Ministry of Food Processing Industries
Existing Food Processing Enterprises
02 AUG 2022 1:07PM by PIB Delhi
As per the latest Annual Survey of Industries (ASI) 2018-19, total number of food processing units were 40,579 in the registered sector. In addition, as per the 73rd round of National Sample Survey (NSS) 2015-16, 24.59 lakh number of enterprises were in the unincorporated/unregistered food processing sector. The State-wise details of registered and unincorporated food processing units are attached at Annexure.
As per the Directorate General of Commercial Intelligence & Statistics (DGCI&S) data, the details of processed food exportsduring the last five years are as under:
Year
2017-18
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22
Processed food Export (in US$ million )
5273.85
6389.23
6264.02
8565.6
10420.0
The main exported processed food items are:refined sugar/ cane sugar/ cane molasses, soyabean oilcake and other residues, processed shrimps/prawns, extract /essence/ concentrates of coffee, preparation of animal feed, rape or cozla seed residues, sweet biscuits and other bakery products, sugar confectionery, whiskies, preps/ preserved gherkins and cucumbers, milling products including malt extracts etc.
ANNEXURE
Number of Food processing units/ enterprises in registered and unincorporated sector
S. No.
State
No. of Units*
No. of enterprises **
1
A & N Islands
4
774
2
Andhra Pradesh
5653
154330
3
Arunachal Pradesh
27
145
4
Assam
1569
65997
5
Bihar
884
145300
6
Chandigarh
17
656
7
Chhattisgarh
1630
26957
8
Dadra & Nagar Haveli
9
622
9
Daman & Diu
33
136
10
Delhi
169
14350
11
Goa
106
2929
12
Gujarat
2245
94066
13
Haryana
1045
24577
14
Himachal Pradesh
157
21885
15
Jammu and Kashmir
176
28089
16
Jharkhand
240
116536
17
Karnataka
2343
127458
18
Kerala
1708
77167
19
Lakshadweep
NA
127
20
Madhya Pradesh
927
102808
21
Maharashtra
2791
229372
22
Manipur
30
6038
23
Meghalaya
30
3268
24
Mizoram
NA
1538
25
Nagaland
20
3642
26
Odisha
1188
77781
27
Puducherry
66
3482
28
Punjab
3114
63626
29
Rajasthan
898
101666
30
Sikkim
20
101
31
Tamil Nadu
4982
178527
32
Telangana
3900
80392
33
Tripura
105
13998
34
Uttar Pradesh
2105
350883
35
Uttarakhand
362
18116
36
West Bengal
2026
322590
Total
40,579
24,59,929
Source: *Annual Survey of Industries 2018-19, **National Sample Survey 73rd round (July 2015- June 2016) Ministry of Statistics and Programme Implementation
This information was given by Minister of State for M/o Food Processing Industries, Shri Prahlad Singh Patel in a written reply in Lok Sabha today

ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
হৌজিক লৈরিবা ফুদ প্রোসেসিং এন্তর্প্রাইসশিং
02 AUG 2022 1:07PM by PIB Imphal
