PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
09 MAY 2022 5:44PM by PIB Imphal
• লৈবাক শিনবা থুংনা চত্থরিবা তিকা থাবগী খোঙজঙগী মখাদা তিকা দোজ করোর ১৯০.৩৪ কাপথোকখ্রে‍
• হৌজিক ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ২০,৪০৩ ওইরি
• এক্তিব কেস ০.০৫% ওইরি
• ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭৪% ওইরি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩,৪১০ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং ৪,২৫,৬০,৯০৫ য়ৌরে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩,২০৭ থেংনখি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.৯৫%)
• চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী চাং (০.৮২%)
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৮৪.১০ তৌখ্রে; হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত মশিং ৩,৩৬,৭৭৬ তৌখি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ করোর ১৯০.৩৪ হেল্লে
চহি ১২-১৪গী কাঙলুপ্তা ভেক্সিন দোগ করোর ৩.০৫ হেন্না কাপখ্রে
হৌজিক ভারতকী অপুনবা কেসলোদ ২০,৪০৩দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩,২০৭ থেংনখি
ফগৎলকপগী চাং হৌজিক ৯৮.৭৪%দা লৈরি
চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ হৌজিক ০.৮২%দা লৈরি
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা ফংবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ করোর ১৯০.৩৪ (১,৯০,৩৪,৯০,৩৯৬) হেল্লে‍। মসি সেসন ২,৩৬,৫৮,২৭৩ পাঙথোক্তুনা ফংবা ঙমখিবনি‍।
চহি ১২-১৪ কাঙলুপকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখিবনি‍। হৌজিক ফাওবদা ইনখৎলক্লিবা মীওই করোর ৩.০৫ (৩,০৫,০৭,৯৭৪) হেনবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে‍। মতৌ অসুম্না চহি ১৮-৫৯ কাঙলুপকী কোবিদ-১৯ প্রিকোসন দোজ কাপ্পগী থবকসু এপ্রিল ১০, ২০২২দগী হৌখ্রে‍।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী মনুংদা য়াওরিবা তোঙান তোঙানবা মশিংশিংদি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দব্লিউ.শিং
১বা দোজ
১,০৪,০৫,৮১০
২শুবা দোজ
১,০০,২৪,৭১১
প্রিকোসন দোজ
৪৯,৩৪,৫৭৪
এফ.এল.দব্লিউ.শিং
১বা দোজ
১,৮৪,১৬,৯১২
২শুবা দোজ
১,৭৫,৫৫,৩০৫
প্রিকোসন দোজ
৭৯,৫১,৩৯৬
চহি ১২-১৪ কাঙলুপ
১বা দোজ
৩,০৫,০৭,৯৭৪
২শুবা দোজ
৯৮,৮৫,১৮৭
চহি ১৫-১৯ কাঙলুপ
১বা দোজ
৫,৮৭,৩৯,৪৫৬
২শুবা দোজ
৪,৩২,১৮,০৮৪
চহি ১৮-৪৪ কাঙলুপ
১বা দোজ
৫৫,৬২,৫৪,৪২৭
২শুবা দোজ
৪৮,২০,৪২,৭৭৬
প্রিকোসন দোজ
২,৮৭,২০৪
চহি ৪৫-৫৯ কাঙলুপ
১বা দোজ
২০,৩০,৫৬,৭৭৫
২শুবা দোজ
১৮,৮৯,৭৯,৮৪৭
প্রিকোসন দোজ
৮,০৭,৫০৬
চহি ৬০গী মথক
১বা দোজ
১২,৬৯,৬৫,০৭৬
২শুবা দোজ
১১,৭৭,৬৮,৭৫০
প্রিকোসন দোজ
১,৫৬,৮৮,৬২৬
প্রিকোসন দোজ
২,৯৬,৬৯,৩০৬
অপুনবা
১,৯০,৩৪,৯০,৩৯৬
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ২০,৪০৩দা লৈরি‍। হৌজিক এক্তিব কেস মশিংনা লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী ০.০৫% ওইরি‍।
অদুগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৮.৭৪% ওইরি‍। হৌখিবা পুং ২৪দা নারমবা মীওই ৩,৪১০ ফগৎলক্তুনা অপুনবা ফগৎলকপগী মশিং (লাইচৎ হৌরকপদগী হৌরগা) হৌজিক ৪,২৫,৬০,৯০৫ য়ৌরে‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩,২০৭ থেংনখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গী অপুনবা তেস্ত মশিং ৩,৩৬,৭৭৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ৮৪.১০ (৮৪,১০,২৯,৮৫৮) তৌখ্রে‍।
লৈবাকসিগী চয়োলগী ওইবা পোজিতিভিতী রেৎ হৌজিক ০.৮২%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিভিতী রেৎসু ০.৯৫% লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1823725
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ফংহল্লিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী ফীভম
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ হেন্না ফংহনখ্রে
শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৮.৩৪ হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী থবক থৌরমশিং খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবা অমদি পাকথোক চাউথোকহন্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন অসি জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক জুন ২১, ২০২১দগী হৌখিবনি‍। ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা, স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংনা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবগীদমক ফংগদবা ভেক্সিনশিং মাঙজৌননা খঙহন্দুনা, অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন মওং মরিল নাইহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি হেন্না খুমাঙ চাওশিনহল্লি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎলিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না ফংহন্দুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। কোবিদ ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি মীপুম খুদিংদা ফংহন্নবগী অনৌবা তাঙ্কক্তা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা পুথোক্লিবা ভেক্সিনশিং ৭৫% লৌদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা ফংহনগনি (লেম্না)‍।
ভেক্সিন দোজ
(মে ৯, ২০২২ ফাওবদা)
পীখ্রবা
১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫
লৈরিবা বেলেন্স
১৮,৩৪,৯৪,১৭০
ভারত লৈঙাক (লেম্না পীবা চেনেল) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোকরমেন্ত কাঙলুপকী খুত্থাঙদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৯৩.৫৩ (১,৯৩,৫৩,৫৮,৮৬৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৮.৩৪ (১৮,৩৪,৯৪,১৭০) হেন্না স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1823716
কোৱিনঃ লান্না থাজবা অমসুং অচুম্বা ৱাফম
কোৱিন্না ভারতকী কোবিদ-১৯গী তীকা থাবগী প্রোগ্রামদা দিজিতেলগী য়াঙলেন শরু ওইনা মায় পাক্না মথৌ পাংথোকখি
কোৱিন্দা ‘ৱাকৎ থাংগৎলু’ হায়বা খুদোংচাবগা লোয়নবা চাউরবা গ্রাইবেন্স মেনেজমেন্ত সীস্তেম য়াওরি
কোৱিন প্লেৎফোর্মদা তেক্নিকেলগী অশোইবা লৈবনা মরম ওইরগা পুনে জিলাগী বেনিফিশরী লাখ ২.৫দা কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপ্পগী সর্তিফকেৎ ২ পীরে হায়না মিদিয়াগী পাউদম খরনা মরাল শীরক্লি।
কোৱিন্না ভারতকী কোবিদ-১৯গী তীকা থাবগী প্রোগ্রামদা দিজিতেলগী য়াঙলেন শরু ওইনা মায় পাক্না মথৌ পাংথোকখি। মসিনা প্লেৎফোর্ম অসিদা রেজিস্তর তৌবা ভারত মচা করোর ১০০ হেনবদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দোজ করোর ১৯০ হেন্না কাপ্পা ঙমহনখি। মসিগুম্বা মায় পাকপা অসি নুমিৎ অমা ফাওবা দাউন-তাইম থোক্তনা পাংথোকপা ঙমখিবনি।
প্লেৎফোর্ম অসিনা শিজিন্নবা লায়বা অমসুং চম্বগী মতৌ অসিদা চাউথোকচরিবনি। প্লেৎফোর্ম অসিদা রেজিস্তর তৌনবগীদমক্তা বেনিফিশরীদা মিদিয়া অহুম – মফমদা লাকপা (ওফলাইন), ওনলাইন পোর্তেল অমসুং হেল্পলাইন অমসুং সি.এস.সি. (কম্মন সর্ভিস সেন্তর)গী খুত্থাংদা তেংবাংবা হায়রিবা পাম্বৈ পীরি। মীওই অমনা রেজিস্তর তৌনবগীদমক্তা মশাগী মোবাইল নম্বর খক্তমক পীবগী মথৌ তাই, অমসুং মসিগা লোয়ননা, ভেক্সিন কাপফমদা লাক্তুনা ভেক্সিন কাপ্পা য়াবগী খুদোংচাবা ফংনবা নত্ত্রগা মতম লৌনবগীদমক্তা মমিং, চহি (পোকপগী চহি) অমসুং জেন্দর পীবগী মথৌসু তাই। শক্তাক চেগী ওইনদি, ফোতো আইদেন্তিতী প্রুফ ৯দগী অমা খনবা য়াবগী খুদোংচাবসু পীরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: - https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1823908
ত্বীৎ লিঙ্কশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
09 MAY 2022 5:44PM by PIB Delhi
• 190.34 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 20,403
• Active cases stand at 0.05%
• Recovery Rate currently at 98.74%
• 3,410 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 4,25,60,905
• 3,207 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (0.95%)
• Weekly Positivity Rate (0.82%)
• 84.10 cr Total Tests conducted so far; 3,36,776 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
Press Information Bureau
Ministry of Information & Broadcasting
