Ministry of Finance
Fifth GST Day with vision GST@5 साधन, देश के सर्वांगीण विकास का celebrated at New Delhi
Union Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman presides over as Chief Guest on the completion of 5 years of the GST
CBIC honours taxpayers contributing to the GST success story
32 officers awarded with commendation certificate on 5th of GST Day
01 JUL 2022 6:43PM by PIB Delhi
The Government of India celebrated the 5th GST Day today with the vision GST@5 साधन, देश के सर्वांगीण विकास का. Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman presided over as the Chief Guest of the event and Minister of State for Finance, Shri Pankaj Chaudhary was the Guest of Honour. Senior officials from Ministry of Finance, Central Board of Indirect Taxes and Customs and Central Board of Direct Taxes were also present.
Picture 1
Speaking on the occasion, Union Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman said that GST stood the test of every possible challenge in these five years may it be technological or due to pandemic. The Finance Minister was appreciative of the officers that they were receptive to continuous suggestions made by trade regarding possible changes needed in the automation. Smt. Sitharaman thanked the five representatives from Trade for making presentations on five topics relating to the implementation of GST and how timely amendments have been to meet the need of the hour. The Finance Minister conveyed appreciation for CBIC officers who since 2017 have been working hard to have smooth implementation of GST. She noted that the GST Collections are buoyant and consistent which is a result of efforts of all officers. Smt. Sitharaman paid homage to all those who lost life during pandemic. On the occasion, the Finance Minister also took lead to mention that the gross GST Collections has been Rs.1.44 lakh crore for June, 2022 which is 56% more than the same month of the previous year.
Picture 2
Picture 17
Minister of State for Finance, Shri Pankaj Chaudhary highlighted the salient features of GST and in particular removal of multiple taxes and implement the concept of One Nation One Tax. MoS was appreciative of the five presentations made by representatives highlighting the salient features of GST and achievements made in these five years.
Picture 3
Revenue Secretary Sh. Tarun Bajaj complimented the five presenters from Trade who made presentations on GST. He congratulated the awardees for receiving commendation certificate on GST Day for exemplary service. He noted that CBIC is responsive of suggestions made by trade and would work on it to provide solutions.
Picture 4
Chairman CBIC, Shri Vivek Johri said that all suggestions made by trade representatives in their presentations have been duly noted. Chairman highlighted that GST Council has been making changes as and when required. He highlighted that NACIN has been conducting one of the biggest training programmes since implementation of GST for both Central and State Government officers. Indian GST model has been one of the most successful as compared to other federal structures anywhere in the world. CBIC would enhance usage of Artificial Intelligence and better data analysis in times to come.
Picture 5
Member GST Sh. D P Nagendra Kumar in his welcome address said that both Central and State GST regimes have been continuously working for better tax administration and bringing about changes for betterment of taxpayers.
Picture 6
The occasion also saw presentations by thematic groups from trade and industry who shared their experience with GST for the past 5 years on its 5 edifices.
The first presentation was made by team of trade representatives from Mumbai. Ms. Sulajja Firodia Motwani, CEO, Kinetic Green Energy & Power Solutions Limited effectively made presentation on Impact of GST on Interstate Trade. She highlighted that GST been a revolution towards much improved inter-state trade.
Picture 7
The second presentation was made by Mr. Shrinivas Garimella, Chairman of Industrial Development Committee, FTACCI- Hyderabad and presented on Impact of GST on MSME sectors. He said that due to GST the MSMEs are the biggest beneficiaries of online business processes.
Picture 8
The third presentation was made by Ms. Sonam Kasera, CEO, Kamrup Tea Industry and Board Member, FIEO on Impact of GST on Exports. She said that biggest beneficiary has been trade due to increased profitability.
Picture 9
The fourth presentation was given by Sh. DD Goyal, Member CII Tax Committee & Executive Advisor Maruti Suzuki on simplification of procedures. He said that simplification of procedures related to Registration, Seamless ITC, Payment of Tax, Filing of Returns and refunds has enhanced Ease of Doing Business.
