স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
ইং ২০২২গী মার্চ থাগী (বেজ ২০১১-১২=১০০) ইন্দস্ত্রীএল ইন্দেক্সকী ক্বিক ইস্তিমেত অমসুং য়ুজ-বেজ ইন্দেক্স
12 MAY 2022 5:30PM by PIB Imphal
ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)গী অথুবা ইস্তিমেত অসি থা খুদিংগী ১২দা (করিগুম্বা ছুতি নুমিৎ ওইরগনা মমাংগী ৱর্কিং দে, হায়বদি ১২ অসি ছুতি ওইবা তারবদি) চয়োল তরুক্কী খেন্না লৈদুনা অমসুং পোত্থোক পুথোক্লিবা ফেক্তরী/ইস্তাব্লিশমেন্তশিংদগী দেতা ফংলিবা সোর্স এজেন্সীশিংদগী অমুক ফংবা পুন্সিন্দুনা শেমদুনা ফোঙবনি।
মার্চ ২০২২গী ওইনদি, বেজনা ২০১১-১২ ওইদুনা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)গী অথুবা ইস্তিমেত অসি ১৪৮.৩দা লৈরি। মাইনিং, মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরগী মার্চ ২০২২গী ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্সশিংনা মথংশিৎনা ১৪৪.৬, ১৪৪.৬ অমসুং ১৯১.০দা লৈরি। মসিগী অথুবা ইস্তিমেতশিং অসি আই.আই.পি.গী রিভিজন পোলিসীগী মখা পোন্না মথং ফোঙবা মতমদা শেমদোক-শেমজিন অমুক্কা হন্না তৌখিগনি।
য়ুজ বেজ ক্লাসিফিকেসনগী মখা পোনবা ইং ২০২২গী মার্চ থাগী ইন্দাইসশিং অসিনা প্রাইমরী গুদকী ১৫৩.৩, কেপিতেল গুদকী ১১০.০, ইন্তর্মেদিএত গুদকী ১৫৪.৮ অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদকীনা ১৭০.৫ ওইনা লৈরি। মখা তাবা ওইনা, কঞ্জ্যুমর দ্যুরেবল অমসুং কঞ্জ্যুমর নন-দ্যুরেবলগী ইন্দসিশিংনা মার্চ ২০২২দা মথংশিৎনা ১২৮.৮ অমসুং ১৪৯.৩দা লৈরি।
মার্চ থাগী ওইনা সেক্তোরেল, দিজিত-২গী থাক্কী নেস্নেল ইন্দস্ত্রীএল ক্লাসিফিকেসন (এন.আই.সি.-২০০৮)গী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী অথুবা ইস্তিমেত অমসুং য়ুজ-বেজকী মখা পোনবা ক্লাসিফিকেসন অসি মথংশিৎনা ৱারোল ১, ২ অমসুং ৩দা পীরি। মসিদা নত্তনা, ইন্দস্ত্রীএল সেক্তরদা লাকপা অহোংবশিংবু য়ুজরনা খঙনবগীদমক্তা ৱারোল ৪না মমাংগী থা ১২গী থা খুদিংগী ওইবা ইন্দাইসপু ইন্দস্ত্রী কাঙলুপ (এন.আই.সি.-২০৮৮গী দিজিত-২গী থাক্কী মতুং ইন্না) অমসুং সেক্তরগী মখা পোন্না পীরি।
মার্চ ২০২২গী আই.আই.পি.গী অথুবা ইস্তিমেৎকা লোয়ননা, ফেব্রুৱারী ২০২২গী ৱারোলসু অহানবা রিভিজন পাংথোকখ্রে অমসুং সোর্স এজেন্সীশিংদগী ফংবা অপদেত তৌরবা দেতাগী মতুং ইন্না দিসেম্বর ২০২১গী দেতাসু ফাইনেল রিভিজন পাংথোকখ্রে। মার্চ ২০২২গী অথুবা ইস্তিমেত, ফেব্রুৱারী ২০২২গী অহানবা রিভিজন অমসুং দিসেম্বর ২০২১গী অরোইবা রিভিজনবু মথংশিৎনা ৯০%, ৯১% অমসুং ৯৪%তা মরী লৈনবা ৱেতেদ রেস্পোন্সকী মখা পোন্না শেমখ্রবনি।
এপ্রিল ২০২২গী ইন্দেক্স অসি জুন ১০, ২০২২, ইরাই নুমিত্তা ফোঙগনি।
খঙজিনগদবাঃ
১) প্রেস রিলিজ অসি মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত, http://www.mospi.gov.in অসিদসু ফংগনি।
২) মান্নবা প্রেস রিলিজ অসি হিন্দিদসু https://www.mospi.gov.in/hi/web/mospi/home দা ফংগনি।
