হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
চহি ৪গী ইন্তিগ্রেতেদ তিচর এজুকেসন প্রোগ্রাম (আই.তি.ই.পি.)গীদমক মহৈ-মশিং মন্ত্রালয়গী মখাদা এন.সি.তি.ই.না দর্খাশ কৌরি
01 MAY 2022 3:39PM by PIB Imphal
একাদমিক সেসন ২০২৩-২৪গীদমক নেসনেল কাউন্সিল ফোর তিচর এজুকেসন (এন.সি.তি.ই.)না চহি ৪গী ইন্তিগ্রেতেদ তিচর এজুকেসন প্রোগ্রামশিং (আই.তি.ই.পি.)গীদমক ওনলাইন দর্খাশ কৌরি৷ ২০২১গী ওক্তোবর ২২দা খঙহনখিবগী মতুং ইন্না আই.তি.ই.পি. অসি বি.এ., বি.এদ./বি.এস.সি. বি.এদ. অমসুং বি. কোম ওফর তৌরিবা দ্যুল-মেজর হোলিস্তিক বেচলর্স দিগ্রী অমনি৷ মসি তিচর এজুকেসনগা মরী লৈনবা নেসনেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০গী মরু ওইবা মেন্দেৎশিংগী মনুংদা অমা ওইরি৷ মসি লৈবাক অসিদা লৈরিবা মল্তিদিসিপ্লিনরী কেন্দ্র/রাজ্য সরকারগী য়ুনিভর্সিতীশিং/ইন্সতিত্যুসনশিংদা ইহান হান্না পাইলোত মোদতা ফংহল্লগনি৷ হায়রিবা অসিমক্কী এদমিসন তৌবা অসি নেসনেল তেস্তিং এজেন্সী (এন.তি.এ.)না নেসনেল কম্মন এন্ত্রান্স তেস্ত (এন.সি.ই.তি.)গী খুৎথাংদা পাংথোক্লগনি৷
মহৈ-মশিং মন্ত্রালয়গী মখাদা নেসনেল কাউন্সিল ফোর তিচর এজুকেসন (এন.সি.তি.ই.)না এন.ই.পি. ২০২০গী মতুং ইন্না কোর্স অসিগীদমক কুরিকুলম শেমখ্রে, মসিনা হিস্ত্রী, মেথমেতিক্স, সাইন্স, আর্তস, ইকোনোমিক্স নত্রগা কম্মর্সকুম্বা স্পেসিয়েলাইজ দিসিপ্লিনদা অমদা এজুকেসনদা মহৈরোই-ওজা অমনা দিগ্রী অমা ফংহনবা ঙম্লগনি৷ আই.তি.ই.পি.না কত্তিং-এদজ পেদাগোগী পীগদৌরিবা খক্তা নত্তনা মসিনা আর্লী চাইল্দহুদ কেয়র অমসুং এজুকেসন (ই.সি.সি.ই.)দা, ফাউন্দেসনেল লিতরেসী অমসুং ন্যুমরেসী (এফ.এল.এন.), ইনক্লুসিব এজুকেসনদা ফাউন্দেসন অমা শেমগৎলগনি অমদি ভারতকী মরমদা অমদি লৈবাক অসিগী ভেল্যুশিং/এথোস/আর্ত/ত্রেদিসনশিংগী মরমদা নিংথিনা খঙহনবা ঙম্লগনি৷ সেকেন্দরীগী মতুংদা ওজাগী শিনফমবু খল্লিবা মহৈরোই পুম্নমক্কীদমক চহি ৪গী আই.তি.ই.পি. অসি ফংহল্লগনি৷ মসিগী ইন্তিগ্রেতেদ কোর্স অসিনা হৌজিক হৌজিক বি.এদ. প্লানদা চহি মঙা চংলিবা অসিগী মহুৎতা চহি মরি চংহন্দুনা মহৈরোইশিংনা চহি অমা কন্দুনা মহৈরোইশিংদা কান্নবা পীরগনি৷ চহি ৪গী আই.তি.ই.পি. অসি নেসনেল এজুকেসন পোলিসী ২০২০গী মরু ওইবা মেন্দেৎশিংগী মনুংদা ফংবা ঙম্লিবা মাইলস্তোন এচিবমেন্ত অমনি৷ কোর্স অসিনা ওজাগী এজুকেসন সেক্তর পুম্ববু অমুক হন্না হিংগৎহনবদা মরু ওইবা থৌদাং লৌরগনি৷ ইন্দিয়ন ভেল্যুশিং অমদি ত্রেদিসনশিংবু নিংথিনা খঙদুনা মল্তি-দিসিপ্লিনরী এনবাইরোনমেন্ত অমগী খুৎথাংদা কোর্স অসি তম্বা লোইরবা ওজাশিংবু গ্লোবেল স্তেন্দর্দশিংদা ২১শুবা চহি চাগী দরকার ওইরিবশিং অসিগা লোইননা শেমগৎলগনি অমদি মসিনা অনৌবা ভারতকী তুংগী ফিভম লেপ্পদা চাওনা মতেং ওইরগনি৷
প্রোগ্রাম অসিগী মতাংদা অহেনবা অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক, ২৬.১০.২০২১দা গেজেৎ ওফ ইন্দিয়াদা থোকখিবা নোর্মশিং অমদি স্তেন্দর্দশিংগীদমক নেসনেল কাউন্সিল ফোর তিচর এজুকেসন (রিকোগনিসন, নোর্মশিং অমদি প্রোসিদ্যোর) এমেন্দমেন্ত রিগুলেসনশিং, ২০২১দা য়েংবিয়ু৷ মল্তিদিসিপ্লিনরী কেন্দ্র/রাজ্য সরকারগী য়ুনিভর্সিতীশিং/ইন্সতিত্যুসনশিংনা চহি ৪গী আই.তি.ই.পি.গীদমক রিকোগনাইস তৌননবগীদমক ওনলাইন এপ্লিকেসন থাজিল্লক্তুনা ২০২২গী মে ১দগী ৩১ ফাওবা (নুমিদাংগী পুং ১১:৫৯ ফাওবা) এপ্লাই তৌবা য়াগনি৷ অহেনবা ই-পাউগীদমক https://ncte.gov.in/ITEPদা চংবিয়ু৷

