অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা আই.এফ.এস. ওফিসরশিংদা মখোয়না মালেম শিনবা থুংবদা লৈবদগী খঙলকপা লৌশিং শিজিন্নদুনা “অৱাং নোংপোক ভারতপু মপুং ফানা খঙদ্রিবা স্বররগ অমসুং চাংদম্নীংঙাই লৈতনা খুদোংচাবা লৈবা লদম” হায়বা ব্রান্দ অমা ওইনা শেমগৎনবা তেংবাংনবা হায়খ্রে
মখোয়না মালেমগী ইনভেস্তমেন্ত কম্ম্যুনিতী অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংনা অৱাং নোংপোক ভারত্তা মিৎয়েং চঙলকপগী থৌওং খোঙজেল য়াঙশিনহনগদবনি হায়খ্রে
তুরিজম, ওর্গানিক ফার্মিং, এগ্রিকলচর, হোর্তিকলচর, ফ্লোরিকলচর, তেক্সতাইল, হেন্দিক্রাফ, আই.তি. সেক্তর, বি.পি.ও. অমসুং সর্ভিস ইন্দস্ত্রীদা চাউরবা মতিক লৈববু পল্লদুনা চাউখৎ-থৌরাং থুগৎহন্নবা পি.পি.পি. মোদেলবু মপাঙ্গল হেন্না লৈহনবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়খ্রে
এন.ই.গী পোত্থোকশিং মীয়াম্না য়াম্না পাম্নৈ অমসুং মীরমগী ইনভেস্তরশিংনা এন.ই.আর.দা পুক্নিং চঙই, অদুবু, এৱিয়র্নেস ৱাৎপা অমসুং নীংথিনা খঙদবগী শিংনবা কয়াদি লৈরি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি
12 MAY 2022 2:44PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদম, তুরিজম অমসুং কলচরগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রী, শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং ইনভেস্ত ইন্দিয়ানা শীন-লাঙবা “ইন্দিয়ন ফোরেন সর্ভিস ওফিসরশিংগী রাউন্দ তেবল”দা ৱা ঙাঙখ্রে। কনফরেন্স অসিদা কেন্দ্র সরকারগী তোঙানবা দিগ্নিতরী কয়া, দিপ্লোমেত, সেনিয়র ওফিসর অমসুং তোঙানবা সেগমেন্তশিংগী ইনভেস্তর কয়ানা শরুক য়াখি। লমদম অসিদা শাহৌ-লৌনীংবগী মপুং ওইবা অকোয়বগী ফিভম লৈরকপনা মরম ওইরগা অৱাং নোংপোক লমদমদা ইনভেস্তরশিংনা মিৎয়েং চঙবা হেনগৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। সেক্যুরিতীগী ফিভমদা ফগৎলকপগী মতৌ, কন্নেক্তিবিতী ফগৎলকপা অমসুং কেন্দ্র সরকারনা য়াশিন্নবা লৈতনা লমদমসিদা রাজনিতীগী মিৎয়েং চঙলিবা অসিনা লমদম অসিদা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা য়ুগ অমা পুরক্লে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
এপ্রিল ২৮দগী মে ৪ ফাওবদা হন্দক্তা পাংথোকখিবা নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসব – এন.ই. ফেস্তিবেলনা অরুবা শিংনবা কয়াগী মতাংদা ৱারী শাবগী ফম্বাক শেমখি অমসুং পোলিসী শেম্বা অমসুং মীচম মীয়ামগী ওইনা য়াম্না মশক থোকপা থৌওং অমা ওইখি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি। ৱারী শাখিবা কয়াগী মরক্তগী, লমদমসিগী মপাঙ্গল হেন্না লৈহনবগী মতাংদা হীরম অনি ময়েক শেংখি হায়না মহাক্না মখা তাখি। হীরম অনি অদুদি, হেন্না চাউবা পব্লিক প্রাইভেৎ পার্ত্নরশিপ অমা লৈবগী তঙাই ফদবা অমসুং তুরিজম, ওর্গানিক ফার্মিং, এগ্রিকলচর, হোর্তিকলচর, ফ্লোরিকলচর, তেক্সতাইল, হেন্দিক্রাফ, আই.তি. সেক্তর, বি.পি.ও. অমসুং সর্ভিস ইন্দস্ত্রীগুম্বা লমদম অসিগী চাউরবা মতিক্কী কান্নবা লৌবনি।
এন.ই.গী পোত্থোকশিং মীয়াম্না য়াম্না পাম্নৈ অমসুং মীরমগী ইনভেস্তরশিংনা এন.ই.আর.দা পুক্নিং চঙই, অদুবু, এৱিয়র্নেস ৱাৎপা অমসুং নীংথিনা খঙদবগী শিংনবা কয়াদি লৈরি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি।
মহাক্না আই.এফ.এস. ওফিসরশিংদা মখোয়না মালেম শিনবা থুংবদা লৈবদগী খঙলকপা লৌশিং শিজিন্নদুনা “অৱাং নোংপোক ভারতপু মপুং ফানা খঙদ্রিবা স্বররগ অমসুং চাংদম্নীংঙাই লৈতনা খুদোংচাবা লৈবা লদম” হায়বা ব্রান্দ অমা ওইনা শেমগৎনবা তেংবাংনবা হায়খি। অৱাং নোংপোক্কী চাউরবা কলচরগী কোনুং অমসুং তুরিজমদা মতিক লৈরিবা অসিগী মখোয়না এম্বেসেদর ওইনবা মহাক্না মখা তানা হায়খি।
মখোয়না মালেমগী ইনভেস্তমেন্ত কম্ম্যুনিতী অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংনা অৱাং নোংপোক ভারত্তা মিৎয়েং চঙলকপগী থৌওং খোঙজেল য়াঙশিনহনগদবনি হায়না মন্ত্রীনা মরু ওইনা মিৎয়েং চঙখি।