Picture 10
Fifth presentation was given by Sh. Pramod Jain, Head of Taxation, Flipkart on Digitalization and Formalization under GST. He highlighted that GSTN is a one stop platform for all GST compliances and e-invoice proved to be a game changer.
Picture 11
A Film on GST – एक कर, एक बाजार@5 was played at the event showcasing the efforts made in past 5 years to streamline indirect taxation regime and reduce compliance burden.
Picture 12
A booklet GST@5 - साधन देश के सर्वांगीण विकास का compiled by the Directorate General of Taxpayer Services, CBIC elucidating the various facets of GST reforms and its benefits like Digitalization, simplification, reduction in tax evasion etc. over the past 5 years was released by Hon’ble Finance Minister.
Picture 13
On the occasion of the 5th GST day, CBIC, Ministry of Finance, Government of India also recognized the contribution of all the compliant taxpayers to nation building. 50,000 (Fifty Thousand) compliant taxpayers have been identified representing all Industry sectors of the economy. The MSME sector, which is the growth engine of the Economy and the largest contributor to job creation find representation with more than 72% from Micro (6%), Small (51%) and Medium (16%) enterprises. has also been suitably represented in the category of awardees.
Five such taxpayers were felicitated by the Finance Minister at the event.
Picture 14
These taxpayers have demonstrated compliance in prompt filing of GST Returns and payment of their GST liabilities during the financial year 2021-22. Along with significantly improved collection of GST revenue, there has been clear improvement in the compliance behaviour, which has been a result of various measures taken by the Indirect Tax administration to nudge taxpayers to file their returns timely, making compliance easier and smoother; strict enforcement action against errant taxpayers identified by data analytics and artificial intelligence.
The States/UTs wise distribution of selected taxpayers is given as Annexure-A.
On the occasion, commendation certificates were also presented by Hon’ble Finance Minister to 32 officers who have contributed to the successful implementation of the GST by their continued devotion and commitment to duty. List is enclosed as Annexure-B.
Picture 16
Ms. Mallika Arya, Principal Chief Commissioner, CGST Delhi Zone delivered the vote of thanks and acknowledged the partnership with taxpayers and efforts of everyone in making GST@5 a successful event.
Annexure-A
State-wise distribution of taxpayers to be awarded Certificate of Recognition under GST
State
No. of taxpayers
MAHARASHTRA
10355
GUJARAT
4923
KARNATAKA
4606
TAMIL NADU
4099
HARYANA
3139
UTTAR PRADESH
3034
DELHI
2820
WEST BENGAL
2231
TELANGANA
2230
RAJASTHAN
1762
MADHYA PRADESH
1383
ANDHRA PRADESH
1137
KERALA
995
ODISHA
979
PUNJAB
969
UTTARAKHAND
757
JHARKHAND
728
ASSAM
655
CHATTISGARH
609
BIHAR
561
HIMACHAL PRADESH
483
GOA
314
JAMMU AND KASHMIR
276
DADRA AND NAGAR HAVELI
223
CHANDIGARH
202
PUDUCHERRY
141
MEGHLAYA
88
SIKKIM
61
TRIPURA
56
ARUNACHAL PRADESH
54
MIZORAM
28
NAGALAND
28
ANDAMAN AND NICOBAR ISLANDS
26
MANIPUR
26
LADAKH
19
LAKSHWADEEP
3
Grand Total
50000
Annexure-B
List of Awardees
1. Mr. Badari Prasad M.V., Additional Commissioner, CGST Ranchi to come forward and receive the certificate.
2. Mr. Nimba Ram, Additional Commissioner, GST Policy wing
3. Dr. Praveen Kumar, Additional Director, DGARM
4. Ms. Jayapriya Dharanipathi, Joint Commissioner, CGST Chennai
5. Ms. Kangale Shrunkhala Motiram, Joint Commissioner, CGST Delhi
6. Mr. Sourabh Dabas, Joint Director, DGHRD
7. Ms. Nancy D’souza, Joint Director, DGARM
8. Mr. Abhinav Kumar, Deputy Director, DGGI
9. Ms. Neha Yadav, Deputy Commissioner, GST policy wing
10. Mr. Dibyalok, Deputy Commissioner, TRU-1
11. Mr. Manish Deo Mishra, Deputy Commissioner, GST Policy wing
12. Mr. Sanjeet Singh, Deputy Commissioner, CGST Delhi
13. Mr. Radhe Krishna, Deputy Commissioner, CGST Hyderabad
14. Ms. Prateeti Goyal, Deputy Commissioner, CGST Mumbai
15. Mr. Sorabh Badaya, Deputy Commissioner, CGST Panchkula
16. Mr. Raju Omprakash Jetley, Assistant Commissioner, CGST Ahmedabad
17. Mr. Rajeev Ranjan, Under Secretary, TRU-II
18. Mr. Pankaj Arora, Assistant Director, DGTS
19. Mr. Mirza Sahid Baig, Superintendent, CGST Bhubaneswar
20. Mr. S Venkatesh, Superintendent, CGST Bengaluru
21. Ms. P Meenakshi, Superintendent, CGST Hyderabad
22. Mr. Rakesh Kumar, Superintendent, CGST Kolkata
23. Mr. Ashwani Kumar Mahla, Superintendent, CGST Mumbai
24. Ms. Kiron Deshpande, Superintendent, CGST Pune
25. Mr. Shailabh Pande, Superintendent, DGHRD
26. Mr. Rajendra Nath Jha, Superintendent, NACIN
27. Mr. Naveen Manchanda, Superintendent, DGTS
28. Mr. Pradyut Purkayastha, Superintendent, DGGI
29. Mr. Anuj Kumar Yadav, Inspector, CGST Thiruvananthapuram
