Ministry of Development of North-East Region
‘North East Festival’ Starts With Much Fanfare and Public Participation
Celebrating the Legacy of 75 years of India's Independence, Ministry of DoNER has organized 'North East Festival' as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav
North East Regional Sports Meet Inaugurated at Imphal, Manipur
Half Marathon, Walkathon and Cyclathon held at Guwahati, Assam under the theme of 'Healthy Sports for a Healthy Mind'
​​​​​​​Cultural Festivities organised under the theme ‘Journey of Nagaland since Statehood’
28 APR 2022 9:01PM by PIB Delhi
The opening day of ‘North East Festival’ started with much fanfare and public participation. Ministry of DoNER, celebrating the legacy of 75 years of India's independence, has organized the 'North East Festival' as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav (AKAM).
Taking forward the celebrations, Chief Minister of Manipur Shri N. Biren Singh inaugurated the opening ceremony of the North East Regional Sports Meet at Khuman Lampak, Imphal. This sports meet would enable the budding sportspersons in the state to compete with each other. Competitions were also held throughout the day at other locations in Manipur where youth participated in table tennis tournament and football match.
The ‘North East Festival’ also commenced at Guwahati, Assam today. Taking forward the initiative of ‘Jan Bhagidari’, events such as half marathon, walkathon and cyclathon was held under the theme of ‘Healthy Sports for a Healthy Mind’.
Besides, AKAM celebrations held in Mizoram today as well. Events such as mini-marathons and cycling rallies were organized across Siaha District & Lunglei District. With emphasis on 'Jan Bhagidari', people from all sections of society participated in the events. Assam Rifles personnel took part in the cycling rally of Lunglei District in Mizoram along with the Civilians
Cultural festivities also began in Nagaland today. The festival was celebrated at Shilloi Hotel Japfu, Kohima under the theme ‘Journey of Nagaland since Statehood’. The programme was chaired by Commissioner, Nagaland. Cultural extravagance, choral and a presentation was showcased in the programme. Photography Exhibition on the History of Nagaland was also showcased by the State IPR Department.
North East Festival Celebrations started with full public participation of citizens in Sikkim. A debate competition was organized on “Local Government making a mass development" at Soreng District. Painting, debate and essay competitions were held in one of the remote block of Gyalsing District. District Quiz competition was held at Mangan District as well.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
