ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
ত্রাইবেল এফ্যার্স মন্ত্রালয়না ই.এম.আর.এস.গী ওজাশিং অমসুং ফেকল্তীশিং সোসিএল মীদিয়াগী মওং মতৌগী মরমদা খঙহন্নবগীদমক সোসিএল মীদিয়াগী ভর্চুএল ৱর্কসোপ অমা পাঙথোকখ্রে
25 AUG 2022 3:00PM by PIB Imphal
নেস্নেল এজুকেসন সোসাইতী ফোর ত্রাইবেল স্তুদেন্তস (এন.ই.এস.তি.এস.)না ত্রাইবেল এফ্যার্স মন্ত্রালয়গী মখাদা ই.এম.আর.এস.কী ওজাশিং অমসুং ফেকল্তীশিংবু সোসিএল মীদিয়াগী মওং মতৌ অমসুং খুৎলায়শিংগী মরমদা খঙহন্নবগীদমক্তা সোসিএল মীদিয়াগী মতাঙদা ভর্চুএল ৱর্কসোপ অমা পাঙথোকখ্রে‍।
ওনলাইগী থৌরম অসি ঙরাং এন.ই.এস.তি.এস. হেদক্বার্তর্স, নই দিল্লীদগী পাঙথোকখিবনি‍।
শ্রী অসিত গোপাল, কম্মিস্নর, এন.ই.এস.তি.এস.; শ্রী অসীস পান্দে, গভর্নমেন্ত, পোলিতিক্স এন্দ এদভোকেসী (জি.পি.এ.) পার্ত্নরসিপ্স, ফেসবুক ইন্দিয়াগী মকোক; শ্রী সমিরন গুপ্ত, সেনিয়র দিরেক্তর, পব্লিক পোলিসী এন্দ ফিলান্থ্রোপী, ত্বীত্তর ইন্দিয়া; শ্রী সুসিল কুমার, এসিস্তেন্ত দিরেক্তর, পি.আই.বি. অমসুং মন্ত্রালয় অমদি এন.ই.এস.তি.এস.কী অতৈ ওফিসিএলশিংনা থৌরম অদুবু লমজিংখি অদুগা ভারত পুমবদগী এক্লবিয়া মোদেল রেসিদেন্সিএল স্কিল ৩৭৮গী প্রিন্সিপাল অমসুং ফেকল্তীশিংনা ওনলাইন সেসন অদুদা শরুক য়াখি‍।
শ্রী সুসিল কুমারনা ফোর্মেল সিস্তেমদা সোসিএল মীদিয়াগী মরুওইবা অমসুং সোসিএল মীদিয়া শীজিন্নবদা লৌগদবা চেকশিন থৌরাংগী মতাঙদা ৱা ঙাঙখি‍। শ্রী অসীস পান্দেনা ওর্গানিক অমসুং মচাক্কী খ্বাইদগী ফবা থৌওং, বুস্তিং অমসুং এদভর্তিজমেন্তকী মচং ওইবা ৱাফমশিংগী মতাঙদা পাউদমখি, অদুগা শ্রী সমিরন গুপ্তনা ত্বীত্তর মশক তাক্তুনা কমদৌনা প্রিন্সিপালশিং অমসুং ওজাশিংনা মালেমগী ইসুশিংগা মরী শম্নবদা অমদি মখোয়দা মরুওইবা হীরমশিং খঙহনবদা ত্বীত্তরবু কমদৌনা শীজিন্নগদগে হায়বগী মতাঙদা ৱাফম কয়া থমখি‍।
থৌরম অদু কম্মিস্নর, এন.ই.এস.তি.এস. শ্রী অসিত গোপালনা থৌরম মপু ওইদুনা পাঙথোকখি‍। মহাক্কী ৱারোলদা, মহাক্না মীদিয়ানা কমদৌনা খ্বাইদগী মরুওইবা ৪শুবা য়ুম্বী ওইরকখিবগে অমদি পৱার লৈরবদি পাউখুমসু পীফম থোকপনা মসিবু কমদৌনা থৌদাং মশক খঙনা শীজিন্নগদগে হায়বগী মতাঙদা ৱাফমশিং থমখি‍। ই.এম.আর.এস. পুম্নমকপু হেন্না ফবা সোসিএল আউতরীচ অমসুং মালেমগী মরী থম্নবগীদমক্তা তোঙান তোঙানবা সোসিএল মীদিয়াগী ফম্পাকশিংবু শীজিন্ননবা পুক্নিং থৌগৎখি‍।
ইক্লপিয়া মোদেল স্কুলশিংদগী শরুক য়ারকখিবা মীহুৎশিংদা মমীং লৈরবা ৱাঙাঙলোয়শিংনা ফেসবুক অমসুং ত্বীত্তরনিংবা সোসিএল মীদিয়া হেন্দলশিংবু কমদৌনা শাফনা অমদি মতিং লৈনা শীজিন্নগনি হায়বগী মতাঙদা তাকপগা লোয়ননা মখোয়বু অতোপ্পগা মরী শেমগৎনবা অমসুং তোঙান তোঙানবা খুৎলায়শিং শীজিন্নদুনা খেন্নবা প্লেতফোর্মশিংদা কন্তেন্ত সেয়র তৌবগী মতাঙদা খঙহনখি‍।

Ministry of Tribal Affairs
Ministry of Tribal Affairs conducts a virtual workshop on social media to orient EMRS teachers and faculty on social media attributes
25 AUG 2022 3:00PM by PIB Delhi
National Education Society for Tribal Students (NESTS), under the aegis of the Ministry of Tribal Affairs conducted a virtual workshop on social media to orient EMRS teachers and faculty on social media attributes and tools.
The online event was held from NESTS Headquarters, New Delhi yesterday.
Shri Asit Gopal, Commissioner, NESTS; Shri. Asheesh Pandey, Head of Government, Politics and Advocacy (GPA) Partnerships, Facebook India; Sh. Samiran Gupta, Sr. Director, Public Policy & Philanthropy, Twitter India; Payal Kamat, Sr Manager, Public Policy and Philanthropy,Twitter India. Shri Sushil Kumar, Assistant Director , PIB and other Officials of the Ministry and NESTS guided the event while Principals and faculty of 378 Eklavya Model Residential schools across India joined the session online.
Shri Sushil Kumar spoke about Importance of social media in Formal systems and precautions to be observed while using Social Media platforms. Shri. Asheesh Pandey informed about Organic and content best practices, Basics of boosting and advertising and
Payal Kamat, Sr Manager, Public Policy and Philanthropy,Twitter India focused on Introducing Twitter and how principals and teachers can use Twitter to connect with the world on issues and topics that are important to them.
The event was chaired by Commissioner, NESTS. Sh. Asit Gopal. In his address he stated about how media has emerged as 4th most vital estate which needs to be used with great responsibility as with power comes answerability. All the EMRSs were encouraged to use different social media platforms to have better social outreach and global connect, he said.
The participating representatives of Eklavya Model schools were briefed by the eminent speakers about the versatile and safe use of social media handles, as Facebook and twitter while capacitating them to connect with others and share content on diverse platforms using different tools.