পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাস মন্ত্রালয়না অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী থৌরম পাংথোকখ্রে
এ.কে.এ.এম. থৌরম পাংথোক্নবা অৱাং-নোংপোক ভারতকী বাইওফুইলশিংগী মিৎয়েংদা সেমিনার অমসুং একজিবিসন
19 APR 2022 6:07PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন ওইল কোর্পোরেসন লিমিতেদনা ঙসি গুৱাহাতীদা অৱাং নোংপোক ভারতকী বাইওফুইলশিংগী মিৎয়েং অমদা সেমিনার অমসুং একজিবিসন হৌদোকখ্রে। সেমিনার অসি ভারত সরকারগী অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকা মরী লৈননা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী মন্ত্রালয়না ঐখোয়গী নিং-খা তম্বগী ৭৫শুবা চহি অমসুং চংশিল্লিবা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং মতম অসিদা মায় পাকপশিংগী নিংশিং থৌরমগীদমক পাংথোকপনি। মসি এ.কে.এ.এম.গী আইকোনিক ওইবা থৌরমশিংগী মনুংদা অমনি অমসুং অৱাং নোংপোক ভারতকী য়াম্না চাউনা ওইথোকপা য়াবা সেক্তর অমা ওইনা লৈরিবা বাইওফুইলদা মিৎয়েং অমা থম্বগা লোইননা পাংথোকপনি। থৌরম অসি সি.জি.এম. (আই.ও.এ.ও.দি.এস.ও.), শ্রী কে.ভি. রামানামুর্থীনা ময়াই তাংবল লৌখি অমসুং সরকার (সেক্রেতরী,ইন্দস্ত্রী অমসুং কম্মর্স, অসাম সরকার) ইন্দস্ত্রী (অসাম বাইওরিফাইনরী প্রাইবেৎ লিমিতেদ (এন.আর.এল.), ইন্দিয়ন ওইল), অসাম ইনর্জী দিবলপমেন্ত এজেন্সীগুম্বা সরকারগী বোদীশিং, এন.ই.সি.তি.এ.আর. (নোর্থ ইস্ত সেন্তর ফোর তেক্নোলোজী এপ্লিকেসন এন্দ রিচ) অমসুং তেজপুর সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতীদগী মকোক থোংবা ফেকল্তীনা ৱাঙাংলোই ওইনা শরুক য়াখি।
সেমিনার অসিদা ৱাইওমাসকী লৌফম কয়াদগী, ইয়ুজ কুকিং ওইল (য়ু.সি.ও.)দগী বাইওদিজল অমসুং বাইও-হায়দ্রোজেনদগী ইথানোল অমসুং কমপ্রেস বাইওগ্যাসগুম্বা বাইওফুইলশিংগী ওইথোকপা য়াবা, হৌজিক ওইরিবা ফিভম অমসুং মাংদা লাক্লিবশিংদা মরীক চুম্না খন্নখি। থৌরম অসিদা ঐচ.পি.সি.এল., বি.পি.সি.এল.গুম্বা ও.এম.সি.শিং; এফ.এস.এস.ও.আই.গুম্বা সরকারগী বোদীশিং, সি.আই.আই.গুম্বা ইন্দস্ত্রী বোদীশিং, এস.এ.তি.এ.তি. প্রোগ্রামগী এল.ও.আই.গী হোল্দরশিং, তুংগী আসা লৈবা ওন্ত্রোপ্রিন্যুরশিং অমসুং আই.আই.তি.গুৱাহাতীগী গ্রীন সেল, তেজপুর য়ুনিভর্সিতী অমসুং কতন য়ুনিভর্সিতীদগী রিসর্স স্কোলারশিংনা থৱায় য়াওনা শরুক য়াবা উবা ফংখি।
সেমিনার মনুংদা ৱাঙাংলোইশিংনা বাইওফুইলশিংগী লম য়াওনা এন.ই.আর.না জাতিদা পীবা য়াবা শিজিন্দ্রবা চাওরবা তুংদা ওইথোকরকদবা কয়াগী মরমদা কুপ্না খন্নখি। মফম অসিদা হৌজিক্কী ওইনা তি.এম.তি. ২০,০০০গী বাইওমাস মরাং কাইনা লৈরিবা অসি পাবগা লোয়ননা, কমপ্রেস বাইওগ্যাস (সি.বি.জি.)গী তি.পি.দি. ~ ১০০০ পুথোকপা ঙম্বা য়ানা লৈরি। মসিদা মফমসিগী ওইবা পাম্বৈ অমসুং শিজিন্নদবা রিসোর্সশিং হায়বদি ৱা, শিজিন্নদবা ফৌগী চরু, শা-ঙাগী হস্বেন্দরী অমসুং পাম্বীশিংদগী লেমহৌবা ফত্তবশিংদগী মরমদা কুপ্না নৈনবা মথৌ তারি। এ.বি.আর.পি.এল.না ৱাদা য়ুম্ফম ওইবা ইথানোল বাইওরিফাইনরী লিংখৎনবা শেম-শারিবা অমসুং থৌওং অসিদা মখোয়না থেংনরকপশিং মরীক চুম্না উৎখি।
ইন্দিয়ন ওইলনসু ও.এম.সি.না বাইওফুইলশিংগী লমদা হোৎনরিবাশিং উৎখি। ইন্দিয়ন ওইলনা এন.ই.আর.দা ২০২১গী সেপ্তেম্বরদগী পেত্রোলদা ইথানোল ১০% য়ান্নবগী পোলিসীশিং চৎথরি অমসুং কেন্দ্রগী সরকারনা ২০২৫ ফাওবদা থম্লিবা ২০%গী পান্দম য়ৌননবা অরোইবী থাক্তা হোৎনরী। মখা তানা, ইন্দিয়ন ওইলনা লৈবাক্কী ওইনা সি.বি.জি.গী এম.এম.তি.পি.এ. ১৫ পুথোক্নবা পান্দম থম্লিবা অমা ওইনা এস.এ.তি.এ.তি. স্কীম (সস্তেনেবল আলতর্নেতিব ফোর এফোর্দেবল ত্রান্সপোর্তেসন)গী মখাদা কমপ্রেস বাইওগ্যাস (সি.বি.সি.) হেন্না ফংনবা কন্না হোৎনরি। ইন্দিয়ন ওইলনা পান্দম অসি ফংননবা ইন্দস্ত্রী,ওন্ত্রোপ্রিন্যুরশিং, একাদমিয়া অমসুং রাজ্য সরকারগা খুৎশম্নরি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Ministry of Petroleum and Natural Gas celebrates Azadi Ka Amrit Mahotsav
