কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা ইন্তর্নেৎকী সর্বিসশিং হেন্না মথৌ হেনগৎনবা আগরতলাদা অহেনবা ইন্তর্নেস্নেল বেন্দৱাইদ জি.বি.পি.এস. ১০ হেন্না হাপকৎপা
22 APR 2022 6:16PM by PIB Imphal
মেঘালয় অমসুং লৈবাক অসিগী অতৈ অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংদা য়াম্না ৱাংবা ক্বালিতী অমসুং খোঙজেল য়াম্না য়াংবা ইন্তর্নেৎ ফংহন্নবা, বি.এস.এন.এল.না ২১-০৪-২০২২দা কোক্স বজার, বঙ্গলাদেশকী খুৎথাংদা মল্লদুনা শিজিন্নবা য়াদ্রবা অমসুং ইন্তর্নেৎ ত্রাফিক্তা চিনবা হন্থবদা মতেং ওইনবা আগরতলাদা ইন্তর্নেৎ কন্নেক্তিবিতীগী অহেনবা ইন্তর্নেস্নেল বেন্দৱাইদ জি.বি.পি.এস. ১০ পীখ্রে। মসিগী চাউখৎ থৌরাং অসি মন্ত্রীনা থা খরগী মমাংদা চৎখিবা অৱাং নোংপোক্কী খোঙচৎ মনুংদা মহাক্না মফম অসিদা ইন্তর্নেৎ কন্নেক্তিবিতী হেন্না ফগৎহন্নবগী হায়খিবা ৱাফম অদুগী মতুংদা লাকপনি।
বি.এস.এন.এল.না ২৬-১১-২০২১দা আগরতলাদা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগীদমক হান্ননা ইন্তর্নেস্নেল বেন্দৱাইদ জি. ১০ অমা পীখ্রে।
খোঙজেল য়াংবা ইন্তর্নেৎ ফংহনবা অসিনা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংদা সোফৱায়র পার্কশিং লিংখৎপা অমসুং ব্যুজিনেসকী ওইবা খোঙজেল য়াংবা দেতা সেন্তরশিংদা মতেং ওইরগনি। মসিনা মীয়ামদা ই-সর্বিসশিং হায়বদি ই-গর্বনান্স, ই-এজুকেসন, ই-হেলথ, ই-কম্মর্স, ই-বেঙ্কিং অসিনচিংবা কয়াদা কান্নবা পীরগনি। মসিনা রাজ্যশিং অসিদা থবক পীবা অমসুং লম-কোইবা হেনগৎনবগী মরমসু ওইরগনি।
য়ু.এস.ও.এফ.না মসিগী ইন্তর্নেস্নেল বেন্দৱাইদ ২x১০ জি.গীদমক চহি অহুমগী মতম অমা ৮০%গী সবসিদী/সপ্পোর্তকা লোয়ননা বি.এস.এন.এল.দা পীরি।

Ministry of Communications
Augmentation of one additional 10Gbps International bandwidth at Agartala to strengthen internet services in North Eastern States
22 APR 2022 6:16PM by PIB Delhi
For making available high quality and high speed internet access to Meghalaya and other North Eastern States of the country, BSNL has commissioned additional one 10 Gbps International Bandwidth for Internet Connectivity at Agartala through Cox's Bazar, Bangladesh on 21-04-2022 which will also help in reduction of latency and congestion in Internet Traffic. This development has come few months after Minister’s visit to North East during which he reiterated his commitment to improve internet connectivity in the region.
BSNL had commissioned earlier one 10G International bandwidth at Agartala on 26-11-2021 for North Eastern states.
The availability of high speed internet access will help in establishment of software parks & high speed Data centers for business purposes in North Eastern States. It will benefit the citizens in accessing various e-services such as e-governance, e-education, e-health, e-commerce, e-banking, etc. It will also result in increase of employment & tourism in these states.
USOF is providing BSNL with subsidy/support of 80% for a period of three years for this 2x10G International bandwidth.