|
হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
মার্চ ৩১, ২০২২ ফাওবদা ‘হাউসিং ফোর ওল’ মিসনগী মখাদা য়ুম লাখ ১২২.৬৯ সেঙ্কসন তৌখি
সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিং অসিগী মনুংদা য়ুম লাখ ১০২.২৩দি শানবগী য়ুম্ফম থোনখ্রে; মসিগী মনুংদা লাখ ৬১.৫০ শাবা লোইশিনখ্রে/বেনিফিসরীশিংদা খুৎশিন্নখ্রে
04 AUG 2022 3:42PM by PIB Imphal
হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী কৌশল কিশোরনা ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা পীখিবা অইবা পাউখুমদা ফোঙদোকখি মদুদি হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়না মতিক চাবা অর্বান বেনিফিসরী পুম্নমক্তা নোংজু নুংশা খাইদ্রবা পক্কাগী য়ুমশিং পীনবগীদমক রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা কেন্দ্রগী শেন্থং পীনবা ২৫.০৬.২০১৫ হৌদুনা প্রধান মন্ত্রী আৱাস য়োজনা –অর্বান (পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.) – “হাউসিং ফোর ওল” ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা পীশিল্লকপা প্রোজেক্ত প্রপোজেলশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মিসনগী মতমগী মনুংদা হায়বদি মার্চ ৩১, ২০২২ আওবদা য়ুম লাখ ১২২.৬৯ সেঙ্কসন তৌখি।
সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিং অসিগী মনুংদা য়ুম লাখ ১০২.২৩দি শানবগী য়ুম্ফম থোনখ্রে; মসিগী মনুংদা লাখ ৬১.৫০ শাবা লোইশিনখ্রে/বেনিফিসরীশিংদা খুৎশিন্নখ্রে।
পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা হৌখিবা চহি মরি অসিদা অমসুং চৎলিবা চহি অসিদা পুন্না য়ুম ৮৯,৯০,৮৩৮ সেঙ্কসন তৌখি, য়ুম ৭৮,৯২,৩৬১গী য়ুম্ফম থোনখ্রে, য়ুম ৫৪,০৮,০৮৬ শাবা লোইশিনখ্রে অমসুং য়ুম ৪৮,৬৬,৩০৬ বেনিফিসরীশিংনা হোংজিনখ্রে।
পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা হৌখিবা চহি মরি অমসুং চৎলিবা শেনবা চহি (২০১৮-২০২৩) অসিদা কাইথখিবা অমসুং শীজিন্নখিবা কেন্দ্রগী শেন্থংগী রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সর Iদা পীরি।
পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা হৌখিবা চহি মরি অমসুং চৎলিবা শেনবা চহি (২০১৮-২০২৩) অসিদা অয়াবা পীখিবা কেন্দ্রগী শেন্থং অমসুং রাজ্যগী শিয়রগী রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সর IIদা পীরি।
পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা হৌজিক-হৌজিক শারিবা য়ুমশিংগা লোয়ননা প্রোজেক্তশিংগী ওইবা রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সর IIIদা পীরি।
প্রোজেক্ত লোইশিনবদা মহৌশানা স্কিম অসিগী তৌঙান-ওঙানবা ভর্তিকেলশিংদা থা ১২-৩৬ চংই। সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুম লাখ ১২২.৬৯গী মনুংদা য়ুম লাখ ৪১ হৌখিবা চহিদা সেঙ্কসন তৌখি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা সেঙ্কসন তৌখিবা য়ুমশিং শাবদা খোঙজেল য়াংশিনহন্দুনা য়ুমশিং অসি দিতেল্দ প্রোজেক্ত রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না পীরিবা মতমগী মনুংদা শাবা লোইশিন্নবা পাউতাক পীখি।
*****
এনেক্সর I
পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা হৌখিবা চহি মরি অমসুং চৎলিবা শেনবা চহি (২০১৮-২০২৩) অসিদা কাইথখিবা অমসুং শীজিন্নখিবা কেন্দ্রগী শেন্থংগী রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী অকুপ্পা ৱারোল
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি
অয়াবা পীখিবা কেন্দ্রগী শেন্থং (লুপা করোরদা)
রাজ্যগী শিয়র (লুপা করোরদা)*
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২২-২৩
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ(য়ু.তি.)
