রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ইকায় খুম্ননীংঙাই ওইরবা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা সেন্ত ভিন্সেন্ত অমসুং গ্রেনাদিনগী ভারতকী খুন্নাই অমসুং মরুপশিংগী মফমদা থমখিবা ৱারোল
20 MAY 2022 10:59AM by PIB Imphal
ঐহাক্না অদোম পুম্নমকপু সেন্ত ভিন্সেন্ত অমসুং গ্রেনাদিন্দা উন্নবা ফংবদা য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই। ঐহাক্না ভারত্তা লৈবা অদোমগী ইচিল ইনাওশিংদগী য়াইফ পাউজেল পুদুনা লাক্লি। ঐহাক্না অদোমগী ফজরবা লৈবাক অসিদা হেক তারকপগা, ঐহাক্কী দেলিগেসন অমসুং ঐহাকপু য়াম্না তরাম্না ওকপীখি অমসুং অদোম্না ঐখোয়বু য়াম্না নুংঙাইবা ফাওহল্লি। মসিগীদমক্তা ঐহাক্না অদোম্বু থাগৎচরি।
মরূপশিং,
সেন্ত ভিন্সেন্ত অমসুং গ্রেনাদিনগী মীয়াম্না হৌখিবা চহি ৪২দা থাজবা অমসুং চাউখৎপনা থল্লবা গনতন্ত্রা চৎপা, প্লুরেল ওইবা অমসুং জাৎ-বিজাৎ য়াম্বা খুন্নাই অমা শেম্লে। মসিগী অপীকপা অদুবু মতিক লৈবা লৈবাক অসিনা শেন্মিৎলোনগী মতাংদা মায় পাক্লিবা অসি থাগৎনীংঙাই ওইরি। মিৎয়েং শানবা লুচিংবশিংগী অশিংবা পাউতাক মখাদা, সেন্ত ভিন্সেন্ত অমসুং গ্রেনাদিনগী মীয়াম্না মসিগী ইথৎকী লৈবাক অসিবু কেরিবিয়নগী শান্তি লৈবা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা নীংথিরবা খুদম অমা ওইহল্লে।
মফমসিদা লৈরিবা ভারতকী খুন্নাইগী মীওইশিংনা লমদম অসিবু মশাগী লমদম্মক্নি হায়না খনবসিদা ঐহাক্না নুংঙাইবা ফাওই। মখোয়না অতোপ্পা খুন্নাইশিংগা নুংশি চান্ননা লৈমিন্নরি অমসুং এস.ভি.জি.গী চাউখৎপদসু য়াম্না তেংবাংলি। অসিগুম্বা অফবা থৌওং অসিনা মরম ওইরগা, ভারতকী দাইস্পোরাবু এস.ভি.জি.না ইকায় খুম্নরিবনি। জুন ১ বু ভারতমচাশিংনা লাকখিবা নুমিৎ অমসুং ওক্তোবর ৭পুনা ভারতকী হেরিতেজ নুমিৎ হায়না লাউথোকখিবা অসিনা লৈবাক অসিনা ভারতকা মরী লৈনবগী মতৌবু কয়া য়াম্না মরু ওইনা খল্লি হায়বা তাক্লে। ঙৈহাক্কী মতুংদা, কেলদর রোদপু ‘ইন্দিয়ন দ্রাইব’ হায়না নৌহৌননা মিংথোনবগী সাইনগী মাইখুম হাংদোকপগী মিৎকুপ অসি ঐহাক অমসুং ভারতকী খুন্নাইগী য়াম্না চাউথোকচনীংঙাই ওইবা মিৎকুপ ওইগনি।
ঐখোয়গা সেন্ত ভিন্সেন্ত অমসুং গ্রেনাদিনগা লৈনরিবা চাউখৎ-থৌরাংগী পার্ত্নরশিপ অসি য়ুনিবর্সেল ব্রদরহুদকী ইথিলদা য়ুম্ফম ওইবনি। ঐখোয়না মফমসিদা লোইরিবা ভারত মচা ইচিল ইনাওশিংবু মীয়ামগী য়াইফ য়ুম্বালদা ভেল্যু হাপকদবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগা মপাঙ্গল হেন্না লৈবা সেন্ত ভিন্সেন্ত অমসুং গ্রেনাদিন অমা শেম্বদা তেংবাংনীংই। ঐহাক্না অদোম খুদিংনসু অনৌবা ভারত, মসিগী চাউরবা শক্তি অমসুং খোঙজেল য়াঙনা শাহৌ লৌরিবা শেন্মিৎলোনগা মরী লৈনবীয়ু হায়জরি।
ইবেম্মা অমসুং ইবুংঙোশিং,
ঐহাক্না সেন্ত ভিন্সেন্ততা লৈরিবা ভারত মচাশিং অমসুং ভারতকী দাইস্পোরাবু অমুক্কা হন্না থম্মোই শেংনা থাগৎচরি। অদোম্না ভারতকী ইনাক খুল্লবা দাইভর্সিতী, কলচরগী হেরিতেজ অমসুং নাৎকী মশক তাক্লি। ঐখোয়না অদোম অসুং অদোমগী মায় পাকপশিংদা চাউথোকচরি।
ঐহাক্না অদোম, অদোমগী ইমুং মনুংবু য়াম্না নুংঙাইবা, হকশেল ফবা অমসুং তংদু লৈতাবা তুংগী পুন্সি অমা হিংবা ওইসনু হায়না য়াইফ পাউজেল পীরি। ঐখোয়না অদোমগী হৌরকফম লৈবাক, ভারত্তা অদোম পুম্নমক, প্রবাসী ভারতিয় ইচিল ইনাওশিংবু তরাম্না ওক্নবা খৌরাংনা ঙাইজরি।
