তেক্সতাইল মন্ত্রালয়
তেক্সতাইল কম্মিতীনা মসিগী হৌদোকখিবা ৫৮শুবা থৌরম পাঙথোকখ্রে
22 AUG 2022 4:05PM by PIB Imphal
তেক্সতাইল মন্ত্রালয়, ভারত সরকারগী তেক্সতাইল কম্মিতীনা মসিগী হৌদোকখিবগী ৫৮শুবা নুমিৎ পালন ঙসি (ওগস্ত ২২, ২০২২) পাঙথোকখ্রে। শ্রী য়ু.পি. সিংহ, কেন্দ্রগী সেক্রেতরী (তেক্সতাইল), অমসুং চিয়রমেন, তেক্সতাইল কম্মিতীনা থৌরম সইগী অথোইবা মীথুংলেন ওইবগা লোইননা হৌদোকখি। শ্রীমতি রুপ রাশি, তেক্সতাইল কম্মিস্নর অমসুং ভাইস চিয়রপার্সন, তেক্সতাইল কম্মমিতীনা মীতিন অসিগী ইকাইখুম্নজরবা মীথুংলেন ওইখি।
শ্রী সুরেশ কোতাক, চিয়রমেন কোতাক অমসুং কো;, দা. প্রদীপ কুমার অগর্ৱাল, সি.এম.দি., কত্তন কোরপোরেসন ওব ইন্দিয়া; শ্রী মহেশ কুদব, ফাউন্দর অমসুং এম.দি., ভেনস সেফতী অমসুং হেল্থ প্রাইভেত লিমিতেদ, মুম্বাই; শ্রী অনিল হৌরি, ফোর্মর সি.ই.ও., এন.এ.বি.সি.বি.; অমসুং শ্রীমতি মেহের কেস্তেলিনো মিস্ত্রীনা ফেসন ইন্দস্ত্রীগী মহুৎ শিন্দুনা থৌরম অসিগী অখন্নবা মীথুংলেন ওইনা শারুক য়াখি।
শ্রী অজিত বি. চাবন, সেক্রেতরী অমসুং সি.ই.ও. তেক্সতাইল কম্মিতীনা থৌরম অদুদা মীথুংলেনশিংবু ওকখি।
হৌদোকপগী থৌরম অদুনা "ইম্পরেতিব অমসুং ভারতকী তেক্সতাইল সেক্তরগী মাংজিল থাবা লম্বীশিং অমসুং তেক্সতাইল কম্মিতীগী থৌদাংশিং" হায়বসিদা খন্নখি। মসিগী মতুংদা "ইন্দিয়ন তেক্সতাইলঃ ফ্রোম ত্রেদিসন তু মোদর্নিতী" হায়বসিদা ভারতকী অখন্নবা তেক্সতাইলশিং উৎপা ফেসন শো অমা উৎখি।
তেক্সতাইল কম্মিতী অসি ১৯৬৩দা, পার্লিয়ামেন্তকী এক্ত অমনা শেমখি, অমসুং ১৯৬৪দগী হৌদুনা তেক্সতাইলশিংগী মগুন অমসুং দোমেস্তিক অমসুং এক্সপোর্ত মার্কেৎকী ওইবা তেক্সতাইল পোত্থোকশিংগী মগুন ঙাক্নবগী পান্দমদা লৈরকখি। মসিগী চহি ৫৮গী খোঙচৎ অসিদা, তেক্সতাইল কম্মিতী অসিনা তেক্সতাইল অমসুং এপেরেল (তি. এন্দ এ.) সেক্তরবু ক্বালিতী অমসুং কমপ্লাইয়েন্স, ইকনোমিক রিসর্চ, এক্সপোর্ত প্রোমোসন অমসুং অতোপ্পা থবক কয়াগা লোইননা মগুন ঙাক্তুনা মপান্দা থাদোকপা হেনগৎনবা অমসুং দোমেস্তিক প্রদক্সন হেনগৎনবগী থবক কয়া অমা পায়খৎতুনা লাক্লি। মালেম অসিনা তেক্সতাইল অমসুং এপেরেলশিংবু মলতি ফাইবর এগ্রীমেন্ত (কোতা পেরিয়দ)না কোনশিন্দুনা লৈরম্বা মতমদা, তেক্সতাইল কম্মিতীনা ভারতকী ইদস্ত্রীবু মশাগী ওইবা মালেমগী শক্তি লৈরবা মগুন লৈবা অমসুং আর্কিতেকচরগা চুন্নরবা পোত্থোকশিংগী পাৱরহাউজ অমা ওইনবা লমজিংবীখি। তেক্সতাইল কম্মিতী অসিগী থৌরাংশিংগী মনুংদা, ইকোনোমিক রিসর্চ অমসুং সেক্তর অসিগী মার্কেত ইন্তেলিজেন্স য়াওরি।
লিবরেলাইজেসনগী মতুংগী সংসার অসিদাজ, তেক্সতাইল কম্মিতী অসিনা মায় পাক্না মসিবু চাউখৎপা পুরকপা ঙম্বা লোইশঙ অমা ওইনা মশক হোংখ্রে। ঙসিদি, তি.স. অসি অনৌবা তেস্তিং ফেসিলিতী, ইকোনোমিক রিসর্চ, মলতি মেনেজমেন্ত কন্সলতেন্সী, এক্সপোর্ত প্রোমোসন অমসুং ক্বালিতী এসুরেন্সকী খুত্থাংদা সর্ভিস কয়া অমা পীরি। হন্দক্তা নৌনা কম্মিতী অসিনা তেক্সতাইলগী মার্কেত ইন্তেলিজেন্সকী মতাংদা লৌখৎখিবা থবক; জি.আই. এক্ত, ১৯৯৯গী মখাদা আই.পি.আর. প্রোতেক্সন, তারিফ অমসুং নোন-তারিফ বেরিয়রশিংদা রিসর্চ তৌবা; ইন্দিয়ন তেক্সতাইল অমসুং এপেরেল সেক্তরদা চাংদম্নদুনা এনালাইজ তৌবা; জিন্নিং প্রেসিং ফেক্তরীশিংবু স্তার রেতিং পীবা; ইন্দিয়া হেন্দলুম ব্রান্দ স্কিম; অমসুং হেন্দলুম মার্ক স্কিম অসিনা অপুনবা তেক্সতাইল ভেল্যু চেন্দা তঙাইফদবা শৌঙাক পীরক্লি। রাজ্য সরকারগী এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল, রিসর্চ ওর্গানাইজেসন, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রী এসোসিএসন অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংসু ঙসি মুম্বাইদা পাঙথোক্লিবা হৌদোকপগী নুমিত পালন অসিদা শরুক য়াখি।
তেক্সতাইল কম্মিতীগী খোঙচৎ অসিনা হেক হৌদোক্লকপদগী মাগী খোঙচৎ খঙবীনবগীদমক মফম অসিদা নম্বীয়ু

