মন্ত্রীমন্দল
ভারতকী ত্রান্সপোর্ত সেক্তরদা আই.তি.এফ. থৌওংশিংদা ঙাক্লৌ পীননবা ভারত অমসুং ফ্রান্সকী মরক্তা কন্ত্রেক খুৎয়েক পীনবদা মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
17 AUG 2022 3:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলদা ভারতকী ত্রান্সপোর্ত সেক্তরদা ইন্তরনেস্নেল ত্রান্সপোর্ত ফোরমগী (আই.তি.এফ.) থৌওংশিংদা ঙাক্লৌ পীননবগীদমক ইন্তর্নেসনেল ত্রান্সপোর্ত ফোরম অমসুং তেক্নোলোজী ইন্ফোর্মেসন, ফোর্কাস্তিং এন্দ এসেসমেন্ত কাউন্সিল (তি.আই.এফ.এ.সি.), ইন্দিয়াগী মায়কৈদগী ওর্গনাইজেসন ফোর ইকনমিক কোওপরেসন এন্দ দেভেলপমেন্ত, ফ্রান্সকা কন্ত্রেক্ত খুৎয়েক পীনখিবগী মতাঙদা পুখৎলকখি‍।
কন্ত্রেক্ত অদু জুলাই ৬, ২০২২দা খুৎয়েক পীনখিবনি‍।
কন্ত্রেক্ত অসিগী মখাদা পায়খৎকদৌরিবা থৌওংশিংনা পুরক্কদবা মহৈশিংদি:
১ অনৌবা সাইন্তিফিক রিজল্তশিং;
২ অনৌবা পোলিসী ইন্সাইত;
৩ সাইন্তিফিক ইন্তরেক্সন হেনগৎহন্দুনা মতিং শেমগৎপা
৪ ভারতকী ত্রান্সপোর্ত সেক্তরবু দিকার্বোনাইজেসন তৌননবা তেক্নোলোজী ওপ্সনশিং খঙদোকপনি‍।

Cabinet
Cabinet approves signing of Contract between India and France to support ITF activities on the Indian Transport Sector
17 AUG 2022 3:19PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi was apprised of the signing of Contract between the Organisation for Economic Cooperation and Development, France on behalf of the International Transport Forum and the Technology Information, Forecasting and Assessment Council (TIFAC), India to support the International Transport Forum (ITF) activities on the Indian Transport Sector.
The Contract was signed on 6th July, 2022.
The activities to be carried out under this Contract will lead to:
1. New scientific results;
2. New policy insights;
3. Capacity building through increase scientific interaction
4. Identification of technology options for decarbonization of transport sector in India.