ৱারোল ১ : ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন – সেকতরগী ওইবা ইন্দেক্স
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
থা
মাইনিং
মেন্যুফেকচরিং
ইলেক্ত্রিসিতী
জেনেরেল
(১৪.৩৭২৪৭২)
(৭৭.৬৩৩২১)
(৭.৯৯৪৩১৮)
(১০০)
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
এপ্রিল
৭৮.৮
১০৭.৬
৪২.১
১২৪.৬
১২৫.৬
১৭৪.০
৫৪.০
১২৬.১
মে
৮৭.৬
১০৮.৩
৮৪.৪
১১১.৫
১৫০.৬
১৬১.৯
৯০.২
১১৫.১
জুন
৮৫.৭
১০৫.৫
১০৭.১
১২১.২
১৫৬.২
১৬৯.১
১০৭.৯
১২২.৮
জুলাই
৮৭.৫
১০৪.৬
১১৮.৫
১৩১.০
১৬৬.৩
১৮৪.৭
১১৭.৯
১৩১.৫
ওগস্ত
৮৪.০
১০৩.৬
১১৮.৭
১৩১.৯
১৬২.৭
১৮৮.৭
১১৭.২
১৩২.৪
সেপ্তেম্বর
৮৭.৬
৯৫.১
১২৬.৫
১৩১.৯
১৬৬.৪
১৬৭.৯
১২৪.১
১২৯.৫
ওক্তোবর
৯৮.৫
১০৯.৮
১৩২.০
১৩৬.৪
১৬২.২
১৬৭.৩
১২৯.৬
১৩৫.০
নবেম্বর
১০৬.৬
১১১.৮
১২৮.৫
১২৮.৯
১৪৪.৮
১৪৭.৯
১২৬.৭
১২৮.০
দিসেম্বর
১১৭.৩
১২০.৪
১৩৯.০
১৩৯.৮
১৫৮.০
১৬২.৫
১৩৭.৪
১৩৮.৮
জনুৱারী
১২১.৩
১২৪.৭
১৩৬.৬
১৩৮.৪
১৬৪.২
১৬৫.৬
১৩৬.৬
১৩৮.৬
ফেব্রুৱারী
১১৭.৯
১২৩.২
১২৯.৭
১৩০.৪
১৫৩.৯
১৬০.৮
১২৯.৯
১৩১.৮
মার্চ*
১৩৯.০
১৪৪.৬
১৪৩.৩
১৪৪.৬
১৮০.০
১৯১.০
১৪৫.৬
১৪৮.৩
চাংচৎ
এপ্রিল-মার্চ
১০১.০
১১৩.৩
১১৭.২
১৩০.৯
১৫৭.৬
১৭০.১
১১৮.১
১৩১.৫
মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা শাহৌ লৌবা#
মার্চ*
৬.১
৪.০
২৮.৪
০.৯
২২.৫
৬.১
২৪.২
১.৯
এপ্রিল-মার্চ
-৭.৮
১২.২
-৯.৬
১১.৭
-০.৫
৭.৯
-৮.৪
১১.৩
* মার্চ ২০২২গী মশিং অসি ক্বিক ইস্তিমেৎনি।
খঙজিনগদবাঃ দিসেম্বর ২১ অমসুং ফেব্রুৱারী ২২গী ইন্দাইস অসি অপদেত তৌরবা প্রদক্সন দেতা মনুং চল্লবনি।
# মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগী শাহৌ লৌবগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী হৌখিবা কোবিদনা মরম ওইরগা লৈহনখিবা অতৈ মতমগা মান্নদবা ফিভম য়েংলগা লেপখিবনি।
ৱারোল ২: ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স – (দিজিৎ ২গী থাক)
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী কোদ
মরোল
অরুম্বা
ইন্দেক্স
অপুনবা ইন্দেক্স
শাহৌ লৌবগী চা #
মার্চ ২১
মার্চ ২২*
এপ্রিল-মার্চ *
মার্চ ২২*
এপ্রিল-মার্চ *
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২১-২২
১০
চিঞ্জাক্কী পোত্থোক শেম-শাবা অমসুং পুথোকপা
৫.৩০২৫
১৩৮.৩
১৪৯.৯
১২০.৪
১২৭.৪
৮.৪
৫.৮
১১
থক্নবা পুথোকপা
১.০৩৫৪
১১০.৭
১১৪.৩
৭৮.৯
৮৮.০
৩.৩
১১.৫
১২
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৭৯৮৫
১১৪.০
৯৬.৩
৮১.৮
৮৮.২
-১৫.৫
৭.৮
১৩
ফিরোল পুথোকপা
৩.২৯১৩
১১৯.৬
১১৮.৭
৯১.১
১১৮.০
-০.৮
২৯.৫
১৪
শেৎ-চানবা পোত্থোক পুথোকপা
১.৩২২৫
১৪৩.৮
১৯৭.৫
১০৮.৪
১৩৯.২
৩৭.৩
২৮.৪
১৫
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক পুথোকপা
০.৫০২১
১২৩.৪
১০৮.৮
১০০.৬
১০১.৩
-১১.৮
০.৭
১৬
উ অমসুং উ-কোর্ক্কী পোত্থোক পুথোকপা; মসিদা উপু কাংথোল য়াওদে, স্ত্রো অমসুং প্লেতিং মেতরিএল পুথোকপা
০.১৯৩০
১২৪.৩
১১৯.০
৯১.৫
১০৫.৪
-৪.৩
১৫.২
