ৰাষ্ট্ৰপতি সচিবালয়
অসম চৰকাৰে আয়োজন কৰা নাগৰিক অভ্যৰ্থনা অনুষ্ঠানত উপস্থিত ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি
দেশৰ সামগ্ৰিক প্ৰগতিৰ বাবে অসমৰ উন্নয়ন অতি গুৰুত্বপূৰ্ণঃ ৰাষ্ট্ৰপতি মুৰ্মু
13 OCT 2022 9:06PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মুৱে আজি সন্ধিয়া (১৩ অক্টোবৰ, ২০২২) গুৱাহাটীৰ অসম প্ৰশাসনিক পদাধিকাৰী মহাবিদ্যালয়ত তেওঁৰ সন্মানত অসম চৰকাৰে আয়োজন কৰা এক নাগৰিক অভ্যৰ্থনা অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰে।
এই উপলক্ষে অনুষ্ঠানত আগবঢ়োৱা ভাষণত ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে কয় যে অসমবাসীৰ পৰা লাভ কৰা মৰম আৰু স্নেহে তেওঁক চুই গৈছে। এই ভ্ৰমণৰ জৰিয়তে তেওঁ ভাৰতৰ মহান পৰম্পৰা আৰু সাফল্যৰ সৈতে সংযোগ স্থাপনৰ সুযোগ পাইছে। এনে অভূতপূৰ্ব আদৰণি জনোৱাৰ বাবে অসমবাসীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে ৰাষ্ট্ৰগৰাকীয়ে।
ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে কয় যে অসমৰ সাংস্কৃতিক আৰু আধ্যাত্মিক মহিমা অতি আকৰ্ষণীয়। শ্ৰীমন্ত শংকৰদেৱ আৰু মাধবদেৱৰ দৰে অসাধাৰণ ব্যক্তিয়ে ভাৰতৰ আধ্যাত্মিক আৰু সাংস্কৃতিক পৰম্পৰাক সমৃদ্ধ কৰি সমাজখনক একত্ৰিত কৰাৰ বাবে কাম কৰিছিল। এই অঞ্চলৰ বড়ো সমাজৰ পৰা বহুত শিকিব পৰা যায়। জ্যোতিপ্ৰসাদ আগৰৱালা, বিষ্ণুপ্ৰসাদ ৰাভা, ভূপেন হাজৰিকা আদি আচৰিত প্ৰতিভাই ভাৰতীয় সমাজ আৰু সংস্কৃতিক সীমাহীন উপহাৰ দিছে।
ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে কয় যে ভাৰতৰ ভৌগোলিক, সামাজিক আৰু সাংস্কৃতিক বৈচিত্ৰ্যৰ এক ৰামধেনু অসমত দেখা পোৱা যায়। দেশৰ সামগ্ৰিক প্ৰগতিৰ বাবে অসমৰ উন্নয়ন অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। ৰা্ষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে আন্তঃগাঁথনিৰ ক্ষিপ্ৰ উন্নয়নৰ জৰিয়তে অসম আৰু উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ সুবিধাসমূহ ব্যাপক আৰু অত্যাধুনিক কৰি তোলা হৈছে বুলি জানিবলৈ পাই সুখী অনুভৱ কৰে৷ ইয়াৰ ফলত জনসাধাৰণৰ জীৱনটো সহজ হৈ পৰিছে আৰু উদ্যোগসমূহৰ বিকাশত নতুন গতি প্ৰদান কৰা হৈছে।
ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে কয় যে ভাৰত চৰকাৰে দেশৰ পূব আৰু উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়নক বিশেষ অগ্ৰাধিকাৰ দিছে। অঞ্চলটোৱে এক্ট ইষ্ট পলিচি গ্ৰহণ কৰিছে, যিটোৱে অসমকে ধৰি উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ সৈতে দক্ষিণ-পূব এছিয়াক সংযোগ কৰিছে। এই পৰিৱৰ্তনৰ লগে লগে অসমৰ উন্নয়নে আন্তৰ্জাতিক মাত্ৰা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে।
ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে কয় যে অসমত পৰ্যটন উদ্যোগৰ বাবে অপৰিসীম সম্ভাৱনা আছে। ‘মানাহ’ আৰু ‘কাজিৰঙা’ৰ দৰে মনোমোহা গন্তব্যস্থানৰ বাবেই অসমে পৰ্যটকক আকৰ্ষণ কৰে। কেন্দ্ৰীয় আৰু ৰাজ্য চৰকাৰে পৰ্যটনৰ বিকাশৰ বাবে এক উন্নত পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ প্ৰস্তুত কৰি আছে। অদূৰ ভৱিষ্যতে এই প্ৰচেষ্টাৰ ফল বৃহৎ পৰিসৰত দৃশ্যমান হ’ব বুলি বিশ্বাস কৰে ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে। আৰু এই পৰিৱৰ্তনে যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে কৰ্মসংস্থাপনৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰিব।
click here to see speech

President's Secretariat
PRESIDENT OF INDIA ATTENDS CIVIC RECEPTION HOSTED BY THE GOVERNMENT OF ASSAM
DEVELOPMENT OF ASSAM IS VERY IMPORTANT FOR THE OVERALL PROGRESS OF THE COUNTRY: PRESIDENT MURMU
13 OCT 2022 9:06PM by PIB Delhi
The President of India, Smt Droupadi Murmu, attended a civic reception hosted by the Government of Assam in her honour at Assam Administrative Staff College, Guwahati this evening (October 13, 2022).
Speaking on the occasion, the President said that she was touched by the love and affection received from the people of Assam. Through this visit, she is getting an opportunity to connect with the great traditions and achievements of India. She thanked the people of Assam for the wonderful welcome.
The President said that the cultural and spiritual splendour of Assam is very impressive. Extraordinary figures like Srimanta Sankaradeva and Madhabdev have enriched India's spiritual and cultural tradition and worked to unite the society. There is much to be learned from the Bodo society of this region. Amazing talents like Jyoti Prasad Agarwala, Bishnu Prasad Rabha and Bhupen Hazarika have given limitless gifts to Indian society and culture.
The President said that a rainbow of India's geographical, social and cultural diversity can be seen in Assam. The development of Assam is very important for the overall progress of the country. She was happy to note that the facilities of Assam and the North Eastern Region are being made comprehensive and state-of-the-art through rapid development of infrastructure. This is making life easier for the people and giving new impetus to the development of industries.
The President said that the government of India has given special priority to the development of the Eastern and North Eastern Regions of the country. It has adopted the Act East Policy which has linked South-East Asia with the North Eastern Region, including Assam. With this change, the development of Assam is getting an international dimension.
The President said that there is immense potential for the tourism industry in Assam. Assam attracts tourists because of its enchanting destinations like 'Manas' and 'Kaziranga'. The central and state governments are preparing a better eco-system for the development of tourism. She expressed confidence that the results of these efforts will be visible on a large scale in the near future. And this change will generate employment opportunities for the youth.
click here to see speech