ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাক-শেল মন্ত্রী, শ্রী রাজনাথ সিংহনা জুন ৮দগী হৌনা ভিএতনামগী নুমিৎ হুম্নিগী খোঙচৎ চৎকনি
দিফেন্সকী মতাংদা তেংবাংনবগী থৌওং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক্তা মহাক্কী ভিএতনামগী ফম মান্নবা মরুপকা বাইলেতরেল ৱারী শাগনি
ভারতনা পীবা য়ু.এস. মিলিয়ন $১০০গী দিফেন্স লাইন ওফ ক্রেদিতকী মখাদা শাবা হাই স্পীদ গার্দ বোত ১২ ভিএতনামদা খুৎশিন্নগনি
05 JUN 2022 12:23PM by PIB Imphal
রক্ষা মন্ত্রী, শ্রী রাজনাথ সিংহনা ভিএতনামগী নেস্নেল দিফেন্স মন্ত্রী, জেনেরেল ফান ভান গিয়াংনা পাউজেল পীরকপগী মতুং ইন্না জুন ৮-১০, ২০২২দা নুমিৎ হুম্নিগী ওইবা ভিএতনামগী ওফিসিএল খোঙচৎ চৎকনি। রক্ষা মন্ত্রীনা লৈখিদ্রবা রাস্ত্রপতি হো চি মিনগী হানোইদা লৈবা মৌজোলিয়মদা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উত্তুনা খোঙচৎ হৌগনি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা জেনেরেল ফান ভান গিয়াংগা বাইলেতরেল ৱারী শাগনি অমসুং মসিগী মনুংদা মন্ত্রী অনিমক্না লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈবা দিফেন্সকী মতাংদা তেংবাংনবগী মরীবু হঙ্গৎনা য়েংশিনগনি অমসুং দিফেন্সকা মরী লৈনবা থৌওং কয়া মপাঙ্গল কনখৎহনবা য়াবা খোঙথাং কয়া য়েংথোকমিন্নগনি। মন্ত্রীনা অনিনা অপাম্বা মান্নবা রিজনেল অমসুং মালেমগী হীরম কয়াগী মতাংদা মশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোক্নগনি। রক্ষা মন্ত্রীনা ভিএতনামগী রাস্ত্রপতি শ্রী ঙুয়েন জুআন ফুক অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী ফাম মিন চিনগা ৱারী শাবগী থৌরাংসু লৈ।
ভারত সরকারনা ভিএতনামদা পীবা য়ু.এস. $ মিলিয়ন ১০০গী দিফেন্স লাইন ওফ ক্রেদিতকী মখাদা শাবা হাই স্পীদ গার্দ বোত ১২ ভিএতনামদা খুৎশিন্নবগী হাই ফোংদা লৈবা হোং হা শিপয়ার্দতা পাংথোক্কদবা থৌরমদা রক্ষা মন্ত্রীনা প্রিসাইদ তৌগনি। প্রোজেক্ত অসি ভিএতনামগা খুৎশম্নবা দিফেন্স ইন্দস্ত্রীনা চাউখৎলকপগা মরী লৈননা য়াম্না মরু ওইবা অমা ওইরি অমসুং প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ‘আত্মানির্ভর ভারত’, ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ অমসুং ‘মেক ফোর দি ৱর্ল্দ’গী ৱাখল্লোনগী খুদম অমসু ওইরি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা খোঙচৎ অসিগী মনুংদা ভারত সরকারনা য়ু.এস. $ মিলিয়ন ৫ পীদুনা শেমগৎ-শাগৎখিবা আর্মী সোফৱেয়র পার্ক লৈবা তেলিকম্ম্যুনিকেসন য়ুনিভর্সিতী য়াওনা নহা ত্রাংদা লৈবা ভিএতনামগী ত্রেনিং ইন্সতিত্যুসনশিংদসু চৎকনি। মহাক্না হানোইগী ভারতকী ইম্বেসীনা শীনবা কম্ম্যুনিতী থৌরম অমদসু শরুক য়াবগা লোয়ননা ভিএতনামদা লৈবা ভারতকী দাইস্পোরাগসু ৱারী শাগনি।
ভারত অমসুং ভিএতনাম্না ইং ২০১৬তগী হৌদুনা কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতজিক পার্ত্নরশিপ অমা লৈনরক্লি অমসুং দিফেন্সকী মতাংদা তেংবাংনবনা পার্ত্নরশিপ অসিগী মরু ওইবা য়ুম্বী ওইরি। ভিএতনাম অসি ভারতকী এক্ত ইস্ত পোলিসী অমসুং ইন্দো পেসিফিক ভিজন্দা য়াম্না মরু ওইবা খোঙল্লোই অমনি। বাইলেতরেল দিফেন্স ইংগেজমেন্তনা মতমগী মতুং ইন্না পাকথোক-চাউথোরক্লি অমসুং মসিদা দিফেন্স পোলিসী দাইলোগ, মিলিতরী-তু-মিলিতরী এক্সচেঞ্জ, অৱাংবা থাক্কী খোঙচৎ, কেপাসিতী বিলদিং অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রাম, য়ু.এন. পিসকীপিংদা তেংবাংবা, জহাজকী খোঙচৎ অমসুং বাইলেতরেল এক্সর্সাইস য়াওনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈবা পাক-চাউরবা কন্তেক্তশিংসু য়াওরি।