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৮৭২৪
৮৯.৭
৮৩.৯
৬৯.৬
৮১.৭
-৬.৫
১৭.৪
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মিদিয়া অমুক হন্না থাদোকপা
০.৬৭৯৮
৭৫.৮
৮৫.৬
৬৫.৩
৭২.৯
১২.৯
১১.৬
১৯
কোক অমসুং রিফাইন পেত্রোলিয়ন পোত্থোক পুথোকপা
১১.৭৭৪৯
১৩০.৯
১৩৯.২
১১১.২
১২১.১
৬.৩
৮.৯
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক পুথোকপা
৭.৮৭৩০
১২৭.৯
১২১.০
১১৬.০
১২০.৭
-৫.৪
৪.১
২১
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানীগী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৯৮১০
২৩০.৭
২০১.১
২১৮.৭
২২১.৬
-১২.৮
১.৩
২২
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক পুথোকপা
২.৪২২২
১১৪.৮
১০৭.৮
৯৬.৩
১০৩.৯
-৬.১
৭.৯
২৩
নন-মেতালিক মিনরেল পোত্থোক পুথোকপা
৪.০৮৫৩
১৪০.৩
১৫৪.০
১০৫.৭
১২৭.০
৯.৮
২০.২
২৪
বেসিক মেতরিএল পোত্থোক পুথোকপা
১২.৮০৪৩
১৮৪.৭
১৯৮.২
১৪৯.৮
১৭৭.৩
৭.৩
১৮.৪
২৫
মেছিনরী অমসুং খুৎলায় নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতল পোত্থোক পুথোকপা
২.৬৫৪৯
১০২.০
৯৬.৬
৭৮.২
৮৬.৬
-৫.৩
১০.৭
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোক পুথোকপা
১.৫৭০৪
২০৬.২
১৮৬.২
১৩২.০
১৪৬.৭
-৯.৭
১১.১
২৭
ইলেক্ত্রিকেল পোত্থোক পুথোকপা
২.৯৯৮৩
১১০.১
৯৩.৩
৯২.৩
১০৪.০
-১৫.৩
১২.৭
২৮
মেছিনরী অমসুং খুৎলাই এন.ই.সি.গী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৭৬৫৩
১৩০.৫
১২৫.৭
৯২.৫
১০২.৫
-৩.৭
১০.৮
২৯
মোতোর গারী, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলরগী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৮৫৭৩
১১৪.৯
১১৪.৪
৮১.১
৯৫.৮
-০.৪
১৮.১
৩০
ত্রান্সপোর্তকী অতোপ্পা পোত্থোক পুথোকপা
১.৭৭৬৩
১৪৫.৩
১২৮.২
১১২.০
১১৪.১
-১১.৮
১.৯
৩১
উপু কাংথোলগী পোত্থোক পুথোকপা
০.১৩১১
১৭১.৩
১৯৩.৫
১৪২.২
১৭১.৭
১৩.০
২০.৭
৩২
অতোপ্পা
০.৯৪১৫
৯৩.৫
১২৫.৪
৬২.৯
৯৩.৭
৩৪.১
৪৯.০
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১৩৯.০
১৪৪.৬
১০১.০
১১৩.৩
৪.০
১২.২
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১৪৩.৩
১৪৪.৬
১১৭.২
১৩০.৯
০.৯
১১.৭
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৮০.০
১৯১.০
১৫৭.৬
১৭০.১
৬.১
৭.৯
জেনেরেল ইন্দেক্স
১০০.০০
১৪৫.৬
১৪৮.৩
১১৮.১
১৩১.৫
১.৯
১১.৩
*মার্চ ২০২২গী মশিং অসি ক্বিক ইস্তিমেৎনি।
#মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগী শাহৌ লৌবগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী হৌখিবা কোবিদনা মরম ওইরগা লৈহনখিবা অতৈ মতমগা মান্নদবা ফিভম য়েংলগা লেপখিবনি।
ৱারোল ৩: য়ুজ বেজ ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী ইন্দেক্স
(বেজ :২০১১-১২=১০০)
কেপিতেল গুদ
ইন্তর্মেদিএত গুদ
ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদ
কঞ্জ্যুমর দ্যুরেবল
কঞ্জ্যুমর নন- দ্যুরেবল
থা
(৩৪.০৪৮৬১২)
(৮.২২৩০৪৩)
(১৭.২২১৪৮৭)
(১২.৩৩৮৩৬৩)
(১২.৮৩৯২৯৬)