০.০৫
০.১৭
০.৪৬
১.০৬
-
০.০৫
-
০.৪৬
১.০৬
-
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৩,৪৬৫
৯১৯
২,৪১৯
২,৪৭৫
১,৬৬৪
২,৫৬৯
১,৫৬৬
৩,১৬৬
৩,৯৯১
-
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১১
২১
৮.৫৭
২৮
-
২১
০.৬৫
৭.৫৩
৫৬
-
৪
অসাম
১৫
৪৯৪
১২৬
১৮০
-
৮
২৪৫
৬৬০
১৩১
৭৪
৫
বিহার
৫০৫
৫২৮
৫৭২
৯৩
-
৮৪
২০৬
১,০৯৫
৫৬৬
১৯০
৬
চান্দিগর
৩.৪২
৮.২৪
৯.১৮
৩.৪৫
-
৩.৪২
৮.২৪
৯.১৮
৩.৪৫
-
৭
ছত্তিশগর (য়ু.তি.)
৪১৯
৭২৫
৬৯০
৩৮১
-
১০১
৭৪২
১,১০৮
৬১১
-
৮
দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি. (য়ু.তি.)
২৮
৩৬
৪৬
২৬
-
২৪
৩৩
৪৬
৪৫
-
৯
দিল্লী (এন.সি.আর.)
২৩০
১৪৪
১৪৫
৪৫
-
২৩০
১৪৪
১৪৫
৪৫
-
১০
গোৱা
৯.৩৫
১০
৩৭
৯.১৭
-
৮.৯৯
১০
৩৭
৯.১৯
-
১১
গুজরাত
৩,৪৮৭
২,২৫৪
৩,২৪২
৪,১৯৩
-
২,৯৭৩
২,২২৫
৩,৭০০
৪,৪৭০
৬১৭
১২
হরিয়ানা
৩৬৯
২৪৮
২৯০
১৭৩
-
১৯১
১৮৭
২৯৫
৩২৯
-
১৩
হিমাচল প্রদেশ
২৫
৩০
৩৩
৪৬
-
৫.৩৭
২০
৫১
৫৬
১২
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর(য়ু.তি.)
৩৪
১০০
১৩২
৪৪
-
৪.৭৬
৮৭
৩৫
১২৩
-
১৫
ঝারখন্দ
৪১৯
৩৩১
৫৩৫
২৬০
-
৬১৭
৫২৮
৪২১
২২৬
৬৫
১৬
কর্নাতকা
৭২৯
৭০২
১,১৪২
৫৩০
-
৭৯৮
৭১৩
২,০৯৬
১,০৮৪
-
১৭
কেরেলা
৬৬১
২৬৬
১৭৪
৩৭২
১৩
২০৭
২৭৫
২১০
৭৮০
-
১৮
লদাখ (য়ু.তি.)
১.৭৯
-
০.৪৩
৪.৪৬
-
০.৪৯
-
০.৪৩
৭.৩৫
-
১৯
লক্ষদীপ (য়ু.তি.)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
২০
মধ্য প্রদেশ
২,৭২৩
১,০৪৫
২,৪১২
১,৯৭৮
৪৩২
১,১৫৯
১,২৯৭
৫,৩৭৫
৩,১৮১
২৮০
২১
মহারাস্ত্র
২,৮৬৩
২,৪০৫
৩,৯৪৩
৩,৩৫৮
-
২,৬০৩
২,৩৪৪
৩,৬০৬
৩,৪২৫
-
২২
মনিপুর
১২
৬৫
১০০
০.১৩
-
১.২২
০.১০
১৮৪
৪.৬১
৩০৩
২৩
মেঘালয়
০.৯৯
০.৬৪
১.৩০
১৭
-
০.৯৯
৪.৪০
১.২০
১১
৫.১৭
২৪
মিজোরাম
৩৪
৭.৮৯
৭২
১৪
-
৫.৭৪
৭৪
৩১
১৪
-
২৫
নাগালেন্দ
৬৫
১৪
১০৬
৩৪
-
১.৪৪
১৫
৮.১৯
১২৮
-
২৬
ওরিশা
৪১১
৩২১
৩৮৭
৩২৮
-
৪৯৯
৩২৭
৪২৭
২৮৪
-
২৭
পুদুচেরী (য়ু.তি.)