30. Mr. Ashish Kumar Yadav, Inspector, DG System
31. Ms. Vaishali Kharbanda, Inspector, DGGST
32. Mr. Surendra Kumar, Tax Assistant, DLA

শেল-থুম মন্ত্রালয়
জি.এস.তি.@৫ সাধন, দেশ কে সর্বানগীন বিকাস কা হায়বা বিজনগা লোয়ননা মঙাশুবা জি.এস.তি. নুমিৎ নই দিল্লীদা পালন তৌখ্রে
কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারামনা জি.এস.তি.গী চহি ৫ মপুং ফারকপদা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
সি.বি.আই.সি.না জি.এস.তি.গী মাইপাকপা অসিদা শরুক তমখিবা তেক্সপেয়রশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
৫শুবা জি.এস.তি. নুমিৎতা ওফিসর ৩২দা কম্মেন্দেসন সর্তিফিকেৎ পীখ্রে
01 JUL 2022 6:43PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা জি.এস.তি.@৫ সাধন, দেশ কে সর্বানগীন কিসান কা হায়বা বিজনগা লোয়ননা ঙসি ৫শুবা নুমিৎ পালন তৌখ্রে। শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন্না থৌরম অদুগী অথোইবা মীথুংলেন ওইনা লেংশিনখি অমসুং শেল-থুমগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী পঞ্জক চৌধুরীনা গেস্ত ওফ ওনর ওইখি। থৌরম অদুদা শেল-থুম মন্ত্রালয়, সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইনদাইরেক্ত তেক্সেস এন্দ কস্তমস অমসুং সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্সেসকী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু শরুক য়াখি।
Picture 1
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারামন্না হায়খি জি.এস.তি.না তেক্নোলোজী নত্ত্রগা লাইচৎকী ওইরবসু চহি মঙা অসিদা শীংনবা খুদিংমক্কী চাংয়েংদা মাইপাকপা ঙমখি। শেল-থুম মন্ত্রীনা ওতোমেসনদা মথৌ তাবা অহোংবশিং পুরকপগী মতাংদা ত্রেদনা পীরকপা সজেসনশিং অদু তাবীখিবগীদমক ওফিসরশিংবু থাগৎপা ফোঙদোকখি। শ্রীমতি সিতারামন্না জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অমসুং মতম চানা অমেন্দমেন্তশিং তৌবা অসি কয়াম তঙাই ফদবগে হায়বগা মরী লৈনবা হীরম মঙাদা প্রজেন্তেসনশিং পীখিবগীদমক ত্রেদকী মীহুৎ মঙাদা থাগৎপা ফোঙদোকখি। শেল-থুম মন্ত্রীনা জি.এস.তি. অপনবা লৈতনা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা ২০১৭দগী শোকথবা লৈতনা কন্না হোৎনদুনা লাকখিবা সি.বি.আই.সি. ওফিসরশিংবুসু থাগৎখি। মহাক্না জি.এস.তি. খোমগৎপা অসি বাৱেন্ত অমসুং কনসিস্তেন্ত ওই মসি ওফিসরশিংনা কন্না হোৎনবগী মহৈনি হায়খি। শ্রীমতি সিতারামন্না লাইচৎ মনুংদা লৈখিদ্রবা পুম্নমক্তা ইকাই খুম্নবা উৎখি। থৌরম অসিদা শেল-থুম মন্ত্রীনা জুন ২০২২গী গ্রোস জি.এস.তি. কল্লেক্সন অসি লুপা করোর লাখ ১.৪৪ ওইদুনা মমাং চহিগী থা অসিমক্তদা খোমগৎখিবা অদুদগী ৫৬% হেনগৎলকখি হায়না পাউদমখি।