(১৫.৩২৯১৯৯)
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
২০২০-২১
২০২১-২২
এপ্রিল
৯২.৪
১২৬.৫
৭.০
৭৯.০
৪৪.৬
১৩৯.৬
২০.৩
১৪৪.০
৫.৫
১০৩.৩
৭২.৭
১৪০.০
মে
১০৬.০
১২২.৮
৩৫.৪
৬১.৯
৮৩.৭
১২৯.১
৮৮.৪
১২৯.৫
৩৯.৭
৭১.৬
১৩৫.৩
১৩৫.৬
জুন
১০৯.৩
১২২.৪
৬৩.৮
৮১.২
১০৮.২
১৩২.৭
১১৪.৯
১৩৭.৯
৭৮.২
১০০.১
১৪৭.৫
১৪১.৮
জুলাই
১১৪.৩
১২৮.৫
৭০.৯
৯২.৪
১২৫.৪
১৪৩.৭
১২৮.৬
১৪৪.৪
৯৯.৪
১১৮.৭
১৪৯.৩
১৪৫.৯
ওগস্ত
১০৮.৮
১২৭.২
৭৫.৯
৯১.১
১২৯.৪
১৪৪.৭
১৩০.৭
১৪৮.৩
১০৯.৫
১২১.৬
১৪০.০
১৪৮.৩
সেপ্তেম্বর
১১২.১
১১৭.৩
৯০.৩
৯৩.৩
১৩৩.৬
১৪২.৯
১৩২.৭
১৪৫.০
১২৯.০
১৩১.০
১৪৭.৪
১৪৭.৩
ওক্তোবর
১১৭.৯
১২৮.৫
৯১.৩
৮৯.৮
১৪০.৭
১৪৭.২
১৪৪.১
১৫৩.৬
১৩৩.৮
১২৯.৫
১৪৮.৭
১৪৯.৭
নবেম্বর
১২২.২
১২৬.৫
৮৪.৩
৮২.১
১৩৮.৪
১৪১.৩
১৩৭.৩
১৪১.৫
১১৩.০
১০৬.৬
১৪৯.১
১৪৭.৯
দিসেম্বর
১৩০.১
১৩৩.৭
৯৫.৮
৯২.৯
১৫০.৩
১৫১.৮
১৫১.০
১৫৪.০
১২৪.৯
১২২.৫
১৬১.১
১৬১.৬
জনুৱারী
১৩৪.৪
১৩৬.৫
৯৩.২
৯৪.৫
১৪৯.৭
১৫০.৮
১৫০.১
১৫৯.২
১২৩.৯
১১৯.৫
১৪৯.৮
১৫৩.০
ফেব
১২৫.০
১৩০.৭
৯৩.৩
৯৫.২
১৩৮.০
১৪৩.১
১৩৯.৯
১৫২.৭
১২৫.০
১১৪.১
১৪৭.৬
১৩৯.০
মার্চ*
১৪৫.০
১৫৩.৩
১০৯.২
১১০.০
১৫৩.৯
১৫৪.৮
১৫৮.৯
১৭০.৫
১৩৩.০
১২৮.৮
১৫৭.২
১৪৯.৩
চাংচৎ
এপ্রিল-মার্চ
১১৮.১
১২৯.৫
৭৫.৯
৮৮.৬
১২৪.৭
১৪৩.৫
১২৪.৭
১৪৮.৪
১০১.২
১১৩.৯
১৪২.১
১৪৬.৬
মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা শাহৌ লৌবা#
মার্চ*
৭.৯
৫.৭
৫০.৪
০.৭
২২.৪
০.৬
৩৫.১
৭.৩
৫৯.৯
-৩.২
২৯.২
-৫.০
এপ্রিল-মার্চ
-৭.০
৯.৭
-১৮.৬
১৬.৭
-৯.৪
১৫.১
-৮.৭
১৯.০
-১৫.০
১২.৫
-২.২
৩.২
*মার্চ ২০২২গী মশিং অসি ক্বিক ইস্তিমেৎনি।
খঙজিনগদবাঃ দিসেম্বর ২১ অমসুং ফেব্রুৱারী ২২গী ইন্দাইস অসি অপদেত তৌরবা প্রদক্সন দেতা মনুং চল্লবনি।
# মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগী শাহৌ লৌবগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী হৌখিবা কোবিদনা মরম ওইরগা লৈহনখিবা অতৈ মতমগা মান্নদবা ফিভম য়েংলগা লেপখিবনি।
ৱারোল ৪: ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সনগী থাগী ওইবা ইন্দেক্স (দিজিৎ ২গী থাক)
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী কোদ
মরোল
অরুম্বা
এপ্রিল'২১
মে'২১
জুন'২১
জুলাই'২১
ওগস্ত'২১
সেপ'২১
ওকত'২১
নবে'২১
দিসে'২১
জান'২২
ফেব’২২
মার্চ’২২
১০
চিঞ্জাক্কী পোত্থোক শেম-শাবা অমসুং পুথোকপা
৫.৩০২৫
১২৭.৮
১১১.৪
১১১.৩
১১৬.২
১১৭.৩
১১০.৩
১১৮.৮
১৩০.১
১৫১.৮
১৪৩.৯
১৪০.৫
১৪৯.৯
১১
থক্নবা পুথোকপা
১.০৩৫৪
৯১.৫
৫৪.৮
৮২.০
৯০.২
৮৬.৩
৮৫.৩
৮৬.৮
৮৫.২
৯২.০
৯২.৩
৯৫.৩
১১৪.৩
১২
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৭৯৮৫
৭০.০
৭২.৪
৭৪.০
৭৯.৪
৮৬.৯
৯৫.৬
৯৫.০
৯৬.৫
১০১.৮
৯৯.৭
৯০.৫
৯৬.৩
১৩
ফিরোল পুথোকপা
৩.২৯১৩
১১৪.৬
১০৫.৩
১১১.৩
১১৭.৮
১২০.২
১২১.৪
১২৫.৬
১১৭.৯
১২৪.৯
১২২.৮
১১৫.৬
১১৮.৭
১৪
শেৎ-চানবা পোত্থোক পুথোকপা
১.৩২২৫
৮৩.৪
৮৩.৮
১১০.০
১১৬.৮
১৪৪.১
১৫৮.৭
১৬৩.৬
১৩৩.৮
১৬১.৮
১৫৪.৩
১৬২.৩
১৯৭.৫
১৫
