শেল-থুম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা মৈসুরুদা মাস য়োগ দেমোনস্ত্রেসন্দা শরুক য়াবগা লোয়ননা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী থৌরম লমজিংখ্রে
“য়োগ অসি হৌজিক মালেমগী কুহ্মৈ অমা ওইরে। য়োগ অসি লনাই মীওই অমত্তগী নত্তে, মসি অপুনবা মীওইবা জাতিগীদমক্তনি”
ফাইনান্স মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারামননা নই দিল্লীগী জন্তর মন্তরদা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী থৌরম পাংথোকপদা শরুক য়াখ্রে
21 JUN 2022 7:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কর্নাতকাগী মৈসুরু পেলেস গ্রাউন্দদা মীওই লিংশিং কয়ানা শরুক য়াদুনা পাংথোকপা মাস য়োগ দেমোনস্ত্রেসন অমদা শরুক য়াদুনা ৮শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎ পাঙথোকখ্রে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “য়োগনা ঐখোয়গী খুন্নাইদা, লৈবাকশিং অমসুং মালেমদা শান্তি পুরকই। য়োগনা ঐখোয়গী তাইবংপালদা শান্তি পুরকই। ৮শুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎনা লাকপদা ঐহাক্না পুম্নমক্তা য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি। য়োগদগী লাকপা শান্তি অসি মীওই খরা খক্তগী নত্তে, মসিনা ঐখোয়গী লৈবাক অমসুং মালেমদা শান্তি পুরকই”। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি, “তাইবংপাল পুম্বা অসি ঐখোয়গী হকচাং অমসুং থৱায়দগী হৌরকই। তাইবংপাল অসি ঐখোয়দগী হৌরকই। অমসুং, য়োগনা ঐখোয়গী নুংদা লৈরিবা পুম্নমক অসি খঙহল্লি অমসুং ৱাখল তাহল্লি”।
য়োগবু পাকশন্না পাম্নরকপা অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা অসুম্না ফোঙদোকখি, “য়োগ অসি হৌজিক মালেমগী কুহ্মৈ অমা ওইরে। য়োগ অসি লনাই মীওই অমত্তগী নত্তে, মসি অপুনবা মীওইবা জাতিগীদমক্তনি। মরম অদুনা হন্দক্তি মালেমগী য়োগ নুমিৎকী থীম অসি – য়োগ ফোর হ্যুমেনিতী হায়বসিনি”।
কেন্দ্রগী ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফিয়র্সকী মন্ত্রী, শ্রীমতি নির্মলা সিতারামননা ঙসি মফম অসিদা য়াম্না মমিং লৈরবা জন্তর মন্তরদা মোরারজি দেসাই য়োগ ইন্সতিত্যুতকী য়োগ প্রক্তিস্নরশিংগা লোইননা ৮শুবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওগ য়োগ (আই.দি.ৱাই.) ২০২২গী থৌরম পাংথোকপদা শরুক য়াখি।
নুমিৎ খুদিংগী য়োগ তৌবগী কান্নবশিং অদুবু পল্লদুনা, কেন্দ্রগী ফাইনান্স মন্ত্রীনা হায়খি, “ঙসি ঐখোয়না মফম অসিদা পুল্লরিবা অসিগী মরম অসি ভারত্তগী অফবগী ৱাখল্লোন অদু মালেমদা শন্দোক্নবগীদমক্তনি। ঙসি য়োগগী থৌরম পাংথোক্লিবা অসি ঐখোয়না হকথেংননা শরুক য়াবা, হকথেংননা থবক ওইনা পাইখৎপা অমসুং প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেম শিনবা থুংনা য়োগগী ৱাখল্লোনগা লোইননা চৎখিবগী ফলনি।”
শ্রীমতি সিতারামননা হায়খি, “য়োগ অসি মালেম পুম্বদা ভারতনা পীগদবা খুদোল অদুগী খুদম অমনি। হান্নদি, অতোপ্পা সিবলাইজেশনশিংদা এক্সেস লৈবা য়োগ প্রক্তিস্নরশিংনা মসিগী লৌশিং অসি ভারতকী মপানগী মফমশিংদা শন্দোক্লম্মি অদুবু মসিবু ভারত্তা অমসুং ভারতকী মপানদা অসিগুম্না চাউবা থাক্তা কৈদৌনুংদা পুখৎখিদ্রি। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী জীনা মসিবু য়ুনাইতেদ নেসন্সতা য়োগবু গ্লোবল নোলেজ এসেত অমা ওইনা মশক খঙনবগীদমক্তা পুখৎখি। মফম অদুদা জুনগী ২১বু মালেমগী য়োগ নুমিৎ পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখি। অমসুং মদুদগী নখোয়না উরম্লগনি মদুদি নুমিৎ অদু খক্তা নত্তনা চহি চুপ্পা য়োগ অসি মালেম শিনবা থুংনা শন্দোরক্লি। ”
