নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
মে দে নুমিৎতা এস.এ.আই. এন.সি.ও.ই.এস ৫দা খেলো ইন্দিয়া জোনেল আর্চরী তুর্নামেন্ত মায় পাক্না পাংথোকখ্রে
01 MAY 2022 8:35PM by PIB Imphal
মে দেগী থৌরম অসি ভারত পুম্বদা নহা ওইরিবা আর্চরশিংগীদমক মরুওইবা ওইখি মরমদি মখোয়না নোংমাইজিং নুমিৎতা খেলো ইন্দিয়া জোনেল আর্চরী তুর্নামেন্তদা মখোয়গী খ্বাইদগী ফজবা অদু উৎখি। আর্চরী এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া (এ.এ.আই.)না শিনবা তুর্নামেন্ত অসিদা জোন মরিদগী আর্চর ৬০০না শরুক য়াবা উবা ফংখি। পাংথোক্লিবা মফমশিংনা সোনেপৎ, ইম্ফাল, কোলকত্তা, গুৱাহাতি অমসুং ঔরঙ্গবাদতা লৈরিবা স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া নেস্নেল সেন্তর্স ওফ এক্সেলেন্স (এন.সি.ও.ই.এস)শিংনি।
এস.এ.আই. এন.সি.ও.ই.শিংদা রিকর্ব অমসুং কম্পাউন্দ আর্চরশিং (নুপা অমসুং নুপী)না সেনিয়র, জুনিয়র অমসুং সব-জুনিয়র কেতেগোরীশিংদা শরুক য়াখি। এ.এ.আই.না এস.এ.আই.গা খুৎশম্নদুনা দোমেস্তিক কম্পিতিসনশিং হেনগৎহনবা অমসুং পাক চাওনা শরুক য়াহনবা অমদি মনাক নকপা জোনেল স্তেতশিংদগী থৱায় য়াওবা এথেলেৎশিং লাক্তুনা শরুক য়াহনবগী পান্দম অমগা লোয়ননা তুর্নামেন্ত অসি পাংথোকপনি। থা খুদিংগী অহানবা নোংমাইজিং নুমিৎতা খেলো ইন্দিয়া মন্থলি আর্চরী কম্পিতিসন হোস্ত তৌনবসু ৱারেপ লৌরে।
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা মমাং চহিদা নই দিল্লীদা খেলো ইন্দিয়া ৱুমেন্স হোক্কী লিগ (অন্দর ২১) হৌদোকপগী মতমদা অসিগুম্বা কম্পিতিসনশিং শিন-লাংবগী মরুওইবা অদু ফোংদোকখি।
পদ্ম শ্রী অমসুং অর্জুন এৱার্দী বোম্বেলা দেবী লাইশ্রম অমসুং অর্জুন এৱার্দী মঙ্গল সিংহ চাম্পিয়া য়াওনা শক্নাইরবা কয়ানা নোংমাইজিং নুমিৎতা এস.এ.আই. কোলকত্তা সেন্তরদা অথোয়বা মীথুংলেন ওইদুনা তুর্নামেন্ত অসি পাংথোকখি। এ.এ.আই.গী মিসন ‘হর ঘর আর্চরী হর গাও আর্চরী’ অদু ৱাখলদা থম্বগা লোয়ননা তুর্নামেন্ত অসিগী মরুওইবা পান্দমদি দোমেস্তিক কম্পিতিসন হেনগৎহনবা, পাক চাওনা শরুক য়াবা অমদি আর্চরশিংদা খুদোংচাবা অমা পীবনি।
খেলো ইন্দিয়া আর্চরী তুর্নামেন্তশিং (সেনিয়র, জুনিয়র অমসুং সব জুনিয়র) অসি তুর্নামেন্তশিং অসিবু কন্দক্ত তৌবদা তেক্নিকেলগী ওইবা তেংবাং পুম্নমক ফংহল্লিবা মরী লৈনবা স্তেত এসোসিএসনশিংগা লোয়ননা খুৎশম্নদুনসু পাংথোক্লি।
অপুনবা পার্তিসিপেসন ফিগর:
এন.সি.ও.ই. সোনেপৎ (নোর্থ জোন): ১৯০
এন.সি.ও.ই. কোলকত্তা (ইস্ত জোন): ৭৫
এন.সি.ও.ই. ঔরঙ্গবাদ (ৱেস্ত জোন): ১৫১
এন.সি.ও.ই. গুৱাহাতি (নোর্থ-ইস্ত জোন): ৫২
এন.সি.ও.ই. ইম্ফাল (নোর্থ-ইস্ত জোন): ১১৮

Ministry of Youth Affairs and Sports
Khelo India Zonal Archery tournament held successfully across 5 SAI NCOEs on May Day
01 MAY 2022 8:35PM by PIB Delhi
The occasion of May Day remained momentous for young archers across India as they performed their best at the Khelo India Zonal Archery Tournament on Sunday. The tournament, organized by the Archery Association of India (AAI), saw participation from 600 archers across 4 Zones. The venues were Sports Authority of India National Centres of Excellence (NCOEs) in Sonepat, Imphal, Kolkata, Guwahati and Aurangabad.
Recurve and Compound Archers (Men and Women) participated across the Senior, Junior and Sub-Junior Categories at the SAI NCOEs. AAI in collaboration with SAI came up with the tournaments with an objective to enhance domestic competitions and ensure mass participation to broad base and allow interested athletes from the nearby Zonal States to come and compete. It has also been decided to host the Khelo India Monthly Archery Competitions on the 1st Sunday of every month.
Union Minister of Sports for Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur had mentioned the importance of organising such competitions during the launch of the Khelo India Women's Hockey League (Under 21) in New Delhi last year. He had said, “Competitions and exposures like these are important for any athlete and if we keep organizing them, the athletes will not only get a chance to play a lot of times in a year but also be prepared for further important tournaments coming up for them. SAI has organized the Khelo India league tournaments keeping this in mind and I thank the federations too for providing the opportunity for these youngsters.”
Eminent Dignitaries including Padma Shri & Arjuna Awardee Bombayla Devi Laishram, and Arjuna Awardee Mangal Singh Champia graced the tournament with their presence as a Guest of Honour, at SAI Kolkata centre on Sunday. With the AAI mission 'Har Ghar Archery Har Gaon Archery' in mind, the main aim of the tournament is to enhance domestic competition, mass participation and to give an opportunity to the Archers.
The Khelo India Archery Tournaments (Senior, Junior & Sub Junior) is also being held in coordination with the respective State Associations who are providing all the technical help in conducting the tournaments.
Total participation figures:
NCOE Sonepat (North Zone): 190
NCOE Kolkata (East Zone): 75
NCOE Aurangabad (West Zone): 151
NCOE Guwahati (North-East Zone): 52
NCOE Imphal (North-East Zone): 118