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক পুথোকপা
০.৫০২১
১০১.৩
৬৭.১
৯৪.১
১১৪.৭
১০৬.৫
১১০.৪
১০৩.২
৯৪.৯
১১১.৬
১০১.৩
১০১.৩
১০৮.৮
১৬
উ অমসুং উ-কোর্ক্কী পোত্থোক পুথোকপা; মসিদা উপু কাংথোল য়াওদে, স্ত্রো অমসুং প্লেতিং মেতরিএল পুথোকপা
০.১৯৩০
১০২.০
৭৩.৪
৯৭.৯
১০৩.১
১১০.২
১০৯.৯
১১০.৫
১০৪.৩
১১৫.২
১০৬.৮
১১২.২
১১৯.০
১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৮৭২৪
৮৮.১
৭৮.৭
৭৬.৩
৮৫.১
৮২.৮
৭৬.৯
৮৬.৫
৭৯.৭
৮১.৪
৮২.৭
৭৮.৪
৮৩.৯
১৮
প্রিন্তিং অমসুং রেকোর্দেদ মিদিয়া অমুক হন্না থাদোকপা
০.৬৭৯৮
৬৪.৭
৬১.৯
৬৮.৭
৬৮.৪
৬৯.১
৭০.০
৭৩.৪
৭২.১
৮৭.৪
৭৮.৪
৭৫.২
৮৫.৬
১৯
কোক অমসুং রিফাইন পেত্রোলিয়ন পোত্থোক পুথোকপা
১১.৭৭৪৯
১১৮.৫
১১৩.৮
১১০.১
১১৭.৯
১১২.১
১০৮.৫
১২৩.৯
১২৯.০
১২৯.৬
১৩০.৪
১২০.২
১৩৯.২
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক পুথোকপা
৭.৮৭৩০
১১৮.১
১০৯.১
১১৬.৩
১২৮.০
১২৪.৮
১২৪.৩
১২৫.৯
১১৮.১
১২৫.৯
১২১.৫
১১৫.৪
১২১.০
২১
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানীগী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৯৮১০
২০২.৩
২১৭.১
২২৬.৯
২২৮.৬
২৩৩.৮
২৩৮.৫
২৩৬.৭
২২৭.২
২৩৭.৫
২২১.৪
১৮৭.৭
২০১.১
২২
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক পুথোকপা
২.৪২২২
১০৬.৫
৯৬.৭
৯৯.৪
১০৮.৬
১০৮.৬
১০৮.৪
১০৩.৮
৯৭.৬
১০২.৭
১০৫.১
১০১.২
১০৭.৮
২৩
নন-মেতালিক মিনরেল পোত্থোক পুথোকপা
৪.০৮৫৩
১২৮.১
১১০.১
১১৯.২
১২৬.৯
১২২.২
১১৫.৭
১২৯.২
১০৯.১
১৩৩.০
১৪১.৬
১৩৪.৯
১৫৪.০
২৪
বেসিক মেতরিএল পোত্থোক পুথোকপা
১২.৮০৪৩
১৬৮.৫
১৫৯.৮
১৬৩.৫
১৭১.১
১৭৮.৮
১৭৪.৭
১৮২.৬
১৭৫.৭
১৮৫.৪
১৯০.৪
১৭৯.২
১৯৮.২
২৫
মেছিনরী অমসুং খুৎলায় নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতল পোত্থোক পুথোকপা
২.৬৫৪৯
৭৮.২
৬৪.৪
৭৯.৭
৯০.৩
৯৪.০
৯১.০
৮৮.৯
৮০.২
৯৫.৮
৮৮.৮
৯১.১
৯৬.৬
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোক পুথোকপা
১.৫৭০৪
১১৯.২
৯৫.২
১২৫.৬
১৩৮.৪
১৩৯.৫
১৬৩.৫
১৫১.৮
১২৫.৬
১৮৮.৪
১৮৬.৭
১৩৯.৯
১৮৬.২
২৭
ইলেক্ত্রিকেল পোত্থোক পুথোকপা
২.৯৯৮৩
৮৪.৫
৬১.৬
৮৪.২
১১৮.৪
১২৮.৭
১৪৪.৪
১২৬.৬
১০৬.৩
১০৯.৯
৯৭.৯
৯২.৫
৯৩.৩
২৮
মেছিনরী অমসুং খুৎলাই এন.ই.সি.গী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৭৬৫৩
৯৪.৪
৭৬.৩
৯৬.৩
১০৯.১
১০৮.৯
১১৩.৫
১০৬.২
৯১.০
১০৪.৩
১০০.৯
১০৩.২
১২৫.৭
২৯
মোতোর গারী, ত্রেলর অমসুং সেমি ত্রেলরগী পোত্থোক পুথোকপা
৪.৮৫৭৩
১০২.২
৫৯.২
৮৭.৮
১০১.২
৯৩.৫
৯০.৭
৯৮.২
৯৩.৩
৯৭.৭
১০৪.৪
১০৭.৫
১১৪.৪
৩০
ত্রান্সপোর্তকী অতোপ্পা পোত্থোক পুথোকপা
১.৭৭৬৩
১০৮.৭
৫২.২
১০৩.৪
১২৮.২
১২৫.১
১৩৪.৭
১৩৮.৭
১০৬.১
১০৮.৯
১২১.৬
১১৩.৬
১২৮.২
৩১
উপু কাংথোলগী পোত্থোক পুথোকপা
০.১৩১১
১২৮.০
১১৮.৫
১৫৮.০
১৬০.৯
১৬৫.৭
১৭৩.২
১৮৩.৮
১৮০.০
২১৫.৪
১৮৯.৮
১৯৩.৬
১৯৩.৫
৩২
অতোপ্পা
০.৯৪১৫
৯৪.৯
৬৭.২
৭৫.৭
৮৪.৭
৯৫.৩
১০৬.১
১১৫.২
৬৭.৪
১০৩.৫
৯২.৫
৯৫.৯
১২৫.৪
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১০৭.৬