Seminar & Exhibition on Biofuels Perspective for North-East India organised to celebrate AKAM
19 APR 2022 6:07PM by PIB Delhi
Indian Oil Corporation Limited today hosted a Seminar and Exhibition on a Biofuels Perspective for North East India at Guwahati. The seminar was held in connection with the GoI’s Azadi Ka Amrit Mahotsav by Ministry of Petroleum and Natural Gas, an initiative to celebrate and commemorate 75 years of our independence and progress and achievements made in this period. This is one of AKAM’s iconic events and held with a focus on Biofuels, a sector with immense potential in North East India. The event was chaired by Sh. K V Ramanamurthy, CGM (IOAODSO) and graced by speakers from Government (Secretary, Industry & Commerce, Govt. of Assam) Industry (Assam Biorefinery Pvt. Ltd. (NRL), Indian Oil), government bodies like Assam Energy Development Agency, NECTAR (North East Centre for Technology Application & Reach) and senior faculty from Tezpur Central University.
The seminar explored potential, current status and way forward for biofuels such as Ethanol & Compressed Biogas from different biomass sources, Biodiesel from Used Cooking Oil (UCO) and Bio-hydrogen. The event also saw active participation from senior officials from OMCs like HPCL, BPCL; government bodies like FSSAI, industry bodies like CII, LOI holders of SATAT program, potential entrepreneurs and research scholars from IIT Guwahati’s Green Cell, Tezpur University and Cotton University.
During the seminar speakers explored the immense untapped potential of NER to contribute to the nation, including in the field of biofuels. With the current estimated biomass availability of 20,000 TMT in the region, there is a scope to produce ~ 1000 TPD of Compressed Biogas (CBG). There is also a need to explore localized solutions and utilize untapped resources like bamboo, unutilized paddy straw, waste from animal husbandry and plantations. ABRPL detailed their preparations for setting up the bamboo based ethanol biorefinery and their experience thus far in the process.
Indian Oil also presented efforts made by OMCs in the field of biofuels. Indian Oil is following a policy of 10% ethanol blending in petrol from Sep’21 in the NER and is fully geared up to meet the central government’s target of 20% by 2025. In addition, Indian Oil is also making concerted efforts to give a boost to Compressed Biogas (CBG) here under the SATAT scheme (Sustainable Alternatives for Affordable Transportation) which targets production of 15 MMTPA of CBG and 50 MMTPA nationally. Indian Oil is collaborating with industry, entrepreneurs, academia and state government to achieve these targets.