অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন মিনিস্ত্রিগা খূৎশম্নদুনা গুৱাহাতিদা অরৈবশিং-অয়োনবশিংগী অচৌবা মীফম পাংথোকখ্রে
17 JUN 2022 3:45PM by PIB Imphal
দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন মিনিস্ত্রি অমসুং মসিগী পি.এস.য়ুশিং, নোর্থ ইস্তর্ন হেন্দিক্রাফস এন্দ হেন্দলুম দিবলপমেন্ত কোর্পোরেসন(এন ই ঐচ ঐচ দি সি) অমসুং নোর্থ ইস্ত রিজনেল এগ্রিকলচর মার্কেত্তিং কোর্পোরেসন লিমিতেদ(নেরামাক)কী মতেংগা লোয়্ন্না কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্ত্রিগী প্রোমোস ওফ ইন্দস্ত্রি এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ(দি পি আই আই তি)দিপার্তমেন্তগী জিলা অমা পোৎথোক অমা হায়বা থৌরাংগী মখাদা তুংকোইনা চৎনগদবা ললোন-ইতিক অমসুং য়োনফম ফংহন্নবগী পান্দম অমগী মখাদা গুৱাহাতিদা অয়োনবশিং-অরৈবশিংগী অচৌবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা অৱাং-নোংপোক রাজ্য নিপালগী লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিংদা মীৎয়েং থমখি অমসুং লৈবাক মনুংগী অমসুং মপান লৈবাকশিংগী ব্রান্দ কয়া শরুক য়াখি।
অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিং-অসাম, অরুনাচল প্রদেস, মনিপুর, মেঘলয়, মিজোরম, নাগালেন্দ, ত্রিপুরা অমসুং সিক্কিমগী তোঙান-তোঙানবা জিলাশিংগী অরৈবা, ললোনবা অমসুং লৌমী ৭০ হেনবনা মীফম অদুদা মখোয়গী পোৎথোকশিং উৎখি। উৎখিবা পোৎথোকশিং অদুগী মনুংদা চাদা ৭ হেন্না কুরকুমিন য়াওবা মালেমদা মমিং চৎলবা মেঘলয়গী লাকাদোং য়াইঙং, জি.আই তেক ফংলবা সিক্কিমগী অচৌবা কারদামোম অমসুং ত্রিপুরাগী ক্বুইন কিহোম, অসামগী ওর্থোদোক্স চা, মনিপুরগী চাকহাও অমুবী অমসুং অতৈ কয়া য়াওখি। মমিং লৈরবা ব্রান্দশিং হায়বদি রিলাইন্স অমসুং আই.তি.সি অমসুং ভারতকী নৌনা লিংখৎপা স্তার্দ-অপশিংগী বয়র ৩০ হেনবদা হায়রিবা পোৎথোকশিং অসি উৎখি।
তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংগী এগ্রিকলচর অমসুং হোর্তিকলচর দিপার্তমেন্তশিংগী ওফিসিএলশিং অমসুং অখঙ-অহৈশিং শরুক য়াখিবা থৌরম অদুদা দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি শ্রী লোক রঞ্জন্না মরুওইবা ৱারোল পীখি। থৌরম অদুদা দি.পি.আই.আইগী দিরেক্ত শ্রী বি. রামাঞ্জানেয়ুলু, নেরামাককী মেনেজিং দিরেক্তর শ্রী মোনোজ কুমার দাস অমসুং এন.ই.ঐচ.ঐচ.দিগী মেনেজিং দিরেক্তর ব্রিগেদিয়ার আর.কে সিংহশু শরুক য়াখি।
অৱাং-নোংপোক্কী লৌমীশিং অমসুং মখোয়গী পোৎথোকশিং মতেং পাংনবা লিংখৎখিবা নেরামাকনা লৌমীশিং অমসুং অনৌবা কৈথেলশিংগী মরক্তা লৈরিবা অহোবা মেনখৎনবা থবক তৌরি।মরম অদুনা জিলা অমা পোৎথোক অমা থৌরাং অসিগী মখাদা লৈরবশিং-অয়োনবশিং উনবা অদু য়াম্না মরুওই। অপুনবা থবকশিং অসিগী খুৎথাংদা লমদম অসিগী খ্বাইদগী ফরবা পোৎথোকশিং মমিং লৈরিবা ব্রান্দশিংগা লাম্বা তৌনদুনা লৌমীশিংগী শেন্থোক হেনগৎহল্লে। অরৈবশিং, অয়োনবশিং অমসুং রাজ্য ৮গী রাজ্য সরকারশিংগী মীহুৎশিংগী ললোন-ইতিক্কী মতাংদশু ৱা খন্নখি। তুংদা থৌরম অদুদা লুপা কোতি ৬ রোমগী লেত্তরস ওফ ইন্তেন্ত(এল ও আই)খুৎয়েক পীনখি।
পাংথোকখিবা থবকশিং অদু অত্মনিভার ভারতকী পান্দমগী ফলনি। দি.পি.আই.আই.তিনা মসিগী জিলা অমা, পোৎথোক অমা হায়বা থৌরাংগী মখাদা লৌমীশিংগী শেন্থোক হেনগৎহন্নবা মখোয়গা খুৎশম্নদুনা থবক কয়া পায়খৎলি। তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং হায়বদি লৌউ-শিংউ, তেক্সতাইল, হেন্দিক্রাফস অমসুং মেনুফেকচরিংগী পোৎথোক ৭০০ হেনবা লৈবাক অসিগী জিলা অমমমদগী পোৎথোক অমমম য়োকখৎনবা খনখৎখি। ললোন-ইতিক্কী থবক হেনগৎহন্নবা অমসুং পাকথোক-চাউথোক্নবা পান্দম অমগী মখাদা অরৈবশিং অমসুং অয়োনবশিং পুন্না চৎমিন্নবা অসি মীফম অসিগী পান্দম্নি।

Ministry of Development of North-East Region
