Ministry of Statistics & Programme Implementation
QUICK ESTIMATES OF INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION AND USE-BASED INDEX FOR THE MONTH OF JUNE, 2022
(BASE 2011-12=100)
12 AUG 2022 5:30PM by PIB Delhi
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, which in turn receive the data from the producing factories/ establishments.
2. For the month of June 2022, the Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) with base 2011-12 stands at 137.9 The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of June 2022 stand at 113.4, 136.3 and 196.9 respectively. These Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
3. As per Use-based classification, the indices stand at 139.2 for Primary Goods, 102.4 for Capital Goods, 147.3 for Intermediate Goods and 148.9 for Infrastructure/ Construction Goods for the month of June 2022. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 123.9 and 145.9 respectively for the month June 2022.
4. Details of Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of June 2022 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and by Use-based classification are given at Statements I, II and III respectively. Also, for users to appreciate the changes in the industrial sector, Statement IV provides month-wise indices for the last 12 months, by industry groups (as per 2-digit level of NIC-2008) and sectors.
5. Along with the Quick Estimates of IIP for the month of June 2022, the indices for May 2022 have undergone the first revision and those for March 2022 have undergone final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for June 2022, the first revision for May 2022 and the final revision for March 2022 have been compiled at weighted response rates of 90 percent, 93 percent and 95 percent respectively.
6. Release of the Index for July 2022 will be on Monday, 12th September 2022.
Note: -
1. This Press release information is also available at the Website of the Ministry - http://www.mospi.gov.in
2. Press release in Hindi follows and shall be available at: https://www.mospi.gov.in/hi/web/mospi/home
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base: 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
Apr
107.6
116.2
124.6
131.8
174.0
194.5
126.1
134.6
May
108.3
120.4
111.5
134.5
161.9
199.9
115.1
137.7
Jun*
105.5
113.4
121.2
136.3
169.1
196.9
122.8
137.9
Jul
104.6
131.0
184.7
131.5
Aug
103.6
131.9
188.7
132.4
Sep
95.1
131.9
167.9
129.5
Oct
109.8
136.4
167.3
135.0
Nov
111.8
128.9
147.9
128.0
Dec
120.4
139.8
162.5
138.8
Jan
124.9
139.2
165.6
139.3
Feb
123.3
129.9
160.8
131.4
Mar
144.4
145.3
191.0
148.8
Average
Apr-Jun
107.1
116.7
119.1
134.2
168.3
197.1
121.3
136.7
Growth over the corresponding period of previous year#
Jun*
23.1
7.5
13.2
12.5
8.3
16.4
13.8
12.3
Apr-Jun
27.5
9.0
52.9
12.7
16.8
17.1
44.4
12.7
* Figures for June 2022 are Quick Estimates.
Note: Indices for the months of Mar'22 and May'22 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
code
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth #
Jun'21
Jun'22*
Apr-Jun*
Jun'22*
Apr-Jun*
2021-22
2022-23
2022-23
10
Manufacture of food products
5.3025
111.3
116.3
116.8
122.6
4.5
5.0
11
Manufacture of beverages
1.0354
82.0
118.7
76.1
120.2
44.8
58.0
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
74.0
113.1
72.1
95.7
52.8
32.7
13
Manufacture of textiles
3.2913
111.3
108.0
110.4
111.3
-3.0
0.8
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
110.0
145.2
92.4
139.4
32.0
50.9
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
94.1
94.9
87.5
100.1
0.9
14.4
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
97.9
111.5
91.1
111.9
13.9
22.8
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
76.3
81.7
81.0
83.7
7.1
3.3
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
68.7
98.3
65.1
91.6
43.1
40.7
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
110.1
129.5
114.1
131.7
17.6
15.4
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
116.3
135.4
114.5
131.4
16.4
14.8
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
226.9
217.6
215.4
200.3
-4.1
-7.0
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
99.4
105.7
100.9
105.4
6.3
4.5
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
119.2
142.2
119.1
137.9
19.3
15.8
24
Manufacture of basic metals
12.8043
163.5
173.4
163.9
179.6
6.1
9.6
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
79.7
91.8
74.1
84.2
15.2
13.6
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
125.6
180.9
113.3
143.6
44.0
26.7
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
84.2
94.1
76.8
94.7
11.8
23.3
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
96.3
113.1
89.0
106.4
17.4
19.6
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
87.8
115.2
83.1
111.8
31.2
34.5
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
103.4
134.6
88.1
121.0
30.2
37.3
31
Manufacture of furniture
0.1311
158.0
211.0
134.8
202.2
33.5
50.0
32
Other manufacturing
0.9415
75.7
96.7
79.3
89.6
27.7
13.0
05
Mining
14.3725
105.5
113.4
107.1
116.7
7.5
9.0
10-32
Manufacturing
77.6332
121.2
136.3
119.1
134.2
12.5
12.7
35
Electricity
7.9943
169.1
196.9
168.3
197.1
16.4
17.1
General Index
100.00
122.8
137.9
121.3
136.7
12.3
12.7
* Figures for June 2022 are Quick Estimates.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ Construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
2021-22
2022-23
Apr
126.5
139.3
79.0
89.5
139.6
149.4
144.0
149.8
103.3
110.9
140.0
139.2
May
122.8
144.7
61.9
95.6
129.1
151.7
129.5
153.0
71.6
113.4
135.6
137.0
Jun*
122.4
139.2
81.2
102.4
132.7
147.3
137.9
148.9
100.1
123.9
141.8
145.9
Jul
128.5
92.4
143.7
144.4
118.7
145.9
Aug
127.2
91.1
144.7
148.3
121.6
148.3
Sep
117.3
93.3
142.9
145.0
131.0
147.3
Oct
128.5
89.8
147.2
153.6