১০৮.৩
১০৫.৫
১০৪.৬
১০৩.৬
৯৫.১
১০৯.৮
১১১.৮
১২০.৪
১২৪.৭
১২৩.২
১৪৪.৬
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১২৪.৬
১১১.৫
১২১.২
১৩১.০
১৩১.৯
১৩১.৯
১৩৬.৪
১২৮.৯
১৩৯.৮
১৩৮.৪
১৩০.৪
১৪৪.৬
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৭৪.০
১৬১.৯
১৬৯.১
১৮৪.৭
১৮৮.৭
১৬৭.৯
১৬৭.৩
১৪৭.৯
১৬২.৫
১৬৫.৬
১৬০.৮
১৯১.০
জেনেরেল ইন্দেক্স
১০০.০
১২৬.১
১১৫.১
১২২.৮
১৩১.৫
১৩২.৪
১২৯.৫
১৩৫.০
১২৮.০
১৩৮.৮
১৩৮.৬
১৩১.৮
১৪৮.৩
খঙজিনগদবাঃ জান’২২, ফেব’২২ অমসুং মার্চ’২২গী মশিং অসি প্রোবিজনেলনি।
মার্চ ২০২০দগী হৌখিবা কোবিদনা মরম ওইরগা লৈহনখিবা অতৈ মতমগা মান্নদবা ফিভম য়েংলগা ইন্দাইসশিং অসি লেপখিবনি।
পি.দি.এফ. য়েংনবা ক্লিক তৌসি

Ministry of Statistics & Programme Implementation
Quick Estimates of Index of Industrial Production and Use-Based Index for the Month of March, 2022 (Base 2011-12=100)
12 MAY 2022 5:30PM by PIB Delhi
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, which in turn receive the data from the producing factories/ establishments.
2. For the month of March 2022, the Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) with base 2011-12 stands at 148.3. The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of March 2022 stand at 144.6, 144.6 and 191.0 respectively. These Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
3. As per Use-based classification, the indices stand at 153.3 for Primary Goods, 110.0 for Capital Goods, 154.8 for Intermediate Goods and 170.5 for Infrastructure/ Construction Goods for the month of March 2022. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 128.8 and 149.3 respectively for the month March 2022.
4. Details of Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of March 2022 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and by Use-based classification are given at Statements I, II and III respectively. Also, for users to appreciate the changes in the industrial sector, Statement IV provides month-wise indices for the last 12 months, by industry groups (as per 2-digit level of NIC-2008) and sectors.
5. Along with the Quick Estimates of IIP for the month of March 2022, the indices for February 2022 have undergone the first revision and those for December 2021 have undergone final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for March 2022, the first revision for February 2022 and the final revision for December 2021 have been compiled at weighted response rates of 90 percent, 91 percent and 94 percent respectively.