Mega Buyer-Seller Meet in Guwahati in collaboration with Ministry of Development of North Eastern Region.
17 JUN 2022 3:45PM by PIB Delhi
A vision to promote sustainable trade and create market linkages, a mega buyer-seller meet was organized at Guwahati under One District One Product initiative of Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), Ministry of Commerce and Industry with the support of Ministry of Development of North East Region (MDoNER) and its PSUs, North Eastern Handicrafts and Handloom Development Corporation (NEHHDC) and North East Regional Agriculture Marketing Corporation Limited (NERAMAC). The meet focussed on agricultural products from the eight states of the North Eastern Region and witnessed the presence of multiple national and International Brands.
Over 70 sellers, traders, farmers, aggregators from various districts of each of the NE States - Assam, Arunachal Pradesh, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Tripura, and Sikkim - showcased their products to the buyers at the meet in Guwahati. Products included Meghalaya’s world-famous Lakadong Turmeric with more than 7% curcumin content, the GI Tagged Large Cardamom from Sikkim and Queen Pineapple from Tripura, Orthodox Assam Tea, Manipur’s Black Chakhao Rice and more. These products have been showcased to over 30 large buyers representing big brands such as Reliance and ITC, as well as upcoming start-ups in India.
The keynote address for the event was made by Shri Lok Ranjan, Secretary, Ministry of Development of North Eastern Region in the presence of officials and subject matter experts from the Agricultural and Horticultural Departments of the various state governments. Shri. B. Ramanjaneyulu, Director DPIIT, Shri. Manoj Kumar Das, Managing Director, NERAMAC, and Brig R K Singh, Managing Director, NEHHDC were also present.
NERAMAC which has been set up to support farmers/ producers from the North Eastern Region has been working to bridge the gap between farmers and the larger market. Thus, its role in the current Buyer-Seller Meet in collaboration with the ODOP Initiative has been critical. Through the joint efforts, the best-in-class products from the region are being matched with big brands to improve the earning potential of farmers. Focused trade discussions were also facilitated between the buyers, sellers and the State Government representatives from all the 8 NER states. Additionally, Letters of Intent (LOI) worth Rs. 6 crores were signed during the event.
The above is a direct outcome of the vision of Aatmanirbhar Bharat (Self Reliant India). DPIIT, under its initiative of One District One Product, which is working to ensure creation and sustenance of such linkages with a strong focus on increasing farmers income. With over 700 products cutting across sectors like agriculture, textiles, handicrafts, and manufacturing, the ODOP Initiative seeks to select, brand, and promote one product from every district of the country. This is marked by a key role to coordinate, create collaborative networks, and enable handholding of buyers and sellers for the larger aim of trade promotion and facilitation.