129.5
149.7
Nov
126.5
82.1
141.3
141.5
106.6
147.9
Dec
133.7
92.9
151.8
154.0
122.5
161.6
Jan
136.5
94.9
153.5
158.9
118.5
154.4
Feb
130.8
94.5
143.7
152.0
112.9
137.6
Mar
153.2
111.8
156.6
169.5
128.9
150.3
Average
Apr-Jun
123.9
141.1
74.0
95.8
133.8
149.5
137.1
150.6
91.7
116.1
139.1
140.7
Growth over the corresponding period of previous year#
Jun*
12.0
13.7
27.3
26.1
22.6
11.0
20.0
8.0
28.0
23.8
-3.9
2.9
Apr-Jun
20.8
13.9
109.0
29.5
69.8
11.7
84.0
9.8
123.1
26.6
17.4
1.2
* Figures for June 2022 are Quick Estimates.
Note: Indices for the months of Mar'22 and May'22 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Ind
Description
Weight
Jul-21
Aug-21
Sep-21
Oct-21
Nov-21
Dec-21
Jan-22
Feb-22
Mar-22
Apr-22
May-22
Jun-22
code
10
Manufacture of food products
5.3025
116.2
117.3
110.3
118.8
130.1
151.8
145.1
139.9
150.5
129.4
122.1
116.3
11
Manufacture of beverages
1.0354
90.2
86.3
85.3
86.8
85.2
92.0
91.5
94.4
116.1
117.1
124.9
118.7
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
79.4
86.9
95.6
95.0
96.5
101.8
108.2
79.9
107.3
86.1
88.0
113.1
13
Manufacture of textiles
3.2913
117.8
120.2
121.4
125.6
117.9
124.9
122.6
113.0
118.5
114.2
111.8
108.0
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
116.8
144.1
158.7
163.6
133.8
161.8
154.7
155.0
191.7
130.4
142.5
145.2
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
114.7
106.5
110.4
103.2
94.9
111.6
101.6
103.2
113.8
106.4
98.9
94.9
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
103.1
110.2
109.9
110.5
104.3
115.2
106.0
112.5
118.2
111.4
112.7
111.5
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
85.1
82.8
76.9
86.5
79.7
81.4
82.1
78.8
86.1
83.8
85.6
81.7
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
68.4
69.1
70.0
73.4
72.1
87.4
80.7
76.6
88.3
89.0
87.5
98.3
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
117.9
112.1
108.5
123.9
129.0
129.6
130.4
120.3
139.2
131.1
134.4
129.5
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
128.0
124.8
124.3
125.9
118.1
125.9
124.9
115.3
121.1
123.4
135.5
135.4
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
228.6
233.8
238.5
236.7
227.2
237.5
223.3
186.3
201.0
195.5
187.7
217.6
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
108.6
108.6
108.4
103.8
97.6
102.7
105.2
100.9
109.0
104.9
105.5
105.7
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
126.9
122.2
115.7
129.2
109.1
133.0
141.5
134.0
154.3
137.4
134.1
142.2
24
Manufacture of basic metals
12.8043
171.1
178.8
174.7
182.6
175.7
185.4
191.6
180.0
199.2
179.7
185.8
173.4
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
90.3
94.0
91.0
88.9
80.2
95.8
88.5
91.0
97.9
78.5
82.2
91.8
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
138.4
139.5
163.5
151.8
125.6
188.4
186.0
139.8
186.5
127.6
122.2
180.9
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
118.4
128.7
144.4
126.6
106.3
109.9
93.5
90.3
94.3
91.7