ভারত-ভিএতনাম দিপ্লোমেতিক মরী শাগৎখিবগী চহি ৫০ মপুং ফারকপা অমসুং ভারতকী নীংতম্বগী চহি ৭৫ মপুং ফারকপগী পুৱারী ওইরবা মতমসিদা চৎলিবা রক্ষা মন্ত্রীগী ভিএতনাম খোঙচৎ অসিনা বাইলেতরেল দিফেন্স কোওপরেসন অমসুং কম্প্রিহেন্সিব স্ত্রেতজিক পার্ত্নরশিপ্পু হেন্না মপাঙ্গল লৈহনগনি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh to be on a three-day visit to Vietnam from 8th June;
To hold bilateral talks with his Vietnamese counterpart to further strengthen defence cooperation
12 High Speed Guard Boats constructed under India’s $US 100 million Defence Line of Credit to be handed over to Vietnam
05 JUN 2022 12:23PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh will pay an official visit to Vietnam from June 08-10, 2022, at the invitation of Vietnam’s Minister of National Defence General Phan Van Giang. The Raksha Mantri will start his visit by paying respects to Late President Ho Chi Minh at his Mausoleum in Hanoi.
Shri Rajnath Singh will hold bilateral talks with General Phan Van Giang, during which both the Ministers will review defence cooperation between the two countries and explore new initiatives to further strengthen the defence engagements. The two Ministers will also exchange views on regional and global issues of shared interest. The Raksha Mantri is also scheduled to call on the President of Vietnam Mr Nguyen Xuan Phuc and Prime Minister Mr Pham Minh Chinh.
At the Hong Ha Shipyard in Hai Phong, the Raksha Mantri will preside over the handing over ceremony of 12 High Speed Guard Boats constructed under the Government of India’s $US 100 million Defence Line of Credit to Vietnam. This project is significant in the context of the growing defence industry cooperation with Vietnam and exemplifies Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of ‘Aatmanirbhar Bharat’ and ‘Make in India, ‘Make for the World’.
During the visit, Shri Rajnath Singh will also visit the training institutions of Vietnam at Nha Trang, including the Telecommunication University where an Army Software Park is being established with the $US 5 million grant from Government of India. He will also attend a community event organised by the Embassy of India, Hanoi and interact with the Indian diaspora in Vietnam.
India and Vietnam share a Comprehensive Strategic Partnership since 2016 and defence cooperation is a key pillar of this partnership. Vietnam is an important partner in India’s Act East policy and the Indo-Pacific vision. Bilateral defence engagements have expanded over a period of time to include wide-ranging contacts between the two countries, including defence policy dialogues, military-to-military exchanges, high-level visits, capacity building and training programmes, cooperation in UN Peace Keeping, ship visits and bilateral exercises.
The Raksha Mantri’s visit on the historic occasion of 50 years of establishment of India-Vietnam Diplomatic relations and 75 years of India’s Independence will further consolidate the bilateral defence cooperation and the Comprehensive Strategic Partnership.