শেল-থুম মন্ত্রালয়
এক্সচেঞ্জ রেত নোতিফিকেশন নম্বর ৭০/২০২২ – কস্তমস (এন.তি.)
18 AUG 2022 7:17PM by PIB Imphal
কস্তমস এক্ত, ১৯৬২ (১৯৬২গী ৫২)গী সেক্সন ১৪না পীবা শক্তি অদু শিজিন্নদুনা, অমসুং ২০২২গী ওগস্ত ৮গী নোতিফিকেশন নম্বর ৬৬/২০২২- কস্তমস (এন.তি.)গী সুপরসেসন তৌদুনা অসিগুম্বা সুপরসেসনগী মমাংদা পাংথোক্কদবা নত্রগা কান্থোক্কদবা থবকশিং অদু নত্তনা, সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ কস্তমসনা লেপথোক্লি মদুদি সেদ্যুল I অমসুং সেদ্যুল II অনিমক অসিদা কলম (২)দা অখন্ননা পনখিবা ফোরেন করেন্সিশিং খুদিংমক ভারতকী করেন্সীদা নত্রগা ভারতকী করেন্সীদগী ওন্থোকপগী রেত ওফ এক্সচেঞ্জ অদু ২০২২গী ওগস্ত ১৯দগী চৎনবা হৌদুনা এক্সপোর্ত অমসুং ইমপোর্ত গুদসশিংগা মরী লৈননা মখাদা পীরিবা মশা-মশাগী এন্ত্রী কলম (৩)দা পনখ্রিবা রেতশিং অদু হায়রিবা সেক্সন অসিগী মরমগীদমক্তা মতম অদুদগী চৎনবা হৌরগনি।
সেদ্যুল-I
সেরিয়ল নম্বর
ফোরেন করেন্সী
ভারতকী করেন্সীগা মান্নবা ফোরেন করেন্সীগী য়ুনিৎ অমগী রেত ওফ এক্সচেঞ্জ
১.
(২)
(৩)
(ক)
(খ)
(ইমপোর্ত তৌরকপা গুদশিংগীদমক্তা )
(এক্সপোর্ত তৌবা গুদশিংগীদমক্তা)
১.
ওস্তএেলিয়ন দোলর
৫৬.৪৫
৫৪.১০
২.
বাহরেনি দিনার
২১৭.৯৫
২০৪.৮৫
৩.
কেনেদিয়ন দোলর
৬২.৭০
৬০.৬০
৪.
চাইনীজ য়ুৱান
১১.৯০
১১.৫৫
৫.
দেনিশ ক্রোনর
১১.১০
১০.৭০
৬.
য়ুরো
৮২.৫৫
৭৯.৫৫
৭.
হোং কোং দোলর
১০.৩৫
১০.০০
৮.
কুৱেতি দিনার
২৬৭.৭৫
২৫১.৬০
৯.
ন্যু জীলেন্দ দোলর
৫১.৩৫
৪৯.০৫
১০.
নোর্ৱেজিয়ন ক্রোনর
৮.৩৫
৮.০৫
১১.
পাউন্দ স্তরলিং
৯৭.৬৫
৯৪.৩৫
১২.
কাতারি রিয়াল
২২.৫৫
২০.৯৫
১৩.
সাউদি অরেবিয়ন রিয়াল
২১.৯০
২০.৫৫
১৪.
সিঙ্গাপোর দোলর
৫৮.৬০
৫৬.৬৫
১৫.
সাউথ অফ্রিকান রান্দ
৪.৯৫
৪.৬৫
১৬.
স্বেদিশ ক্রোনর
৭.৮০
৭.৫৫
১৭.
স্বিস ফ্রাঙ্ক
৮৫.৩৫
৮২.১৫
১৮.
তর্কিশ লিরা
৪.৫৫
৪.৩০
১৯.
য়ু.এ.ই. দিরহাম
২২.৩৫
২১.০০
২০.
য়ু.এস. দোলর
৮০.৫০
৭৮.৮০
সেদ্যুল-II
সেরিয়ল নম্বর
ফোরেন করেন্সী
ভারতকী রুপীসতা মান্নবা ফোরেন করেন্সীগী য়ুনিৎ ১০০গী রেত ওফ এক্সচেঞ্জ
১.
(২)
(৩)
(ক)
(খ)
(ইমপোর্ত তৌরকপা গুদশিংগীদমক্তা )
(এক্সপোর্ত তৌবা গুদশিংগীদমক্তা)
১.
জপানীজ য়েন
৬০.০৫
৫৮.১০
২.
কোরিয়ন ৱোন
৬.২৫
৫.৮৫

Ministry of Finance
Exchange Rate Notification No. 70/2022 - Customs (N.T.)
18 AUG 2022 7:17PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), and in supersession of the Notification No. 66/2022-Customs(N.T.), dated 4th August, 2022 except as respects things done or omitted to be done before such supersession, the Central Board of Indirect Taxes and Customs hereby determines that the rate of exchange of conversion of each of the foreign currencies specified in column (2) of each of Schedule I and Schedule II annexed hereto, into Indian currency or vice versa, shall, with effect from 19th August, 2022, be the rate mentioned against it in the corresponding entry in column (3) thereof, for the purpose of the said section, relating to imported and export goods.
SCHEDULE-I
Sl.
No.
Foreign Currency
Rate of exchange of one unit of foreign currency equivalent to Indian rupees
1.
(2)
(3)
(a)
(b)
(For Imported Goods)
(For Export Goods)
1.
Australian Dollar
56.45
54.10
2.
Bahraini Dinar
217.95
204.85
3.
Canadian Dollar
62.70
60.60
4.
Chinese Yuan
11.90
11.55
5.
Danish Kroner
11.10
10.70
6.
EURO
82.55
79.55
7.
Hong Kong Dollar
10.35
10.00
8.
Kuwaiti Dinar
267.75
251.60
9.
New Zealand Dollar
51.35
49.05
10.
Norwegian Kroner
8.35
8.05
11.
Pound Sterling
97.65
94.35
12.
Qatari Riyal
22.55
20.95
13.
Saudi Arabian Riyal
21.90
20.55
14.
Singapore Dollar
58.60
56.65
15.
South African Rand
4.95
4.65
16.
Swedish Kroner
7.80
7.55
17.
Swiss Franc
85.35
82.15
18.
Turkish Lira
4.55
4.30
19.
UAE Dirham
22.35
21.00
20.
US Dollar
80.50
78.80
SCHEDULE-II
Sl.
No.
Foreign Currency
Rate of exchange of 100 units of foreign currency equivalent to Indian rupees
1.
(2)
(3)
(a)
(b)
(For Imported Goods)
(For Export Goods)
1.
Japanese Yen
60.05
58.10
2.
Korean Won
6.25
5.85