98.3
94.1
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
109.1
108.9
113.5
106.2
91.0
104.3
101.8
103.1
128.0
100.1
105.9
113.1
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
101.2
93.5
90.7
98.2
93.3
97.7
104.8
107.8
115.0
108.8
111.5
115.2
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
128.2
125.1
134.7
138.7
106.1
108.9
121.6
111.1
127.0
109.1
119.3
134.6
31
Manufacture of furniture
0.1311
160.9
165.7
173.2
183.8
180.0
215.4
190.4
198.4
232.4
195.7
200.0
211.0
32
Other manufacturing
0.9415
84.7
95.3
106.1
115.2
67.4
103.5
92.3
95.4
126.1
92.0
80.0
96.7
5
Mining
14.3725
104.6
103.6
95.1
109.8
111.8
120.4
124.9
123.3
144.4
116.2
120.4
113.4
10-32
Manufacturing
77.6332
131.0
131.9
131.9
136.4
128.9
139.8
139.2
129.9
145.3
131.8
134.5
136.3
35
Electricity
7.9943
184.7
188.7
167.9
167.3
147.9
162.5
165.6
160.8
191.0
194.5
199.9
196.9
General Index
100.0
131.5
132.4
129.5
135.0
128.0
138.8
139.3
131.4
148.8
134.6
137.7
137.9
Note: The figures for Apr'22, May'22 and Jun'22 are provisional
The Indices are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
২০২২গী জুন থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সনগী ক্বিক এস্তিমেতশিং অমসুং শিজিন্নবদা য়ুমফম ওইবা ইন্দেক্স
(বেস ২০১১-১২=১০০)
12 AUG 2022 5:30PM by PIB Imphal
ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন (আই.আই.পি.)গী ক্বিক এস্তিমেতশিং অসি চয়োল তরুক চোন্থদুনা থা খুদিংগী ১২শুবা নুমিত্তা (নত্রগা করিগুম্বা ১২শুবা নুমিৎ অদুনা সুতি ওইরবদি মমাংগী ৱার্কিং দেদা ) ফোংই অমসুং সোর্স এজেন্সীশিংদগী ফংবা দেতানা কমপাইল তৌই, অদুগা হায়রিবা সোর্স এজেন্সীশিং অসিনা পুথোক্লিবা ফেক্তরীশিং/এস্তাব্লিশমেন্তশিংদগী দেতা ফংঙি।
২. ২০২২গী জুন থাগী ২০১১-১২দা বেস ওইবা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন (আই.আই.পি.)গী ক্বিক এস্তিমেতশিং অদু ১৩৭.৯দা লৈ। ২০২২গী জুন থাগী মাইনিং, মেনভুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরশিংগী ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সনগী ইন্দেক্সশিং অদু মথংশিৎনা ১১৩.৪, ১৩৬.৩ অমসুং ১৯৬.৯দা লৈ। মসিগী ক্বিক এস্তিমেতশিং অসিনা আই.আই.পি.গী রিভিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না মথং থাদোরকপশিংদা রিভিজন তৌগনি।
৩. শিজিন্নবদা য়ুমফম ওইবা ক্লাসিফিকেশনগী মতুং ইন্না, ২০২২গী জুন থাগীদমক্তা প্রাইমরী গুদসকী ইন্দেক্সশিং অদু ১৩৯.২দা লৈ, কেপিতল গুদসকীনা ১০২.৮, ইন্তর্মিদিয়েত গুদসকীনা ১৪৭.৩দা অমসুং ইনফ্রস্ত্রকচর/ কন্ত্রক্সন গুদসকীনা ১৪৮.৯দা লৈ। মখাতানা, ২০২২গী জুন থাগীদমক্তা কঞ্জুমর দ্যুরেবলশিং অমসুং কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবলশিংগী ইন্দেক্সশিং অদু মথংশিৎনা ১২৩.৯ অমসুং ১৪৫.৯দা লৈ।
৪. ২০২২গী জুন থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সনগী ক্বিক এস্তিমেতশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু সেক্তরগী মতুং ইন্না, নেস্নেল ইন্দস্ত্রিয়েল ক্লাসিফিকেশন (এন.আই.সি.-২০০৮) কী দিজিৎ ২গী থাক্তা অমসুং শিজিন্নবদা য়ুমফম ওইবা ক্লাসিফিকেশনদা মথংশিৎনা স্তেতমেন্ত I, II অমসুং IIIদা পীরি। লোইননা, য়ুজরশিংনা ইন্দস্ত্রিয়েল সেক্তরদা লাকপা অহোংবশিং অদুবু য়ানবা, স্তেতমেন্ত IVনা ইন্দস্ত্রী গ্রুপশিং (এন,আই,সি,-২০০৮কী দিজিৎ ২গী থাক অদুগী মতুং ইন্না ) অমসুং সেক্তরশিংগী হৌখিবা থা ১২গী থাগী ওইবা ইন্দেক্সশিং পীরি।