১৫
৫১
৩৭
১৭
-
৮.৬৬
৩৩
৭৩
১১
-
২৮
পঞ্জাব
১৮২
১৮৮
৫০৭
২৫৩
-
১৪৮
১৮৮
৪৩২
৪০১
-
২৯
রাজস্থান
৩৯৮
৬০১
৭৮৯
৯৯৬
-
৪৫৪
৫৫৭
৮৮২
৭২৪
১২৫
৩০
সিক্কিম
১.৮০
০.৩৮
১.৫৭
১.৩৫
-
০.১৮
০.৩৮
১.৫৭
১.৩৫
-
৩১
তমিল নাদু
১,৪০৯
১,৯৪২
১,৬২৭
১,৫৭০
-
৪৮৩
২,৮৪১
২,৪৭৮
২,২২৭
৩৫৩
৩২
তেলঙ্গনা
৩৪২
৩৮৫
৭৭৭
২৯৮
-
১,৩৭৮
৪০৯
৮৩৮
২৯৮
-
৩৩
ত্রিপুরা
১৫১
১৬৬
২৩৪
৬২
-
৪৩৭
১৫৯
২৯
২৯১
১৪৪
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৪,৬২৬
৪,০৪৬
৪,৯১৩
৩,৯৪৩
-
১,৭৯০
৬,৩৮১
৪,৮১১
৪,১৭০
১,০৩৯
৩৫
উত্তরাখন্দ
৮০
৮০
১৬১
৮৯
-
৭১
১৫৯
১১১
১০৯
১৪
৩৬
নোংচুপ বেঙ্গল
১,২৯৪
৯৩১
১,৬০৭
৪২১
-
১,৫৪৭
১,০২৫
১,২৭২
১,৪১০
২৭০
অপুনবা :-
২৫,০১৯
১৯,০৬৮
২৭,২৭৬
২২,২৪৩
২,১১০
১৮,৪৩৫
২২,৮০২
৩৩,৬৪১
২৯,২২৯
৩,৪৮৬
* মমাংগী চহি অহুম অমসুং চৎলিবা চহি অদুদা কাইথখিবা কেন্দ্রগী শেন্থংদগী শীজিন্নবা ফন্দশিং য়াওরি
এনেক্সর II
পি.এম.এ.ৱাই.-য়ু.গী মখাদা হৌখিবা চহি মরি অমসুং চৎলিবা শেনবা চহি (২০১৮-২০২৩) অসিদা অয়াবা পীখিবা কেন্দ্রগী শেন্থং অমসুং রাজ্যগী শিয়রগী রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী অকুপ্পা ৱারোল
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি
অয়াবা পীখিবা কেন্দ্রগী শেন্থং (লুপা করোরদা)
রাজ্যগী শিয়র (লুপা করোরদা)
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ(য়ু.তি.)
০.০৫
-
৫.৩৯
০.০৩
-
-
-
-
২
আন্ধ্র প্রদেশ
২,২৯৩
৮,৫৫৫
৮,১০৪
৬,৭৫৯
৮২৩
৩,৪৮৩
-
৮১৩
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২.৩৫
১৪
০.৬২
৩৯
-
-
-
-
৪
অসাম
৪৫
৭৮৪
৩০৯
৫৪১
১২
২৫৮
৮৮
১৮০
৫
বিহার
১,৪৯০
৭৮২
৬৬২
২১৫
৪৭৪
২৩০
১৭৫
৪০
৬
চান্দিগর
৩.৪২
৮.২৪
৯.১৮
৩.৪৫
-
-
-
-
৭
ছত্তিশগর (য়ু.তি.)
১,২৫৮
৫৩৬
৫৭৮
৯৩১
১,০১১
২৩১
২০২
৩৮১
৮
দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি. (য়ু.তি.)
৩৫
৩৩
৪৬
২৬
৮.৭৭
-
-
-
৯
দিল্লী (এন.সি.আর.)
২৩০
১৪৪
১৪৫
৪৫
-
-
-
-
১০
গোৱা
৮.৯৯
১০
৩৭
৯.১৭
-
-
-
-
১১
গুজরাত
৪,৪৪৮
৩,১১৫
৩,৩০১
৪,৩২১
১,২২১
১,১৮৭
৬৩৮
৮২১
১২
হরিয়ানা
১,১৫২
১৮৮
২৯০
১৭৬
৬১৬
০.৮৭
-
২.৩৮
১৩
হিমাচল প্রদেশ
৫.৩৭
২৪
৪৬
৫০
-
১.৪৯
৬.১৪
৯.১০
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর(য়ু.তি.)
