Ministry of Women and Child Development
Prime Minister releases benefits under PM CARES for Children Scheme
PM CARES for children is a reflection of the fact that every countryman is with you with the utmost sensitivity: PM
Nation stands with the children who have lost both their parents to COVID-19 and extending all possible support for their safe & secure future through PM CARES for Children Scheme: Smt Smriti Zubin Irani
30 MAY 2022 2:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi released benefits under PM CARES for Children Scheme today via video conference. Union Minister Smt Smriti Zubin Irani, many other members of the Council of Ministers and Chief Ministers were among those connected to the event.
Addressing the gathering, the Prime Minister empathised with the difficulties in the lives of those children who lost their loved ones due to Corona. “Every day's struggle, every day's challenges. It is difficult to put into words the pain of the children who are with us today, for whom this program is happening”, a moved Prime Minister told the children. He told them that he is speaking as a member of the family, not as a Prime Minister.
Link for text of PM’s Address:
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1829374
In such a scenario, the Prime Minister said “PM CARES for Children is a small effort to reduce the difficulties of such corona affected children who lost both their mother and father. PM CARES for children is also a reflection of the fact that every countryman is with you with the utmost sensitivity.” The Prime Minister informed that if someone needs an education loan for professional courses or higher education, then PM-CARES will help in that too. For other daily needs, arrangements have also been made for 4 thousand rupees every month for them through other schemes. Apart from Rs 10 lakh on attaining the age of 23 years the children will be given health coverage through the Ayushman Card and emotional counselling through samvad helpline for psychological and emotional help.
The Prime Minister saluted the children for facing the most painful impact of the pandemic so bravely and said that nothing can compensate for the love of the parents. “Maa Bharati is with all you children in this hour of difficulty”. The nation is trying to meet its responsibility through PM CARES for Children, he said. The Prime Minister recalled the instances of human kindness during the pandemic, especially how people contributed to the welfare of the affected people. The Prime Minister noted that this fund also helped a lot in preparing hospitals, buying ventilators and setting up oxygen plants during the Corona period. Because of this many lives could be saved, and the future of many families could be saved.
The Prime Minister remarked that even in the darkest atmosphere of despair, if we believe in ourselves, then a ray of light is definitely visible. He cited our country itself to be the biggest example of this. The Prime Minister advised the children not to allow despair to turn into defeat. He asked them to listen to their elders and their teacher. He also said that in these difficult times good books can be their reliable friends. He also asked them to stay disease-free and get involved and lead Khelo India and Fit India Movement. He also asked them to participate in the Yoga day also. He said that in that atmosphere of negativity, India relied on its strength. “We trusted our scientists, our doctors, and our youth. And, we came out as a ray of hope, not a worry for the world. We did not become the problem but we came out as the solution giver. We sent medicines, and vaccines to countries around the world. Even in such a big country, we took the vaccine to every citizen”, he said. Our country is moving as the fastest growing economy and the world is looking towards us with new hope and faith, he added.
The Prime Minister expressed happiness that today when his government is completing its 8 years, the confidence of the country, the confidence of the countrymen in themselves is unprecedented. With corruption, scams worth thousands of crores, nepotism, terrorist organizations spreading across the country, and regional discrimination, the country is getting out of the vicious cycle in which it was trapped before 2014. “This is also an example for you children that even the most difficult days too pass”, he said.
Union Minister for Women and Child Development, Smt Smriti Irani while addressing during the programme said that the nation under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi stands with the children who have lost both their parents to COVID-19 Pandemic and extending all possible support for their safe & secure future through PM CARES for Children Scheme. The minister said that Prime Minister himself transferring the benefits under the PM CARES for Children scheme is a message to these Children that the Nation Cares, the PM Cares for them.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন স্কিমগী মখাদা কান্নবশিং পীথখ্রে
পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন অসিনা সেন্সিতিবিতী লৈবগা লোয়ননা নখোয়গীদমক লৈবাক অসিদা লৈরিবা মীপুম খুদিংমক্না লেপ্পি হায়বা ৱাফম অসি তাক্লি: পি.এম.
লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা মখোয়গী মমা-মপা অনিমক লৈখিদ্রবা অঙাংশিংগীদমক লেপ্পি অমসুং পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন স্কিমগী খুত্থাংদা মখোয়গী শাফনবা অমসুং ঙাকশেলগীদমক অঙম্বা মতেং পুম্নমক পীরি: শ্রীমতি স্মৃতি জুবিন ইরানি
30 MAY 2022 2:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন স্কিমগী মখাদা কান্নবশিং পীথখ্রে। থৌরম অসিদা কন্নেক্ত তৌখিবশিং অদুগী মরক্তা কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি স্মৃতি ইরানি, কাউন্সিল ওফ মিনিস্তর্সকী অতোপ্পা মেম্বর কয়া অমসুং মুখ্য মন্ত্রীশিং য়াওখি।
মীতিন অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা কোরোনানা মরম ওইদুনা মখোয়গী নুংশিজরবা মীশকশিংগা কাইনখ্রবা অঙাংশিংনা মখোয়গী পুন্সিদা থেংনরিবা অৱাবশিং অদুগীদমক নুংঙাইতবা ফোঙদোকখি। “নুমিৎ খুদিংগী থেংনবা অৱাবা, নুমিৎ খুদিংগী মায়োক্নবা শীংনবশিং। ঙসি থৌরম অসি মখোয়গীদমক পাঙথোক্লিবা, ঐখোয়গী ইরক্তা তিল্লিবা অঙাংশিং অসিনা থেংনরিবা অৱাবা অসি ৱাহৈনা ফোঙদোকপা ঙম্লোই”, নুংঙাইতবনা থল্লবা প্রধান মন্ত্রীনা অঙাংশিংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না মখোয়দা মহাক্না ৱা ঙাংলিবা অসি প্রধান মন্ত্রী অমা ওইনা নত্তে ইমুংগী মীওই অমা ওইনা ঙাংলিবনি হায়খি।
পি.এম.না থমখিবা ৱারোলগী লিঙ্ক:
https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1829374
মতৌ অসুম্না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি “পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন অসি মমা অমসুং মপা অনিমক লৈখিদ্রবা কোরোনানা চৈথেং পীরিবা অঙাংশিংগী অৱাবশিং কোকহন্নবা পাইখৎপা অপীকপা খোঙথাং অমনি। পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন অসি সেন্সিতিবিতী লৈবগা লোয়ননা নখোয়গীদমক লৈবাক অসিদা লৈরিবা মীপুম খুদিংমক্না লেপ্পি হায়বা ৱাফম অসিসু তাক্লি”। প্রধান মন্ত্রীনা করিগুম্বা কনাগুম্বা অমনা প্রোফেস্নেল কোর্স নত্ত্রগা হায়র এজুকেসনগীদমক এজুকেসন লোন অমা মথৌ তারবদি পি.এম. কিয়র্সনা মদুদসু মতেং পাংগনি হায়না ফোঙদোকখি। অতোপ্পা নোংমগী তঙাই-ফদবশিং অদু থুংহন্নবগী অতোপ্পা স্কিমশিংগী খুত্থাংদা মখোয়গীদমক থা খুদিংগী লিশিং ৪ পীনবা থৌরাং তৌখি। অঙাংশিং অসিনা চহি ২৩ শুরকপদা লুপা লাখ ১০ পীবগী মথক্তা আয়ুশ্মান কার্দকী খুত্থাংদা হেল্থ কবরেজ পীগনি অমসুং সাইকোলোজিকেল হেল্প অমসুং ইমোস্নেল হেল্পকীদমক সমবদ হেল্পলাইনগী খুত্থাংদা ইমোস্নেল কাউন্সেলিংসু পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লাইচৎ অসিগী খ্বাইদগী অৱাবা চৈথেং অদু থৌনা লৈনা মায়োক্নখিবগীদমক অঙাংশিং অসিদা ইকাই খুম্নবা উৎখি অমসুং মখোয়গী মমা-মপাগী মীনুংশিং অদু করিগুম্বা অমত্তনা মহুৎ শিনবা ঙম্লোই হায়না ফোঙদোকখি। “অৱাবা তানফম অসিদা ইমা ভারতিনা অঙাংশিং নখোয়গীদমক লৈরি”। লৈবাক অসিনা পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেনগী খুত্থাংদা মখোয়গী থৌদাংশিং থুংহন্নবা হোৎনরি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা লাইচৎ মনুংদা থেংনখিবা মীওইবগী মীনুংশি উৎখিবগী থৌদোকশিং, মরু ওইনা অৱাবা তারবা মীওইশিংগীদমক য়াইফনবা মীয়াম্না করম্না মতেং তৌখিবগে নীংশিংখি। প্রধান মন্ত্রীনা ফন্দ অসিনা কোরোনাগী মতমদা হোস্পিতালশিং শাবা, ভেন্তিলেতরশিং লৈবা অমসুং ওক্সিজেন প্লান্তশিং লিংখৎখিবদা চাউনা মতেং পাংখি হায়না ফোঙদোকখি। মসিনা মরম ওইদুনা পুন্সি কয়া কনবা ঙমখি, অমসুং ইমুং কয়াগী তুংগী পুন্সি কনবা ঙমখি।