৫. ২০২২গী জুন থাগী আই.আই.পি.গী ক্বিক এস্তিমেতশিংগা লোইননা ২০২২গী মেগী ইন্দেক্সশিং অদুনা অহানবা রিভিজন তৌখ্রে অমসুং ২০২২গী মার্চকীশিং অদুনা সোর্স এজেন্সিশিং অদুদগী ফংলকপা অপদেৎ তৌরবা দেতা অদুগী মতুং ইন্না ফাইনেল রিভিজন তৌখ্রে। ২০২২গী জুনগী ক্বিক এস্তিমেতশিং, ২০২২গী অহানবা রিভিজন অমসুং ২০২২গী মার্চ ফাইনেল রিভিজন অদুনা মথংশিৎনা চাদা ৯০, ৯৩ অমসুং ৯৫গী ৱেতেদ রেসপোন্স রেত্তা কমপাইল তৌখি।
৬. ২০২২গী জুলাইগী ইন্দেক্স ফোংবা অসি ২০২২গী সেপ্তেম্বর ১২, নিংথৌকাবা নুমিত্তা ওইগনি।
নোত: -
1. মসিগী প্রেস রিলীজকী ই-পাউ অসি মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত - http://www.mospi.gov.in তসু ফংবীগনি
2. প্রেস রিলীজ অসি হিন্দিদসু https://www.mospi.gov.in/hi/web/mospi/home ফংবীগনি
স্তেতমেন্ত I: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন- সেক্তরগী মতুং ইন্না
(বেস: ২০১১-১২=১০০)
থা
মাইনিং
মেন্যুফেকচরিং
ইলেক্ত্রিসিতী
জেনরেল
(১৪.৩৭২৪৭২)
(৭৭.৬৩৩২১)
(৭.৯৯৪৩১৮)
(১০০)
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
এপ্রিল
১০৭.৬
১১৬.২
১২৪.৬
১৩১.৮
১৭৪.০
১৯৪.৫
১২৬.১
১৩৪.৬
মে
১০৮.৩
১২০.৪
১১১.৫
১৩৪.৫
১৬১.৯
১৯৯.৯
১১৫.১
১৩৭.৭
জুন*
১০৫.৫
১১৩.৪
১২১.২
১৩৬.৩
১৬৯.১
১৯৬.৯
১২২.৮
১৩৭.৯
জুলাই
১০৪.৬
১৩১.০
১৮৪.৭
১৩১.৫
ওগস্ত
১০৩.৬
১৩১.৯
১৮৮.৭
১৩২.৪
সেপ্তেম্বর
৯৫.১
১৩১.৯
১৬৭.৯
১২৯.৫
ওক্তোবর
১০৯.৮
১৩৬.৪
১৬৭.৩
১৩৫.০
নবেম্বর
১১১.৮
১২৮.৯
১৪৭.৯
১২৮.০
দিসেম্বর
১২০.৪
১৩৯.৮
১৬২.৫
১৩৮.৮
জনুৱারী
১২৪.৯
১৩৯.২
১৬৫.৬
১৩৯.৩
ফেব্রৱারী
১২৩.৩
১২৯.৯
১৬০.৮
১৩১.৪
মার্চ
১৪৪.৪
১৪৫.৩
১৯১.০
১৪৮.৮
চাংচৎ
এপ্রিল-জুন
১০৭.১
১১৬.৭
১১৯.১
১৩৪.২
১৬৮.৩
১৯৭.১
১২১.৩
১৩৬.৭
মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমদা লাকখিবা গ্রোথ#
জুন*
২৩.১
৭.৫
১৩.২
১২.৫
৮.৩
১৬.৪
১৩.৮
১২.৩
এপ্রিল-জুন
২৭.৫
৯.০
৫২.৯
১২.৭
১৬.৮
১৭.১
৪৪.৪
১২.৭
* জুন ২০২২গী মশিংশিং অসি ক্বিক এস্তিমেতশিংনি।
নোত: ২০২২গী মার্চ অমসুং মেগী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং অসিদা অপদেৎ তৌরবা প্রোদক্সন দেতা য়াওরি।
# মমাং চহি চপ মান্নবা মতমদা লাকখিবা গ্রোথ রেতশিং অসি মার্চ ২০২০দগী কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মহৌশাগা মান্নদবা ফিভমশিং অদু য়েংলগা ইন্তরপ্রিত তৌগনি
স্তেতমেন্ত II: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন- (দিজিৎ ২গী থাক্তা)
(বেস: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী কোদ
অকুপ্পা মরোলশিং
অরুম্বা
ইন্দেক্স
পুল্লপকী ওইবা ইন্দেক্স
চাদা লাকখিবা গ্রোথ #
২০২১গী জুন
২০২২গী জুন*
এপ্রিল-জুনn*
২০২২গী জুন*
এপ্রিল-জুন*
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২২-২৩
১০
অচা-অথকশিংগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
৫.৩০২৫
১১১.৩
১১৬.৩
১১৬.৮
১২২.৬
৪.৫
৫.০
১১
বিভরেজশিংগী মেন্যুফেকচর
১.০৩৫৪
৮২.০
১১৮.৭
৭৬.১
১২০.২
৪৪.৮
৫৮.০
১২
তোবেকো প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
০.৭৯৮৫
৭৪.০
১১৩.১
৭২.১
৯৫.৭
৫২.৮
৩২.৭
১৩
তেক্সতাইলশিংগী মেন্যুফেকচর
৩.২৯১৩
১১১.৩
১০৮.০
১১০.৪
১১১.৩
-৩.০
০.৮
১৪
শেৎনবা ফিরোলশিংগী মেন্যুফেকচর
১.৩২২৫
১১০.০
১৪৫.২