২২৫
১৬৩
২৫
১৯৯
২৪
১৬
-
২১
১৫
ঝারখন্দ
২২৮
৫১৮
২৫৮
৯৭৫
১০২
২০৩
৭৩
৪৬৩
১৬
কর্নাতকা
২,৬৭৭
১,২৬৪
৯৪৯
১,০২২
২,২৭৩
৮৪
৮৪
৬৫২
১৭
কেরেলা
৫২২
১৮৫
৩২৫
৫৪৭
২০৪
১৫
৭৫
১৫৫
১৮
লদাখ (য়ু.তি.)
১.৯০
৩.৫৬
০.৪৩
০.০১
০.১৬
০.৪০
-
-
১৯
লক্ষদীপ (য়ু.তি.)
-
-
-
-
-
-
-
-
২০
মধ্য প্রদেশ
৩,৫৫২
১,৭৫৬
১,২৯০
৩,৪৩৭
২,০২৬
৮১৮
২৫১
১,৭০৯
২১
মহারাস্ত্র
৮,৮৬০
৪,৮৪৯
৪,৬২১
৫,৫৮১
৪,৭৭২
১,৬৭০
৯৯৫
১,৫৩৩
২২
মনিপুর
২১৮
০.১০
১৭৩
৯০
-
-
-
-
২৩
মেঘালয়
২২
৩৭
১.২০
০.০৫
-
-
-
-
২৪
মিজোরাম
৫.৭৪
৭.৮৯
১৪৯
১৪
-
-
-
-
২৫
নাগালেন্দ
১৭১
৯২
৬০
০.০৭
-
-
-
-
২৬
ওরিশা
৭৩৭
১৯০
৩৩২
১,১১৫
২৩৬
৫৫
৭৭
১,৮১০
২৭
পুদুচেরী (য়ু.তি.)
৫৬
৩৩
৪৭
২৭
২৯
২৭
২০
২৬
২৮
পঞ্জাব
১৯৯
৬০৮
২৯৬
২৩৬
৭.২২
৬৬
-
-
২৯
রাজস্থান
৮১৭
৬৭১
৮০৮
৭৭৭
-
-
-
-
৩০
সিক্কিম
০.১৮
০.৩৮
১.৫৭
১.৩৫
-
-
-
-
৩১
তমিল নাদু
২,২৬৬
১,৮৮৯
১,৬৫১
১,৪৭৮
৪,০৪৯
১,৪৮৪
১,৮৬৪
১,৪৩৩
৩২
তেলঙ্গনা
৩৪২
৩৮৫
১,০০৭
৩৮৩
-
-
৮০০
২৮৬
৩৩
ত্রিপুরা
১০৭
৭৩
১৯৭
১৬৫
১১
৯৮
১৯
১৮
৩৪
উত্তর প্রদেশ
১০,৫৪৩
৫,৪৫৩
৪,০৭৪
২,৩৭৬
৬,৪৮২
৩,২০৩
২,০৫১
১,২০৪
৩৫
উত্তরাখন্দ
২৩৩
১৪১
১৩২
৩৪০
১০৬
২০
৬.৯৩
১৬৭
৩৬
নোংচুপ বেঙ্গল
২,১১৫
১,১৬৪
২,১৬৭
২,৬৬৬
২,৫৫৩
১,১৬০
২,২১৫
৩,১৮০
অপুনবা :-
৪৪,৮৭০
৩৩,৬৭৬.৫২
৩২,০৯৬.৪৯
৩৪,৫৪৫.৬৫
২৭,০৪১.২২
১৪,৩০৭.৮৫
৯,৬৪২.০০
১৪,৯০৩.৭৪
খঙজিনগদবা : মিসন অসিগী মখাদা য়ুমশিং মার্চ ৩১, ২০২২ ফাওবদা সেঙ্কসন তৌখি মরম অসিনা চৎলিবা শেনবা চহি (২০২২-২৩)গী মনুংদা কেন্দ্রগী শেন্থং ফংখিদে।
এনেক্সর III
রাজ্য/য়ু.তি -wise details of number of projects along with houses which are presently under construction under PMAY-U
সিরিএল মশিং
রাজ্য/য়ু.তি
প্রোজেক্ত মশিং
শারিবা য়ুমশিংগী মশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ(য়ু.তি.)
