ঙাকশেল মন্ত্রালয়
জেনরেল মেজর পান্দে, চীফ ওব আর্মি স্তাফ নেপাল খোঙচৎকীদমক শেম শাখ্রে
04 SEP 2022 4:00PM by PIB Imphal
চীফ ওব আর্মি স্তাফ (সি.ও.এ.এস.), মেজর পান্দে সেপ্তেম্বর ০৮, ২০২০দগী ০৮ ফাওবা নেপাল চৎকনি। মসিনা মহাক্কী সি.ও.এ.এস. ওইনা নেপাল চৎপা ইহান হানববনি। মহাক্কী খোঙচৎ অসিগী মনুংদা, আর্মি চীফ অসিনা নেপালগী রাইৎ ওনরেবল প্রেসিদেন্ত, নেপালগী রাইৎ ওনরেবল প্রাইম মিনিস্তর অমসুং নাপালি আর্মিগী চীফ ওব আর্মি স্তাফ উনগনি, লৈবাক মকোক থোংবা মিলিতরী অমসুং সিভিলিয়ন লুচিংবশিংগা উন্নবগী মথক্তা, মহাক্না ইন্দিয়া নেপাল ঙাকশেল মরী হেন্না ফগৎহন্নবা মতাংদসু খন্নগনি।
আর্মি অনিগী মরক্তা লৈরিবা মরুপ মপাংগী মরী অসিবু মখা শমথরদুনা, ইন্দিয়ন আর্মি চীফ অসিবু নেপালগী রাইৎ ওনরেবল প্রেসিদেন্তকী ওফিসিএল রেজিদেন্স, সিতল নিভাসতা পাঙথোকপা থৌরম অমদা জেনরেল ওব নেপাল আর্মিগী ওনরেরী রেঙ্ক মিংথোল পীগনি। সি.ও.এ.এস. অসিনা নেপাল আর্মি হেদক্বার্তরদা চৎতুনা থৱাই থাখ্রবা লান্মীশিংদা ইকাইখুম্নবা উৎকনি অমসুং নেপালি আর্মিগী মকোক থোংবা লুচিংবশিংগা ৱারী শাগনি। মহাক্কী খোঙচৎ অসিগী মনুংদা সি.ও.এ.এস. অসিনা ওফিসর মহৈরোই অমসুং নেপালি আর্মি কম্মান্দ অমসুং স্তাফ কোলেজ সিভপুরিগী ফেকলতীগা ৱারী শাগনি। সি.ও.এ.এস. অসিনা ইকাইখুম্নজরিবা নেপালগী প্রধান মন্ত্রীগা সেপ্তেম্বর ৬ ২০২২দা উনগনি।
অমগা অমগগী মরক্তা ইকাই খুম্নবা অমসুং থাজনবা লৈরিবা অসিগী মথক্তা, ইন্দিয়া-নেপালগী মরী অসি পুৱারীদগী লৈরক্লে, মাইথোং য়াম্মী অমসুং নাৎ অমদি চাউখৎলকপগী মান্নবা মরিশিং লৈ। 'য়ুম্লোন্নবা হান্না' অমসুং 'এক্ত ইস্ত' হায়বা পোলিসি অসিগী মতুং ইন্না ভারতনা নেপালগা লৈনরিবা মরি অসিদা খ্বাইদগী চাওনা মীৎয়েং থম্মী। খোঙচৎ অসিনা নাকন অনিমক্তা লৈরিবা দিফেন্সকী মরিশিংগী কান্নবা পীরগনি অমসুং নাকল অনিমক্না পাম্নবা এরিয়াশিংদা পাউ ফাওদোক ফাওজিন তৌবগী মপাঙ্গল কনখৎহনলগনি।

Ministry of Defence
GEN MANOJ PANDE, CHIEF OF THE ARMY STAFF PROCEEDS ON A VISIT TO NEPAL
04 SEP 2022 4:00PM by PIB Delhi
Chief of Army Staff (COAS), General Manoj Pande, is scheduled to visit Nepal from 05 to 08 September 2022. This is his first visit to Nepal as COAS. During his visit, the Army Chief will call on the Right Honorable President of Nepal, the Right Honorable Prime Minister of Nepal and the Chief of the Army Staff of Nepali Army, apart from meeting with the Country’s senior military and civilian leadership where he will discuss avenues for enhancing India-Nepal defence relations.
Continuing a tradition of friendship between both armies, the Indian Army Chief will be conferred with the honorary rank of General of Nepal Army on 05 September 2022 in a ceremony at Sital Nivas, the official residence of the Right Honorable President of Nepal. The COAS is scheduled to visit Nepal Army HQ where he will pay homage to the fallen soldiers and have interactions with the senior leadership of the Nepali Army. During his visit, the COAS will also interact with the student officers and faculty of the Nepali Army Command and Staff College Shivpuri. The COAS is also scheduled to call on the Hon’ble Prime Minster of Nepal on 06 September 2022.
India – Nepal relations are historic, multifaceted and marked by common cultural and civilisational ties, apart from mutual respect and trust. India attaches highest priority to its relationship with Nepal in accordance with its ‘Neighborhood First’ and ‘Act East’ policies. This visit will provide an opportunity to take stock of the existing bilateral defence ties and strengthen cooperation in areas of mutual interest.