“য়োগ অসি য়াম্না চাউ অহোংবা লাক্লবা, ৱাখল অমসুং হকচাংবু পুনশিল্লিবা শাজেল অমনি।মসি ভারতকী য়াম্না চাউবা এসেতশিংগী মনুংদা অমনি। চহি লিশিং কয়াদগী, মসিগী মগুন খঙবশিংনা মসিবু প্রক্তিস তৌরকখি অমসুং অহোংবা লৈতনা লাকখি। মশাগী ওইনা শাগোন্নদুনা লাকপা ধমজনিংঙাই ওইবা পাউতাকশিং অদুদা মতমনা মাংহনবা লৈখিদে। মসিবু প্রক্তিস তৌবগী মওং অদুসু অদুমক লেংদনা লৈরি,” হায়না ফাইনান্স মন্ত্রীনা হায়খি।
ফাইনান্স মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি য়োগ অসি শাজেল খক্তা নত্তে, মসিনা ৱাখল অমসুং হকচাং অমত্তনা ওইনা পুনশিনহন্দুনা অমত্তা ওইহল্লি। মসি মালেম পুম্বনা পাম্নরবা ভারতকী য়াম্না চাউবা এসে অমনি। হায়রিবা অসি হকচাং ফনা থম্বা খক্তা নত্তনা ৱাখল চং-থৌনআ লৈনবা , য়াম্না নিংথিনা ইন্তিগ্ররেতেদ ওইবা নর্বস সীস্তেম অমসুং সার্কুলেশন অমনি। য়োগগী হিদাক-লাংথক্কী ওইবা মগুনশিং অদুদি নিংথিনা দোক্যুমেন্ত তৌদুনা থম্লি।
কেন্দ্রগী ফাইনান্সকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী পংকজ চৌধরীনা হিমাচল প্রদেশকী মন্দিগী পরাশর লেকতা প্রক্তিস্নরশিংগআ লোইননা ৮শুবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওগ য়োগ (আই.দি.ৱাই.) ২০২২গী থৌরম পাংথোকপদা শরুক য়াখি।
কেন্দ্রগী ফাইনান্সকী রাজ্য মন্ত্রী, দা. ভগৱত কিসরাওনা ঙসি ঐহমদাবাদকী সাবর্মতি রিভর ফ্রন্ততা য়োগ প্রক্তিস্নরশিংগা লোইনা ৮শুবা ইন্তর্নেস্নেল দে ওগ য়োগ (আই.দি.ৱাই.) ২০২২গী থৌরম পাংথোকপদা শরুক য়াখি।
চহি অনিগী মতুংদা য়োগগী নুমিৎকী থৌরম অইনা কোবি-১৯ লাইচৎকী চৎন-কাংলোনশিংগা পুনবা মতমদা, “য়োগ ফোর হ্যুমেনিতী” হায়রিববা পাউজেল অসিবু সপোর্ত তৌনবা হন্দক্কী চহি অসিগী ৮শুবা এদিশনগী আই.দি.ৱাই. ২০২২ অসি লৈবাক শিনবা থুংনা পাকশন্না থৱাই য়াওনা অমসুং শরুক য়াবা থেংনখি।
চহি অসিগী মালেমগী য়োগ নুমিৎতা নুমিৎ থোরকপগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা তাইম জোন ১৬তা মীয়াম্না য়োগ তৌবগী লাইব স্ত্রীমিং তৌরিবা ‘গর্জিয়ন রিং” য়াওনা অহানবা ওইখিবা কয়া উবা ফংখি। আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা স্তেচু ওফ য়ুনিতী য়াওনা ভারতকী মমিং লৈরবা মফম ৭৫দা কেন্দ্রগী কেবিনেৎ মন্ত্রীশিংনা য়োগ দেমোনস্ত্রেসন পাংথোক্লি।

Ministry of Finance
Prime Minister Leads International Yoga Day Celebration with Mass Yoga demonstration in Mysuru
Yoga has now become a global festival. Yoga is not only for any individual, but for the entire humanity: PM
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman participates in International Yoga Day celebrations at Jantar Mantar, New Delhi
21 JUN 2022 7:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi marked the 8th International Yoga Day celebration by participating in a Mass Yoga Demonstration involving thousands of participants at Mysuru Palace Ground, Karnataka.
