Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
PM launches Rozgar Mela – recruitment drive for 10 lakh personnel
“The efficiency of government departments has increased due to the efforts of our Karmayogis”
“Central government is working on multiple fronts simultaneously to create more and more jobs”
Union Minister for DoPT, Dr Jitendra Singh promises to Prime Minister that very soon his department will come out with the next instalment of appointment letters to meet the target of 10 lakh government jobs
Dr Jitendra Singh and MoS, External Affairs Smt. Meenakshi Lekhi address the newly inducted appointees at Rozgar Mela at ISTM ground in Delhi
Prime Minister has constantly sought to create new avenues and opportunities for livelihood, government jobs and income for the youth: Dr Jitendra Singh
22 OCT 2022 3:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi launched Rozgar Mela – the recruitment drive for 10 lakh personnel via video conferencing today. During the ceremony, appointment letters were handed over to 75,000 newly inducted appointees.
Addressing the appointees, the Prime Minister started with greetings and best wishes for Dhanteras. “Today marks the day when a new link in the form of Rozgar Mela is being anchored to the employment and self-employment campaigns in the country that are going on for the last 8 years”, he said. The Prime Minister said that keeping in mind the 75 years of independence, the central government is giving appointment letters to 75,000 youngsters under a programme. “We decided that a tradition of giving appointment letters in one go should be started so that a collective temperament of completing projects in a time-bound way develops in departments”, he said explaining the rationale of the Rozgar Mela. In the coming days also, candidates will get their appointment letters from the government from time to time. “I am happy that many NDA-ruled and BJP-ruled states along with the Union Territories will also organise similar Melas”, he added.
In his welcome address at the Rozgar Mela at ISTM in Delhi, Union Minister for DoPT, Dr Jitendra Singh promised to Prime Minister that very soon his department will come out with the next instalment of appointment letters to meet the target of 10 lakh government jobs in next few months. He said, as per the directions of the Prime Minister, all Ministries and Departments are working towards filling up existing vacancies against sanctioned posts in Mission Mode.
Smt. Meenakshi Lekhi, Minister of State for External Affairs and Minister of State for Culture and Shri Adesh Gupta, Delhi BJP Chief joined Dr Jitendra Singh in addressing the newly inducted appointees at Rozgar Mela at ISTM ground in New Delhi.
Dr Jitendra Singh said, right from the beginning, Prime Minister Modi has given highest priority to the issues and concerns related to youth. He said, Prime Minister has constantly sought to create new avenues and opportunities for livelihood, government jobs and income for the youth.
Dr Jitendra Singh recalled that it was Prime Minister Modi who, in his Independence Day address of 2015, gave a call for “StartUp India StandUp India”, which soon turned into a countrywide movement. The result of this is that now the number of StartUps in India has gone up from 300 to 400 in 2014 to more than 75,000 today and India ranks third in the world in StartUp ecosystem, he added.
Y8EY.jpg)
Dr Jitendra Singh distributed appointment letters to 40 out of 532 new appointees assigned to him from Ministries of Defence, Railways, Home, Finance, Communications, Labour, Mines, Information and Broadcasting, Water resources, Department of Space and Banks. Rest of the letters will be distributed by today itself by concerned departments. The Minister noted that today’s lot released by Prime Minister Covers government posts at all levels including Grade-A, Grade-B (Gazetted), Grade -B (Non-Gazetted) and Grade-C.
LDN9.jpg)
It was Prime Minister Modi, said Dr Jitendra Singh, who had, few months ago, promised the nation that he would soon provide 10 lakh government jobs for the youth. Once again, the Minister said, it is evident that Prime Minister Modi does what he says and he has the capacity to make everything “Mumkin” (possible).
Dr Jitendra Singh said, the 75,000 appointment letters issued today cover nearly all the Ministries and departments in the government and their beneficiaries are spread across all the States and Union Territories of the country. He hoped that these young new recruits in the government will have the opportunity to contribute in the process of national building over the next 25 years to realise the dream of Century India in 2047.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা পর্সনেল লাখ ১০ লৌনবগী দ্রাইব - রোজগার মেলা হৌদোকখ্রে
“ঐখোয়গী কর্ময়োগীশিংনা হোৎনরিবশিং অসিনা মরম ওইদুনা সরকারগী বিভাগশিংগী ইফিসিএন্সী হেনগৎখি”
“থবক হেন্না হেন্না পীবা ঙম্নবগীদমক কেন্দ্র সরকারনা অমুক্তংদা লম কয়ামরুমদা থবক পাইখৎলি”
দি.ও.পি.তি.গী কেন্দ্র মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংহনা মহাক্কী বিভাগনা সরকারগী থবক লাখ ১০গী পান্দম অদু থুংহন্নবা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিংগী মথংগী ইনস্তোলমেন্তগা লোয়ননা অথুবদা মীয়াম মাংদা লাক্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীদা ৱাশকখি
দা. জিতেন্দ্র সিংহ অমসুং এম.ও.এস., এক্সতর্নেল এফিয়র্স শ্রীমতি মীনাক্ষি লেখিনা দিল্লীগী আই.এস.তি.এম. গ্রাউন্দা পাঙথোকখিবা রোজগার মেলাদা নৌনা ইনদক্ত তৌখিবা এপোইন্তীশিংদা ৱা ঙাংখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা লমশিং পুথোক্নবা অমসুং হিংনবগী খুদোংচাবশিং লৈহন্নবা, নহারোলশিংদা সরকারগী থবকশিং পীনবা অমসুং ইনকম লৈহন্নবগীদমক হোৎনদুনা লাকখি: দা. জিতেন্দ্র সিংহ
22 OCT 2022 3:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা পর্সনেল লাখ ১০ লৌনবগী দ্রাইব – রোজগার মেলা হৌদোকখ্রে। থৌরম অদুদা নৌনা ইনদেক্ত তৌখিবা এপোইন্তী ৭৫,০০০ হেনবদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশিন্নখি।
এপোইন্তীশিংদা ৱা ঙাংবা অসি প্রধান মন্ত্রীনা য়াইফ মঙ্গোল পীদুনা অমসুং ধন্তেরসকী য়াইফ-পাউজেল পীদুনা হৌখি। মহাক্না হায়, “ঙসি অসি হৌখিবা চহি ৮দা লৈবাক অসিদা চত্থরক্লিবা থবক পীবগী অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজবগী কেম্পেনশিং অসিদা রোজগার মেলাগী মওংদা অনৌবা লিঙ্ক অমা শমজিল্লিবা নুমিৎ অমা ওইররে”। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কেন্দ্র সরকার অসিনা নীংতম্বা ফংখিবগী চহি ৭৫ অসি নীংশিংদুনা প্রোগ্রাম অমগী মখাদা নহারোল ৭৫,০০০দা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশিন্নরি। রোজগার মেলাগী ৱাখল্লোন অসিগী মতাংদা শন্দোক্না তাক্লদুনা মহাক্না হায়, “ঐখোয়না অমুক্তংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশিন্নবগী চৎনবী অমা হৌদোক্তুনা বিভাগশিংদা অকক্নবা মতমগী মনুংদা প্রোজেক্তশিং লোইশিনবগী অপুনবা তেম্পরমেন্ত অমা শেমগৎনবা ৱারেপ লৌখি”। তুংদা লাক্কদবা মতমশিংদসু কেন্দিদেৎশিংনা মতম মতমগী ওইনা সরকারদগী মখোয়গী এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং ফংগনি। মহাক্না হায়, “এন.দি.এ.না লৈঙাকপা অমসুং বি.জে.পি.না লৈঙাকপা রাজ্যশিং লোয়ননা য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা অসিগা মান্নবা মেলাশিং পাঙথোক্কনি খঙবদা নুংঙাইবা পোকই”।
দিল্লীগী আই.এস.তি.এম.দা পাঙথোকখিবা রোজগার মেলাদা মহাক্কী তরাম্না ওকপগী ৱারোল পীবদা দি.ও.পি.তি.গী কেন্দ্র মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংহনা মহাক্কী বিভাগনা সরকারগী থবক লাখ ১০গী পান্দম অদু থুংহন্নবা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিংগী মথংগী ইনস্তোলমেন্তগা লোয়ননা থা খরা অসিদ মীয়াম মাংদা লাক্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীদা ৱাশকখি। মহাক্না হায়খি, প্রধান মন্ত্রীগী য়াথংগী মতুং ইন্না, মন্ত্রালয় অমসুং বিভাগ পুম্নমক্না সেঙ্কসন তৌখিবা পোস্তশিংদা লৈরিবা অহাংবা ফমশিং অদুবু মেনশিন্নবগী মাইকৈদা মিসন মোদতা থবক তৌরি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহগা লোয়ননা এম.ই.এস., এক্সতর্নেল এফিয়র্স অমসুং এম.ও.এস. কলচর শ্রীমতি মীনাক্ষি লেখি অমসুং দিল্লী বি.জে.পি. চীফ শ্রী অদেশ গুপ্তানা দিল্লীগী আই.এস.তি.এম.দা পাঙথোকখিবা রোজগার মেলাদা নৌনা ইনদক্ত তৌখিবা এপোইন্তীশিংদা ৱা ঙাংখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি, হৌবদগী হৌনা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা নহারোলগা মরী লৈনবা সমস্যাশিং অমসুং হীরমশিংদা খ্বাইদগী মরু ওইবা মীৎয়েং চংদুনা লাকখি। মহাক্না হায়, প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা লমশিং পুথোক্নবা অমসুং হিংনবগী খুদোংচাবশিং লৈহন্নবা, নহারোলশিংদা সরকারগী থবকশিং পীনবা অমসুং ইনকম লৈহন্নবগীদমক হোৎনদুনা লাকখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা ২০১৫দা নীংতম নুমিৎকী ৱারোল পীবদা “স্তার্তঅপ ইন্দিয়া স্তেন্দঅপ ইন্দিয়া”গী ৱাফম থমখিবা অদু অথুবদা লৈবাক শিনবা থুংবগী ইহৌ অমা ওন্থোকখিবা অদু নীংশিংখি। মসিগী ফক ওইনা ঙসি ২০১৪দা ভারত্তা লৈরম্বা স্তার্তঅপশিংগী মশিং ৩০০দগী ৪০০ ফাওবা অদুদগী ঙসি ৭৫,০০০ হেন্না য়ৌবা ঙমহনখি অমসুং ভারতনা মালেমগী স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেমদা অহুমশুবা মফমদা লৈখি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
Y8EY.jpg)
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা দিফেন্স, রেলৱেজ, হোম, ফাইনান্স, কম্ম্যুনিকেসন্স, লেবর, মাইন্স, ইনফোর্মেসন এন্দ ব্রোদকাস্তিং, ৱাতর রিসোর্সেস, দিপার্তমেন্ত ওফ স্পেস অমসুং বেঙ্কশিংগী মন্ত্রালয়শিংদগী মঙোন্দা শীন্নরকখিবা অনৌবা এপোইন্তী ৫৩২গী মনুংদা ৪০দা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং খুৎশিন্নখি। লেমহৌরিবা লেত্তরশিং অদু মরী লৈনবা বিভাগশিংনা ঙসি য়েন্থোকচখি। মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা পীখিবা সরকারগী পোস্তশিং অদুদা গ্রেদ-এ, গ্রেদ–বি. (গাজেত্তেদ), গ্রেদ–বি. (নন গেজেত্তেদ) অমসুং গ্রেদ–সি. য়াওখি।
LDN9.jpg)
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি থা খরগী মমাংদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা জাতিদা মহাক্না নহারোলগীদমক সরকারগী থবক লাখ ১০ অথুবদা পীগনি হায়না ৱাশকখি। অমুক হন্না প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্না ফোঙদোকখিবা অদু থবক ওইনা পাঙথোকই হায়বগী খুদম পীখ্রে অমসুং মহাক্না পুম্নমক ‘মমকিন” ওইথোকপা ঙমহল্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি ঙসি খুৎশিন্নখিবা এপোইন্তমেন্ত লেত্তর ৭৫,০০০ অসুনা সরকারগী মন্ত্রালয় অমসুং বিভাগ পুম্নমক অয়াম্বনা কোনশিনখি অমসুং মখোয়গী বেনিফিসরীশিংনা লৈবাক অসিগী রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা শিনবা থুংনা লৈরি। মহাক্না সরকারদা চংলক্লিবা নহা ওইরিবা অনৌবা রিক্রুইৎশিং অসিনা ২০৪৭তা ভারতনা চহি চামা শুবগী মঙলানশিং অসি মঙফাওনবা ঙম্নবা মথংগী চহি ২৪ অসিদা লৈবাক শেমগৎপগী থৌওংদা শরুক তম্নবগী খুদোংচাবা ফংলগনি।