Picture 2
Picture 17
শেল-থুমগী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী পঞ্জক চৌধুরীনা জি.এস.তি.গী মরু ওইবা মশক-মওং অদু থমখি অমসুং মরু ওইনা মলতিপল তেক্সেস লৌথোকখিবা অমসুং ৱান নেসন ৱান তেক্সকী ৱাখল্লোন অদু থমখি। এম.ও.এস.না জি.এস.তি.গী মরু ওইবা মশক মওংশিং অমসুং চহি মঙাদা মাইপাকপা ঙমখিবশিংগী মরমদা মীহুৎশিংগী প্রজেন্তেসন মঙা অদুবু শীংথাখি।
Picture 3
রিভেন্যু সেক্রেতরী শ্রী তরুন বজাজানা জি.এস.তি.গী মতাংদা প্রজেন্তেসন উৎখিবা ত্রেদকী প্রজেন্তর মঙাবু থাগৎখি। মহাক্না শীংথানীংঙাই ওইবা সর্ভিস উৎখিবগীদমক জি.এস.তি. নুমিৎধা কম্মেন্দেসন সর্তিফিকেৎ ফংখিবা এৱার্দীশিংদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না সি.বি.আই.সি. অসি ত্রেদনা পীখিবা সজেসনশিংদা রেস্পোন্সিব ওইখি অমসুং সোল্যুসন পুথোক্নবা মদুদা থবক পাইখৎখি হায়না পাউদমখি।
Picture 4
সি.বি.আই.সি.গী চিয়রমেন, শ্রী বিবেক জোহরিনা হায়খি মদুদি প্রজেন্তেসনশিংদা ত্রেদকী মীহুৎশিংনা পীখিবা সজেসন পুম্নমক খঙজিল্লি। চিয়রমেন্না হায় জি.এস.তি. কাউন্সিলনা মথৌ তারকপদা অহোংবা পুরক্নবা হোৎনরি। মহাক্না হায়, এন.এ.সি.আই.এন.না কেন্দ্র অমদি রাজ্য সরকারগী ওফিসরশিংগীদমক জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্তেসন তৌখিবদগী খ্বাইদগী চাউবা ত্রেনিং প্রোগ্রাম অমা পাঙথোকখি। ভারতকী জি.এস.তি. মোদেল অসি মালেমগী অতোপ্পা মফমদা লৈরিবা ফেদরেল স্ত্রকচরশিংগা চাংদম্নবদা খ্বাইদগী মাইপাকপা অমা ওইখি। সি.বি.আই.সি.না আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স শীজিন্নবা হেনগৎহনগনি অমসুং তুংদা লাক্কদবা মতমশিংদা হেন্না নীংথিনা দেতা এনালাইসিস তৌরগনি।
Picture 5
জি.এস.তি. মেম্বর, শ্রী দি.পি. নাগেন্দ্র কুমারনা মহাক্কী তরাম্না ওকপগী ৱারোল পীবদা হায়খি মদুদি কেন্দ্র আমসুং রাজ্যগী জি.এস.তু. রিজিম অনিমক্না হেন্না ফবা তেক্স এদমিনিস্ত্রেসন ওইহন্নবগীদমক অমসুং তেক্সপেয়রশিংগী য়াইফনবা অহোংবশিং পুরক্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনখি।
Picture 6
থৌরম অসিদা জি.এস.তি.গী ইদিফাইস ৫দা হৌখিবা চহি ৫দা জি.এস.তি.দা মখোয়গী এক্সপরিয়েন্স শিয়র তৌখিবা ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রীদগী থিমেতিক গ্রুপশিংনা প্রজেন্তেসনশিং উৎপসু উবা ফংখি।
অহানবা প্রজেন্তেসন অসি মুম্বাইগী ত্রেদকী মীহুৎশিংগী তীমনা পীখি। কাইনেতিক গ্রীন ইনর্জী এন্দ পাৱর সোল্যুসন্স লিমিতেদকী সি.ই.ও. কুমারি সুলাজজী ফিরোদিয়া মোৎৱানিনা ইন্তরস্তেৎ ত্রেদতা জি.এস.তি.না পীরিবা কান্নবগী মতাংদা প্রজেন্তেসন পীখি। মহাক্না জি.এস.ত. অসিনা ইন্তর-স্তেৎ ত্রেদ হেন্না ফগৎহন্নবা মাইকৈদা রোভোল্যুসন অমা ওইখি হায়না ফোঙদোকখি।
