কল্চর মন্ত্রালয়
নিংতম্বগী চহি ৭৫শুবগী থৌরম পাংথোকপগী শরুক অমা ওইনা, ৱার্ল্দ ফোতোগ্রাফী দেদা ললিত কলা একাদেমিদা ফোতোগ্রাফী এক্জিবিশন হৌদোকখ্রে
একজিবিশন অসি ২০২২গী ওগস্ত ২৮ ফাওবা পাংথোকখিগনি
19 AUG 2022 7:30PM by PIB Imphal
ললিত কলা একাদেমিনা ৱার্লদ ফোতোগ্রাফী দেগী থৌরমদা, ঙসি নই দিল্লীগী ললিত কলা একাদেমিগী গেলরিশিংদা “ফোতোগ্রাফী একজিবিশন” অমা শিনখ্রে।
একজিবিশন অসি শক্নাইরবা ফোতোগ্রাফর, পদ্মা শ্রী, শ্রী রঘু রাইনা ললিত কলা একাদেমিগী চেয়রমেন, শ্রীমতি উমা নন্দুরিগা লোইননা হৌদোকখি।
একজিবিশন অসিগী থীম অসি ভারতকী নিংতম্বগী লান্থেংনখিবা মফমশিং, লানবনশিং, চিং, অরিবা লাইশঙ অমসুং ভারতকী হেরিতেজ সাইতশিংনি। ফোতোগ্রাফী একজিবিশন অসিগীদমক্তা লৈবাক্কী মফম কয়াদগী পুন্না আর্তিস্ত ৪২৩গী এন্ত্রী ১৬০৩ লৌখৎখি। মসিগী মনুংদা জ্যুরী একজিবিশন অসিদা উৎথোক্নবগীদমক্তা ফোতোগ্রাফ ১৩৫ খনগৎখি।
ললিত কলা একাদেমিনা হৌখিবা দেকেদ ৭ হেন্নদগী পেন্তিং, গ্রাফিক, সেরামিক, স্কল্পচর, ফোতোগ্রাফী অসিনচিংবশিংগী লমদা আর্ত অমসুং আর্তিস্তশিংবু য়োকখৎলি অমসুং থৌগৎলি। ভারতকী নিংতম্বগী চহি ৭৫শুবগী থৌরম পাংথোক্নবা, একাদেমি অসিনা আজাদি কা অমৃত মাহোতসবকী মখাদা থৌরম অমসুং থবক-থৌরম কয়া অমা খুদম ওইনা কেম্পশিং, একজিবিশনশিং, লেকচরশিং, ৱার্কশোপশিং, সেমিনারশিং কয়া অমা শিনখি।
শ্রী রঘু রাইনা থৌরম অসিদা হায়খি মদুদি মসিগী একজিবিশন অসিনা নিংতম্বগী চহি ৭৫শুবগী নুংঙাইবা ফোংদোক্লিঙৈগী য়াম্না শাফরবা মতম অসিদা পাংথোক্লি। মহাক্না ফোতোগ্রাপশিং খনবা অদুবু থাগৎখি।
একজিবিশন অসি ২০২২গী ওগস্ত ২৮ ফাওবা পাংথোকখিগনি।

Ministry of Culture
Photography Exhibitioninaugurated at Lalit Kala Akademion World Photography Day, as part of celebration of 75 years of Independence
Exhibition to remain open till 28th August, 2022.
19 AUG 2022 7:30PM by PIB Delhi
Lalit Kala Akademi, on the occasion of World Photography Day, organised a “Photography Exhibition” in the galleries of Lalit Kala Akademi, New Delhi today.
The exhibition was inaugurated by Eminent Photographer, Padma Shree, Shri Raghu Rai in the presence of Chairman of Lalit Kala Akademi Smt. Uma Nanduri.
The theme of the exhibition is Freedom Struggle sites of India, Forts, Mountain, Ancient temples & Heritage sites of India. A total of 1603 entries of 423 Artists were received from all over the country for photography exhibition. Out of those the jury selected 135 photographs for display in the exhibition.
Lalit Kala Akademi, is promoting & encouraging art & artists in the field of Painting, Graphic, Ceramic, Sculpture, Photography etc. for over last 7 decades. To celebrate the 75 years of Indian Independence, Akademi has organised various events and activities such as camps, exhibitions, lectures, workshops, seminars etc. under Azadi Ka Amrit Mahotsav.
Shri Raghu Rai on this occasion said that this exhibition came at a very good time when we are celebrating 75 years of Independence. He also praised the selection of photographs.
The exhibition will remain open till 28th August, 2022.