6. Release of the Index for April 2022 will be on Friday, 10th June 2022.
Note: -
1. This Press release information is also available at the Website of the Ministry - http://www.mospi.gov.in
2. Press release in Hindi follows and shall be available at: https://www.mospi.gov.in/hi/web/mospi/home
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base: 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
Apr
78.8
107.6
42.1
124.6
125.6
174.0
54.0
126.1
May
87.6
108.3
84.4
111.5
150.6
161.9
90.2
115.1
Jun
85.7
105.5
107.1
121.2
156.2
169.1
107.9
122.8
Jul
87.5
104.6
118.5
131.0
166.3
184.7
117.9
131.5
Aug
84.0
103.6
118.7
131.9
162.7
188.7
117.2
132.4
Sep
87.6
95.1
126.5
131.9
166.4
167.9
124.1
129.5
Oct
98.5
109.8
132.0
136.4
162.2
167.3
129.6
135.0
Nov
106.6
111.8
128.5
128.9
144.8
147.9
126.7
128.0
Dec
117.3
120.4
139.0
139.8
158.0
162.5
137.4
138.8
Jan
121.3
124.7
136.6
138.4
164.2
165.6
136.6
138.6
Feb
117.9
123.2
129.7
130.4
153.9
160.8
129.9
131.8
Mar*
139.0
144.6
143.3
144.6
180.0
191.0
145.6
148.3
Average
Apr-Mar
101.0
113.3
117.2
130.9
157.6
170.1
118.1
131.5
Growth over the corresponding period of previous year#
Mar*
6.1
4.0
28.4
0.9
22.5
6.1
24.2
1.9
Apr-Mar
-7.8
12.2
-9.6
11.7
-0.5
7.9
-8.4
11.3
* Figures for March 2022 are Quick Estimates.
Note: Indices for the months of Dec'21 and Feb'22 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
code
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth #
Mar'21
Mar'22*
Apr-Mar*
Mar'22*
Apr-Mar*
2020-21
2021-22
2021-22
10
Manufacture of food products
5.3025
138.3
149.9
120.4
127.4
8.4
5.8
11
Manufacture of beverages
1.0354
110.7
114.3
78.9
88.0
3.3
11.5
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
114.0
96.3
81.8
88.2
-15.5
7.8
13
Manufacture of textiles
3.2913
119.6
118.7
91.1
118.0
-0.8
29.5
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
143.8
197.5
108.4
139.2
37.3
28.4
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
123.4
108.8
100.6
101.3
-11.8
0.7
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
124.3
119.0
91.5
105.4
-4.3
15.2
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
89.7
83.9
69.6
81.7
-6.5
17.4
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
75.8
85.6
65.3
72.9
12.9
11.6
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
130.9
139.2
111.2
121.1
6.3
8.9
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
127.9
121.0
116.0
120.7
-5.4
4.1
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
230.7
201.1
218.7
221.6
-12.8
1.3
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
114.8
107.8
96.3
103.9
-6.1
7.9
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
140.3
154.0
105.7
127.0
9.8
20.2
24
Manufacture of basic metals
12.8043
184.7
198.2
149.8
177.3
7.3
18.4
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
102.0
96.6
78.2
86.6
-5.3
10.7
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
206.2
186.2
132.0
146.7
-9.7
11.1
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
110.1
93.3
92.3
104.0
-15.3
12.7
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
130.5
125.7
92.5
102.5
-3.7
10.8
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
114.9
114.4
81.1
95.8
-0.4
18.1
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
145.3
128.2
112.0
114.1
-11.8
1.9
31
Manufacture of furniture
0.1311
171.3
193.5
142.2
171.7
13.0
20.7
32
Other manufacturing
0.9415
93.5
125.4
62.9
93.7
34.1
49.0
05
Mining
14.3725
139.0
144.6
101.0
113.3
4.0
12.2
10-32
Manufacturing
77.6332
143.3
144.6
117.2
130.9
0.9
11.7
35
Electricity
7.9943
180.0
191.0
157.6
170.1
6.1
7.9
General Index
100.00
145.6
148.3
118.1
131.5
1.9
11.3
* Figures for March 2022 are Quick Estimates.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ Construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
2020-21
2021-22
Apr
92.4
126.5
7.0
79.0
44.6
139.6
20.3
144.0
5.5
103.3
72.7
140.0
May
106.0
122.8
35.4
61.9
83.7
129.1
88.4
129.5
39.7
71.6
135.3
135.6
Jun
109.3
122.4
63.8
81.2
108.2
132.7
114.9
137.9
78.2
100.1
147.5
141.8
Jul
114.3
128.5
70.9
92.4
125.4
143.7
128.6
144.4
99.4
118.7
149.3
145.9
Aug
108.8
127.2
75.9
91.1
129.4
144.7
130.7
148.3
109.5
121.6
140.0
148.3
Sep
112.1
117.3
90.3
93.3
133.6
142.9
132.7
145.0
129.0
131.0
147.4
147.3
Oct
117.9
128.5
91.3
89.8
140.7
147.2
144.1
153.6
133.8
129.5
148.7
149.7
Nov
122.2
126.5
84.3
82.1
138.4
141.3
137.3
141.5
113.0
106.6
149.1
147.9
Dec
130.1
133.7
95.8
92.9
150.3
151.8
151.0
154.0
124.9
122.5
161.1
161.6
Jan
134.4
136.5
93.2
94.5
149.7
150.8
150.1
159.2
123.9
119.5
149.8
153.0
Feb
125.0
130.7
93.3
95.2
138.0
143.1
139.9
152.7
125.0
114.1
147.6
139.0
Mar*
145.0
153.3
109.2
110.0
153.9
154.8
158.9
170.5
133.0
128.8
157.2
149.3
Average
Apr-Mar
118.1
129.5
75.9
88.6
124.7
143.5
124.7
148.4
101.2
113.9
142.1
146.6
Growth over the corresponding period of previous year#
Mar*
7.9
5.7
50.4
0.7
22.4
0.6
35.1
7.3
59.9
-3.2
29.2
-5.0
Apr-Mar
-7.0
9.7
-18.6
16.7
-9.4
15.1
-8.7
19.0
-15.0
12.5
-2.2
3.2
* Figures for March 2022 are Quick Estimates.