য়াম্না ধুমধাম তৌদুনা অমসুং মীয়াম্না শরুক য়াবগা লোইননা ‘নোর্থ ইস্ত ফেস্তিবল’ হৌখ্রে
ভারতকী নিংতম্বগী চহি ৭৫শুবগী লেগেসী অসিবু নুংঙাইবা ফোংদোক্লদুনা, দোনর মন্ত্রালয়না অজাদি কা অমৃত মঅহোতসবকী শরুক অমা ওইনা ‘নোর্থ ইস্ত ফেস্তিবল’ শিনখ্রে
মনিপুরগী ইমফালদা নোরথ ইস্ত রিজনেল স্পোর্তস মীত হৌদোকখ্রে
‘হেল্দী স্পোর্তস ফোর হেল্দী মাইন্দ’ হায়রিবা থীম অসিগী মখাদা অসামগী গুৱাহাতিদা হাফ মরাথোন, ৱাকাথোন অমসুং সাইক্লাথোন পাংথোকখ্রে
‘জর্নী ওফ বাগালেন্দ সিন্স স্তেতহুদ’ হায়রিবা থীম অসিগী মখাদা কলচরেল ফেস্তিবল শিনখ্রে
28 APR 2022 9:01PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্ত ফেস্তিবল’গী অহৌবা নুমিৎ অদু ধুমধাম অমসুং মীয়াম্না শরুক য়াবগা লোইননা হৌদোকখ্রে। দোনর মন্ত্রালয়না ভারতকী নিংতম্বগী চহি ৭৫শুবগী লিগেসী অদুগী নুংঙাইবা ফোংদোক্লদুনা অজাদি কা অমৃত মাহোতসব (এ.কে.এ.এম.)গী শরুক অমা ওইনা ‘নোরথ ইস্ত ফেস্তিবল’ শিনখ্রে।
সেলেব্রেশন অসিবু মখা চত্থরদুনা, মনিপুরগ মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী এন. বিরেন সিংনা ইমফালগী খুমন লমপাক্তা নোর্থ ইস্ত রিজনেল স্পোর্তস মীতকী ওপনিং সেরেমোনী হৌদোকখ্রে। মসিগী স্পোর্তস মীত অসিনা রাজ্য অসিগী শান্নরোইশিংনা অমগা অমগা কমপীত তৌনহল্লগনি। নুমিৎ চুপ্পা মনিপুরগী অতোপ্পা মফমশিংদসু কমপিতশন পাংথোকখি মদুদা নহাশিংনা তেবল তেনিস তুরনামেন্ত অমসুং ফুতবোলদা শরুক য়াখি।
‘নোর্থ ইস্ত ফেস্তিবল অসি’ ঙসি অসামগী গুৱাহাতিদসু পাংথোকখি। ‘জন ভাগিদারি’গী ইনিসিয়েতিব অসিবু পুখত্তুনা, ‘হেল্দী স্পোর্তস ফোর এ হেল্দী মাইন্দ’ হায়রিবা থীম অসিগী মখাদা হাফ মরাথোন, ৱাকাথোন অমসুং সাইক্লাথোনগুম্বা থৌরমশিং পাংথোকখি।
অসিগীসু মথক্তা, মিজোরামদসু অকাম সেলেব্রেশন পাংথোকখি। স্যাহা জিলা অমসুং লুংলৈ জিলাদা মিনি-মরাথোনশীং অমসুং সাইক্লিং রেলীশিংগুম্বা থৌরমশিং পাংথোকখি। ‘জন ভাগিদারি’দা মরু ওইবা পীদুনা থৌরম অদুদা খুনাই অসিগী সেক্সন খুদিংমক্কী মীওইশিংনা শরুক য়াখি। অসাম রাইফল্স পার্সোনেলনা মীচম প্রজাশিংগা লোইননা মিজোরামগী লুংলৈ জিলাগগী সাইক্লিং রেলীদা শরুক য়াখি।।
নাগালেন্দদসু ঙসি কলচরগী ওইবা হরাও কুম্হৈশিং পাংথোকখ্রে। কুম্হৈ অদু ‘জর্নী ওফ নাগালেন্দ সিন্স স্তেতহুদ’হায়রিবা থীম অসিগী মখাদা কোহিমাগী শিল্লোই হোতেল জাপফুদা পাংথোকখি। থৌরম অদু নাগালেন্দগী কমিস্নরনা থৌবুরেল ওইদুনা পাংথোকখি। কলচরেল এক্সত্রাভগেন্স, কোরল অমসুং প্রেজেন্তেশন অমা থৌরম অদুদা উৎখি। নাগালেন্দগী পুৱারিগী মতাংদা ফোতোগ্রাফী একজিবিশন অমসু রাজ্যগী আই.পি.আর. দিপার্তমেন্তনা উৎখি।
নোর্থ ইস্ত ফেস্তিবল সেলেব্রেশণ অসি সিক্কিমদা মখোয়গী প্রজাশিং পুম্নমক্না শরুক য়াদুনা হৌখি। সোরেঙ জিলাদা ‘লোকেল গোবর্নমেন্ত মেকিং এ মাস দেবেলপমেন্ত’ হায়সিগী মতাংদা দেবেত অমা শিনখি। গ্যালসিং জিলাগী অথাপ্পা ব্লোক অমদা পেন্তিং, দিবেত অমসুং এসে কমপিতিশনশিং পাংথোকখি।মঙ্গন জিলাদা দিস্ত্রিক্ত ক্বিজ কমপিতিশন পাংথোকখি।