স্তীল মন্ত্রালয়
স্তীল মন্ত্রালয়না থৌবু ওইদুনা গেংতোক্তা হিন্দি সালাহকার সমিতিগী মীফম অমা পাংথোকখ্রে
14 MAY 2022 12:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীগী মতৌ তমদুনা, ঐখোয় পুম্নমক্না নিংজিং-মাংজিং তৌদনা হিন্দিদা ঙাংগদবনি অমসুং থবক তৌগদবনি। কেন্দ্রগী স্তীল মন্ত্রালয়গী মন্ত্রী শ্রী রাম চন্দ্র প্রসাদ সিংনা ইরাই নুমিত্তা গেংতোক্তা হায়খি। ইরাই নুমিত্তা সিক্কিমগী রাজধানিদা পাংথোকখিবা স্তীল মন্ত্রালয়গী হিনদ্দি সালাহকার সমিতি মীফমদা সভাপতি ওইদুনা, শ্রী সিংনা রাজ্য অমসুং রাজ্য অসিগী মীয়ামবু পর কেপিতা ইনকম খ্বাইদগী ৱাংবা অমসুং চাদা চামা ওর্গানি ফার্মিং ওইবা ঙম্বগীদমক্তা থাগৎখি। লোলনা মীশীংবু পুনশিল্লি, নমফু-শাফুদা চৎনহনবা নত্তনা কৈদৌনুংদা মসিদগী ঐখোয়না থাপতোক্লোইদবনি, ঐখোয়না নিংজিং-মাংজিং তৌদনা ঐখোয়গী ইমালোন অমসংউ ওফিসিয়েল ওইরিবা লোন হিন্দি অনিমক অসিগীদমক্তা থবক তৌগদবনি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি।
স্রী ফাগন সিং গুলাস্তে, এম.ও.এস. স্তীলনসু মীফম অসিদা ৱা ঙাংখি। মহাক্না শরুক য়ারিবা এদভাইজরী কমিতীগী মেম্বরশিংদা মন্ত্রালয় অমসুং মসিগী পি.এস.বু.শিংনা হিন্দি শিজিন্নবগী মতাংদা মখোয়গী মমল য়াম্লবা সজেসনশিং অদুবু থবক ওইনা পাইখৎনবা ওৎনরগনি হায়না থাজবা পীরকখি।
স্তীলগী মন্ত্রী, শ্রী সিংনা থৌরম অসিদা পি.এস.য়ু. কয়া অমগী মীহুৎশিংদা রাজ ভাশা নিস্থা সম্মান খুৎশিন্নখি। মহাক অমসুং এম.ও.এস., শ্রী কুলাস্তেনসু স্তীল মন্ত্রালয়গী পি.এস.য়ু.শিংনা হিন্দিদা ফোংবা মশাগী মেগাজিনগী অখন্নবা এদিশন অমসু ফোংখি।
মমাংদা, স্তীল মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, শ্রী সঞ্জয় সিংনা, মসি মন্ত্রালয় অসিনা ঐখোয়গী সের-অপশিং পুম্নমক্তা চাদা চামা হিন্দি চৎনহন্নবা খ্বাইদগী ফবা মতম্নি হায়না হায়খি।
স্তীল মন্ত্রালয়গী পি.এস.য়ু. নিপালগী সি.এম.দি.শিং অমসংউ এম.দি.শিং নত্রগা মকোক থোংবা ওফিসিয়েলশিং, মন্ত্রালয়গী হিন্দি এদভাইজরী কমিতীগী নন-গোবর্নমেন্ত মেম্বরশিংনা মীফম অদুদা শরুক য়াখি। মসিনা হন্দক চহিগী ওইনা কমিতী অসিগী অনিশুবা রিভ্যু মীফমনি। অহানবা অদু ২০২গী মার্চতা মদুরাইদা পাংথোকখি।

Ministry of Steel
Ministry of Steel hosts the Meeting of Hindi Salahkar Samiti at Gangtok
14 MAY 2022 12:09PM by PIB Delhi
Taking a cue from the Prime Minister, all of us should unhesitantly speak and work in Hindi. Shri Ram Chandra Prasad Singh, Union Minister for Steel, said in Gangtok on Friday. Presiding over the Steel Ministry’s Hindi Salahakar Samiti Meeting held in the Sikkim Capital on Friday, Shri Singh praised the State’s and its people for emerging as the first State in India which has achieved the highest per capita income and cent- percent organic farming. Pointing out that languages bind people, never break them away unless they are forcibly implemented, all of us should relentlessly work both for mother tongue and the Official Language Hindi, the Minister said.
Shri Faggan Singh Kulaste, MoS Steel, also addressed this meeting. He assured the participating members of the advisory committee that the Ministry and all its PSUs will work to implement their valued suggestions on usage of Hindi.
Steel Minister Shri Singh, on this occasion handed over Raj Bhasha Nishtha Samman to representatives of various PSUs. He and MoS Shri Kulaste, also released special editions of house magazines published in Hindi by the PSUs of the Steel Ministry.
Earlier, Shri Sanjay Singh, Secretary in the Steel Ministry said, this is the best time when the Ministry can ensure cent-percent implementation of Hindi in all our set-ups.
CMDs and MDs or top officials of all the eight PSUs of the Steel Ministry, non-Government members of the Ministry’s Hindi Advisory Committee attended the Meeting. This was the second review meeting of the Committee this year. The first one was held in Madurai in March, 2022.