Ministry of Civil Aviation
58 airports are covered under Krishi Udan 2.0 till now
Krishi Udan scheme provides air transportation and logistics support for perishable agri-produce
04 AUG 2022 3:09PM by PIB Delhi
Krishi Udan Scheme 2.0 was announced on 27 October 2021 enhancing the existing provisions, mainly focusing on transporting perishable food products from the hilly areas, North-Eastern States and tribal areas. For facilitating and incentivising movement of agri-produce by air transportation, Airports Authority of India (AAI) provides full waiver of Landing, Parking charges, Terminal Navigational Landing Charges (TNLC) and Route Navigation Facility Charges (RNFC) for Indian freighters and P2C (Passenger-to-Cargo) Aircraft primarily around 25 airports focusing on North Eastern, Hilly and Tribal region and 28 airports in other regions/areas. Further, after evaluation of Krishi Udan 2.0 five more airports have been included, making it to 58 airports.
Krishi Udan Scheme is a convergence scheme where eight Ministries/Departments namely Ministry of Civil Aviation, Department of Agriculture & Farmers' Welfare, Department of Animal Husbandry and Dairying, Department of Fisheries, Ministry of Food Processing Industries, Department of Commerce, Ministry of Tribal Affairs, Ministry of Development of North-Eastern Region (DoNER) would leverage their existing schemes to strengthen the logistics for transportation of Agri-produce.
Currently, Prayagraj airport is included under Krishi Udan Scheme 2.0. All perishable commodities are covered under Krishi Udan Scheme in the country. The scheme assists farmers in transporting agriculture products so that it improves their value realisation. Krishi Udan scheme provides air transportation and logistics support for perishable agri-produce as per the need.
This information was given by the Minister of State for Civil Aviation Gen. (Dr) V. K. Singh (Retd) in a written reply to a question in Lok Sabha today.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
হৌজিক ফাওবদা কৃষি উরানগী মখাদা এয়রপোর্ত ৫৮ কোনশিল্লে
04 AUG 2022 3:09PM by PIB Imphal
চীংগী লমশিং, অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং অমসুং ত্রাইবেলশিং লমদমশিংদগী য়াম্না পুমগনবা চীঞ্জাকশিং পুথোক-পুশিন তৌনবা মরুওইবা মীৎয়েং থমদুনা, হৌজিক লৈরিবা খুদোংচাবশিং অসি হেন্না ফগৎহন্নবা ওক্তোবর ২৭, ২০২১দা কৃ্ষি উরান স্কিম ২.০ হৌদোকখ্রে। লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং নোংথক্তা পুথোক-পুশিন তৌবদা খুদোংচানবা অমসুং মতেং পাংনবা, এয়রপোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া(এ এ আই)না অৱাং-নোংপোক, চীং অমসুং ত্রাইবেলগী মফমশিংদা লৈবা চাউরাক্না এয়রপোর্ত ২৫ অমসুং অতোপ্পা মফমশিংদা লৈবা এয়রপোর্ত ২৮দা ভারতকী পোৎ-চৈ পুবা অমসুং পি ২ সি(পেসেঞ্জর-তু-কার্গো) এয়ারক্রাফশিংদগী লেন্দিং অমসুং পার্কিং চার্জশিং, তর্মিনেল নেভিগেসন্নেল লেন্দিং চার্জেস (তি এন এল সি) অমসুং রুত নেভিগেসন ফেসিলিতি চার্জেস(আর এন এফ সি) লৌদ্রে। মখা তানা, কৃষি উরান ২.০গী থবকশিং য়েংশিল্লবা মতুংদা অহেনবা এয়রপোর্ত ৫ হাপচিল্লে অমসুং স্কিম অসিগী মখাদা অপুনবা এয়রপোর্ত ৫৮ লৈরে।
কৃষি উরান স্কিম অসি মিনিস্ত্রি/দিপার্তমেন্ত ৮ হায়বদি সিবিল এভিএসন মিনিস্ত্রি, এগ্রিকলচর অমসুং ফারমর্স ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্ত, এনিমেল হসবেন্দরি অমসুং দাইরিয়িং দিপার্তমেন্ত, ফিসরিজ দিপার্তমেন্ত, ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিস মিনিস্ত্রি, কম্মর্স দিপার্তমেন্ত, ত্রাইবেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রি, দোনর মিনিস্ত্রি পুনশিন্দুনা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং পুথোক-পুশিন তৌনবা হৌজিক পায়খৎলিবা স্কিমশিং হেন্না ফগৎহন্নবা পায়খৎপা পুনশিনবা স্কিম অমনি।
হৌজিক, প্রায়াগ্রাজ এয়ারপোর্ত অসি কৃষি উরান স্কিম ২.০গী মখাদা লৈরে। লৈবাক অসিগী পৎকন-পুমগৎনবা পোৎথোক খুদিংমক কৃষি উরান স্কিমনা কোনশিল্লে। লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং পুবদা স্কিম অসিনা লৌমীশিংগী মতেং পাংদুনা লৌমীশিংনা শেন্দোং হেন্না ফংবা ঙমহল্লে। দরকারগী মতুংইন্না কৃষি উরান স্কিমনা পৎকন-পুমগনবা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং নোংথক্তা পুবগী খুদোংচাবা ফংহল্লি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা সিবিল এভিএসনগী রাজ্য মন্ত্রী জেনেরেল(দোক্তর)ভি.কে সিংহ(পোথারবা)না ফোঙদোকখিবনি।