Addressing the event at Mysuru, the Prime Minister said, “Yoga brings peace to our society, nations, world and Yoga brings peace to our universe. I extend my greetings to all on this 8th International Yoga Day. Today, Yoga is being practiced in all parts of the world. The peace from Yoga is not only for individuals, it brings peace to our nations and the world.” He further added, “This whole universe starts from our own body and soul. The universe starts from us. And, Yoga makes us conscious of everything within us and builds a sense of awareness.”
On the widespread acceptance of Yoga, the Prime Minister remarked that “Yoga has now become a global festival. Yoga is not only for any individual, but for the entire humanity. Therefore, this time the theme of International Day of Yoga is - Yoga for humanity”.
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman joined the 8th International Day of Yoga (IDY) 2022 celebrations with the yoga practitioners of Morarji Desai Yoga Institute at iconic Jantar Mantar here today.
Highlighting the benefits of doing Yoga in everyday life, the Union Finance Minister noted, “The reason why we have accumulated here today is to share the idea of goodness from India with the world. The celebration of Yoga today is the result of the active participation, active taking up and going over the entire world with the idea of Yoga by the Prime Minister, Shri Narendra Modi.”
Smt. Sitharaman said, “Yoga is one typical example of what India has to offer to the entire universe. Earlier, Yoga practitioners, who had access to other civilisations, spread its knowledge to the terrains out of India but never before has it been taken at this scale, both in India and abroad. Prime Minister Shri Narendra Modi Ji took it to the United Nations for recognition of Yoga as a global knowledge asset. It was there that it was decided that 21st June will be marked as International Yoga Day. And since then you've seen that not just on that day but also throughout the year, Yoga has spread all over the world.”
“Yoga is a very evolved, mind and body unifying exercise. It is one of the biggest assets of India. Over the Millennia, it has been practiced by those who were aware of its virtues and has remained intact. There has been no corrosion to its inherent teachings. The way it has been practiced also stays intact,” the Finance Minister stated.
The Finance Minister underlined that yoga is not just an exercise, but it also unites the mind and body to be in synchrony. This is a big asset of India which is appreciated globally today. But not just for physical fitness but also for alertness of mind, a well integrated nervous system and circulation. The medicinal virtues of yoga are very well documented.
Union Minister of State for Finance Shri Pankaj Choudhary joined the 8th International Day of Yoga (IDY) 2022 celebrations with the practitioners at Prashar Lake, Mandi, Himachal Pradesh today.
Union Minister of State for Finance Dr Bhagwat Kisanrao Karad joined the 8th International Day of Yoga (IDY) 2022 celebrations with the yoga practitioners at Sabarmati River front, Ahmedabad, today.
After two years when celebrations of Yoga Day were aligned with the Covid-19 pandemic protocols, widespread enthusiasm and participation was observed across the country for this year’s 8th edition of the IDY 2022 to support the message of “Yoga for Humanity”.
This year International Day of Yoga has witnessed many firsts, including a “Guardian Ring” programme which entails live streaming of people performing yoga in 16 different time zones along with the rise of the sun. As part of the Azadi Ka Amrit Mahotsav, Yoga demonstration by Union Cabinet Ministers is taking place at 75 Iconic sites across India, including the Statue of Unity.