উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
ড’নাৰ মন্ত্ৰালয়ে আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ অংশ হিচাপে উত্তৰ-পূব মহোৎসৱৰ আয়োজন কৰিব
সাতদিনীয়া মহোৎসৱখন(২৮ এপ্ৰিলৰ পৰা ০৪ মে’,২০২২লৈ)ৰ লক্ষ্য হ’ল ‘হাম কিছি ছে কম নহী’ৰ উদ্যমেৰে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ সফলতাসমূহ দাঙি ধৰা
জন ভাগীদাৰী শৈলীত আঠখন ৰাজ্যতে বিভিন্ন ধৰণৰ কাৰ্যকলাপ আৰু অনুষ্ঠান ৰখা হৈছে
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে ৪ মে’,২০২২ত গুৱাহাটীত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া সামৰণি অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব
26 APR 2022 8:45PM by PIB Guwahati
ড’নাৰ মন্ত্ৰালয়ে আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ অংশ হিচাপে ২৮ এপ্ৰিলৰ পৰা ৪ মে, ২০২২ লৈ উত্তৰ-পূবৰ আঠখন ৰাজ্যতে উত্তৰ-পূব মহোৎসৱ আয়োজন কৰিছে। ভাৰতে ইয়াৰ স্বাধীনতাৰ ৭৫ বৰ্ষপূৰ্তিৰ অংশ হিচাপে আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ উদযাপন কৰি থকাৰ সময়তে মন্ত্ৰালয়ে এই উৎসৱৰ জৰিয়তে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ সৌন্দৰ্য আৰু বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত ইয়াৰ সাফল্যৰ ওপৰত আলোকপাত কৰিব বিচাৰিছে।
২৮ এপ্ৰিলৰ পৰা ০৪ মে’,২০২২লৈ চলিবলগীয়া সাতদিনীয়া মহোৎসৱখনৰ লক্ষ্য হ’ল ‘হাম কিছি ছে কম নহী’ৰ দৃষ্টিভংগীৰে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ সফলতাসমূহ দেশবাসীৰ সন্মুখত দাঙি ধৰা।
যোৱা ৮ বছৰত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলে যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ ক্ষেত্ৰত উল্লেখ্যনীয় উত্থান লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। ২০১৪ চনৰ পূৰ্বে কেৱল গুৱাহাটীকহে ৰে'ল সেৱাই সংযুক্ত কৰিছিল, কিন্তু এতিয়া আৰু দুখন ৰাজধানীক সংযুক্ত কৰা হৈছে আৰু বাকী ৰাজধানী চহৰসমূহক ৰেল সেৱাৰে সংযুক্ত কৰাৰ কাম চলি আছে। একেদৰে, অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু নাগালেণ্ডৰ ৰাজধানী চহৰক চাৰি লেনৰ জৰিয়তে সংযুক্ত কৰাৰ কাম অব্যাহত আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী গ্ৰামীণ ছড়ক যোজনাৰ জৰিয়তে আভ্যন্তৰীণ অঞ্চলসমূহৰ যাতায়ত ব্যৱস্থাক উদগণি যোগোৱা হৈছে। আজিৰ তাৰিখলৈকে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলত ১৫টা কাৰ্যকৰী বিমানবন্দৰ আছে আৰু নতুন বিমানবন্দৰৰ উন্নীতকৰণ আৰু আধুনিকীকৰণৰ বাবে ২৪টা প্ৰকল্পৰ কাম চলি আছে। একেধৰণে, টেলিকম, শক্তি, আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সংযোগ আৰু বিজ্ঞান তথা প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰতো বিভিন্ন প্ৰকল্প আগবাঢ়ি আছে।
"হম কিছি ছে কম নেহি"ৰ দৃষ্টিভংগীৰ অধীনত আঠখন ৰাজ্যতে বিভিন্ন কাৰ্যসূচী ৰখা হৈছে। এই কাৰ্যসূচীবোৰে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়নৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ সকলো ক্ষেত্ৰ সামৰি ল’ব। ইয়াৰ ভিতৰত আছে আন্তঃগাঁথনি, বিনিয়োগৰ সম্ভাৱনা, শক্তিৰ প্ৰয়োজনীয়তা আৰু উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বিকাশত মহিলাৰ ভূমিকা।
মহোৎসৱখনে সম্পূৰ্ণ এক সপ্তাহৰ ক্ৰীড়া অনুষ্ঠানৰ জৰিয়তে উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ খেলুৱৈসকলৰ সাফল্যৰ ওপৰত আলোকপাত কৰিব। ৩ মে'ত এই ক্ৰীড়া ইভেণ্ট ইম্ফলত সমাপ্ত হ'ব। লগতে, ৰাজ্যসমূহে জন ভাগীদাৰী শৈলীত বিভিন্ন ধৰণৰ কাৰ্যকলাপ আৰু অনুষ্ঠানেৰে গোটেই সপ্তাহটো উদযাপন কৰিব।
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে ৪ মে, ২০২২ত গুৱাহাটীত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া সামৰণি অনুষ্ঠানত উপস্থিত থকাৰ নিশ্চয়তা দিছে।

Ministry of Development of North-East Region
Ministry of DoNER to organise North East Festival as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav
The Seven-day Festival (from 28th April to 04th May, 2022) aims to showcase the achievements of North Eastern Region with the Spirit of “Hum Kisi Se Kam Nahi”
A wide range of activities and events have been slotted across all the eight States in a Jan Bhagidari mode
President of India will attend the Valedictory function at Guwahati on 4th May, 2022
26 APR 2022 8:45PM by PIB Delhi
The Ministry of DoNER, as a part of Azadi ka Amrit Mahotsav, is organizing North East Festival across all the eight North Eastern States from 28th April, 2022 to 4th May, 2022. As India is celebrating its 75 years of its Independence, its glorious history, people, culture and achievements during the Azadi ka Amrit Mahotsav, the Ministry intends to highlight the beauty of the North Eastern Region and its achievements in various fields through this festival.
The seven day festival, which is being celebrated at the Regional and State level, aims to showcase the achievements of North Eastern Region with the Spirit of "Hum Kisi Se Kam Nahi".
During the last eight years, the North Eastern Region has made impressive leads in connectivity. Whereas only Guwahati was linked by Railways prior 2014, today two more capitals have been linked subsequently and the work on connecting the rest of capital cities is underway. Similarly, work is underway to connect the State capitals of Arunachal Pradesh and Nagaland through Four Lanes and alternate two lane highways to Sikkim. The connectivity in interior areas is being given a fillip through the Pradhan Mantri Gramin Sadak Yojna. As on date, there are 15 operational airports in the North East and work on 24 projects for upgradation and modernization and creation of new airports is underway. In a similar way, projects are underway in telecom, power, international connectivity and Science and Technology.
Under the spirit of "Hum Kisi Se Kam Nahi, various programmes have been slotted across all the eight States. These programmes cover all the areas which are critical to the development of the North East including infrastructure, investment potential, energy needs and role of women in development of North East.
The Festival will also celebrate sportspersons of the North Eastern Region through full one week sports event which will be culminating on 3rd May, 2022 at Imphal. Further, the States will also be celebrating the whole week with a wide range of activities and events in a Jan Bhagidari mode.
President of India has consented to be present at the Valedictory function at Guwahati on 4th May, 2022.