হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
চয়োল অমগী মনুংদা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৩ শিনবা থুংবগী ব্লোক ৩২০৪দা শীন-লাঙখিবা আয়ুশমান ভারত ব্লোক লেভেল হেল্থ মেলদা মীওই লাখ ২৭.৩১ হেনবনা শরুক য়াখি
এ.বি.ঐচ.এ. হেল্থ আই.দি. লাখ ৩.৬৬ হেন্না শেমখি; পি.এম.জে.এ.ৱাই. গোলদন কার্দ লাখ ১.১৭ য়েন্থোকখি, তেলিকন্সলতেসন লাখ ১.৭৬ পাংথোকখি; চয়োল অমগী মনুংদা হাইপর্তেন্সন লাখ ৬.৭৫, দাইবিতিজ লাখ ৬.১১ অমসুং কেতারেক্ত লাখ ২.০৫ স্ক্রীন তৌখি
26 APR 2022 6:45PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)না রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা খুৎশম্নদুনা নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসবকী মখাদা ইং ২০২২গী এপ্রিল ১৬তগী ২২ ফাওবদা আয়ুশমান ভারত হেল্থ অমসুং ৱেলনেস সেন্তর (এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.)গী ৪শুবা কুমওন পাংথোকখ্রে। ব্লোক হেল্থ মেলাশিংনা ভারত শিনবা থুংবগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩৩দা এপ্রিল ১৮, ২০২২দগী হৌখি। মেলাশিং অসিনা মগুন লৈবা হেল্থকেয়র সর্ভিসকা লোয়ননা তঙাই ফদবা হিদাক অমসুং লাইওং খঙদোকপগী সেবা ফংহন্নবা মীওই লিশিং কয়াগী পুক্নিং চিংশিনবগী প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা মথৌ পাংথোক্লি। মখোয়শিং অসিনা হকশেলগী এজুকেসন, ৱেলনেস অমসুং পুন্সি মহিংগী ই-পাউ পীবগা লোয়ননা লাইনা কয়া ঙন্না খঙদোক্তুনা লাইয়েংবা হৌনবা অতোপ্পা হেল্থকেয়র সর্ভিস কয়া পীবগী পাম্বৈ অমা ওইরি। মেলাশিং অসিনা এপ্রিলগী অরোইবা ফাওবা মখা চত্থগনি।
থৌরমশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংবদা হরাও-তয়াম্না অমসুং মীয়াম্না পাম্ননা পাংথোক্লি। কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী, রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী হকশেল মন্ত্রী, এম.পি., এম.এল.এ., হকশেল মন্ত্রালয়গী সেনিয়র ওফিসিএল, রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী প্রিন্সিপল হেল্থ সেক্রেতরী/হেল্থ সেক্রেতরী, মীহুৎ অমসুং লোকেলগী মীথুংলেন কয়ানা এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিংদা চৎলি অমসুং এ.বি.-ঐচ.দবল্যু.সি.শিংনা শেল চঙদবা অমসুং লায়না ফংবা য়াবা হেল্থকেয়র সর্ভিস কয়া পীবদা মরু ওইবা পাম্বৈ ওইবগী মতাংদা মীয়ামদা খঙহল্লি।
হেল্থ মেলাশিং অসি পাংথোকপগী (এপ্রিল ১৮, ২০২২দগী হৌদুনা) নুমিৎ ৭নিগী অপুনবা পাউদম অমগী মতুং ইন্না, ব্লোক ৩২০৪দা ব্লোক হেল্থ মেলা পাংথোকখ্রে হায়না পল্লি। নুমিৎ ৭নিদগী লৈবাকশিনবা থুংবদা মেলাশিং অসি পাংথোক্লকপগী মরু ওইবা থৌরম খরা মখাদা পীরিঃ (এপ্রিল ১৮-২৪, ২০২২)
• চয়োল অমগী মনুংদা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৩ শিনবা থুংবগী ব্লোক ৩২০৪দা শীন-লাঙখিবা আয়ুশমান ভারত ব্লোক লেভেল হেল্থ মেলদা মীওই লাখ ২৭.৩১ হেনবনা শরুক য়াখি
• ভারত শিনবা থুংবদা এ.বি.ঐচ.এ. হেল্থ আই.দি. লাখ ৩.৬৬ হেন্না শেমখি, মহারাস্ত্রদা খ্বাইদগী য়ামখি (৫৬৩২১)
• ভারত শিনবা থুংবদা পি.এম.জে.এ.ৱাই. গোলদন কার্দ লাখ ১.১৭ য়েন্থোকখি, কর্নাতকাদা খ্বাইদগী য়ামখি (২২০৯১)
• ভারত শিনবা থুংবদা তেলিকন্সলতেসন লাখ ১.৭৬ পাংথোকখি
• অপুনবা ওইনা চয়োল অমগী মনুংদা হাইপর্তেন্সন লাখ ৬.৭৫, দাইবিতিজ লাখ ৬.১১ অমসুং কেতারেক্ত লাখ ২.০৫ স্ক্রীন তৌখি
• ব্লোক হেল্থ মেলা চাউরাকপা ১০০৯দা ঈ-দান তৌবগী থৌওং য়াওখি অমসুং ৫১৯দনা ওর্গান দান তৌবগী রেজিস্তর তৌনখি
• রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা পীরকপা ৱারোলগী মতুং ইন্না, ব্লোক হেল্থ মেলাশিং অসি এম.পি., এম.এল.এ., সর্পঞ্চ, দেপ্যুতী কম্মিস্নর, চীফ মেদিকেল ওফিসর অমসুং সিভিল সর্জনশিংনা শঙ্গাখি
লক্ষদ্বীপঃ মেলাশিংবু নুমিদাংদা পাংথোক্তুনা রমজান থাগা চুনহন্নবা য়াম্না নৌবা থৌওং অমগুম্না পাংথোক্লি
ব্লোক হেল্থ মেলাশিংদা মীয়ামগী শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা রাজ্যশিংনা পায়খৎখিবা তোপ-তোপ্পা খোঙথাং
গোৱাঃ ভেক্তর বোর্ন লাইনশিংগী মরী লৈনবা অঙাংশিংগী লাই য়েকপা চাংয়েংনবা
লদাখঃ আর্মী মেদিকেল কোরনা দাইবিতিজ অমসুং হাইপর্তেন্সন স্ক্রীনিং তৌবদা তেংবাংবা
উত্তর প্রদেশঃ এফ.এস.এস.এ.আই.না ফুদ সেফতী ওন হ্বীল্স পাংথোকপা
