সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
স্তেকহোল্দরশিংগীদমক ঙসি ইন্তরেক্তিব সেসন অমা পাংথোকখ্রে
02 SEP 2022 8:58PM by PIB Imphal
সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱারমেন্ত মন্ত্রালয়না ০২.০৯.২০২২দা দোক্তর অম্বেদকর ইন্তরনেস্নেল সেন্তর (দি.এ.আই.সি.)দা নশা মুক্ত ভারত অভিয়ান, ৱেলফেয়র ওফ ত্রান্সজেন্দর পর্সন্স, ৱেলফেয়র ওফ দিব্যাংজনস অমসুং সেনিয়র সিতিজনস, অসিনচিংবা লমদা থবক তৌরিবা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা লোয়ননা ইন্তরেক্তিব সেসন অমা শিন লাংখ্রে। স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা লোয়ননা পাংথোকপা ইন্তরেক্তিব সেসন অসি সমাজদা সোসিএল জস্তিস ফংনবা অচৌবা অশা পীরিবা “মোদি @২০, দ্রিমস মীত দেলিভরী” হায়বা লাইরিক অমদা য়ুমফম ওইবনি। ইন্তরেক্তিব সেসন অসি সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱারমেন্তকী মন্ত্রী দা. বিরেন্দ্র কুমারনা প্রিসাইদ তৌখি অমদি লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত অমসুং এনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জেস মন্ত্রালয়গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দর য়াদবনা অথোইবা মীথুংলেন ওইখি। দি.ও.এস.জে.অমসুং ই.গী এদিস্নেল সেক্রেতরী শ্রী সুরেন্দ্র সিংহনা শক্নাইরবশিং অমসুং শরুক য়ারিবা পুম্নমকপু তরাম্না ওকখি।
শক্নাইরবা ৱাঙাংলোয়শিং, ত্রান্সজেন্দর কম্যুনিতীদগী নেস্নেল কাউন্সিল ফোর ত্রান্সজেন্দর পর্সন্সকী মেম্বর এম.এক্স. রাশমা, দিসএবিলিতীগী লমদা ইন্দস্ত্রিএলিস্ত শ্রী জয় সিংহ চৌহান, নশা মুক্ত ভারত অভিয়ানগী লমদা শক্নাইরবা সোসিএল এক্তিবিস্ত শ্রী সনদীপ পারমার অমসুং দি.আই.সি.সি.আই.গী প্রসিদেন্ত রবি নারানা দিপার্তমেন্তেল স্কিমশিংগী মায় পাকপগী ৱারীশিং অমসুং আউতপুত অমদি আউতকম শেয়র তৌখি।
অথোইবা মীথুংলেন এনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জেস মন্ত্রালয়গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দর য়াদবনা “মোদি @২০, দ্রিমস মীত দেলিভরী” হায়বা লাইরিক্কী মতাংদা অতেনবা ৱাফম থম্বীখি। সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱারমেন্তকী মন্ত্রী দা. বিরেন্দ্র কুমারনা সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱারমেন্ত মন্ত্রালয়না চত্থরিবা স্কিম পুম্নমক্কী মায় পাকপগী ৱারীশিংগী মতাংদা অতেনবা ৱাফম থম্বীখি। ২০০১দা মোদী গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরক্লম্মী হায়না মসিনা ফোংদোক্লি। মখা তারকপা মীখলশিংদা মহাক মায়থিবা নংখিদে অমদি রাজ্য অদুগী খ্বাইদগী শাংনা মথৌ তৌবা মুখ্য মন্ত্রী ওইরম্মি। গুজরাত্তা মোদীগী চাউনা মায় পাকপা অদুনা ২০১৪দা মহাকপু মীয়াম্না পাম্বা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী ওইনা খনবগী লম্বী য়াৎখি অমদি হেন্না চাউবা মেনদেতকা লোয়ননা ২০১৯দা মহাকপু অমুক হন্না খনখি। মোদী@২০ বুক স্তোল দি.এ.আই.সি.দসু এরেঞ্জ তৌখি। সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পৱারমেন্ত মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী রাজেশ য়াদবনা ভোত ওফ থেঙ্কস পীখি।
স্পীস য়েংনবগীদমক মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Social Justice & Empowerment
An interactive session conducted today for Stakeholders.
02 SEP 2022 8:58PM by PIB Delhi
Ministry of Social Justice & Empowerment arranged an Interactive Session with all the Stakeholders working in the field of Nasha Mukt Bharat Abhiyan, Welfare of Transgender Persons, Welfare of Divyanjans and Senior Citizens, etc on 02.09.2022 in the Doctor Ambedkar International Centre (DAIC). An Interactive session with all the Stakeholders was based on a book "Modi @20, Dreams Meet delivery" which gives immense insight to achieve social justice in the society. This interactive session was presided by Dr. Virendra Kumar, Hon'ble Minister of Social Justice & Empowerment and Chief Guest was Shri Bhupender Yadav, Hon'ble Union Minister of Labour and Employment and Environment, Forest & Climate Changes Ministries (HMoEFCC). Shri Surendra Singh, Additional Secretary, DoSJ&E, welcomed all the dignitaries and participants.
Eminent Speakers Mx. Rashma Member, National Council for Transgender persons, from Transgender Community, Shri Jai Singh Chauhan, Industrialist in the field of Disability, Shri Sandeep Parmar, Prominent Social Activist in the field of Nasha Mukt Bharat Abhiyan and Ravi Nara, president of DICCI, shared success stories and output and outcome of the departmental schemes. Reshma from Transgender community told that the Act for his community has been enacted and made effective during the regime of Modi ji which resulted into achieving justice to Transgender Community in the country.
Chief Guest, Shri Bhupender Yadav, HMoEFCC, briefed about the book "Modi @20, Dreams Meet delivery". The Honorable Minister of Social Justice & Empowerment, Dr Virendra Kumar, briefed about the success stories of all the Schemes being run by M/o SJ&E. It was told that Modi became the Chief Minister of Gujarat in 2001. He was undefeated in all the subsequent elections and became the state's longest serving chief Minster. Modi's huge success in Gujarat paved the way for him to be popularly elected PM of India in an overwhelming victory in 2014 and he was reelected in 2019 with an even bigger mandate which shows that there is no gape between Ideas and reality in his working. His belief, thoughts, policies and effective method of executing the schemes can lead the Nation on a path of glory to achieve the top position in the world economy and in turn transform billions of lives of the country. Modi@20 Book Stall was also arranged in DAIC. Vote of thanks was given by Joint Secretary Rajesh Yadav, MoSJ&E
click here to see speech