Picture 7
অনিশুবা প্রজেন্তেসন অসি এফ.তি.এ.সি.সি.আই.-হাইদ্রাবাদকী ইন্দস্ত্রিএল দিবেলপমেন্ত কম্মিতিগী চিয়রমেন শ্রী শ্রীনিবাস গরিমেল্লানা পীখি অমসুং মহাক্ন এম.এস.এম.ই. সেক্তরশিংদা জি.এস.তি.না পীবা কান্নবশিংগী মতাংদা থমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি জি.এস.তি.না মরম ওইদুনা এম.এস.এম.ই.শিংনা ওনলাইন বিজিনেস প্রোসেসশিংগী খ্বাইদগী চাউবা বেনিফিসরী ওইরি।
Picture 8
অহুমশুবা প্রজেন্তেসন অসি কামরুপ তী ইন্দস্ত্রীগী সি.ই.ও. অমসুং এফ.আই.ই.ও.গী বোর্দ মেম্বর, কুমারি সোনম কসেরানা এক্সপোর্তশিংদা জি.এস.তি.না পীরিবা কান্নবগী মতাংদা থমখি। মহাক্না হায়খি প্রোফিতেবিলিতী হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা ত্রেদনা খ্বাইদগী চাউবা বেনিফিসরী ওইখি।
Picture 9
মরিশুবা প্রজেন্তেসন অসি সি.আই.আই. তেক্স কম্মিতিগী মেম্বর অমসুং মারুতি সুজুকিগী একজিক্যুতিব এদভাইজর শ্রী দি.দি. গোয়লনা প্রোসিদ্যুরশিং লায়থোকহনবগী মতাংদা পীখি। মহাক্না হায়খি রেজিস্ত্রেসন, অপনবা লৈতবা আই.তি.সি., তেক্স থীবা, রিতর্নশিং ফাইল তৌবা অমসুং ফন্দশিংগা মরী লৈনবা থৌওংশিং লায়থোকহনবনা ইজ ওফ দুইং বিজিনেস হেনগৎহনখি।
Picture 10
মঙাশুবা প্রজেন্তেসন অসি ফ্লিপকার্তকী হেদ ওফ তেক্সেসন, শ্রী প্রমোদ জেন্না জি.এস.তি.গী মখাদা দিজিতাইজেসন অমসুং ফোর্মেলাইজেসন তৌবগী মতাংদা পীখি। মহাক্না জি.এস.তি.এন. অসি জি.এস.তি কমপ্লায়েন্স পুম্নমক্কী ৱান স্তোপ প্লেৎফোর্ম অমনি অমসুং ই-ইনভোইসনা গেম চেঞ্জর অমা ওইরি হায়খি।
Picture 11
ইনদাইরেক্ত তেক্সেসন রেজিম স্ত্রীমলাইন তৌনবা অমসুং কমপ্লায়েন্স বর্দন হন্থহন্নবা চহি ৫ অসিদা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিং উৎলিবা জি.এস.তি. – এক কর, কর বাজার@৫ হায়বা ফিল্ম অমা থৌরম অসিদা উৎখি।
Picture 12
জি.এস.তি. রিফোর্মশিংগী তোঙান-তোঙানবা মশক-মওংশিং অমসুং হৌখিবা চহি ৫দা পীরিবা দিজিতাইজেসন, সিম্প্লিফিকেসন, তেক্স ইভেসন হন্থহনবা অসিগুম্বা কান্নবশিং উৎলিবা দিরেক্তোরেৎ জেনরেল ওফ তেক্সৱেয়র সর্ভিসেস, সি.বি.আই.সি.না শেম্বা জি.এস.তি.@৫ – সাধন দেশ কে সর্বানগীন বিকাস কা হায়বা বুকলেৎ অমা ইকাই খুম্নরবা শেল-থুম মন্ত্রীনা ফোঙখি।
Picture 13
৫শুবা জি.এস.তি. নুমিৎকী থৌরমদা ভারত সরকারগী শেক-থুম মন্ত্রালয়না লৈবাক শেমগৎপদা কমপ্লাএন্ত তেক্সপেয়র পুম্নমক্তা শরুক তম্লিবা অসি শকখঙখি। শেন্মীৎলোনগী ইন্দস্ত্রী সেক্তর পুম্নমক্কী মশক তাক্লিবা কমপ্লাএন্ত তেক্সপেয়র ৫০,০০০ মশক খঙদোকখি। এম.এস.এম.ই. সেক্তর, শেন্মীৎলোনগী গ্রোথ ইঞ্জিন ওইরিবা অমসুং জোব ক্রিএসন্দা খ্বাইদগী চাউনা শরুক তম্লিবা অসিনা ৭২% হেন্না, মাইক্রো (৬%), স্মোল (৫১%) অমসুং মীদিয়ম (১৬%) এন্তর্প্রাইজশিং, শরুক তমখিবা অসিনা এৱার্দীস কেতগোরীদা য়াওখি।
