden, which has added on to the aesthetic beauty of the landscape. The Miyawaki Forest has been developed in an area of about 2 acres. It comprises of native floral garden, timber garden, fruit garden, medicinal garden, mixed species Miyawaki section, medicinal garden and digital orientation centre. It has been developed using the technique pioneered by Japanese botanist Akira Miyawaki, which helps build dense, native forests in a short span of time.
PM in Banaskantha
Prime Minister will visit Tharad in Banaskantha. During a public programme, work on water supply projects worth over Rs. 8000 crore will be started. Prime Minister will lay the foundation stone of several projects, including the Kasara to Dantiwada Pipeline from the main Narmada Canal, costing over Rs. 1560 crores. The project will augment water supply and prove beneficial for farmers of the region as well. Announcement of several projects will also be done during the programme, including strengthening of Sujlam Suflam Canal, extension of Modhera-Moti Dau pipeline to Mukteshwar Dam-Karmavat Lake, lift irrigation scheme for 11 villages of Santalpur Taluka, among others.
PM in Ahmedabad
Prime Minister will dedicate to the nation two railway projects worth over Rs. 2900 crores at Asarva, Ahmedabad. These projects include the Ahmedabad (Asarva) – Himmatnagar – Udaipur Gauge Converted Line and Lunidhar-Jetalsar Gauge Converted Line. Prime Minister will also flag off new trains between Bhavnagar - Jetalsar and between Asarva - Udaipur.
With a view to have a uni-gauge rail system across the country, Railways is converting the existing non Broad Gauge railway lines to Broad Gauge. The projects being dedicated by the Prime Minister mark yet another step in this direction. The Ahmedabad (Asarva) – Himmatnagar – Udaipur Gauge Converted Line is around 300 Km long. It will improve connectivity and prove beneficial for tourists, traders, manufacturing units and industries in the region, which will in turn boost employment opportunities and help in socio-economic development of the region. The 58 Km long Lunidhar-Jetalsar Gauge Converted Line will provide a shorter route for Pipavav Port and Bhavnagar from Veraval and Porbandar. The project will enhance freight carrying capacity on this section, thus decongesting the busy Kanalus - Rajkot - Viramgam route. It will now facilitate seamless connectivity to Gir sanctuary, Somnath temple, Diu and Girnar hills as well, thus boosting tourism in the region.
PM in Panchmahal
Prime Minister will dedicate and lay the foundation stone of projects worth around Rs. 860 crores in Jambughoda, Panchmahal. He will dedicate the new campus of Shri Govind Guru University, Godhara. He will also dedicate Sant Joriya Parameshwar Primary School and Memorial located at village Vadek and Raja Rup Singh Nayak Primary School and Memorial located at village Dandiyapura.
Prime Minister will lay the foundation stone for the building of Kendriya Vidyalaya, Godhra. He will also lay the foundation stone for development of Godhra Medical College and expansion of Kaushalya - The Skill University, worth over Rs. 680 crores.
PM in Banswara
As part of Azadi ka Amrit Mahotsav, the government has initiated several steps to celebrate unsung tribal heroes of the freedom struggle. These include declaring 15th November (birth anniversary of tribal freedom fighter Birsa Munda) as ‘Janjatiya Guarav Divas’, setting up tribal museums across the country etc to recognise the contribution of tribal people to society and increase awareness about their sacrifices in the freedom struggle. In yet another step in this direction, Prime Minister will attend a public programme - ‘Mangarh Dham ki Gaurav Gatha’ at Mangarh Hill, Banswara, Rajasthan, to pay homage to the sacrifices of the unsung tribal heroes and martyrs of the freedom struggle. During the programme, Prime Minister will also pay homage to Bhil freedom fighter Shri Govind Guru and also address a gathering of Bhil Adivasis and other tribal population of the region.
Mangarh Hill holds special importance for the Bhil community and other tribes of Rajasthan, Gujarat, and Madhya Pradesh. During the freedom struggle where Bhils and other tribes engaged in a long stand-off with the British, more than 1.5 lakh Bhils rallied at Mangarh Hill on 17th November 1913 under the leadership of Shri Govind Guru. Britishers opened fire at this gathering, leading to Mangarh Massacre where approximately 1500 tribals were martyred.