৯২.৪
১৩৯.৪
৩২.০
৫০.৯
১৫
লেদর অমসুং মরি লৈনবা পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
০.৫০২১
৯৪.১
৯৪.৯
৮৭.৫
১০০.১
০.৯
১৪.৪
১৬
ফর্নিচর নত্তনা উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ককী মেন্যুফেকচর; স্ত্রো অমসুং প্লেতিং মেতরিয়েলশিংগী আর্তিকলশিংগী মেন্যুফেকচর
০.১৯৩০
৯৭.৯
১১১.৫
৯১.১
১১১.৯
১৩.৯
২২.৮
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিংগী মেন‍্যুফেকচর
০.৮৭২৪
৭৬.৩
৮১.৭
৮১.০
৮৩.৭
৭.১
৩.৩
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মীদিয়াগী রিপ্রোদক্সন
০.৬৭৯৮
৬৮.৭
৯৮.৩
৬৫.১
৯১.৬
৪৩.১
৪০.৭
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
১১.৭৭৪৯
১১০.১
১২৯.৫
১১৪.১
১৩১.৭
১৭.৬
১৫.৪
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
৭.৮৭৩০
১১৬.৩
১৩৫.৪
১১৪.৫
১৩১.৪
১৬.৪
১৪.৮
২১
ফার্মস্যুতিকেলস, হিদাক-লাংথক্কী ওইবা কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.৯৮১০
২২৬.৯
২১৭.৬
২১৫.৪
২০০.৩
-৪.১
-৭.০
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
২.৪২২২
৯৯.৪
১০৫.৭
১০০.৯
১০৫.৪
৬.৩
৪.৫
২৩
নন-মেতলিক মিনরেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.০৮৫৩
১১৯.২
১৪২.২
১১৯.১
১৩৭.৯
১৯.৩
১৫.৮
২৪
বেসিক মেতলশিংগী মেন্যুফেকচর
১২.৮০৪৩
১৬৩.৫
১৭৩.৪
১৬৩.৯
১৭৯.৬
৬.১
৯.৬
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্যুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেত তৌরবা মেতলগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
২.৬৫৪৯
৭৯.৭
৯১.৮
৭৪.১
৮৪.২
১৫.২
১৩.৬
২৬
কমপ্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
১.৫৭০৪
১২৫.৬
১৮০.৯
১১৩.৩
১৪৩.৬
৪৪.০
২৬.৭
২৭
ইলেক্ত্রিকেল ইক্যুইপমেন্তকী মেন্যুফেকচর
২.৯৯৮৩
৮৪.২
৯৪.১
৭৬.৮
৯৪.৭
১১.৮
২৩.৩
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্যুইপমেন্ত এন.ই.সি.গী মেন্যুফেকচর
৪.৭৬৫৩
৯৬.৩
১১৩.১
৮৯.০
১০৬.৪
১৭.৪
১৯.৬
২৯
মোতর ভেহিলশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.৮৫৭৩
৮৭.৮
১১৫.২
৮৩.১
১১১.৮
৩১.২
৩৪.৫
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্ত ইক্যুইপমেন্তকী মেন্যুফেকচর
১.৭৭৬৩
১০৩.৪
১৩৪.৬
৮৮.১
১২১.০
৩০.২
৩৭.৩
৩১
ফর্নিচরগী মেন্যুফেকচর
০.১৩১১
১৫৮.০
২১১.০
১৩৪.৮
২০২.২
৩৩.৫
৫০.০
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
৭৫.৭
৯৬.৭
৭৯.৩
৮৯.৬
২৭.৭
১৩.০
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১০৫.৫
১১৩.৪
১০৭.১
১১৬.৭
৭.৫
৯.০
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১২১.২
১৩৬.৩
১১৯.১
১৩৪.২
১২.৫
১২.৭
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৬৯.১
১৯৬.৯
১৬৮.৩
১৯৭.১
১৬.৪
১৭.১
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০.০০
১২২.৮
১৩৭.৯
১২১.৩
১৩৬.৭
১২.৩
১২.৭
* জুন ২০২২গী মশিংশিং অসি ক্বিক এস্তিমেতশিংনি
# মমাং চহি চপ মান্নবা মতমদা লাকখিবা গ্রোথ রেতশিং অসি মার্চ ২০২০দগী কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মহৌশাগা মান্নদবা ফিভমশিং অদু য়েংলগা ইন্তরপ্রিত তৌগনি
স্তেতমেন্ত III: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন-শিজিন্নবগী মতুং ইন্না
(বেস :২০১১-১২=১০০)
প্রাইমরী গুদস
কেপিতল গুদস
ইন্তর্মিদিয়েত গুদস
ইনফ্রাস্ত্রকচর/
কনস্ত্রক্সন গুদস
কঞ্জুমর দ্যুরেবলস
কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবলস
থা
(৩৪.০৪৮৬১২)
(৮.২২৩০৪৩)
(১৭.২২১৪৮৭)
(১২.৩৩৮৩৬৩)
(১২.৮৩৯২৯৬)
(১৫.৩২৯১৯৯)
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০২১-২২
২০২২-২৩
এপ্রিল
১২৬.৫
১৩৯.৩
৭৯.০
৮৯.৫
১৩৯.৬
১৪৯.৪
১৪৪.০
১৪৯.৮
১০৩.৩
১১০.৯
১৪০.০
১৩৯.২
মে
১২২.৮
১৪৪.৭
৬১.৯
৯৫.৬
১২৯.১
১৫১.৭
১২৯.৫
১৫৩.০
৭১.৬
১১৩.৪
১৩৫.৬
১৩৭.০
জুন*
১২২.৪
১৩৯.২
৮১.২
১০২.৪
১৩২.৭
১৪৭.৩
১৩৭.৯
১৪৮.৯
১০০.১
১২৩.৯
১৪১.৮
১৪৫.৯
জুলাই
১২৮.৫
৯২.৪
১৪৩.৭
১৪৪.৪
১১৮.৭
১৪৫.৯
ওগস্ত
১২৭.২
৯১.১
১৪৪.৭
১৪৮.৩
১২১.৬
১৪৮.৩
সেপ্তেম্বর
১১৭.৩
৯৩.৩
১৪২.৯
১৪৫.০
১৩১.০
১৪৭.৩
ওক্তোবর
১২৮.৫
৮৯.৮
১৪৭.২
১৫৩.৬
১২৯.৫
১৪৯.৭
নবেম্বর
১২৬.৫
৮২.১
১৪১.৩
১৪১.৫
১০৬.৬
১৪৭.৯
দিসেম্বর
১৩৩.৭
৯২.৯
১৫১.৮
১৫৪.০
১২২.৫
১৬১.৬
জনুৱারী
১৩৬.৫
৯৪.৯
১৫৩.৫
১৫৮.৯
১১৮.৫
১৫৪.৪
ফেব্রৱারী
১৩০.৮
৯৪.৫
১৪৩.৭
১৫২.০
১১২.৯
১৩৭.৬
মার্চ
১৫৩.২
১১১.৮
১৫৬.৬
১৬৯.৫
১২৮.৯
১৫০.৩
চাংচৎ
এপ্রিল-জুন
১২৩.৯
১৪১.১
৭৪.০
৯৫.৮
১৩৩.৮
১৪৯.৫
১৩৭.১
১৫০.৬
৯১.৭
১১৬.১
১৩৯.১
১৪০.৭
মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদা লাকখিবা গ্রোথ#
জুন*
১২.০
১৩.৭
২৭.৩
২৬.১
২২.৬
১১.০
২০.০
৮.০
২৮.০
২৩.৮
-৩.৯
২.৯
এপ্রিল-জুন
২০.৮
১৩.৯
১০৯.০
২৯.৫
৬৯.৮
১১.৭
৮৪.০
৯.৮
১২৩.১
২৬.৬
১৭.৪
১.২
* ২০২২গী জুনগী মশিংশিং অসি ক্বিক এস্তিমেতশিংনি।
নোত: ২০২২গী মার্চ অমসুং মেগী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং অসিদা অপদেৎ তৌরবা প্রোদক্সন দেতা য়াওরি।
# মমাং চহি চপ মান্নবা মতমদা লাকখিবা গ্রোথ রেতশিং অসি মার্চ ২০২০দগী কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মহৌশাগা মান্নদবা ফিভমশিং অদু য়েংলগা ইন্তরপ্রিত তৌগনি
স্তেতমেন্ত IV: থাগী ওইবা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন- (দিজিৎ ২গী থাক্তা)
(বেস: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী
অকুপ্পা মরোল
অরুম্বা
জুলাই-২১
ওগস্ত-২১
সেপ্তেম্বর-২১
ওক্তোবর-২১
নবেম্বর-২১
দিসেম্বর-২১
জনুৱারী-২২
ফেব্রৱারী-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২
জুন-২২
কোদ
১০
অচা-অথকশিংগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
৫.৩০২৫
১১৬.২
১১৭.৩
১১০.৩
১১৮.৮
১৩০.১
১৫১.৮
১৪৫.১
১৩৯.৯
১৫০.৫
১২৯.৪
১২২.১
১১৬.৩
১১
বিভরেজশিংগী মেন্যুফেকচর
১.০৩৫৪
৯০.২
৮৬.৩
৮৫.৩
৮৬.৮
৮৫.২
৯২.০
৯১.৫
৯৪.৪
১১৬.১
১১৭.১
১২৪.৯
১১৮.৭
১২
তোবেকো প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
০.৭৯৮৫
৭৯.৪
৮৬.৯
৯৫.৬
৯৫.০
৯৬.৫
১০১.৮
১০৮.২
৭৯.৯
১০৭.৩
৮৬.১
৮৮.০
১১৩.১
১৩
তেক্সতাইলশিংগী মেন্যুফেকচর
৩.২৯১৩
১১৭.৮
১২০.২
১২১.৪
১২৫.৬
১১৭.৯
১২৪.৯
১২২.৬
১১৩.০
১১৮.৫
১১৪.২
১১১.৮
১০৮.০
১৪
শেৎনবা ফিরোলশিংগী মেন্যুফেকচর
১.৩২২৫
১১৬.৮
১৪৪.১
১৫৮.৭
১৬৩.৬
১৩৩.৮
১৬১.৮
১৫৪.৭
১৫৫.০
১৯১.৭
১৩০.৪
১৪২.৫
১৪৫.২
১৫
লেদর অমসুং মরি লৈনবা পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
০.৫০২১
১১৪.৭
১০৬.৫
১১০.৪
১০৩.২
৯৪.৯
১১১.৬
১০১.৬
১০৩.২
১১৩.৮
১০৬.৪
৯৮.৯
৯৪.৯
১৬
ফর্নিচর নত্তনা উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ককী মেন্যুফেকচর; স্ত্রো অমসুং প্লেতিং মেতরিয়েলশিংগী আর্তিকলশিংগী মেন্যুফেকচর
০.১৯৩০
১০৩.১
১১০.২
১০৯.৯
১১০.৫
১০৪.৩
১১৫.২
১০৬.০
১১২.৫
১১৮.২
১১১.৪
১১২.৭
১১১.৫
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিংগী মেন‍্যুফেকচর
০.৮৭২৪
৮৫.১
৮২.৮
৭৬.৯
৮৬.৫
৭৯.৭
৮১.৪
৮২.১
৭৮.৮
৮৬.১
৮৩.৮
৮৫.৬
৮১.৭