অসিগুম্বা তেক্সপেয়র মঙা শেল-থুম মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা ইকাই খুম্নখি।
Picture 14
তেক্সপেয়রশিং অসিনা শেনবা চহি ২০২১-২২ মনুংদা মখোয়গী জি.এস.তি. লাইএবিলিতীশিংগী জি.এস.তি. রিতর্নশিং অমসুং পেমেন্ত ফাইল মতম চানা তৌদুনা কমপ্লাএন্স দেমোনস্ত্রেদ তৌখি। জি.এস.তি. রিভেন্যুদা শীংথানীংঙাই ওইনা হেনগৎলকপগা লোয়ননা কমপ্লাএন্সকী মওং-মতৌদা ময়েক শেংনা ফগৎলকখি, মসি তেক্সপেয়রশিংনা মখোয়গী রিতর্নশিং মতম চানা ফাইল তৌহল্লিবা, কমপ্লাএন্স লায়থোকহল্লিবা; দেতা এনালাইতিক্স অমসুং আর্তিফিসিএসল ইন্তেলিজেন্সকী মতেংনা মশক খঙদোকখ্রবা ইরান্ত তেক্সপেয়রশিংগী মায়োক্তা অকনবা এক্সন লৌখৎলিবা ইনদাইরেক্ত তেক্স এদমিনিস্ত্রেসনগী খোঙথাং কয়ামরুমগী মহৈনি।
রাজ্য/য়ু.তি. অমমমগী ওইনা খনগৎলবা তেক্সপেয়রশিং অদু এনেক্সর-এ.দা পীরি।
থৌরম অসিদা ইকাই খুম্নরবা শেল-থুম মন্ত্রীনা মখোয়গী কত্থোকপা অমসুং মথৌ মশক খঙবনা জি,এস.তি. মাইপাক্না ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা শরুক তমখিবা ওফিসর ৩২দা কম্মেন্দেসন সর্তিফিকেৎশিংসু পীখি। লিস্ত অদু এনেক্সর-বি.দা পীরি।
Picture 16
সি.জি.এস.তি. দিল্লী জোনগী প্রিন্সিপল চীফ কম্মিসনর, কুমারি মালিকা অর্য়ানা থাগৎ ৱারোল পীখি অমসুং জি.এস.তি.@৫ অসিবু মাইপাকপা থৌরম অমা ওইহনখিবগীদমক তেক্সপেয়রশিংগী পার্তনরশিপ অমসুং মীপুম খুদিংমক্না হোৎনখিবা অদুবু থাগৎপা ফোঙদোকখি।
এনেক্সর-এ
জি.এস.তি.গী মখাদা সর্তিফিকেৎ ওফ রিকগনিসন পীগদবা তেক্সপেয়রশিং রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা শিন্দোকপা
রাজ্য
তেক্সপেয়রশিংগী মশিং
মহারাস্ত্র
১০৩৫৫
গুজরাত
৪৯২৩
কর্নাতকা
৪৬০৬
তামিল নাদু
৪০৯৯
হরিয়ানা
৩১৩৯
উত্তর প্রদেশ
৩০৩৪
দিল্লী
২৮২০
ৱেস্ত বেঙ্গল
২২৩১
তেলঙ্গানা
২২৩০
রাজস্থান
১৭৬২
মধ্য প্রদেশ
১৩৮৩
আন্ধ্র প্রদেশ
১১৩৭
কেরালা
৯৯৫
ওরিশা
৯৭৯
পঞ্জাব
৯৬৯
উত্তরাখন্দ
৭৫৭
ঝার্খন্দ
৭২৮
অসাম
৬৫৫
ছত্তিসগর
৬০৯
বিহার
৫৬১
হিমাচল প্রদেশ
৪৮৩
গোৱা
৩১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২৭৬
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
২২৩
চান্দিগর
২০২
পুদুচেরী
১৪১
মেঘালয়
৮৮
সিক্কিম
৬১
ত্রিপুরা
৫৬
অরুনাচল প্রদেশ
৫৪
মিজোরাম
২৮
নাগালেন্দ
২৮
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎশিং
২৬
মনিপুর
২৬
লদাখ
১৯
লক্ষদীপ
অপুনবা
৫০০০০
এনেক্সর-বি
এৱার্দীশিংগী লিস্ত
১. সি.জি.এস.তি. রাঞ্চিগী এদিস্নেল কম্মিসনর. শ্রী বাদারি প্রসাদ এম.ভি.
