অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দোনর মন্ত্রালয়না অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক ওইনা নোর্থ ইস্ত ফেস্তিবেল শিনগদৌরি
নুমিৎ-তরেৎনিগী ফেস্তিবেল (২০২২গী এপ্রিল ২৮দগী মেগী ৪ ফাওবা)না “হম কিসি সে কম নহি”গী ইথিলগা লোয়ননা অৱাং-নোংপোক্কী ওইবা মফমশিংগী মায় পাকখিবশিং উৎনবা পান্দম থম্লি
রাজ্য নিপাল পুম্বা শিনবা থুংনা থবক থৌরম অমসুং থৌরমশিং কয়া অমা জন ভগিদারি মোদতা হাংদোক্লি
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা ২০২২গী মে ৪দা গুৱাহাতীদা লোইশিনবগী ফংসন্দা শরুক য়াগনি
26 APR 2022 8:45PM by PIB Imphal
দোনর মন্ত্রালয়না ২০২২গী এপ্রিল ২৮দগী মেগী ৪ ফাওবা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্য নিপাল পুম্বদা অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী শরুক ওইনা নোর্থ ইস্ত ফেস্তিবেল শিনগদৌরি। ভারতনা নিং-তম্বগী চহি ৭৫ পাংথোক্লিঙৈদা, মসিগী শিংথানিংঙাই ওইরবা পুৱারী, মীয়াম, কলচর অমসুং অজাদি কা অমৃত মহোৎসব মনুংদা মায় পাকপশিংদা, মন্ত্রালয় অসিনা অৱাং নোংপোক্কী মফমশিংগী ফজবা অমসুং মখোয়গী লম কয়াদা মায় পাকখিবশিং ফেস্তিবেল অসিগী খুত্থাংদা উৎপা পাম্লি।
রিজনেল অমসুং রাজ্যগী থাক্তা পাংথোক্লিবা থৌরম, নুমিৎ তরেৎনিগী ফেস্তিবেল অসিদা, “হম কিসি সে কম নহি”গী ইথিলগা লোয়ননা অৱাং-নোংপোক্কী ওইবা মফমশিংগী মায় পাকখিবশিং উৎনবা পান্দম থম্লি।
হৌখিবা চহি নিপালগী মনুংদা, অৱাং-নোংপোক্কী মফমশিংদা লম্বী থোং ফাওনবদা য়াম্না নিংথিনা চংশিল্লি। মসিদা ২০১৪গী মমাংদা গুৱাহাতী অসি রেলৱে খক্তনা ফাওনরম্বনি, ঙসিদি কোনুং অনিদগী হেন্না মথং-মথং শম্নরে অমসুং লৈহৌরিবা কোনুং ওইবা সহরশিংগী লম্বী ফাওনবগী থবক চংশিল্লি। মসিগা মান্ননা, অরুনাচল প্রদেশ অমসুং নাগালেন্দগী রাজ্যগী কোনুং লেন মরিগী খুৎথাংদা লম্বী ফাওননবা থবক চংশিল্লি অমসুং অতোপ্পা লেন অনিগী হায়ৱেনা সিক্কিম ফাওরি। মফম অসিগী মনুংগী লম্বী-থোং ফাওনবা অসিনা প্রধান মন্ত্রী গ্রমিন সরক য়োজনাগী খুত্থাংদা পায়খৎলি। হৌজিক ফাওবদা অৱাং-নোংপোক্তা মথৌ তৌবা এয়রপোর্ত ১৫ লৈরে অমসুং অনৌবা এয়রপোর্তশিং পুথোকপা অমসুং ফগৎহনবা অমসুং মতমগা চুনবা শেমগৎনবা প্রোজেক্তশিং হৌজিক পায়খৎলি। মসিগা মান্নবা মওংদা, তেলেকোম, পাৱর, ইন্তর্নেস্নেলগা লম্বী ফাওননবা অমসুং সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী প্রোজেক্তশিং পায়খৎলি।
“হম কিসি সে কম নহি”গী ইথিলগী মখাদা, থৌরম কয়া অমা রাজ্য নিপাল পুম্বদা হাংদোক্লি। হায়রিবা থৌরমশিং অসি অৱাং নোংপোক্কী চাউখৎ থৌরাং য়াম্না ৱাবা মফমশিং মদুদি ইনফ্রাস্ত্রকচর, শেন্থং থাদবা য়াবা মফমশিং, শক্তি পীবগী তঙাইফদবা লৈবা অমসুং অৱাং নোংপোক্কী চাউখৎ থৌরাংদা নুপীগী থৌদাংশিং য়াওনা কোনশিল্লি।
ফেস্তিবেল অসিনা ২০২২গী মে ৩দা ইম্ফালদা চয়োল চুপ্পা শান্ন-খোৎনবগী থৌরম পাংথোক্তুনা অৱাং নোংপোক্কী শান্নরোইশিংগী থৌরমশিংসু পাংথোক্কনি। মখা তানা, রাজ্যশিং অসিদা চয়োল চুপ্পা জন ভগিদারি মোদতা থবক-থৌরম অমসুং থৌরমশিংসু পাংথোক্কনি।
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা ২০২২গী মে ৪দা গুৱাহাতীদা লোইশিনবগী ফংসন্দা শরুক য়ানবা হায়জরুবদা য়াবিরক্লে।

Ministry of Development of North-East Region
Ministry of DoNER to organise North East Festival as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav
The Seven-day Festival (from 28th April to 04th May, 2022) aims to showcase the achievements of North Eastern Region with the Spirit of “Hum Kisi Se Kam Nahi”
A wide range of activities and events have been slotted across all the eight States in a Jan Bhagidari mode
President of India will attend the Valedictory function at Guwahati on 4th May, 2022
26 APR 2022 8:45PM by PIB Delhi
The Ministry of DoNER, as a part of Azadi ka Amrit Mahotsav, is organizing North East Festival across all the eight North Eastern States from 28th April, 2022 to 4th May, 2022. As India is celebrating its 75 years of its Independence, its glorious history, people, culture and achievements during the Azadi ka Amrit Mahotsav, the Ministry intends to highlight the beauty of the North Eastern Region and its achievements in various fields through this festival.
The seven day festival, which is being celebrated at the Regional and State level, aims to showcase the achievements of North Eastern Region with the Spirit of "Hum Kisi Se Kam Nahi".
During the last eight years, the North Eastern Region has made impressive leads in connectivity. Whereas only Guwahati was linked by Railways prior 2014, today two more capitals have been linked subsequently and the work on connecting the rest of capital cities is underway. Similarly, work is underway to connect the State capitals of Arunachal Pradesh and Nagaland through Four Lanes and alternate two lane highways to Sikkim. The connectivity in interior areas is being given a fillip through the Pradhan Mantri Gramin Sadak Yojna. As on date, there are 15 operational airports in the North East and work on 24 projects for upgradation and modernization and creation of new airports is underway. In a similar way, projects are underway in telecom, power, international connectivity and Science and Technology.
Under the spirit of "Hum Kisi Se Kam Nahi, various programmes have been slotted across all the eight States. These programmes cover all the areas which are critical to the development of the North East including infrastructure, investment potential, energy needs and role of women in development of North East.
The Festival will also celebrate sportspersons of the North Eastern Region through full one week sports event which will be culminating on 3rd May, 2022 at Imphal. Further, the States will also be celebrating the whole week with a wide range of activities and events in a Jan Bhagidari mode.
President of India has consented to be present at the Valedictory function at Guwahati on 4th May, 2022.