২
৩৩২
২
আন্ধ্র প্রদেশ
১,১২৬
১৩,১১,৪০২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৫৮
৪,৭৩১
৪
অসাম
৪২৭
৯৯,৩৮১
৫
বিহার
৫০৩
২,১১,৫৪০
৬
চান্দিগর
-
-
৭
ছত্তিশগর (য়ু.তি.)
১,৬৩৭
১,০৪,৯৯৭
৮
দি.এন.ঐচ. অমসুং দি.দি. (য়ু.তি.)
৮
২,৪১৯
৯
দিল্লী (এন.সি.আর.)
-
-
১০
গোৱা
১
২
১১
গুজরাত
১,৪৪৭
১,৩৮,৫২৭
১২
হরিয়ানা
৪১২
৩৪,৫৬৮
১৩
হিমাচল প্রদেশ
২৭০
৪,৯২৫
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর(য়ু.তি.)
৩৯৩
৩২,৩২৪
১৫
ঝারখন্দ
৩৩১
৯৫,৯৬০
১৬
কর্নাতকা
২,৩৫১
৩,১৮,৭১১
১৭
কেরেলা
৫৫৬
২৫,৩৪৮
১৮
লদাখ (য়ু.তি.)
৮
৪৭৭
১৯
লক্ষদীপ (য়ু.তি.)
-
-
২০
মধ্য প্রদেশ
১,৬৭১
৩,২৯,১৮৬
২১
মহারাস্ত্র
১,০০৫
২,২৯,৬৫৯
২২
মনিপুর
৪৪
৩৬,৪৩৬
২৩
মেঘালয়
৩৫
২,৭১০
২৪
মিজোরাম
৪৯
২৮,৮৫৪
২৫
নাগালেন্দ
৭২
২৪,৫৭৮
২৬
ওরিশা
৮১৬
৫২,৯১৫
২৭
পুদুচেরী (য়ু.তি.)
৪৫
৮,৭৪৯
২৮
পঞ্জাব
৮২১
৪৫,৪৩৩
২৯
রাজস্থান
২৮৯
৩২,১৯৬
৩০
সিক্কিম
১০
৩৮৩
৩১
তমিল নাদু
৩,৭৪১
১,৭০,৫৩৮
৩২
তেলঙ্গনা
১১৬
২৫,৪৬৮
৩৩
ত্রিপুরা
১০৯
১৯,৯০৫
৩৪
উত্তর প্রদেশ
৪,০৬১
৪,০৩,৬৩০
৩৫
উত্তরাখন্দ
১৯৪
১৪,৭৯৬
৩৬
নোংচুপ বেঙ্গল
৪৫৩
২,০১,৯২৩
অপুনবা :-
২৩,০৬১
৪০,১৩,০০৩

Ministry of Housing & Urban Affairs
122.69 lakh houses sanctioned under the ‘Housing for All’ Mission period till 31 March 2022 under
Against the sanctioned houses, 102.23 lakh have been grounded for construction; of which 61.50 lakh are completed/ delivered to beneficiaries
04 AUG 2022 3:42PM by PIB Delhi
The Minister of State for Housing and Urban Affairs, Shri Kaushal Kishore in a written reply to a question in the Lok Sabha today informed that the Ministry of Housing and Urban Affairs is implementing Pradhan Mantri Awas Yojana-Urban (PMAY-U) – ‘Housing for All’ Mission, since 25.06.2015 for giving Central assistance to States/ Union Territories (UTs) for providing all-weather pucca houses to all eligible urban beneficiaries. Based on the project proposals submitted by States/ UTs, a total of 122.69 lakh houses have been sanctioned during the Mission period i.e. till 31 March 2022.
Against the sanctioned houses, 102.23 lakh have been grounded for construction; of which 61.50 lakh are completed/ delivered to beneficiaries.
Under PMAY-U, during the last four years and current year, a total of 89,90,838 houses have been sanctioned, 78,92,361 have been grounded for construction, 54,08,086 have been completed and 48,66,306 have been allotted/occupied by beneficiaries.
State/UT-wise and year-wise details of Central assistance released and utilised during last four years and current year (FY 2018- 2023) under PMAY-U are at Annexure-I.
State/UT-wise and year-wise details of Central assistance and State share approved during last four years and current year (FY 2018- 2023) under PMAY-U are at Annexure-II.
State/UT-wise details of number of projects along with houses which are presently under construction under PMAY-U are at Annexure-III.
