Ministry of Road Transport & Highways
Institute of Driving Training and Research
21 JUL 2022 12:54PM by PIB Delhi
A scheme to set up Institute of Driving Training and Research (IDTR) in States/UTs has been implemented by Ministry of Road Transport and Highways (MoRTH). The population criteria for sanction of IDTR under the scheme is one IDTR per 5 Crore Population during the 15th Financial Commission Period.
As on date, MoRTH has sanctioned 31 IDTRs (including erstwhile DTI), throughout the country. State-wise breakup is given in the Annexure–A. As per the population criteria (one IDTR per 5 Crore Population), States namely Bihar, Gujarat, Rajasthan, Tamil Nadu, Uttar Pradesh, and West Bengal are eligible for sanction of new IDTR(s) during the 15th Financial Commission period. The proposals under the scheme are initiated by the State Government.
One IDTR at Naya Raipur in Chhattisgarh has already been sanctioned under the scheme. As per scheme provisions, the State does not qualify for another IDTR. The infrastructure created under the Scheme includes 10-15 acres land, buildings covering classrooms, office and staff rooms, laboratory, workshops, library and Hostels, vehicles, equipment, driver training simulators, driving range etc.
The proposal under the scheme is initiated by the State Government. Private Partner under the scheme is decided by State Government as per their requirement.
As per Scheme Guidelines, MoRTH provides one time assistance of 100% of the capital investment subject to maximum of Rs. 17.25 Crore per IDTR as per following break up:
• Civil Construction: Rs. 14 Crore
• Office and Workshop equipment: Rs. 0.75 Crore
• Vehicle and Simulator: Rs. 2.50 Crore
Annexure – A
Statement regarding Institute of Driving Training and Research.
S. No
State
Location
1
Andhra Pradesh
Vijayawada
2
Andhra Pradesh
Dasri
3
Andhra Pradesh
Dhone, Kurnool
4
Assam
Guwahati
5
Bihar
Aurangabad
6
Chhattisgarh
Naya Raipur
7
Delhi
Sarai Kale Khan
8
Haryana
Bhiwani
9
Haryana
Rohtak
10
Himachal Pradesh
Mandi
11
Himachal Pradesh
Sarkaghat
12
Jammu & Kashmir
Jammu
13
Jharkhand
Jamshedpur
14
Karnatka
Bellary
15
Kerala
Eddappa
16
Madhya Pradesh
Chhindawara
17
Madhya Pradesh
Indore
18
Maharashtra
Pune
19
Maharashtra
Lature
20
Maharashtra
Nagpur
21
Manipur
Imphal
22
Nagaland
Dimapur
23
Odisha
Jeypore
24
Rajasthan
Rajasmand
25
Sikkim
Pakyong
26
Telangana
Karimnagar
27
Tripura
Agartala
28
Uttar Pradesh
Kanpur
29
Uttar Pradesh
Rai Baraily
30
Uttarakhand
Dehradun
31
West Bengal
Kolkata
This information was given by Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Lok Sabha.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
ইন্সতিত্যুৎ ওফ দ্রাইভিং ত্রেনিং এন্দ রিসর্স
21 JUL 2022 12:54PM by PIB Imphal