Government of India
*****
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 190.34 Cr
Over 3.05 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 20,403
3,207 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.74%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.82%
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 190.34 Cr (1,90,34,90,396) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,36,58,273 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 3.05 Cr (3,05,07,974) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,04,05,810
2nd Dose
1,00,24,711
Precaution Dose
49,34,574
FLWs
1st Dose
1,84,16,912
2nd Dose
1,75,55,305
Precaution Dose
79,51,396
Age Group 12-14 years
1st Dose
3,05,07,974
2nd Dose
98,85,187
Age Group 15-18 years
1st Dose
5,87,39,456
2nd Dose
4,32,18,084
Age Group 18-44 years
1st Dose
55,62,54,427
2nd Dose
48,20,42,776
Precaution Dose
2,87,204
Age Group 45-59 years
1st Dose
20,30,56,775
2nd Dose
18,89,79,847
Precaution Dose
8,07,506
Over 60 years
1st Dose
12,69,65,076
2nd Dose
11,77,68,750
Precaution Dose
1,56,88,626
Precaution Dose
2,96,69,306
Total
1,90,34,90,396
India’s Active Caseload currently stands at 20,403. Active cases now constitute 0.05% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.74%. 3,410 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,25,60,905.
3,207 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 3,36,776 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 84.10 Cr (84,10,29,858) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.82% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.95%.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1823725
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 193.53 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 18.34 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 9th May 2022)
SUPPLIED
1,93,53,58,865
BALANCE AVAILABLE
18,34,94,170
More than 193.53 crore (1,93,53,58,865) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 18.34 Cr (18,34,94,170) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1823716
CoWIN: Myths Vs Facts
CoWIN has successfully served as the Digital Backbone for India’s COVID-19 Vaccination Programme
CoWIN has a robust Grievance Management System with ‘Raise an Issue’ feature
There have been some media reports alleging that technical glitches in CoWIN have resulted in two certificates being issued to 2.5 lakh beneficiaries in Pune district for taking first dose of COVID vaccine.
CoWIN has successfully served as the digital backbone for India’s COVID-19 vaccination programme. It has enabled the administration of over 190 crore doses of COVID-19 vaccination for over 100 crore residents in India that are registered on the platform. Such scale has been achieved without a single day of down-time.
The platform takes pride in its simplicity and ease of use. For registration on the platform, the beneficiary is provided three media – walk-in (offline), online portal and assisted through helplines and CSCs (Common Services Centres). An individual only needs to provide their mobile number for registration, along with minimal inputs in name, age (Year of Birth) and gender for scheduling an appointment for vaccinationor availing a vaccine at walk-in. As a proof of identity, an option to choose from 9 photo identity proofs has been accorded.
For details: - https://www.pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1823908