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মীদিয়াগী রিপ্রোদক্সন
০.৬৭৯৮
৬৮.৪
৬৯.১
৭০.০
৭৩.৪
৭২.১
৮৭.৪
৮০.৭
৭৬.৬
৮৮.৩
৮৯.০
৮৭.৫
৯৮.৩
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
১১.৭৭৪৯
১১৭.৯
১১২.১
১০৮.৫
১২৩.৯
১২৯.০
১২৯.৬
১৩০.৪
১২০.৩
১৩৯.২
১৩১.১
১৩৪.৪
১২৯.৫
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
৭.৮৭৩০
১২৮.০
১২৪.৮
১২৪.৩
১২৫.৯
১১৮.১
১২৫.৯
১২৪.৯
১১৫.৩
১২১.১
১২৩.৪
১৩৫.৫
১৩৫.৪
২১
ফার্মস্যুতিকেলস, হিদাক-লাংথক্কী ওইবা কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.৯৮১০
২২৮.৬
২৩৩.৮
২৩৮.৫
২৩৬.৭
২২৭.২
২৩৭.৫
২২৩.৩
১৮৬.৩
২০১.০
১৯৫.৫
১৮৭.৭
২১৭.৬
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
২.৪২২২
১০৮.৬
১০৮.৬
১০৮.৪
১০৩.৮
৯৭.৬
১০২.৭
১০৫.২
১০০.৯
১০৯.০
১০৪.৯
১০৫.৫
১০৫.৭
২৩
নন-মেতলিক মিনরেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.০৮৫৩
১২৬.৯
১২২.২
১১৫.৭
১২৯.২
১০৯.১
১৩৩.০
১৪১.৫
১৩৪.০
১৫৪.৩
১৩৭.৪
১৩৪.১
১৪২.২
২৪
বেসিক মেতলশিংগী মেন্যুফেকচর
১২.৮০৪৩
১৭১.১
১৭৮.৮
১৭৪.৭
১৮২.৬
১৭৫.৭
১৮৫.৪
১৯১.৬
১৮০.০
১৯৯.২
১৭৯.৭
১৮৫.৮
১৭৩.৪
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্যুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেত তৌরবা মেতলগী পোত্থোকশিংগী মেন্যুফেকচর
২.৬৫৪৯
৯০.৩
৯৪.০
৯১.০
৮৮.৯
৮০.২
৯৫.৮
৮৮.৫
৯১.০
৯৭.৯
৭৮.৫
৮২.২
৯১.৮
২৬
কমপ্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল প্রোদক্তশিংগী মেন্যুফেকচর
১.৫৭০৪
১৩৮.৪
১৩৯.৫
১৬৩.৫
১৫১.৮
১২৫.৬
১৮৮.৪
১৮৬.০
১৩৯.৮
১৮৬.৫
১২৭.৬
১২২.২
১৮০.৯
২৭
ইলেক্ত্রিকেল ইক্যুইপমেন্তকী মেন্যুফেকচর
২.৯৯৮৩
১১৮.৪
১২৮.৭
১৪৪.৪
১২৬.৬
১০৬.৩
১০৯.৯
৯৩.৫
৯০.৩
৯৪.৩
৯১.৭
৯৮.৩
৯৪.১
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্যুইপমেন্ত এন.ই.সি.গী মেন্যুফেকচর
৪.৭৬৫৩
১০৯.১
১০৮.৯
১১৩.৫
১০৬.২
৯১.০
১০৪.৩
১০১.৮
১০৩.১
১২৮.০
১০০.১
১০৫.৯
১১৩.১
২৯
মোতর ভেহিলশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিংগী মেন্যুফেকচর
৪.৮৫৭৩
১০১.২
৯৩.৫
৯০.৭
৯৮.২
৯৩.৩
৯৭.৭
১০৪.৮
১০৭.৮
১১৫.০
১০৮.৮
১১১.৫
১১৫.২
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্ত ইক্যুইপমেন্তকী মেন্যুফেকচর
১.৭৭৬৩
১২৮.২
১২৫.১
১৩৪.৭
১৩৮.৭
১০৬.১
১০৮.৯
১২১.৬
১১১.১
১২৭.০
১০৯.১
১১৯.৩
১৩৪.৬
৩১
ফর্নিচরগী মেন্যুফেকচর
০.১৩১১
১৬০.৯
১৬৫.৭
১৭৩.২
১৮৩.৮
১৮০.০
২১৫.৪
১৯০.৪
১৯৮.৪
২৩২.৪
১৯৫.৭
২০০.০
২১১.০
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
৮৪.৭
৯৫.৩
১০৬.১
১১৫.২
৬৭.৪
১০৩.৫
৯২.৩
৯৫.৪
১২৬.১
৯২.০
৮০.০
৯৬.৭
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১০৪.৬
১০৩.৬
৯৫.১
১০৯.৮
১১১.৮
১২০.৪
১২৪.৯
১২৩.৩
১৪৪.৪
১১৬.২
১২০.৪
১১৩.৪
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১৩১.০
১৩১.৯
১৩১.৯
১৩৬.৪
১২৮.৯
১৩৯.৮
১৩৯.২
১২৯.৯
১৪৫.৩
১৩১.৮
১৩৪.৫
১৩৬.৩
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৮৪.৭
১৮৮.৭
১৬৭.৯
১৬৭.৩
১৪৭.৯
১৬২.৫
১৬৫.৬
১৬০.৮
১৯১.০
১৯৪.৫
১৯৯.৯
১৯৬.৯
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০.০
১৩১.৫
১৩২.৪
১২৯.৫
১৩৫.০
১২৮.০
১৩৮.৮
১৩৯.৩
১৩১.৪
১৪৮.৮
১৩৪.৬
১৩৭.৭
১৩৭.৯
নোত: ২০২২গী এপ্রিল, মে অমসুং জুনগী মশিং অসি প্রোভিজনেলনি
ইন্দেক্সশিং অসি মার্চ ২০২০দগী কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা মহৌশাগা মান্নদবা ফিভমশিং অদু য়েংলগা ইন্তরপ্রিত তৌগনি।