Completion of projects generally takes 12-36 months in different verticals of the Scheme. Out of the total 122.69 lakh sanctioned houses, around 41 lakh houses have been sanctioned in the last two years. States/ UTs have been advised to expedite the construction of sanctioned houses so that all houses are completed within the stipulated timeline as per Detailed Project Reports.
*****
Annexure I
State/UT-wise details of Central Assistance released and utilized during each of the last four years and current year (FY 2018-2023) under PMAY-U
Sl. No.
State/UT
Central Assistance Released (₹ in Cr.)
Central Assistance Utilised (₹ in Cr.)*
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2022-23
1
A&N Island (UT)
0.05
0.17
0.46
1.06
-
0.05
-
0.46
1.06
-
2
Andhra Pradesh
3,465
919
2,419
2,475
1,664
2,569
1,566
3,166
3,991
-
3
Arunachal Pradesh
11
21
8.57
28
-
21
0.65
7.53
56
-
4
Assam
15
494
126
180
-
8
245
660
131
74
5
Bihar
505
528
572
93
-
84
206
1,095
566
190
6
Chandigarh (UT)
3.42
8.24
9.18
3.45
-
3.42
8.24
9.18
3.45
-
7
Chhattisgarh
419
725
690
381
-
101
742
1,108
611
-
8
UT of DNH & DD
28
36
46
26
-
24
33
46
45
-
9
Delhi (NCR)
230
144
145
45
-
230
144
145
45
-
10
Goa
9.35
10
37
9.17
-
8.99
10
37
9.19
-
11
Gujarat
3,487
2,254
3,242
4,193
-
2,973
2,225
3,700
4,470
617
12
Haryana
369
248
290
173
-
191
187
295
329
-
13
Himachal Pradesh
25
30
33
46
-
5.37
20
51
56
12
14
J&K (UT)
34
100
132
44
-
4.76
87
35
123
-
15
Jharkhand
419
331
535
260
-
617
528
421
226
65
16
Karnataka
729
702
1,142
530
-
798
713
2,096
1,084
-
17
Kerala
661
266
174
372
13
207
275
210
780
-
18
Ladakh (UT)
1.79
-
0.43
4.46
-
0.49
-
0.43
7.35
-
19
Lakshadweep (UT)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
20
Madhya Pradesh
2,723
1,045
2,412
1,978
432
1,159
1,297
5,375
3,181
280
21
Maharashtra
2,863
2,405
3,943
3,358
-
2,603
2,344
3,606
3,425
-
22
Manipur
12
65
100
0.13
-
1.22
0.10
184
4.61
303
23
Meghalaya
0.99
0.64
1.30
17
-
0.99
4.40
1.20
11
5.17
24
Mizoram
34
7.89
72
14
-
5.74
74
31
14
-
25
Nagaland
65
14
106
34
-
1.44
15
8.19
128
-
26
Odisha
411
321
387
328
-
499
327
427
284
-
27
Puducherry (UT)
15
51
37
17
-
8.66
33
73
11
-
28
Punjab
182
188
507
253
-
148
188
432
401
-
29
Rajasthan
398
601
789
996
-
454
557
882
724
125
30
Sikkim
1.80
0.38
1.57
1.35
-
0.18
0.38
1.57
1.35
-
31
Tamil Nadu
1,409
1,942
1,627
1,570
-
483
2,841
2,478
2,227
353
32
Telangana
342
385
777
298
-
1,378
409
838
298
-
33
Tripura
151
166
234
62
-
437
159
29
291
144
34
Uttar Pradesh
4,626
4,046
4,913
3,943
-
1,790
6,381
4,811
4,170
1,039
35
Uttarakhand
80
80
161
89
-
71
159
111
109
14
36
West Bengal
1,294
931
1,607
421
-
1,547
1,025
1,272
1,410
270
Grand Total :-
25,019
19,068
27,276
22,243
2,110
18,435
22,802
33,641
29,229
3,486
* Includes funds utilized against Central Assistance released preceding years of last three years and current year
Annexure II
State/UT - wise details of Central Assistance and State Share approved during each of the last four years and current year (FY 2018-2023) under PMAY-U
Sl.
No.
State/UT
Central Assistance Approved (₹ in Cr.)
State Share (₹ in Cr.)
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
1
A&N Island (UT)
0.05
-
5.39
0.03
-
-
-
-
2
Andhra Pradesh
2,293
8,555
8,104
6,759
823
3,483
-
813
3
Arunachal Pradesh
2.35
14
0.62
39
-
-
-
-
4
Assam
45
784
309
541
12
258
88
180
5
Bihar
1,490
782
662
215
474
230
175
40
6
Chandigarh (UT)
3.42
8.24
9.18
3.45
-
-
-
-
7
Chhattisgarh
1,258
536
578
931
1,011
231
202
381
8
UT of DNH & DD
35
33
46
26
8.77
-
-
-
9
Delhi (NCR)
230
144
145
45
-
-
-
-
10
Goa
8.99
10
37
9.17
-
-
-
-
11
Gujarat
4,448
3,115
3,301
4,321
1,221
1,187
638
821
12
Haryana
1,152
188
290
176
616
0.87
-
2.38
13
Himachal Pradesh
5.37
24
46
50
-
1.49
6.14
9.10
14
J&K (UT)
225
163
25
199
24
16
-
21
15
Jharkhand
228
518
258
975
102
203
73
463
16
Karnataka
2,677
1,264
949
1,022
2,273
84
84
652
17
Kerala
522
185
325
547
204
15
75
155
18
Ladakh (UT)
1.90
3.56
0.43
0.01
0.16
0.40
-
-
19
Lakshadweep (UT)
-
-
-
-
-
-
-
-
20
Madhya Pradesh
3,552
1,756
1,290
3,437
2,026
818
251
1,709
21
Maharashtra
8,860
4,849
4,621
5,581
4,772
1,670
995
1,533
22
Manipur
218
0.10
173
90
-
-
-
-
23
Meghalaya
22
37
1.20
0.05
-
-
-
-
24
Mizoram
5.74
7.89
149
14
-
-
-
-
25
Nagaland
171
92
60
0.07
-
-
-
-
26
Odisha
737
190
332
1,115
236
55
77
1,810
27
Puducherry (UT)
56
33
47
27
29
27
20
26
28
Punjab
199
608
296
236
7.22
66
-
-
29
Rajasthan
817
671
808
777
-
-
-
-
30
Sikkim
0.18
0.38
1.57
1.35
-
-
-
-
31
Tamil Nadu
2,266
1,889
1,651
1,478
4,049
1,484
1,864
1,433
32
Telangana
342
385
1,007
383
-
-
800
286
33
Tripura
107
73
197
165
11
98
19
18
34
Uttar Pradesh
10,543
5,453
4,074
2,376
6,482
3,203
2,051
1,204
35
Uttarakhand
233
141
132
340
106
20
6.93
167
36
West Bengal
2,115
1,164
2,167
2,666
2,553
1,160
2,215
3,180
Grand Total :-
44,870
33,676.52
32,096.49
34,545.65
27,041.22
14,307.85
9,642.00
14,903.74
Note : Under the mission houses were sanctioned till 31st March 2022 therefor no Central Assistance sanctioned during the Current FY (2022- 23)
Annexure III
State/UT - wise details of number of projects along with houses which are presently under construction under PMAY-U
Sl. No.
State/UT
No of Projects
Number of Houses Under Construction
1
A&N Island (UT)
2
332
2
Andhra Pradesh
1,126
13,11,402
3
Arunachal Pradesh
58
4,731
4
Assam
427
99,381
5
Bihar
503
2,11,540
6
Chandigarh (UT)
-
-
7
Chhattisgarh
1,637
1,04,997
8
UT of DNH & DD
8
2,419
9
Delhi (NCR)
-
-
10
Goa
1
2
11
Gujarat
1,447
1,38,527
12
Haryana
412
34,568
13
Himachal Pradesh
270
4,925
14
J&K (UT)
393
32,324
15
Jharkhand
331
95,960
16
Karnataka
2,351
3,18,711
17
Kerala
556
25,348
18
Ladakh (UT)
8
477
19
Lakshadweep (UT)
-
-
20
Madhya Pradesh
1,671
3,29,186
21
Maharashtra
1,005
2,29,659
22
Manipur
44
36,436
23
Meghalaya
35
2,710
24
Mizoram
49
28,854
25
Nagaland
72
24,578
26
Odisha
816
52,915
27
Puducherry (UT)
45
8,749
28
Punjab
821
45,433
29
Rajasthan
289
32,196
30
Sikkim
10
383
31
Tamil Nadu
3,741
1,70,538
32
Telangana
116
25,468
33
Tripura
109
19,905
34
Uttar Pradesh
4,061
4,03,630
35
Uttarakhand
194
14,796
36
West Bengal
453
2,01,923
Grand Total :-
23,061
40,13,003