Ministry of Education
NCTE under Ministry of Education invites applications for the 4 Year Integrated Teacher Education Programme (ITEP)
01 MAY 2022 3:39PM by PIB Delhi
National Council for Teacher Education (NCTE) invites online application for the 4 Year Integrated Teacher Education Programmes (ITEP) for Academic Session 2023-24. ITEP, as notified on 22nd October 2021, is a dual-major holistic bachelor’s degree offering B.A. B.Ed./ B. Sc. B. Ed. and B.Com. B.Ed. It is one of the major mandates of the National Education Policy 2020 related to Teacher Education. It will be offered in pilot mode initially in multidisciplinary Central/State Government Universities/Institutions across the country. Admission for the same will be carried out by the National Testing Agency (NTA) through the National Common Entrance Test (NCET).
National Council for Teacher Education (NCTE) under Ministry of Education has devised the curriculum for this course as per NEP 2020 in such a way that it enables a student-teacher to get a degree in education as well as a specialized discipline such as history, mathematics, science, arts, economics, or commerce. ITEP will not only impart cutting-edge pedagogy but will also establish a foundation in early childhood care and education (ECCE), foundational literacy and numeracy (FLN), inclusive education, and an understanding of India and its values/ethos/art/traditions, among others. The 4 Year ITEP will be available for all students who choose teaching as a profession after secondary, by choice. This integrated course will benefit students since they will save one year by finishing it in four years rather than the customary five years required by the present B.Ed. plan. The 4 Year ITEP is a milestone achievement in fulfilling one of the major mandates of National Education Policy 2020. The course will contribute substantially to the revitalization of the whole teacher education sector. The prospective teachers passing out of this course through a multi-disciplinary environment, grounded in Indian values and traditions will be instilled with the needs of 21st century on global standards, and hence will be largely helpful in shaping the future of New India.
For more details regarding this programme, please refer to the National Council for Teacher Education (Recognition, Norms and Procedure) Amendment Regulations, 2021, notified in the Gazette of India on 26.10.2021, for Norms and Standards. The multidisciplinary Central/State Government Universities/Institutions may submit the online application for being recognized for the 4 Year ITEP shall apply from 1st to 31st May 2022 (till 11:59 p.m.). Please visit https://ncte.gov.in/ITEP for more information.