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ইন্সতিত্যুৎ ওফ দ্রাইভিং ত্রেনিং এন্দ রিসর্স (আই.দি.তি.আর.) লিংখৎনবা স্কিম অমা মিনিস্ত্রী ওফ রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজ (এম.ও.আর.তি.ঐচ.)উনা পায়খৎলি‍। স্কিম অসিগী মখাদা আই.দি.তি.আর. লিংখৎপগী মীশিংগী ক্রাইতেরিয়া অসি ১৪শুবা ফাইনেন্সিএল কম্মিসনগী মতমগী ওইনা মীশিং করোর ৫দা আই.দি.তি.আর. অমমম্নি‍।
ঙসি ফাওবদা, লৈবাক শিনবা থুংনা আই.দি.তি.আর. ৩১ (হান্নগী দি.তি.আই.শিং য়াওরগা) সেংসন তৌখ্রে‍। স্তেত-স্তেতশিংগী ওইবা ব্রেক-অপ এনেক্সচর-এ.দা পীরি‍। মীশিংগী ক্রাইতেরিয়াগী মতুং ইন্না (মীশিং করোর ৫দা আই.দি.তি.আর. অমমম) বিহার, গুজরাত, রাজস্থান, তামিল নাদু, উত্তর প্রদেশ, অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল হায়রিবা স্তেতশিং অসি ১৫শুবা ফাইনেন্সিএল কম্মিসনগী মতমদা অনৌবা আই.দি.তি.আর.শিং সেংসন তৌবা য়ারে‍। স্কিম অসিগী মখাদা প্রপোজেলশিং স্তেত লৈঙাক্না থারক্কদবনি‍।
স্কিম অসিগী মখাদা ছত্তিসগরগী নয়া রাইপুরদা আই.দি.তি.আর. অমা সেংসন তৌখ্রে‍। স্কিমগী ৱারোলশিংগী মতুং ইন্না, স্তেত অসিদা অতোপ্পা আই.দি.তি.আর. থমবগী অয়াবা লৈত্রে‍। স্কিম অসিগী মখাদা শেমগৎলিবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগী মনুংদা একর ১০-১৫গী লম, ক্লাসরুম, ওফিস অমসুং স্তাফ রুম য়াওরবা বিল্দিং, লেবোরেতরী, ৱর্কসোপ, লাইব্রেরী অমসুং হোস্তেল, গারী, খুৎশু খুৎলায়, দ্রাইভর ত্রেনিং সাইমলেতরশিং, দ্রাইভিং রেঞ্জশিং য়াওরি‍।
স্কিম অসিগী মখাদা প্রপোজেলশিং স্তেত লৈঙাক্না থারক্কদবনি‍। মথৌ তাবগী মতুং ইন্না স্তেত লৈঙাক্না লনাই খোঙবুশিং স্কিম অসিগী মখাদা খল্লি‍।
স্কিমগী চৎন-পথাপকী মতুং ইন্ন, এম.ও.আর.তি.ঐচ.না মখাদা পীরিবা ব্রেক-অপকী মতুং ইন্না আই.দি.তি.আর. অমদা মতম অমুরক্কী ওইবা য়াম্লবদা লুপা করোর ১৭.২৫ ফাওবগী ওইবা কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ১০০% পীরি‍।
- সিভিল কন্সত্রক্সন: লুপা করোর ১৪
- ওফিস অমসুং ৱর্কসোপকী খুৎশু খুৎলায়: লুপা করোর ০.৭৫
- গারী অমসুং সাইমলেতর: লুপা করোর ২.৫০
এনেক্সচর – এ
ইন্সতিত্যুৎ ওফ দ্রাইভিং ত্রেনিং এন্দ রিসর্সকী মতাঙদা স্তেতমেন্ত
সেরিএল মশিং
স্তেত
মফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
বিজয়ৱাদা
২
অন্ধ্র প্রদেশ
দস্রি
৩
অন্ধ্র প্রদেশ
ধোনে, কুর্নুল
৪
অসাম
গুৱাহাতি
৫
বিহার
ঔরঙ্গবাদ
৬
ছত্তিসগর
নয়া রাইপুর
৭
দিল্লী
সরাই কালে খান
৮
হরিয়ানা
ভতৱানি
৯
হরিয়ানা
রোহতক
১০
হিমাচল প্রদেশ
মন্দি
১১
হিমাচল প্রদেশ
সর্কাঘাত
১২
জম্মু অমসুং কাস্মির
জম্মু
১৩
ঝার্খন্দ
জমসেদপুর
১৪
কর্নাতকা
বেল্লরী
১৬
কেরলা
ইরপ্পা
১৬
মধ্য প্রদেশ
ছিন্দ্বারা
১৭
মধ্য প্রদেশ
ইন্দোর
১৮
মহারাস্ত্র
পুনে
১৯
মহারাস্ত্র
লতুরে
২০
মহারাস্ত্র
পাগপুর
২১
মনিপুর
ইম্ফাল
২২
নগালেন্দ
দিমাপুর
২৩
ওরিসা
জেপোর
২৪
রাজস্থান
রাজসমন্দ
২৫
সিক্কিম
পকয়োং
২৬
তেলঙ্গনা
করিমনগর
২৭
ত্রিপুরা
অগর্তলা
২৮
উত্তর প্রদেশ
কানপুর
২৯
উত্তর প্রদেশ
রাই বরেলী
৩০
উত্তরাখন্দ
দেহরাদুন
৩১
ৱেস্ত বেঙ্গল
কোলকতা
ৱাফম অসি রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গারকরিনা লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীদুনা ফোঙদোকখিবনি‍।