কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
বি.আই.এস.না ইলেক্ত্রিক গারীগী বেত্তরীশিংগীদমক পর্ফোর্মেন্স স্তেন্দর্দশিং ফোর্ম্যুলেৎ তৌখ্রে
তোঙান-তোঙানবা পেসেঞ্জর অমসুং পোৎ পুবা গারীশিংগী বেত্তরীগা মরী লৈনবা অহেনবা স্তেন্দর্দ অনি পুথোক্নবা থবক বি.আই.এস.না পাইখৎলি
24 JUN 2022 5:55PM by PIB Imphal
ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দ, নেস্নেল স্তেন্দর্দ বোদী ওফ ইন্দিয়ানা ইলেক্ত্রিকেল্লী প্রোপেল রোদ বেহিকলশিংগীদমক লিথিয়ন-আইওন ত্রেক্সন বেত্তরী পেকশিং অমসুং সিস্তেমশিংগী (পর্ফোরমেন্দ তেস্তিং) তেস্ত স্পেসিফিকেসনশিংগী স্তেন্দর্দশিং ফোঙখ্রে। বেত্তরী পেকশিং অমসুং সিস্তেমশিংগী স্তেন্দর্দ আই.এস. ১৭৮৫৫: ২০২২ অসি আই.এস.ও. ১২৪০৫-৪: ২০১৮গা চান্নহল্লি।
স্তেন্দর্দ অসিদা হায় পাৱর নত্ত্রগা হায় ইনর্জী এপ্লিকেসনগীদমক বেত্তরী পেকশিং অমসুং সিস্তেমগী পর্ফোর্মেন্স, রিলাইএবিলিতী অমসুং ইলেক্ত্রিকেল ফঙ্কসনেলিতীগী মরু ওইবা মওং-মতৌশিংগী তেস্ত প্রোসিজর ইনকোর্পোরেৎ তৌরি। স্তেন্দর্দ অসি গারী পার্কিং তৌবা মতম (মতম শাংনা বেত্তরী শীজিন্নদবা), বেত্তরী সিস্তেম মফম হোংদোকখিবা (স্তোর তৌদুনা থমখিবা), অনেম্বা অমসুং অৱাংবা তেম্পরেচরদা বেত্তরী ওপরেৎ তৌবা অসিনচিংবা ইলেক্ত্রিক গারী অমগী তশেংবা ফীভমশিং অসি য়েংলগা ফোর্ম্যুলেৎ তৌখি, স্তেন্দর্দ অসিদা মসিগা চান্নবা তোঙান-তোঙানবা তেস্ত কয়ামরুম ইনকোর্পোরেৎ তৌরি।
ইলেক্ত্রিক গারীশিংগী ওইনা সেফতী অমসুং পর্ফোর্মেন্স অসি মরু ওইবা হীরম অনি ওইরি। গারীশিংগী প্রোপ্যুলেসনগীদমক বেত্তরী সিস্তেম অসি পাৱর সোর্স অমা ওইনা শীন্ননবা মথৌ তাবা অসি কঞ্জুমর ইলেক্ত্রোনিক্স নত্ত্রগা স্তেসনরীগী শীজিন্নবা বেত্তরীদগী চাউনা খেন্নবা লৈ।
‌ইলেক্ত্রিক গারীশিং অসি ইলেক্ত্রিক মোতোর অমসুং রিচার্জ তৌবা য়াবা বেত্তরীশিংনা ওপরেৎ তৌবা গারীশিংনি। হৌকিবা দেকেদ অসিদা ইলেক্ত্রিক গারীশিং অসি মার্কেৎতা বিজিবিলিতী অমসুং এভাইলেবিলিতী চাউনা হেনগৎলকখি। কঞ্জুমরগী শাফবা, রিলাইএবিলিতী অমসুং শেফতীগীদমক, ইনর্জী স্তোরেজ সিস্তেমশিং অসি ই.ভি. অমা হেক্তগী মরু ওইবা শরুক ওইরক্লি। ই.ভি. অয়াম্বনা পাৱর অমদি ৱেথ রেসিও ৱাংবগীদমক লিথিয়ম-আইওন বেত্তরীশিং শীজিন্নৈ।
মখা তানা ই.ভি.গী বেত্তরীশিংগী শাফবগী হীরম অসি য়েংলগা ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দনা তোঙান-তোঙানবা পেসেঞ্জর অমসুং পোৎ পুবা গারীশিংগী (কেতগোরী এল, এম. অমসুং এন.) বেত্তরীগা মরী লৈনবা অহেনবা স্তেন্দর্দ অনি পুথোক্নবা থবক পাইখৎলি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
BIS formulates performance standards for Electric Vehicle Batteries
BIS in the process of publishing two more standard related to batteries for various passenger and goods carrying vehicles
24 JUN 2022 5:55PM by PIB Delhi
Bureau of Indian Standard, National Standard Body of India, has published standards for Test Specifications for Lithium-ion Traction Battery Packs and Systems (Performance Testing) for Electrically Propelled Road Vehicles. The standard IS 17855: 2022 for these battery packs and systems is harmonized with ISO 12405-4: 2018.
This standard incorporates the test procedure for basic characteristic of performance, reliability and electrical functionality for the battery packs and system for either high power or high energy application. This standard is formulated considering real life scenarios for an electric vehicle such as vehicle is in parking (battery is not used for extended period of time), battery system is being shipped (stored), operating battery at low and high temperature etc., accordingly various tests are incorporated in this standard.
Safety and performance are two critical aspects of electronic devices. Requirement of Battery system for use as a power source for propulsion of vehicles are significantly different from battery used for consumer electronics or stationary use.
Electric vehicles are vehicles that operate on electric motor and rechargeable batteries. Over the past decade, Electric vehicles have grown in terms of visibility and availability in the market. For safety of consumer, reliability and safety, Energy storage systems become critical part of any EV. Most of the EVs use Lithium-ion batteries because of its high power to weight ratio.
Further, keeping view on safety aspect of batteries for EV, Bureau of Indian Standard is in the process of publishing 2 more standard related to batteries for various passenger and goods carrying vehicles (L, M and N category)