অনৌবা এনুএল সর্ভে ওফ ইন্দস্ত্রীজ (এ.এস.আই.) ২০১৮-১৯গী মতুং ইন্না রেজিস্তর সেক্তরদা লৈরিবা ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিতশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৪০,৫৭০ ওইখি। মসিগী মথক্তা নেস্নেল সেম্পল সর্ভে (এন.এস.এস.) ২০১৫-১৬গী ৭৩শুবা রাউন্দগী মতুং ইন্না ইনকোর্পোরেৎ/রেজিস্তর তৌদবা ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরদা এন্তর্প্রাইস মশিং লাখ ২৪.৫৯ লৈরি। রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা লৈরিবা রেজিস্তর তৌবা অমসুং অমসুং ইনকোর্পোরেৎ তৌদবা ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরগী অকুপ্পা মরোল এনেক্সরদা পীরি।
দিরেক্তোরেৎ জেনরেল ওফ কম্মর্সিএল ইন্তেলিজেন্স এন্দ স্তেতিস্তিক্স (দি.জি.সি.আই.এন্দ এস)কী দেতাগী মতুং ইন্না হৌখিবা চহি মঙাগী মনুংদা এক্সপোর্ত তৌখিবা প্রোসেস ফুদকী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
চহি
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২১-২২
এক্সপোর্ত তৌখিবা প্রোসেস ফুদ (য়ু.এস.দোলর মিলিয়নদা )
৫২৭৩.৮৫
৬৩৮৯.২৩
৬২৬৪.০২
৮৫৬৫.৬
১০৪২০.০
মপুং ওনা এক্সপোর্ত তৌখিবা প্রোসেস ফুদকী পোৎলমশিং অদুদি: রিফাইন সুগর/ কেন সুগর/ কেন মলাসস, সোয়াবীন ওইলকেক অমসুং অতোপ্পা রেসিদ্যুশিং, প্রোসেস শ্রিম্পস/প্রাউন্স, কোফীগী এক্সত্রেক্ত/ইসেন্স/কন্সেন্ত্রেৎস, এনিমেল ফীদকী প্রিপরেসন, রেপ নত্ত্রগা কোজলা সীদ রেসিদ্যুশিং, স্বিত বিস্কিত অমসুং অতোপ্পা বেকরী প্রদক্তশিং, সুগর কনফেকস্নরী, ৱিসকীশিং, প্রেপস/প্রিজর্ব ঘরকিন্স অমসুং থবী, মেল্ত এক্সত্রেক্তশিং য়াওনা মিল্লিং প্রদক্তশিং অসিনচিংবা।
এনেক্সর
রেজিস্তর তৌবা অমসুং ইনকোর্পোরেত তৌদবা সেক্তরদা লৈরিবা ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিৎশিং/এন্তর্প্রাইসশিংগী মশিং
সিরিএল মশিং
রাজ্য
য়ুনিৎশিংগী মশিং*
এন্তর্প্রাইসশিংগী মশিং **
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
৪
৭৭৪
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৫৬৫৩
১৫৪৩৩০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২৭
১৪৫
৪
অসাম
১৫৬৯
৬৫৯৯৭
৫
বিহার
৮৮৪
১৪৫৩০০
৬
চান্দিগর
১৭
৬৫৬
৭
ছত্তিশগর
১৬৩০
২৬৯৫৭
৮
দ্রদা অমসুং নগর হভেলি
৯
৬২২
৯
দামন অমসুং দ্যু
৩৩
১৩৬
১০
দিল্লী
১৬৯
১৪৩৫০
১১
গোৱা
১০৬
২৯২৯
১২
গুজরাত
২২৪৫
৯৪০৬৬
১৩
হরিয়ানা
১০৪৫
২৪৫৭৭
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১৫৭
২১৮৮৫
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১৭৬
২৮০৮৯
১৬
ঝারখন্দ
২৪০
১১৬৫৩৬
১৭
কর্নাতকা
২৩৪৩
১২৭৪৫৮
১৮
কেরেলা
১৭০৮
৭৭১৬৭
১৯
লক্ষদীপ
এন.এ.
১২৭
২০
মধ্য প্রদেশ
৯২৭
১০২৮০৮
২১
মহারাস্ত্র
২৭৯১
২২৯৩৭২
২২
মনিপুর
৩০
৬০৩৮
২৩
মেঘালয়
৩০
৩২৬৮
২৪
মিজোরাম
এন.এ.
১৫৩৮
২৫
নাগালেন্দ
২০
৩৬৪২
২৬
ওরিশা
১১৮৮
৭৭৭৮১
২৭
পুদুচেরী
৬৬
৩৪৮২
২৮
পঞ্জাব
৩১১৪
৬৩৬২৬
২৯
রাজস্থান
৮৯৮
১০১৬৬৬
৩০
সিক্কিম
২০
১০১
৩১
তমিল নাদু
৪৯৮২
১৭৮৫২৭
৩২
তেলঙ্গনা
৩৯০০
৮০৩৯২
৩৩
ত্রিপুরা
১০৫
১৩৯৯৮
৩৪
উত্তর প্রদেশ
২১০৫
৩৫০৮৮৩
৩৫
উত্তরাখন্দ
৩৬২
১৮১১৬
৩৬
নোংচুপ বেঙ্গল
২০২৬
৩২২৫৯০
অপুনবা
৪০,৫৭৯
২৪,৫৯,৯২৯
সোর্স: *এনুএল সর্ভে ওফ ইন্দস্ত্রীজ ২০১৮-১৯, **নেস্নেল সেম্পল সর্ভে (এন.এস.এস.) (জুলাই ২০১৫- জুন ২০১৬) ৭৩শুবা রাউন্দ স্তেতিস্তিক্স এন্দ প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা এম/ও ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি