PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
01 AUG 2022 5:20PM by PIB Delhi
• 204.34 cr Total Vaccine doses (93.29 cr Second Dose and 9.06 cr Precaution Dose) have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 8,34,167 doses administered in last 24 hours
• India's Active caseload currently stands at 1,43,989
• Active cases stand at 0.33%
• Recovery Rate currently at 98.48%
• 16,112 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to
• 4,33,65,890
• 16,464 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (6.01%)
• Weekly Positivity Rate (4.80%)
• 87.54 cr Total Tests conducted so far; 2,73,888 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
Press Information Bureau
Ministry of Information & Broadcasting
Government of India
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 204.34 Cr
Over 3.90 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 1,43,989
16,464 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.48%
Weekly Positivity Rate is presently at 4.80%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 204.34 Cr (2,04,34,03,676) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,70,63,240 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 3.90 Cr (3,90,36,788) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10411752
2nd Dose
10090562
Precaution Dose
6336671
FLWs
1st Dose
18430675
2nd Dose
17671846
Precaution Dose
12256120
Age Group 12-14 years
1st Dose
39036788
2nd Dose
27953863
Age Group 15-18 years
1st Dose
61199410
2nd Dose
51070760
Age Group 18-44 years
1st Dose
559547876
2nd Dose
508859031
Precaution Dose
23613779
Age Group 45-59 years
1st Dose
203691845
2nd Dose
195294880
Precaution Dose
15814276
Over 60 years
1st Dose
127443798
2nd Dose
122045377
Precaution Dose
32634367
Precaution Dose
9,06,55,213
Total
2,04,34,03,676
India’s Active Caseload currently stands at 1,43,989. Active cases now constitute 0.33% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.48%. 16,112 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,33,65,890.
16,464 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 2,73,888 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 87.54 Cr (87,54,81,509) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 4.80% and the Daily Positivity rate is reported to be 6.01%.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1846844
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 195.63 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 7.23 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 1st Aug 2022)
SUPPLIED
1,95,63,07,825
BALANCE AVAILABLE
7,23,07,840
More than 195.63 crore (1,95,63,07,825) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 7.23 Cr (7,23,07,840) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1846835
Tweet Links
#We4Vaccine#PrecautionDose coverage among 18+ (as on 01-08-22):
🔹Precaution Doses administered in last 24 hrs: 7,16,745
🔹Total Precaution Doses administered: 9,06,55,213
🔹Total Coverage: 13%
📲Register on @SetuAarogya App or visit https://t.co/P06Lb49gEk to get vaccinated pic.twitter.com/zBsETL0ppc
— Ministry of Information and Broadcasting (@MIB_India) August 1, 2022
#IndiaFightsCorona:#COVID19 UPDATE (As on 1st August, 2022)
➡️16,464 daily new cases in the last 24 hours
➡️Daily positivity rate - 6.01%#Unite2FightCorona #We4Vaccine pic.twitter.com/9CFNjKDBg5
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) August 1, 2022
#IndiaFightsCorona:
➡️16,112 patients recovered during last 24 hours
➡️4.33 crore total recoveries across the country so far
➡️Recovery rate currently at 98.48%#Unite2FightCorona #We4Vaccine pic.twitter.com/0Abt8n6o1J
— #IndiaFightsCorona (@COVIDNewsByMIB) August 1, 2022

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
01 AUG 2022 5:20PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজংগী মখাদা তিকা দোজ পুন্না করোর ২০৪.৩৪ (অনিশুবা দোজ করোর ৯৩.২৯ অমসুং প্রিকোসন দোজ করোর ৯.০৬) কাপখ্রে‍
• হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ ৮,৩৪,১৬৭ কাপখ্রে
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১,৪৩,৯৮৯ লৈরি
• এক্তিব কেস ০.৩৩% দা লৈরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৪৮% দা লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৬,১১২ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,৩৩,৬৫,৮৯০ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,৪৬৪ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (৬.০১%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (৪.৮০%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৮৭.৫৪ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ২,৭৩,৮৮৮ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কবরেজ অসি করোর ২০৪.৩৪ হেনখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিনগী অহানবা দোজ করোর ৩.৯০ হেন্না কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১,৪৩,৯৮৯ ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,৪৬৪ রিপোর্ত তৌরকখি
রিকবরী রেৎ অসি হৌজিক ৯৮.৪৮%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ৪.৮০% ওইরি
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ২০৪.৩৪ (২,০৪,৩৪,০৩,৬৭৬) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,৭০,৬৩,২৪০গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ৩.৯০ (৩,৯০,৩৬,৭৮৮)দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্নবা মওংদা চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী মনুংদা লৈবা মীওইশিংগী কোবিদ-১৯গী প্রিকোসন দোজ কাপ্পা অসি এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌখি।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কবরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৪১১৭৫২
অনিশুবা দোজ
১০০৯০৫৬২
প্রিকোসন দোজ
৬৩৩৬৬৭১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৪৩০৬৭৫
অনিশুবা দোজ
১৭৬৭১৮৪৬
প্রিকোসন দোজ
১২২৫৬১২০
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
৩৯০৩৬৭৮৮
অনিশুবা দোজ
২৭৯৫৩৮৬৩
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৬১১৯৯৪১০
অনিশুবা দোজ
৫১০৭০৭৬০
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫৯৫৪৭৮৭৬
অনিশুবা দোজ
৫০৮৮৫৯০৩১
প্রিকোসন দোজ
২৩৬১৩৭৭৯
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০৩৬৯১৮৪৫
অনিশুবা দোজ
১৯৫২৯৪৮৮০
প্রিকোসন দোজ
১৫৮১৪২৭৬
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২৭৪৪৩৭৯৮
অনিশুবা দোজ
১২২০৪৫৩৭৭
প্রিকোসন দোজ
৩২৬৩৪৩৬৭
প্রিকোসন দোজ
৯,০৬,৫৫,২১৩
অপুনবা
২,০৪,৩৪,০৩,৬৭৬
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ১,৪৩,৯৮৯দা লৈরি। এক্তিব কেসশিং অসি হৌজিক লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.৩৩% ওইরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৪৮%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৬,১১২ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,৩৩,৬৫,৮৯০ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬,৪৬৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ২,৭৩,৮৮৮ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৮৭.৫৪ (৮৭,৫৪,৮১,৫০৯) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৪.৮০% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ৬.০১% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1846844
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেৎ
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৫.৬৩ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক বেলেন্স ওইনা অমসুং য়ুতিলাইজ তৌদবা ভেক্সিন দোজ করোর ৭.২৩ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখি। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবগীদমক্তা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা পীগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওগস্ত ১, ২০২২ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
১,৯৫,৬৩,০৭,৮২৫
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
৭,২৩,০৭,৮৪০
ভারত সরকারগী (কোস্ত চেনেল লৌদনা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৫.৬৩ (১,৯৫,৬৩,০৭,৮২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ৭.২৩ (৭,২৩,০৭,৮৪০) ময়া নক্না লৈরি‍।
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1846835
ত্বীৎ লিঙ্কশিং