শেল-থুম মন্ত্রালয়
২১.০৭.২০২২ ফাওবদা অতল পেন্সন য়োজনাগী মখাদা সবস্ক্রাইবর ৪,৩১,৮৬,৪২৩ এনরোল তৌখ্রে
02 AUG 2022 7:38PM by PIB Imphal
পেন্সন ফন্দ রেগুলেতরী এন্দ দিবলপমেন্ত ওথোরিতী (পি.এফ.আর.দি.এ.)দগী ফংবা ইনফোর্মেশনগী মতুং ইন্না ২১.০৭.২০২২ ফাওবদা অতল পেন্সন য়োজনা (এ.পি.ৱাই.)গী মখাদা সবস্ক্রাইবর ৪,৩১,৮৬,৪২৩ এনরোল তৌখ্রে। মসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমদা ফাইনান্সকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দা. ভাগৱত কিসনরাও কারদনা অইবা পাউখুম অমদা ফোংদোকখিবনি।
অহেনবা অকুপ্পা ৱারোল পীরদুনা মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি এ.পি.ৱাই. অসি ২০১৫গী মে ৯দা হৌদোকখিবা ভারত সরকারগী স্কিম অমনি, অমদি ২০১৫গী জুন ১দগী মথৌ তৌবা হৌখি। মসি বেঙ্ক নত্রগা পোস্ত-ওফিস অমদা সেবিং বেঙ্ক একাউন্ত লৈবা চহি ১৮-৪০গী মনুংদা লৈবা ভারতকী নাগরিক খুদিংমক্কী হাংদুনা থম্লি।
মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি এ.পি.ৱাই. অসি ভোলুন্তরী, পেরিওদিক কন্ত্রীব্যুসনদা য়ুমফম ওইবা পেন্সন স্কিম অমনি, মদুগী মখাদা সবস্ক্রাইবর অদুনা মশাগী চহি ৬০ শুরবা মতুং পেন্সন ফংগনি। এ.পি.ৱাই.গী মখাদা সবস্ক্রাইবর খুদিংমক্না খনখিবা কন্ত্রিব্যুসনগী মখা পোন্না চহি ৬০গী মতুংদগী শিদ্রিবা ফাওবা থাগী ওইনা লুপা ১০০০ নত্রগা থাগী ওইনা লুপা ২০০০ নত্রগা থাগী ওইনা লুপা ৩০০০ নত্রগা থাগী ওইনা লুপা ৪০০০ নত্রগা থাগী ওইনা লুপা ৫০০০গী সেন্ত্রেল গবর্নমেন্ত গরেন্তীদ মিনিমম পেন্সন অমা ফংগনি। সবস্ক্রাইবর অদুনা লৈখিদবা মতমদা, সবস্ক্রাইবর অদু ভারত সরকারনা গরেন্তেদ ওইবনা পেন্সন অদুমক স্পাউস অদুদা স্পাউস অদুনা লৈখিদবা ফাওবা পীগনি। সবস্ক্রাইবর অমদি স্পাউস অনিমক লৈখিদ্রবা মতুংদা সবস্ক্রাইবর অদুগী নোমিনী অদুনা সবস্ক্রাইবর অদুগী চহি ৬০ শুবা ফাওবা একুমুলেত তৌখিবনা পেন্সনগী শেনফম অদু ফংবা য়াগনি হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।

Ministry of Finance
4,31,86,423 subscribers enrolled under Atal Pension Yojana up to 21.07.2022
02 AUG 2022 7:38PM by PIB Delhi
As per information received from Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA), 4,31,86,423 subscribers have been enrolled under Atal Pension Yojana (APY) up to 21.07.2022. This was stated by Union Minister of State for Finance Dr Bhagwat Kisanrao Karad in a written reply to a question in Rajya Sabha today.
Giving more details, the Minister stated that the APY is a Government of India Scheme which was launched on 9th May, 2015, and was operationalised w.e.f. 1st June, 2015. It is open to all citizens of India between 18-40 years of age, having a savings bank account in a bank or post-office.
The Minister stated that APY is a voluntary, periodic contribution-based pension scheme, under which the subscriber would receive the pension after attaining the age of 60 years. Each subscriber under APY shall receive a Central Government guaranteed minimum pension of Rs. 1000 per month or Rs. 2000 per month or Rs. 3000 per month or Rs. 4000 per month or Rs. 5000 per month, after the age of 60 years until death, depending on the contribution chosen. On death of subscriber, same pension to spouse as the subscriber is guaranteed by Government of India, until the death of the spouse. After the demise of both the subscriber and the spouse, the nominee of the subscriber shall be entitled to receive the pension wealth, as accumulated till age 60 of the subscriber, the Minister stated.