থাগৎচরি,
জয় হিন্দ!

President's Secretariat
Address by the Hon’ble President of India Shri Ram Nath Kovind to the Indian Community and friends of India in Saint Vincent & the Grenadines
20 MAY 2022 10:59AM by PIB Delhi
I am delighted to meet you today in Saint Vincent & the Grenadines. I bring with me the greetings from your brothers and sisters in India. Right from the time I landed in your beautiful country, my delegation and I have been received with tremendous warmth and affection and you have made us feel really special. I am truly grateful for your hospitality.
Friends,
In the last 42 years, the people of Saint Vincent & the Grenadines have created a democratic, plural and multi-ethnic society full of optimism and progress. The economic achievements of this small but vibrant country are laudable. Under the wise guidance of generations of far-sighted leaders, the people of Saint Vincent & the Grenadines have transformed this island nation into an impressive example of peace and prosperity in the Caribbean.
I am glad to know that members of the Indian community living here have adopted this land as their own. They live in peace and harmony with other communities and are making rich contribution to the development of SVG. As a result of their positive approach, the Indian diaspora commands respect and affection in SVG. The declaration of 1st June as Indian Arrival Day in Saint Vincent and 7th October as Indian Heritage Day marks the importance that this country attaches to its Indian connection. Indeed it will be a proud moment for me and the Indian community when I will unveil the sign renaming Calder road to’India drive’ shortly.
Our developmental partnership with Saint Vincent & the Grenadines is based on the spirit of universal brotherhood. We want to support our brothers and sisters here, in building a stronger Saint Vincent & the Grenadines, with infrastructure projects that add value to the well-being of the people. I would also urge all of you to connect with the new India, its immense energy and rapid economic growth.
Ladies and Gentlemen,
I once again express my heartiest appreciation to the Indian Diaspora and Indians living in Saint Vincent & the Grenadines. You reflect India’s rich diversity, cultural heritage and traditions. We are proud of you and your achievements.
I wish you and members of your families a very bright future, full of prosperity, peace and health. We look forward to welcoming our Pravasi Bhartiya brothers and sisters to your own country of origin, that is, India.
Thank you,
Jai Hind!