কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
২০২২গী জুলাই ৩০ ফাওবদা স্তার্তঅপ ইন্দিয়া সীদ ফন্দ স্কিম (এস.আই.এস.এফ.এস.)কী মখাদা ইনক্যুবেতর ১০২দা লুপা করোর ৩৭৫.২৫ অয়াবা পীখি
এস.আই.এস.এফ.এস.কী মখাদা স্তার্তঅপ ৩৭৮দা লুপা করোর ৮১.৪৫ অয়াবা পীখি
সিক্কিম অমসুং অসাম অমমমদগী ইনক্যুবেতর ২দা পুন্না লুপা করোর ৫গী শেনফম অয়াবা পীখি
এস.আই.এস.এফ.এস.কী মখাদা অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিংদগী স্তার্তঅপ ৯দা লুপা করোর ১.১৫ অয়াবা পীখি
05 AUG 2022 1:43PM by PIB Imphal
২০২২গী জুলাই ৩০ ফাওবদা কোর্পসকী লুপা করোর ৯৪৫গী মনুংদা, স্তার্তঅপ ইন্দিয়া সীদ ফন্দ স্কিম (এস.আই.এস.এফ.এস.)কী মখাদা ইনক্যুবেতর ১০২দা লুপা করোর ৩৭৫.২৫ অয়াবা পীখি। মসিদসু নত্তনা দি.পি.আই.আই.তি.না শকখঙলবা স্তার্তঅপ ৩৭৮দা স্কিম অসিগী মখাদা অয়াবা পীখ্রবা ইনক্যুবেতরশিংনা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৮১.৪৫ অয়াবা পীখি।
অখন্ননা, অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিংদগী (অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, মনিপুর, মেঘালয়া, মিজোরাম, নাগালেন্দ, সিক্কিম অমসুং ত্রিপুরা), ২০২২গী জুলাই ৩০ ফাওবদা স্কিম অসিগী মখাদা ইনক্যুবেতর অনিদা (সিক্কিম অমসুং অসামদগী অমমম) অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৫গী অয়াবা পীখ্রে। মসিদসু নত্তনা অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিংদগী দি.পি.আই.আই.তি.না শকখঙলবা স্তার্তঅপ ৯দা স্কিম অসিগী মখাদা অয়াবা পীখ্রবা ইনক্যুবেতরশিংনা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ১.১৫গী অয়াবা পীখ্রে।
স্তার্তঅপ ইন্দিয়া সীদ ফন্দ স্কিম (এস.আই.এস.এফ.এস.) অসি ২০২১গী এপ্রিল ১দগী চৎনবা হৌদুনা সরকারনা ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। মসিনা ইলিজিবল ওইবা দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রি এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.)না শকখঙলবা স্তার্তঅপশিংদা প্রুফ ওফ কন্সেপ্ত, প্রোতোতাইপ দিবেলপমেন্ত, প্রদক্ত ত্রাইএলশিং, মার্জেৎ এন্ত্রী অমসুং কম্মর্সিএলাইসনগীদমক শেলগী মতেং পীরি। মসিনা স্তার্তঅপশিংবু এঞ্জেল ইনভেস্ততরশিং নত্ত্রগা ভেঞ্চর কেপিতেলিস্তশিংদগী ইনভেস্তমেন্তশিং লাকহনবা ঙমগদবা নত্ত্রগা কম্মর্সিএল বেঙ্কশিং নত্ত্রগা ফাইনান্সিএল ইন্সতিত্যুসনশিংদগী লোন লৌবা য়াবা থাক অমদা কাখৎপা ঙমহল্লি। এস.আই.এস.এফ.এস. অসি ভারত শিনবা থুংবদা লৈরিবা ইলিজিবল ওইবা ইনক্যুবেতরশিংগী খুত্থাংদা ইলিজিবল ওইবা স্তার্তঅপশিংদা পীরি।
ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী সোম পরকাশনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Commerce & Industry
Rs. 375.25 crore approved to 102 incubators under Startup India Seed Fund Scheme (SISFS) as on 30th July 2022
Rs. 81.45 crore approved to 378 startups under SISFS
Total sum of Rs. 5 crore approved to 2 incubators, one each from Sikkim and Assam
Rs. 1.15 crore approved to 9 startups from North Eastern States under SISFS
05 AUG 2022 1:43PM by PIB Delhi
As on 30th July 2022, of the corpus of Rs. 945 crore, Rs. 375.25 crore have been approved to 102 incubators under the Startup India Seed Fund Scheme (SISFS). Also, 378 DPIIT recognised startups have been approved a total sum of Rs. 81.45 crore by the approved incubators under the Scheme.
Specifically, from the North Eastern States (Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Sikkim and Tripura), as on 30th July 2022, two incubators (one each from Sikkim and Assam) have been approved a total sum of Rs. 5 crore under the Scheme. Also, 9 DPIIT recognised startups from North Eastern States have been approved a total sum of Rs. 1.15 crore by the approved incubators under the Scheme.
The Startup India Seed Fund Scheme (SISFS) is being implemented by the Government with effect from 1st April 2021. It provides financial assistance to eligible Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) recognised startups for proof of concept, prototype development, product trials, market entry and commercialization. This enables the startups to graduate to a level where they will be able to raise investments from angel investors or venture capitalists, or seek loans from commercial banks or financial institutions. SISFS is disbursed to eligible startups through eligible incubators across India.
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Commerce and Industry, Shri Som Parkash, in a written reply in the Rajya Sabha today.