କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଅଭିଯାନ 2.0 ଅନ୍ତର୍ଗତ କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ବିଭିନ୍ନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରକ୍ତଦାନ ଶିବିରର ଆୟୋଜନ
29 OCT 2022 10:08AM by PIB Bhubaneswar
କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ 2 ଅକ୍ଟୋବର 2022 ଠାରୁ 31 ଅକ୍ଟୋବର 2022 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅଭିଯାନ 2.0 ର ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଆୟୋଜନ କରୁଛି। ଅଭିଯାନ ସମୟରେ, ଏହାର ତଦାରଖ ଓ କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ପାଇଁ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ/ ବିଭାଗଗୁଡ଼ିକ ବ୍ୟତୀତ କ୍ଷେତ୍ରୀୟ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଉପରେ ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଛି।
ସାରା ଦେଶରେ କୋଇଲା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସଫେଇ ଅଭିଯାନ କରାଯାଉଛି। ବିଶେଷ ଅଭିଯାନ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଏବେ ସୁଦ୍ଧା 1949224 ବର୍ଗ ଫୁଟରୁ ଅଧିକ ସ୍ଥାନରେ ସଫେଇ କରାଯାଇ ସାରିଛି ଏବଂ 3644.34 ମେଟ୍ରିକ୍ ଟନ୍ ସ୍କ୍ରାପର ନିଷ୍କାସନ କରାଯାଇଛି, ଯଦ୍ବାରା 18.546 କୋଟି ଟଙ୍କାର ରାଜସ୍ବ ମିଳିଛି। ସ୍କ୍ରାପ୍ ଏବଂ ଆବର୍ଜନା ସଫେଇରୁ ମୁକ୍ତ ଜାଗାକୁ ବିଭିନ୍ନ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ପାଇଁ ଯଥା ଅତିରିକ୍ତ ପାର୍କିଂ ସ୍ଥଳ, କାର୍ଯ୍ୟାଳୟରେ ବସିବାର ବ୍ୟବସ୍ଥା, ଭଣ୍ଡାରଣ, ବଗିଚା କାର୍ଯ୍ୟ, ସୌନ୍ଦର୍ଯ୍ୟକରଣ ଆଦି ପାଇଁ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଉଛି।
ଏହି ଅଭିଯାନ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ଓ କଲୋନୀରେ କେବଳ ବହୁତ ଉତ୍ସାହ ସୃଷ୍ଟି କରୁ ନାହିଁ ବରଂ ଏହା ସହିତ କର୍ମଚାରୀମାନଙ୍କର କାର୍ଯ୍ୟ ସଂସ୍କୃତିକୁ ସକାରାତ୍ମକ ଭାବରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଭାବିତ କରୁଛି।
କୋଇଲା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ବାରା 28.10.2022 ରେ ଶାସ୍ତ୍ରୀ ଭବନରେ ରକ୍ତଦାନ ଶିବିରର ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଛି, ଯେଉଁଥିରେ ବହୁ ସଂଖ୍ୟାରେ କର୍ମଚାରୀମାନେ ରକ୍ତଦାନ କରିଛନ୍ତି।

Ministry of Coal
Ongoing Activities of Coal Ministry Under Special Campaign 2.0
Organizes Blood Donation Camp
29 OCT 2022 10:08AM by PIB Delhi
The Ministry of Coal is actively undertaking Special Campaign 2.0 from 2nd October 2022 to 31st October 2022. During this campaign, special attention is being given to field/outstation offices in addition to the Ministries/Departments for monitoring and implementation of the campaign.
Cleanliness drive is being carried out the coal fields across the country. More than 1949224 sq. ft. space has been cleaned till date under special campaign initiatives and 3644.34MT of scrap has been disposed of generating a revenue of Rs. 18.546 crore. The space freed up from scrap and waste disposal is being used for various purposes like additional parking space, office sitting arrangements, storage, wider passages , horticultural activities , beautification etc.
This campaign is not only creating a lot of enthusiasum in offices and colonies but positively impacting the work culture of the staff members.
A Blood Donation Camp was organised by the Ministry of Coal at Shastri Bhawan on 28.10.2022 and good number of employees have come forward to donate blood.