Prime Minister's Office
PM to inaugurate PM Kisan Samman Sammelan 2022 on 17 October
PM to inaugurate 600 Pradan Mantri Kisan Samruddhi Kendras
Fertilizer retail shops to be converted to Pradan Mantri Kisan Samruddhi Kendras in a phased manner; to cater to a wide variety of needs of the farmers
In a reflection of the continued commitment of PM towards welfare of farmers, PM to release PM-KISAN Funds worth Rs 16,000 crore
Total benefits of more than Rs 2 lakh crore released till date under PM-KISAN
PM to launch Pradhan Mantri Bhartiya Jan Urvarak Pariyojana - One Nation One Fertilizer; under the scheme, PM to launch Bharat Urea Bags
To boost Startup ecosystem in agriculture, PM to also inaugurate Agri Startup Conclave and Exhibition
15 OCT 2022 12:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the two-day event “PM Kisan Samman Sammelan 2022” on 17th October at around 11:30 AM at Indian Agricultural Research Institute, New Delhi.
The event brings together more than 13,500 farmers from across the country and around 1500 Agri Startups. More than 1 crore farmers, from various institutions are expected to attend the event virtually. The Sammelan will also witness participation of researchers, policy makers and other stakeholders.
Prime Minister will inaugurate 600 Pradan Mantri Kisan Samruddhi Kendras (PMKSK) under the Ministry of Chemicals & Fertilizers. Under the scheme, the fertilizer retail shops in the country will be converted into PMKSK in a phased manner. PMKSK will cater to a wide variety of needs of the farmers and provide agri-inputs (fertilizers, seeds, implements); testing facilities for soil, seeds, fertilizers; generate awareness among farmers; provide information regarding various government schemes and ensure regular capacity building of retailers at block/ district level outlets. More than 3.3 lakh retail fertilizer shops are planned to be converted into PMKSK.
During the event, Prime Minister will launch Pradhan Mantri Bhartiya Jan Urvarak Pariyojana - One Nation One Fertilizer. Under the scheme, Prime Minister will launch Bharat Urea Bags, which will help companies market fertilizers under the single brand name "Bharat".
In a reflection of the continued commitment of the Prime Minister towards welfare of the farmers, during the event, Prime Minister will release the 12th instalment amount of Rs. 16,000 crores under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) through Direct Benefit Transfer. Under the scheme, eligible farmer families are provided a benefit of Rs. 6000 per year in three equal instalments of Rs. 2000 each. So far, eligible farmer families have received benefits of more than Rs. 2 lakh crore under PM-KISAN.
Prime Minister will also inaugurate the Agri Startup Conclave and Exhibition. About 300 startups will showcase their innovation related to Precision Farming, Post-Harvest & Value Add Solutions, Allied Agriculture, Waste to Wealth, Mechanisation for Small Farmers, Supply Chain Management, Argi-Logistic, among others. The platform would facilitate startups to interact with farmers, FPOs, agri-experts, corporates etc. Startups will also share their experience and interact with other stakeholders in technical sessions.
During the event, Prime Minister will also launch ‘Indian Edge’, an e-magazine on fertilizer. It will provide information on domestic and international fertilizer scenarios, including recent developments, price trends analysis, availability and consumption, success stories of farmers, among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ওক্তোবর ১৭তা পি.এম. কিসান সম্মান সম্মেলন পি.এম.না হৌদোক্কদৌরি