২. জি.এস.তি. পোলিসী ৱিংগী এদিস্নেল কম্মিসনর শ্রী নিমবা রাম
৩. দি.জি.এ.আর.এম.গী এদিস্নেল দিরেক্তর, দা. প্রবীন কুমার
৪. সি.জি.এস.তি., চেন্নাইগী জোইন্ত কম্মিসনর, কুমারি জয়াপ্রিয়া ধারনিপতি
৫. সি.জি.এস.তি. দিল্লী, জোইন্ত কম্মিসনর, কুমারি কাঙ্গালে শ্রুনখালা মোতিরাম
৬. দি.জি.ঐচ.আর.দি.গী জোইন্ত দিরেক্তর, শ্রী সৌতবব দবাস
৭. দি.জি.এ.আর.এম.গী জোইন্ত দিরেক্তর কুমারি নেন্সী দিসোজা
৮ দি.জি.জি.আই.গী দিপুতী দিরেক্তর, শ্রী অভিনাব কুমার
৯. জি.এস.তি. পোলিসী ৱিংগী দিপুতী কম্মসিনর, কুমারি নেহা য়াদব
১০. তি.আর.য়ু.-১গী দিপুতী কম্মিসনর, শ্রী দিব্যালোক
১১. জি,এস.তি. পোলিসী ৱিংগী দিপুতী কম্মিসনর, শ্রী মনিশ দিও মিশ্রা
১২. সি.জি.এস.তি. দিল্লীগী দিপুতী কম্মিসনর, শ্রী সঞ্জীত সিংহ
১৩. সি.জি.এস.তি. হাইদ্রাবাদকী দিপুতী কম্মিসনর, শ্রী রাধে কৃষ্ণ
১৪. সি.জি.এস.তি. মুম্বাইগী দিপুতী কম্মিসনর, কুমারি প্রাতীতি গোয়ল
১৫. সি.জি.এস.তি. পঞ্চকুলাগী দিপুতী কম্মিসনর, শহরী সোরাব বদায়া
১৬. সি.জি.এস.তি. অহমদাবাদকী এসিস্তেন্ত কম্মিসনর, শ্রী রাজু ওমপ্রকাশ জেৎলী
১৭. তি.আর.য়ু.-IIগী অন্দর সেক্রেতরী, শ্রী রাজিয় রঞ্জন
১৮. দি.জি.তি.এস.কী এসিস্তেন্ত দিরেক্তর, শ্রী পঙ্কজ অরোরা
১৯. সি.জি.এস.তি. ভুবনেশ্বরগী সুপরিনতেন্দেন্ত, শ্রী মির্জা সাহিদ বাইগ
২০. বেঙ্গলুরুগী সুপরিনতেন্দেন্ত, শ্রী এস. বেঙ্কাতেশ
২১. সি.জি.এস.তি. হাইদ্রাবাদকী সুপরিনতেন্দেন্ত, কুমারি পি. মীনাক্ষী
২২. সি.জি.এস.তি. কোলকাতাগী সুপরিনতেন্দেন্ত, শ্রী রাকেশ কুমার
২৩. সি.জি.এস.তি. মুম্বাইগী সুপরিনতেন্দেন্ত, শ্রী অশ্বানি কুমার মাহলা
২৪. সি.জি.এস.তি. পুনেগী সুপরিনতেন্দেন্ত, শ্রী কিরোন দেশপান্দে
২৫ দি.জি.ঐচ.আর.দি.গী সুপরিনতেন্দেন্ত, শ্রী শাইলাভ পান্দে
২৬. এন.এ.সি.আই.এন.ঈ সুপরিনতেন্দেন্ত, শ্রী রাজেন্দ্র নাথ ঝা
২৭. দি.জি.তি.এস.কী সুপরিনতেন্দেন্ত, শ্রী নবীন মঞ্চান্দা
২৮. দি.জি.জি.আই.গী সুপরিনতেন্দেন্ত, শ্রী প্রদ্যুত পুরকায়াস্থা
২৯. সি.জি.এস.তি. তিরুবনন্থপুরমগী ইন্সপেক্তর, শ্রী অনুজ কুমার য়াদব
৩০. দি.জি. সিস্তেমগী ইন্সপেক্তর, শ্রী অশিস কুমার য়াদব
৩১ দি.জি.জি.এস.তি.গী ইন্সপেক্তর,শ্রী ভৈশাকি খারবন্দা
৩২. দি.এল.এ.গী তেক্স এসিস্তেন্ত, শ্রী সুরেন্দ্র কুমার