সামাজিক ন্যায় আৰু সবলীকৰণ মন্ত্ৰালয়
অসমৰ বৰপেটাত দিব্যাংগজন আৰু জ্যেষ্ঠ নাগৰিকসকলৰ বাবে ‘সামাজিক অধিৰাকিতা শিৱিৰ’
বিভিন্ন শাখাত মুঠ ৫৫৩.৮২লাখ টকা ব্যয়সাপেক্ষ সৰ্বমুঠ ১৪,৫০৭টা সহায়ক সঁজুলি ইতিমধ্যে চিনাক্তকৰণ কৰা ২,১৯৪ দিব্যাংগজন আৰু ১,৮৮০গৰাকী জ্যেষ্ঠ নাগৰিকক বিনামূলীয়াকৈ বিতৰণ কৰা হ’ব
06 MAY 2022 7:13PM by PIB Guwahati
ভাৰত চৰকাৰৰ সামাজিক ন্যায় আৰু সবলীকৰণ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনস্ত দিব্যাংগজন সবলীকৰণ বিভাগৰ অসমৰ উদ্যোগত আলমিকো আৰু বৰপেটা জিলা প্ৰশাসনৰ সহযোগিত ৮ মে’ৰ দুপৰীয়া ১২ বজাত অসমৰ বৰপেটাক এম চি কলেজৰ খেলপথাৰত এডিআইপি আঁচনিৰ অধীনত ‘দিব্যাংগজন’ক আৰু ‘ৰাষ্ট্ৰীয় বয়শ্ৰী যোজনা’ৰ অধীনত জ্যেষ্ঠ নাগৰিকক বিনামূলীয়া সহায়ক সঁজুলি প্ৰদানৰ এক ‘সামাজিক অদিকাৰিতা শিৱিৰ’ আয়োজন কৰা হৈছে৷
বৰপেটা জিলাৰ বিভিন্ন অঞ্চলত আলিমকোৱে চলোৱা মূল্যায়ন শিৱিৰৰ সময়ত চিনাক্ত কৰা ২,১৯৪ দিব্যাংগজন আৰু ১,৮৮০গৰাকী জ্যেষ্ঠ নাগৰিকক বিনামূলীয়াকৈ মুঠ ৫৫৩.৮২লাখ টকা ব্যয়সাপেক্ষ সৰ্বমুঠ ১৪,৫০৭টা সহায়ক সঁজুলি বিতৰণ কৰা হ’ব৷
অনুষ্ঠানত সামাজিক ন্যায় আৰু সবলীকৰণ মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী কুমাৰী প্ৰতীমা ভৌমিক মুখ্য অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰিব৷ অনুষ্ঠানত সাংসদ বৰপেটা(অসম)ৰ সমষ্টিৰ লোকসভাৰ সাংসদ শ্ৰী আব্দুল খালেক, কোকৰাঝাৰ (অসম)ৰ সমষ্টিৰ লোকসভাৰ সাংসদ শ্ৰী নৱ (হীৰা)শৰণীয়া সন্মানীয় অতিথি হিচাপে উপস্থিত থাকিব৷

Ministry of Social Justice & Empowerment
‘Samajik Adhikarita Shivir’ for Divyangjan and Senior Citizens in Barpeta, Assam.
Total of 14507 aids and assistive devices of different categories with value of worth Rs. 553.82 Lakhs will be distributed free of cost among pre identified 2194 Divyangjan & 1880 Senior Citizens.
06 MAY 2022 7:13PM by PIB Delhi
A ‘Samajik Adhikarita Shivir’ for distribution of aids and assistive devices to ‘Divyangjan’ under the ADIP Scheme and to Senior citizens under ‘Rashtriya Vayoshri Yojana’ (RVY Scheme) of the Ministry of Social Justice and Empowerment, Government of India will be organized by the Department of Empowerment of Persons with Disabilities (DEPwD) in association with ALIMCO and District Administration Barpeta on 8.05.2022 at 12:00 Noon at M.C College Playground in Barpeta, Assam.
A total of 14507 aids and assistive devices of different categories with value of worth Rs. 553.82 Lakhs will be distributed free of cost among pre identified 2194 Divyangjan and 1880 Senior Citizens who were assessed during assessment camps organized by ALIMCO in the various location of Barpeta, District.
Ku. Pratima Bhoumik, Union Minister of State for Social Justice and Empowerment will be the chief guest of the function. Shri Abdul Khaleque, Member of Parliament (Loksabha), Barpeta (Assam) and Shri Naba (Hira) Kumar Sarania, Member of Parliament (Loksabha), Kokrajhar (Assam) will also be present as Guests of Honour in the function.