অৱাবগী খ্বাইদগী ৱাবা পুংফমদসু করিগুম্বা ঐখোয়না ইশাদা থাজবা থম্লবদি আশাগী মঙাল অমা শোইনা উবা ফংগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা মসিগী অচৌবা খুদম অমা পীখি হায়না মহাক্না হায়খি। অঙাংশিং অসিদা অৱাবা অসিনা মাইথিবা ওইহল্লোইদবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউতাক পীখি। মহাক্না মখোয়দা মখোয়গী মথক থোংবা অমদি মখোয়গী ওজাশিংনা ঙাংবা তানবা হায়খি। মহাক্না অৱাবা তানফম অসিদা অফবা লাইরিকশিংনা মখোয়গী থাজবা মরুপ ওইনবসু হায়খি। মহাক্না মখোয়না লাইনা-তিন্না চেন্দনা লৈনবা অমসুং খেলো ইন্দিয়া অমসুং ফিৎ ইন্দিয়া মুফমেন্ত অসিগুম্বদা শরুক য়ানবা অমদি মাংজিল থানবা হায়খি। মখোয়দা য়োগ নুমিৎতসু শরুক য়ানবা হায়খি। নেগাতিবিতীনা থনখিবা ফীভম অদুদা ভারতনা মাগী মপাঙ্গলগী মীপাল তাংখি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। “ঐখোয়গী বিজ্ঞানিক, ঐখোয়গী দোক্তর, অমসুং ঐখোয়গী নহারোলশিংদা ঐখোয়না থাজবা থমখি। অমসুং ঐখোয়না মালেমগীদমক আশাগী মঙাল ওইনা থোরকখি। ঐখোয়না সমস্যা ওইবগী মহুৎ সোল্যুসন পীরিবা অমা ওইখি। ঐখোয়না মালেমদা লৈরিবা লৈবাকশিংদা হীদাক-লাংথক, অমসুং ভেক্সিনশিং থাখি। অচৌবা লৈবাক্তা ফাওবা ঐখোয়না মখোয়গী প্রজা খুদিংমক্তা ভেক্সিন ফংহনবা ঙমহনখি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। ঐখোয়গী লৈবাকঅসিনা খ্বাইদগী খোঙজেল য়াংনা চাউখৎলক্লিবা ইকনোমী অমা ওইরি অমসুং মালেমনা ঐখোয়না অনৌবা আশা অমসুং থাজবগা লোয়ননা মীৎয়েং থম্লক্লি, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি মহাক্কী সরকার অসিনা চহি ৮ মপুং ফারকপদা লৈবাক অসিগী থাজবা, ইরৈবাকচাশিংনা মশাদা থমজরিবা থাজবা অসি অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা হেনগৎলকপা অসিদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। ২০১৪গী মমাংদা লৈবাক শিনবা থুংবদা শেঞ্জা-থুমজা, লুপা করোর লিশিং কয়াগী স্কেমশিং, নেপোতিজম, তেরোরিস্ত ওর্গনাইজেস অমসুং রিজনগী ওইবা খেন্নবা লৈরিবা অসিদা লাংগী লোইনাইদ্রবা অৱাবা অসিদা লৈবাক অসি লুপতুনা লৈখি। “খ্বাইদগী অৱাবা মতমশিং অসিসু হৌখি হায়বা অসিগী মসি অঙাংশিং নখোয়গীদমক খুদম অমসু ওইরি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ-থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রীমতি স্মৃতি ইরানিনা থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা লৈবাক অসিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা মখোয়গী মমা-মপা অনিমক লৈখিদ্রবা অঙাংশিংগীদমক লেপ্পি অমসুং পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন স্কিমগী খুত্থাংদা মখোয়গী শাফনবা অমসুং ঙাকশেলগীদমক অঙম্বা মতেং পুম্নমক পীরি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রী মশামক্না পি.এম. কিয়র্স ফোর চিলদ্রেন স্কিমগী মখাদা কান্নবশিং ত্রান্সফর তৌরিবা অসিনা লৈবাক অসিনা অঙাংশিং অসিগীদমক খল্লি, পি.এম.না মখোয়গীদমক খল্লি হায়না পাউজেল অমা পীরি হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।