খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
মিসন অমৃত সারোভর
02 AUG 2022 4:07PM by PIB Imphal
তুংগীদমক ঈশিং য়োক্নবা পান্দম অমগা লোয়ন্না অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা এপ্রিল ২৪, ২০২২দা নেসনেল পঞ্চায়াতি রাজ নুমিৎতা মিসন অমৃত সারোভর হৌদোকখি। লৈবাক অসিগী জিলা খুদিংমক্তা ঈশিং য়োক্নবা মফম ৭৫ অমুক হন্না শেমগৎপা অসি মিসন অসিগী পান্দমনি। অসাম অমসুং রাজস্থান য়াওনা রাজ্য খুদিংমক মিসন অসিনা কোনশিল্লে। জুলাই ২৯, ২০২২ ফাওবদা মফম ৮০,০৩৪ মফম খঙদোক্লে অমসুং মফম ৩৫,৩৬৪দা থবক হৌখ্রে। মফম ৪,৭৫৩গী থবক লোইশিনখ্রে। অকুপ্পা মরোলশিং https://water.ncog.gov.in/AmritSarovar/ দগী ফংগনি।
এম.জি.এন.আর.ই.জি.এস, ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসন গ্রান্তস, প্রধান মন্ত্রী কৃষি সিঞ্চায়ি য়োজনা, ৱাতরসেদ দিবলপমেন্ত কম্পোনেন্ত, হার খেৎ কো পানি য়াওনা তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংদা অমুক হন্না মিৎয়েং থমদুনা রাজ্যশিং অমসুং জিলাশিংগী খুৎথাংদা মিসন অসি থবক পায়খৎলি। হায়রিবা থবকশিং অসি পাংথোক্নবা মীয়ামগী পাঙ্গল-থৌনা অমসুং সরকারগী নত্তবা অতোপ্পা মচাকশিং শীজিন্ননবা মিসন অসিনা পান্দম থম্লি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা রুরেল দিবলপমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী সাধবী নিরঞ্জন জোয়তিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Rural Development
Mission Amrit Sarovar
02 AUG 2022 4:07PM by PIB Delhi
The Mission Amrit Sarovar was launched on National Panchayati Raj Day on 24th April 2022 as a part of celebration of Azadi ka Amrit Mahotsav with an objective to conserve water for future. The Mission is aimed at developing and rejuvenating 75 water bodies in each district of the country. All the States including States of Assam and Rajasthan are covered under the Mission. As on 29th July 2022, 80,034 sites ahve been identified and work has commenced on 35, 364 sites. The work has been completed on 4,753 sites. The details are available on https://water.ncog.gov.in/AmritSarovar/ .
The Mission works through the States and Districts, through refocusing of various schemes such as Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme, XV Finance Commission Grants, Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana (PMKSY) sub schemes such as Watershed Development Component, Har Khet Ko Pani besides States’ own schemes. It may also be mentioned that the Mission encourages mobilisation of citizen and non-govt resources for supplementing these efforts.
This information was given by the Union Minister of State for Rural Development, Sadhvi Niranjan Jyoti in a written reply in Lok Sabha Today.