আই.এফ.এস. ওফিসরশিংনা পুন্না হোৎনমিন্নদুনা, অমৃত কালগী খ্বাইদগী চাউবা কান্নবা লৌগদবনি অমসুং অৱাং নোংপোক্কী মপাঙ্গল শিজিন্নদুনা মসিবু আত্মানির্ভর ভারতকী গ্রোথ ইঞ্জিন ওইনা শেমগৎকদবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং ইনভেস্ত ইন্দিয়ানা শীন-লাঙখিবা থৌরম অসি সেনিয়র আই.এফ.এস. ওফিসরশিংগী মিদ-কেরিয়র ত্রেনিং প্রোগ্রামগী শরুক ওইনা পাংথোকখিবনি। ৱারী শাবগী সেসন্দা ব্রান্দ ইন্দিয়া শেমগৎনবগীদমক্তা ইনভেস্তমেন্ত খুমাং চাউশিলহনবা অমসুং সরকারনা পায়খৎপা অতোপ্পা কয়াগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি।

Ministry of Development of North-East Region
Shri G. Kishan Reddy called on the IFS officers to leverage their global presence to help build brand “North East India as Paradise Unexplored and a Land of Unlimited Opportunities”
He said that they must catalyse the global investment community and industry to turn towards North East India
Highlighted that immense potential in Tourism, organic farming, agriculture, horticulture, floriculture, textiles, handicrafts, IT sector, BPO and services industry and the need to strengthen the PPP model for accelerating growth
Minister said that there is considerable demand for NE Products and interest of foreign investors in NER but there is lack of awareness and a lot of misconceptions exist
12 MAY 2022 2:44PM by PIB Delhi
The Minister for Development of North East Region, Tourism and Culture, Shri G. Kishan Reddy addressed the ‘Round Table of Indian Foreign Service officers’, organized by the Ministry of External Affairs and Invest India. The conference witnessed several dignitaries from the Union government, diplomats, senior officers and investors from different segments. The Minister spoke on the increasing opportunities for investors in the North East Region due to a positive growth-oriented environment established in the region. He also highlighted how improvement in the security situation, better connectivity and unparalleled political will central government’s focus on the region, has ushered in an era of development and growth.
The Minister said that the recent Azadi Ka Amrit Mahotsav – NE Festival, celebrated from 28th April to 4 May, helped initiate dialogue on many critical issues and proved to be of immense significance for the policy makers and general public alike. He further added that throughout the discussions, two aspects were found to be fundamental for strengthening the region - the need for greater Public Private Partnership and tapping into inherent potential of the region such as Tourism, organic farming, agriculture, horticulture, floriculture, textiles, handicrafts, IT sector,BPO and services industry, were found to be common across.
He also remarked that there is considerable demand for NE products and interest of foreign investors in NER but there is lack of awareness and a lot of misconceptions exist.
He called on all the IFS officers to leverage their global presence to spread the word and help build brand “North East India as Paradise Unexplored and a Land of Unlimited Opportunities”. He also urged them to become ambassadors of the huge cultural capital and tourism potential of the North East Region.
The minister also emphasised the fact that the IFS officers must catalyse the global investment community and industry to turn towards North East India.
He said that with collective efforts, India can make the most of the Amrit Kaal, unleash the power of North East and establish it as the growth engine of Atmanirbhar Bharat.
Organized by the Ministry of External Affairs and Invest India, the event was held as part of the Mid-Career Training program for senior IFS officers. The interactive session covered investment promotion and other initiatives of the government towards building brand India.