কেবিনেট
ভাৰতীয় পৰিবহণ খণ্ডটোত আইটিএফৰ ক্ৰিয়া-কলাপত সহায়ক হোৱাকৈ ভাৰত আৰু ফ্ৰান্সৰ মাজত চুক্তি স্বাক্ষৰত কেবিনেটৰ অনুমোদন
17 AUG 2022 3:19PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষাধীন কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰিবহণ মঞ্চৰ হৈ ফ্ৰান্সৰ অৰ্থনৈতিক সহযোগিতা আৰু উন্নয়ন সংস্থা আৰু আৰু ভাৰতৰ প্ৰযুক্তি তথ্য, পূৰ্বাভাস আৰু মূল্যায়ন পৰিষদ (TIFAC) ৰ মাজত চুক্তি স্বাক্ষৰ সম্পৰ্কে অৱগত কৰা হয়। এই চুক্তিয়ে ভাৰতীয় পৰিবহণ খণ্ডটোত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰিবহণ মঞ্চ (ITF) ৰ ক্ৰিয়া-কলাপত সহযোগিতা আগবঢ়াব।
৬ জুলাই, ২০২২ ত এই চুক্তি স্বাক্ষৰিত হৈছিল।
এই চুক্তিৰ অধীনত সমাপন কৰিবলগীয়া ক্ৰিয়া-কলাপসমূহে নিম্নোক্ত ফলাফলৰ সূচনা কৰিবঃ
1.
2. i. নতুন বৈজ্ঞানিক ফলাফল;
3. ii. নতুন নীতিৰ অন্তৰ্দৃষ্টি;
4. iii. বৈজ্ঞানিক বিনিময় বৃদ্ধিৰ জৰিয়তে সামৰ্থ্য বিকাশ
5. iv. ভাৰতৰ পৰিবহণ খণ্ডৰ ডিকাৰ্বনাইজেশ্যনৰ বাবে প্ৰযুক্তিৰ বিকল্প চিনাক্তকৰণ।

Cabinet
Cabinet approves signing of Contract between India and France to support ITF activities on the Indian Transport Sector
17 AUG 2022 3:19PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi was apprised of the signing of Contract between the Organisation for Economic Cooperation and Development, France on behalf of the International Transport Forum and the Technology Information, Forecasting and Assessment Council (TIFAC), India to support the International Transport Forum (ITF) activities on the Indian Transport Sector.
The Contract was signed on 6th July, 2022.
The activities to be carried out under this Contract will lead to:
1. New scientific results;
2. New policy insights;
3. Capacity building through increase scientific interaction
4. Identification of technology options for decarbonization of transport sector in India.