স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
আই.আই.ই., গুৱাহাতিনা নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা এন্ত্রপ্রেনোরশিপ ইকোসীস্তেম ফগৎহন্নবা আই.আই.এম., শিল্লোংগা এম.ও.য়ু. অমা খুৎয়েক পীনখ্রে
01 JUL 2022 4:54PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা (এন.ই.আর.) এন্ত্রপ্রেনোরগী ওইবা ইকোসীস্তেম ফগৎহন্নবগী পান্দমদা, ইন্দিয়ান ইনস্তিত্যুত ওফ এন্ত্রপ্রেনোরশিপ (আই.আই.ই.), গুৱাহাতিনা ঙসি নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা (এন.ই.আর.) এন্ত্রপ্রেনোরগী ওইবা ইকোসীস্তেম ফগৎহন্নবা ইন্দিয়ন ইনস্তিত্যুত ওফ মেনেজমেন্ত শিল্লোং (আই.আই.এম.এস.)কী ইনকভুবেশন এন্দ এন্তর্প্রাইজ সপোর্ত সেন্তরগা লোওইননা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) অমা খুৎয়েক পীনখ্রে।
মসিগী পার্তনরশিপ অসিগী পান্দম অসি নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা এন্ত্রপ্রেনোরশিপ, ইনক্যুবেশন, অমসুং স্তার্তঅপশিংবু থৌগৎপনি। মেনেজমেন্ত, এন্ত্রপ্রেনোরশিপ, অমসুং স্কিল দেবেলপমেন্তকী লমদা প্রোফেস্নেল দেবেলপমেন্ত সপোর্ত তৌবা অমসুং এন.ই.আর.দা কেপাসিতী বিলদিং অমসুং এন্ত্রপ্রেনোরশিপ প্রোমোশনগীদমক্তা বাম্না চাউনা লৈরিবা দিমান্দ অদুবু নিংবা থুংহনবা ঙম্নবা, ইনস্তিত্যুতশিংনা খুৎশম্নদুনা থবক তৌগনি অমসুং ইনফোর্মেশন অমসুং রিসোর্সশিং এক্সচেঞ্জ তৌনগনি।
স্কিল দেবেলপমেন্ত অমসুং এন্ত্রপ্রেনোরশিপ মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, শ্রী রাজেশ আগরৱালনা হায়কি মদুদি নোর্থইস্ততা খঙবীনবগীদমক্তা ঙাইরিবা য়াম্লবা পোতেন্সিয়েল লৈ। মসিগী পার্তনরশিপ অসিনা লোকেলশিং অদুবু সপোর্ত তোবা অমসুং থৌগৎপীবা খক্তা নত্তনা বিজনেস অমা মাইপাক্না চলাইবদা মথৌ তারিবা ফোর্মেল ত্রেনিং, প্রোফেস্নেল মেন্তরশিপ অমসুং তেক্নিকেল নো-হাও অদু মখোয়দা খঙহন্দুনা রিজন অসি স্তার্তঅপশিং অমসুং এন্ত্রপ্রেনোরশিংনা চাউখৎনবগী এতমোসফিবর আমা শেম্বদা মতেং পাংগনি। ঐখোয়গী পান্দম অসি নোর্থইস্ততা ইনোৱেশন অমসুং গ্রোথ প্রোমোত তৌবা এন্ত্রপ্রেনোরশিপ য়াহল্লিবা ইকোসীস্তেম অমা য়োকখৎনবনি হায়না মহাক্না হায়খি।
মসিগী অনৌবা খোংথাং অসিদা কুৎশম্নদুনা, ইনস্তিত্যুত অনিমক্নাএন.ই.আর. অমসুং মরু ওইনা লৈবাক অসিদা স্কিল দেবেলপমেন্ত প্রোমোত তৌবদা মখোয় অনিমক্কী পাঙ্গলদগী কান্নগনি। ইনস্তিত্যুতশিং অসিনা পুন্না এন্ত্রপ্রেনোরশিপ দেবেলপমেন্ততা সর্তিফাইদ কোর্স পাংথোক্কনি অমসুং আই.আই.এম.শিল্লোংগী ইনক্যুবেশন অমসুং এন্তরপ্রাইজ সপোর্ত সেন্তরগী মখাদা স্তার্তঅপশিং অমসুং ইনক্যুবেতশিংসু ত্রেন ত্রেন তৌগনি। মখোয়না রিজন অসিদা এজুকেস্নেল লেকচরশিং, ৱার্কশোপশিং, একজিবিশনশিং, অমসুং অতোপ্পানোলেজ দেসিমিনেশন প্রোগ্রামশিংসু প্রোমোত তৌগনি। ইনস্তিত্যুত অনিমক্না ইনফ্রাস্ত্রকচর ফেসিলিতীশিং খুদম ওইনা লেবোরেতরিশিং, লাইব্ররিশিং, ইনকভুবেশন সেন্তরশিং অসিনচিংবা ইনকভুবেতশিং অমসুং বেনিফিসরিশিংগী রিসর্চ ৱার্ককীদমক্তা মখোয় অনিমক্না শিয়র তৌগনি। ইনস্তিত্যুত অনিমক অসিদগি ফেকল্তীশিংনা ইনক্যুবেশন সেন্তরগীদমক্তা মেন্তরিং, ত্রেনিং, ৱার্কশোপশিং অমসুং ইভাল্যুৱেশন জ্যুরীশিংদা শরুক য়াগনি।

Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
IIE, Guwahati signs MoU with IIM, Shillong to boost Entrepreneurship Ecosystem in the North Eastern Region
01 JUL 2022 4:54PM by PIB Delhi
With an aim to boost the entrepreneurial ecosystem in the North Eastern Region (NER), the Indian Institute of Entrepreneurship (IIE), Guwahati, today signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the Incubation and Enterprise Support Centre of Indian Institute of Management Shillong (IIMS) to boost the entrepreneurial ecosystem in the North Eastern Region (NER).
The objective of this partnership is to encourage entrepreneurship, incubation, and startups in the North Eastern Region. To support professional development in the areas of management, entrepreneurship, and skill development, and to meet the larger demand for capacity building and entrepreneurship promotion in the NER, the institutes will collaborate and exchange information and resources.
Secretary, Ministry of Skill Development and Entrepreneurship Shri Rajesh Aggarwal said the Northeast has tremendous potential that is just waiting to be discovered. This partnership will help create an atmosphere where startups and entrepreneurs can flourish in the region by not just supporting and encouraging the locals but also giving them access to formal training, professional mentorship, and the technical know-how needed to run a successful business. He said our aim is to foster an entrepreneurship enabling ecosystem that promotes innovation and growth in the Northeast.
By collaborating on this initiative, both institutes will benefit from each other’s strengths in promoting skill development in the NER and the country at large. The institutes will together conduct certified courses on entrepreneurship development and also train startups and incubates under the Incubation and Enterprise Support Centre, IIM Shillong. They will also promote educational lectures, workshops, exhibitions, and other knowledge dissemination programmes in the region. Both institutes will share infrastructure facilities like laboratories, libraries, incubation centres, etc. with each other for the research work of the incubates and beneficiaries. Faculties from both institutes will be a part of mentoring, training, workshops, and evaluation juries for the incubation centre.