পি.এম.না প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্রুথী কেন্দ্র ৬০০ শঙ্গাগদৌরি
হারগী রিতেল দুকানশিং তাঙ্কক নাইনা প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্রুধী কেন্দ্রদা ওন্থোক্কদৌরি; লৌমীশিংগী মখল মখেলগী মথৌ তাবশিং ফংহনগদৌরি
লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক পি.এম.গী হন্বা লৈতবা খোঙফম উত্তুনা, পি.এম.না লুপা করোর ১৬,০০০গী পি.এম.-কিসান ফন্দ থাদোক্কদৌরি
হৌজিক ফাওবদা পি.এম. কিসানগী মখাদা লুপা করোর লাখ ২ হেনবগী অপুনবা শেন্ফম থাদোকখ্রে
পি.এম.না ভারতিয় জন উর্বারক পরিয়োজনা – ৱন নেসন ৱন ফর্তিলাইজর হৌদোক্কদৌরি; স্কীম অসিগী মখাদা পি.এম.না ভারত য়ুরিয়া বেগ হৌদোক্কদৌরি
লৌউ শিংউদা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেম ফগৎহন্নবগীদমক পি.এম.না এগ্রি স্তার্তঅপ কনক্লেব অমসুং একজিবিসনসু হৌদোক্কদৌরি
15 OCT 2022 12:56PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নই দিল্লীদা লৈবা ইন্দিয়ন এগ্রিকলচরেল রীচর্ছ ইন্সতিত্যুত্তা ওক্তোবর ১১গী অয়ুক পুং ১১:৩০ তাবা মতমদা নুমিৎ নিনিগী চত্থগদবা “পি.এম. কিসান সম্মান সম্মেলন ২০২২” হৌদোক্কদৌরি‍।
থৌরম অসিদা লৈবাক্কী মফম পুম্নমক্তগী লৌমী ১৩,৫০০ হেনবা অমসুং এগ্রি স্তার্তঅপ ১৫০০ রোম পুল্লগদৌরি‍। তোঙান তোঙানবা ইন্সতিত্যুৎশিংদগী লৌমী করোর অমা হেনবনা থৌরম অসিদা ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াগদৌরি‍। মীফম অসিদা থিজিল্লোয়, খুজিন থৌরাং য়াৎপা মীওই অমদি অতৈ স্তেকহোল্দরশিংসু শরুক য়াগদৌরি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী মখাদা প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্রুধী কেন্দ্র (পি.এম.কে.এস.কে.) ৬০০ শঙ্গাগনি‍। স্কীম অসিগী মখাদা পি.এম.কে.এস.কে.শিংনা লৌমীশিংগী মখল মখেল কয়াগী মথৌ তাবশিং অমদি এগ্রী ইনপুৎশিং (হার, মরূ, মচাক মথুম) ফংহনগনি; লৌমীশিংগী মরক্তা এৱ্যারনেস পীগনি; তোঙান তোঙানবা লৈঙাক্কী স্কীমশিংগী মরমদা ঈ-পাউ ফংহনগনি অমদি ব্লোক/দিস্ত্রিক্ত থাক্কী আউৎলেৎশিংদা লৈরিবা রিতেলরশিংগী কেপাসিতী বিল্দিংগী থৌরম চাং নাইনা পাঙথোক্কনি‍। হারগী দুকান লাখ ৩.৩ হেনববু পি.এম.কে.এস.কে. ওন্থোক্নবা থৌরাং তৌরি‍।
থৌরম অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভারত জন উর্বারক পরিয়োজনা – ৱন নেসন ৱন ফর্তিলাইজর হৌদোক্কনি‍। স্কীম অসিগী মখাদা, প্রধান মন্ত্রীনা, কম্পেনীশিংবু “ভারত” হায়বা ব্রান্দ মমিং অমখক্কী মখাদা হার পুথোকপদা মতেং ওইগদবা ভারত য়ুরিয়া বেগ হৌদোক্কনি‍।
থৌরম অদুদা, লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীগী গী হন্বা লৈতবা খোঙফম উত্তুনা, প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধী (পি.এম.-কিসান)গী মখাদা দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফরগী খুত্থাঙদা লুপা করোর ১৬,০০০কী ১২শুবা ইন্সতোলমেন্তকী শেন্ফম থাদোক্কনি‍। স্কীম অসিগী মখাদা, কান্নবা ফংবা য়ারবা লৌমীগী ইমুংশিংদা চহিদা লুপা ৬০০০কী শেনফম লুপা ২০০০গী মান্নবা ইন্সতোলমেন্ত অহুম থোক্না পীরি‍। হৌজিক ফাওবদা কান্নবা ফংবা য়ারবা লৌমীগী ইমুংশিংনা পি.এম.-কিসানগী মখাদা লুপা করোর লাখ ২ হেনবগী শেনফম ফংখ্রে‍।
প্রধান মন্ত্রীনা এগ্রি স্তার্তঅপ কনক্লেব অমসুং এগজিবিসনসু হৌদোক্কনি‍। স্তার্তঅপ ৩০০লোম্না প্রিসিজন ফার্মিং, লৌরোক মতুং অমসুং ভেল্যু এদ সোলুসন, এলাইদ এগ্রিকলচর, ৱেস্ত তু ৱেল্থ, অপীকপা লৌমীশিং মেকানাইজ তৌবা, সপ্লাই চেন মেনেজমেন্ত, এগ্রি-লোজিস্তিক অমদি অতৈ হীরমশিংগা মরী লৈনবা মখোয় মখোয়গী ইনোভেসনশিং উৎকনি‍। ফম্পাক অসিনা স্তার্তঅপশিংবু লৌমীশিং, এফ.পি.ও.শিং, এগ্রি-এক্সপর্তশিং, কোর্পোরেৎনচিংবশিংগা ৱারী ৱাতায় শানবগী খুদোংচাবা পীগনি‍। তেক্নিকেল সেসন্দা স্তার্তঅপশিংনা মখোয়না থেংনরকপশিং পাউদমদুনা অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংগা ৱারী ৱাতায়শু শান্নগনি‍‍।
থৌরম অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা হারগী ই-মেগাজিন অমা ওইরিবা ‘ইন্দিয়ন ইদ্জ’সু ফোঙগনি‍। মসিনা হারগী মতাঙদা অনৌবা ৱাফমশিং, মমলগী চৎলিবা মওং মতৌ, ফংবা-ফংদবা অমদি শীজিন্নবগী চাং, লৌমীশিংগী মায় পাকপগী ৱারী অমসুং অতৈ কয়া য়াওনা লমদমসিগী অমদি মালেমগী ওইরিবা হারগী ফীভমশিংগী মরমদা ঈ-পাউ ফংহনগনি‍।