Ministry of Textiles
Textiles Committee is commemorating its 58th Foundation Day
22 AUG 2022 4:05PM by PIB Mumbai
Mumbai, 22 August 2022
The Textiles Committee, Ministry of Textiles, Government of India is commemorating its 58th Foundation Day today (that is, 22nd August, 2022). Shri U.P. Singh, Union Secretary (Textiles), & Chairman, Textiles Committee will inaugurate the programme as Chief Guest. Ms. Roop Rashi, Textile Commissioner & Vice-Chairperson, Textiles Committee will address the gathering as the Guest of Honour.
Shri Suresh Kotak, Chairman, Kotak & Co; Dr. Pradeep Kumar Agarwal, CMD, Cotton Corporation of India; Shri Mahesh Kudav, Founder & MD, Venus Safety & Health Pvt. Ltd., Mumbai; Shri Anil Jauhri, Former CEO, NABCB; and Ms. Meher Castelino Mistry, representing Fashion Industry will also grace the occasion as Special Guests.
Shri Ajit B. Chavan, Secretary and CEO, Textiles Committee will welcome the dignitaries on the occasion.
The inaugural function will deliberate upon the topic of “Imperatives & Way Forward for the Indian Textile Sector and Role of the Textiles Committee”. This will be followed by a fashion show showcasing the Unique Textiles of India with the theme “Indian Textiles: From Tradition to Modernity”.
The Textiles Committee was established by an Act of Parliament in 1963 & came into being in 1964 with an objective to ensure quality of all textiles and textile products for domestic and export markets.
During its 58 years of journey, the Textiles Committee has rendered valuable services to the Textile and Apparel (T&A) sector for enhancing export and strengthening domestic production base through qualitative interventions through initiatives on quality & compliance, economic research, export promotion and host of other activities. When world export of textile and apparel was governed by Multi Fibre Agreement (quota period), it was the Textiles Committee which guided the Indian industry for establishing itself as textile powerhouse in the world by ensuring quality of the product and preparing compliance architecture. The Textiles Committee initiatives include Economic Research and Market intelligence of the sector.
In post-liberalization era, the Textiles Committee successfully transformed itself as a facilitator of growth. Today, TC has been rendering services through its state-of-the-art testing facilities, economic research, multi-management consultancies, export promotion and quality assurance. The recent efforts of the Committee for Market Intelligence on Textiles; IPR Protection through GI Act, 1999; research on Tariff and Non-Tariff Barriers; competitiveness analysis of Indian Textile and Apparel sector; Star Rating of Ginning Pressing Factories; India Handloom Brand Scheme; and Handloom Mark Scheme has been providing much needed support to the entire Textile Value Chain.
It is expected that more than 250 representatives from State Government Export Promotion Councils, Research Organisations, Trade & Industry Associations and other stakeholders will be attend the Foundation Day programme in Mumbai today.
Click here to know about Textiles Committee’s journey since its inception