Note: Indices for the months of Dec'21 and Feb'22 incorporate updated production data.
#The growth rates over corresponding period of previous year are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Ind
Description
Weight
Apr'21
May'21
Jun'21
Jul'21
Aug'21
Sep'21
Oct'21
Nov'21
Dec'21
Jan'22
Feb’22
Mar’22
code
10
Manufacture of food products
5.3025
127.8
111.4
111.3
116.2
117.3
110.3
118.8
130.1
151.8
143.9
140.5
149.9
11
Manufacture of beverages
1.0354
91.5
54.8
82.0
90.2
86.3
85.3
86.8
85.2
92.0
92.3
95.3
114.3
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
70.0
72.4
74.0
79.4
86.9
95.6
95.0
96.5
101.8
99.7
90.5
96.3
13
Manufacture of textiles
3.2913
114.6
105.3
111.3
117.8
120.2
121.4
125.6
117.9
124.9
122.8
115.6
118.7
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
83.4
83.8
110.0
116.8
144.1
158.7
163.6
133.8
161.8
154.3
162.3
197.5
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
101.3
67.1
94.1
114.7
106.5
110.4
103.2
94.9
111.6
101.3
101.3
108.8
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
102.0
73.4
97.9
103.1
110.2
109.9
110.5
104.3
115.2
106.8
112.2
119.0
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
88.1
78.7
76.3
85.1
82.8
76.9
86.5
79.7
81.4
82.7
78.4
83.9
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
64.7
61.9
68.7
68.4
69.1
70.0
73.4
72.1
87.4
78.4
75.2
85.6
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
118.5
113.8
110.1
117.9
112.1
108.5
123.9
129.0
129.6
130.4
120.2
139.2
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
118.1
109.1
116.3
128.0
124.8
124.3
125.9
118.1
125.9
121.5
115.4
121.0
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
202.3
217.1
226.9
228.6
233.8
238.5
236.7
227.2
237.5
221.4
187.7
201.1
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
106.5
96.7
99.4
108.6
108.6
108.4
103.8
97.6
102.7
105.1
101.2
107.8
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
128.1
110.1
119.2
126.9
122.2
115.7
129.2
109.1
133.0
141.6
134.9
154.0
24
Manufacture of basic metals
12.8043
168.5
159.8
163.5
171.1
178.8
174.7
182.6
175.7
185.4
190.4
179.2
198.2
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
78.2
64.4
79.7
90.3
94.0
91.0
88.9
80.2
95.8
88.8
91.1
96.6
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
119.2
95.2
125.6
138.4
139.5
163.5
151.8
125.6
188.4
186.7
139.9
186.2
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
84.5
61.6
84.2
118.4
128.7
144.4
126.6
106.3
109.9
97.9
92.5
93.3
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
94.4
76.3
96.3
109.1
108.9
113.5
106.2
91.0
104.3
100.9
103.2
125.7
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
102.2
59.2
87.8
101.2
93.5
90.7
98.2
93.3
97.7
104.4
107.5
114.4
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
108.7
52.2
103.4
128.2
125.1
134.7
138.7
106.1
108.9
121.6
113.6
128.2
31
Manufacture of furniture
0.1311
128.0
118.5
158.0
160.9
165.7
173.2
183.8
180.0
215.4
189.8
193.6
193.5
32
Other manufacturing
0.9415
94.9
67.2
75.7
84.7
95.3
106.1
115.2
67.4
103.5
92.5
95.9
125.4
5
Mining
14.3725
107.6
108.3
105.5
104.6
103.6
95.1
109.8
111.8
120.4
124.7
123.2
144.6
10-32
Manufacturing
77.6332
124.6
111.5
121.2
131.0
131.9
131.9
136.4
128.9
139.8
138.4
130.4
144.6
35
Electricity
7.9943
174.0
161.9
169.1
184.7
188.7
167.9
167.3
147.9
162.5
165.6
160.8
191.0
General Index
100.0
126.1
115.1
122.8
131.5
132.4
129.5
135.0
128.0
138.8
138.6
131.8
148.3
Note: The figures for Jan'22, Feb'22 and Mar'22 are provisional
The Indices are to be interpreted considering the unusual circumstances on account of COVID 19 pandemic since March 2020
Click here to see in PDF