চন্দিগরঃ নীংতম্বগী অমৃত মহোৎসবকী মখাদা তেত্তু শেম্বগী থৌওং
পঞ্জাবঃ হেল্থকী মতাংদা খঙহন্নবা লম্বীদা লিলা শান্নবা (নুক্কর নাতক)
রাজ্যশিংগী ওইবা ২৬/৪/২০২২গী ব্লোক হেল্থ মেলাগী রিপোর্ত মখাদা পীরিঃ

Ministry of Health and Family Welfare
More than 27.31 lakh people participated in Ayushman Bharat block level Health Melas in 3204 blocks organized across 33 States/UTs in a week
More than 3.66 lakh ABHA Health IDs created; 1.17 lakh PMJAY Golden Cards issued, 1.76 lakh teleconsultations; 6.75 lakh hypertension; 6.11 lakh diabetes; 2.05 lakh cataract screenings done in a week
26 APR 2022 6:45PM by PIB Delhi
The Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) in collaboration with States and Union Territories is celebrating the 4th Anniversary of Ayushman Bharat Health and Wellness Centres (AB-HWCs) under Azadi ka Amrit Mahotsav from 16th April to 22nd April 2022. The Block Health Melas commenced on 18th April 2022 in 33 States/UTs across India. These health melas are serving as platforms to attract thousands of people to avail quality healthcare services along with essential medicines and diagnostic services. They are a medium of providing health education, information on wellness lifestyle along with other healthcare services for early detection and treatment of diseases. The melas will continue till the end of the April.
The celebrations are being carried out with great enthusiasm and fervor across the country. Union Health minister, Health Minister of States/UTs, MPs, MLAs, senior officials of the Union Health Ministry, Principal Health secretaries/ Health secretaries of States/UTs, senior officials of the State Health department, representatives and local dignitaries are also visiting the AB-HWCs and creating awareness among the public reading the importance of AB-HWCs in providing affordable and accessible Health care.
According to the cumulative report of seven days of implementation of these health meals (since 18th April 2022). Block health melas have been conducted in 3204 blocks. Some major activities during these melas held throughout the country in these seven days are given below. (18th – 24th April 2022): -
• More than 27.31 lakh footfalls in 3204 block health melas across 33 States/UTs
• More than 3.66 lakh ABHA IDs created across India, with maximum created in Maharashtra (56,321)
• More than 1.17 lakh PMJAY golden cards created across India, with maximum created in Karnataka (22,091)
• More than 1.76 lakh teleconsultations conducted across India
• A cumulative of 6.75 lakh hypertension screenings, 6.11 lakh diabetes screenings, 2.05 lakh cataract screening done
• About 1,009 block health melas had blood donation camps & 519 had registration organ donation
• According to the information shared by states/UTs, block health melas were inaugurated by elected representatives such as Members of Parliament (MP), Members of Legislative Assembly (MLA) and Sarpanches as well as Deputy Commissioners, Chief Medical Officers and Civil Surgeons.
Lakshadweep: innovatively accommodating block health mela during the Ramadan month by conducting the melas at night
Unique initiatives of states to enhance participation in block health mela:
Goa: Drawing completions for children on vector borne diseases
Ladakh: Army medical corps engaged in diabetes & hypertension screening
UP: Food safety on wheels by FSSAI
Chandigarh: tattoo making activity under Azadi Ka Amrit Mahotsava
Punjab: Street play (Nukkad Natak) on health awareness
The state-wise Block Health Mela report as on 26.04.2022 is as under: