প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১২ এপ্ৰিলত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুজৰাটৰ আদালাজত শ্ৰী অন্নপূৰ্ণাধাম ট্ৰাষ্টৰ হোষ্টেল আৰু শিক্ষা চৌহদ উদ্বোধন কৰে; জনসহায়ক ট্ৰাষ্টৰ হীৰামণি আৰোগ্য ধামৰ ভূমি পূজনো কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
"সকলো সম্প্ৰদায়ে সামৰ্থ্য অনুসৰি তেওঁলোকৰ ভূমিকা পালন কৰে আৰু সমাজৰ বাবে তেওঁলোকৰ ভূমিকা পালন কৰাত পাতিদাৰ সম্প্ৰদায়ে কেতিয়াও পিছ পৰি নাথাকে"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "ষ্টেচু অব ইউনিটীৰ জৰিয়তে ভাৰতে চৰ্দাৰ পেটেলৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছে"
"খাদ্যৰ অভাৱতকৈ খাদ্যৰ বিষয়ে জ্ঞানৰ অভাৱৰ পৰিণামতহে পুষ্টিহীনতাত ভোগা দেখা যায়"
"গুজৰাটে উদ্যোগ ৪.০ ৰ মানদণ্ড স্পৰ্শ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত দেশক নেতৃত্ব দিয়া উচিত, কিয়নো এনে কৰাৰ সামৰ্থ্য আৰু শক্তি আছে ৰাজ্যখনৰ"
12 APR 2022 1:32PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে গুজৰাটৰ আদালাজত শ্ৰী অন্নপূৰ্ণাধাম ট্ৰাষ্টৰ হোষ্টেল আৰু শিক্ষা চৌহদ উদ্বোধন কৰে। উক্ত অনুষ্ঠানটোৰ সময়তে জনসহায়ক ট্ৰাষ্টৰ হীৰামণি আৰোগ্যধামৰ ভূমিপূজনো কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। অনুষ্ঠানটোত গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰভাই পেটেলো উপস্থিত আছিল।
অনুষ্ঠান ভাষণ প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দীৰ্ঘদিন ধৰি শ্ৰী অন্নপূৰ্ণাধামৰ ঐশ্বৰিক, আধ্যাত্মিক আৰু সামাজিক উদ্যোগৰ সৈতে জড়িত হৈ থাকিবলৈ পোৱাৰ বাবে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ কয় যে স্বাস্থ্য, শিক্ষা আৰু পুষ্টিৰ ক্ষেত্ৰত অৱদান আগবঢ়োৱাটো গুজৰাটৰ স্বভাৱ। সকলো সম্প্ৰদায়ে তেওঁলোকৰ সামৰ্থ্য অনুসৰি তেওঁলোকৰ ভূমিকা পালন কৰে আৰু সমাজৰ বাবে ভূমিকা পালন কৰাৰ ক্ষেত্ৰত পাতিদাৰ সম্প্ৰদায়ে কেতিয়াও পিছ পৰি নাথাকে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সমৃদ্ধিৰ দেৱী মা অন্নপূৰ্ণাক সকলোৱে আৰু বিশেষকৈ পাতিদাৰ সম্প্ৰদায়ে গভীৰভাৱে শ্ৰদ্ধা কৰে যি দৈনন্দিন জীৱনৰ বাস্তৱতাৰ সৈতে গভীৰভাৱে সম্পৰ্কিত। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মা অন্নপূৰ্ণাৰ প্ৰতিমূৰ্তিটো শেহতীয়াকৈ কানাডাৰ পৰা কাশীলৈ ঘূৰাই অনা হৈছিল। তেওঁ কয়, "যোৱা কেইবছৰমানত আমাৰ সংস্কৃতিৰ এনেধৰণৰ কেইবা ডজন প্ৰতীক বিদেশৰ পৰা ঘূৰাই অনা হৈছে"।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমাৰ সংস্কৃতিত খাদ্য, স্বাস্থ্য আৰু শিক্ষাক সদায়ে যথেষ্ট গুৰুত্ব দিয়া হয় আৰু আজি শ্ৰী অন্নপূৰ্ণাধামে এই উপাদানসমূহ সম্প্ৰসাৰিত কৰিছে। আহি থকা নতুন সুবিধাসমূহে গুজৰাটৰ সাধাৰণ লোকসকলক যথেষ্ট উপকৃত কৰিব, বিশেষকৈ একেসময়তে ১৪ জন লোকৰ ডায়েলাইচিছৰ সুবিধা, ২৪ ঘণ্টা ৰক্ত যোগানৰ সুবিধা থকা ব্লাড বেংকে যথেষ্ট প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে জিলা চিকিৎসালয়সমূহত বিনামূলীয়া ডায়েলাইচিছৰ সুবিধা আৰম্ভ কৰিছে।
গুজৰাটীসকলৰ বিষয়ে কৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাল কামৰ বাবে ন্যাস আৰু ইয়াৰ নেতৃত্বক প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ কয় যে এই গণ্যমান্য ব্যক্তিসকলৰ মহান বৈশিষ্ট্য হৈছে গঠনমূলক কামৰ সৈতে আন্দোলন (আন্দোলন)ৰ মিশ্ৰণ। 'নৰম কিন্তু সংকল্পবদ্ধ' মুখ্যমন্ত্ৰীগৰাকীক তেওঁৰ নেতৃত্ব আৰু প্ৰাকৃতিক কৃষিৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়াৰ বাবে প্ৰশংসা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমবেত লোকসকলক প্ৰাকৃতিক কৃষিৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিবলৈ আহ্বান জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুজৰাটত উন্নয়নৰ সমৃদ্ধ পৰম্পৰাৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰে য'ত উন্নয়নৰ নতুন মানদণ্ড স্থাপন কৰা হৈছে। উন্নয়নৰ এই পৰম্পৰাক মুখ্যমন্ত্ৰীয়ে আগবঢ়াই নি থকা বুলিও তেওঁ মন্তব্য কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ষ্টেচু অব ইউনিটীৰ জৰিয়তে ভাৰতে চৰ্দাৰ পেটেলক যথেষ্ট শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছে, যাৰ ফলত তেখেতৰ নাম সমগ্ৰ বিশ্বই জানিব পাৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মা অন্নপূৰ্ণাৰ ভূমি গুজৰাটত পুষ্টিহীনতাৰ কোনো স্থান থাকিব নালাগে। তেওঁ কয় যে পুষ্টিহীনতাও প্ৰায়ে অজ্ঞতাৰ বাবে হয়। তেওঁ সন্তুলিত আহাৰৰ বিষয়ে সজাগতা বিয়পোৱাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। খাদ্যক স্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰথম পদক্ষেপ বুলি অভিহিত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে পুষ্টিহীনতা প্ৰায়ে খাদ্যৰ অভাৱৰ পৰিৱৰ্তে খাদ্যৰ বিষয়ে জ্ঞানৰ অভাৱৰ ফলত হয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহামাৰীৰ সময়ত চৰকাৰে ৮০ কোটিৰো অধিক লোকৰ বাবে বিনামূলীয়া খাদ্যশস্য নিশ্চিত কৰাৰ কথা উল্লেখ কৰে। যোৱা নিশা আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে হোৱা বাৰ্তালাপ সন্দৰ্ভত শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে তেওঁ আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতিক অৱগত কৰে যে যদিহে বাবে বিশ্ব বাণিজ্য সংস্থাৰ নিয়মসমূহ শিথিল কৰাৰ অনুমতি দিয়া হয়, তেনেহলে ভাৰতে আন দেশলৈ প্ৰেৰণ কৰাৰ বাবে খাদ্যশস্য আগবঢ়াব পাৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মা অন্নপূৰ্ণাৰ কৃপাৰ ফলতেই ভাৰতীয় কৃষকসকলে বিশ্বৰ জনসাধাৰণৰ যত্ন লৈ আহিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুজৰাটত টিকাকৰণ অভিযানৰ প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ ঔদ্যোগিক বিকাশৰ শেহতীয়া প্ৰৱণতাৰ প্ৰয়োজনীয়তা অনুসৰি দক্ষতা বিকাশৰ প্ৰসাৰৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ কথাও দোহাৰে। ফাৰ্মাচী মহাবিদ্যালয় প্ৰতিষ্ঠাৰ প্ৰাৰম্ভিক প্ৰেৰণাৰ কথা উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে দক্ষতা বিকাশৰ ক্ষেত্ৰত সমূহীয়া আৰু চৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টাই বহুগুণে প্ৰভাৱ পেলায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, গুজৰাটে উদ্যোগ ৪.০ ৰ মানদণ্ড স্পৰ্শ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত দেশক নেতৃত্ব দিয়া উচিত, কিয়নো এনে কৰাৰ সামৰ্থ্য আৰু শক্তি আছে ৰাজ্যখনৰ
ডায়েলাইচিছ কৰা ৰোগীসকলৰ আৰ্থিক ক্ষেত্ৰত পৰা বিৰূপ প্ৰভাৱৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশৰ সকলো জিলাতে বিনামূলীয়া ডায়েলাইচিছৰ সুবিধা বিয়পোৱাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। একেদৰে, জন ঔষধি কেন্দ্ৰই সুলভ ঔষধ প্ৰদান কৰি ৰোগীসকলৰ বাবে ব্যয় হ্ৰাস কৰিছে। স্বচ্ছতা, পোষণ, জন ঔষধি, ডায়েলাইচিছ অভিযান, ষ্টেণ্ট আৰু আঁঠু সংৰোপণৰ মূল্য হ্ৰাসৰ দৰে পদক্ষেপে সাধাৰণ লোকৰ ওপৰত বোজা হ্ৰাস কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয় যে, আয়ুষ্মান ভাৰত আঁচনিয়ে দৰিদ্ৰ আৰু মধ্যবিত্ত ৰোগীসকলক বিশেষকৈ মহিলাসকলক সহায় কৰিছে।
হোষ্টেল আৰু শিক্ষা চৌহদত ৬০০জন শিক্ষাৰ্থীৰ বাবে ১৫০ টা কোঠাৰ সুবিধা আছে। অন্যান্য সুবিধাবোৰৰ ভিতৰত আছে জিপিএছচিৰ বাবে প্ৰশিক্ষণ কেন্দ্ৰ, ইউপিএছচি পৰীক্ষা, ই-লাইব্ৰেৰী, কনফাৰেন্স কোঠা, ক্ৰীড়া কোঠাৰ ব্যৱস্থা, টিভি কোঠা আৰু শিক্ষাৰ্থীসকলৰ বাবে প্ৰাথমিক স্বাস্থ্য সুবিধা ইত্যাদি।
জনসহায়ক ন্যাসে হীৰামণি আৰোগ্য ধামৰ উন্নয়ন সাধন কৰিব। ইয়াত শেহতীয়া চিকিৎসা সুবিধা থাকিব যাৰ ভিতৰত আছে একেসময়তে ১৪জন ব্যক্তিৰ ডায়েলাইচিছৰ সুবিধা, ২৪ঘণ্টা ৰক্ত যোগানৰ সুবিধা থকা ব্লাড বেংক, ২৪ ঘণ্টাই খোলা থকা চিকিৎসা দোকান, আধুনিক ৰোগ পৰীক্ষাগাৰ আৰু স্বাস্থ্য পৰীক্ষাৰ বাবে উন্নত মানৰ সঁজুলি। ই হ'ব আয়ুৰ্বেদ, হোমিঅ'পেথি, আকুপাংচাৰ, যোগ চিকিৎসা আদিৰ বাবে উন্নত সুবিধাৰ সৈতে এক ডে-কেয়াৰ কেন্দ্ৰ। ই প্ৰাথমিক চিকিৎসা প্ৰশিক্ষণ, টেকনিচিয়ান প্ৰশিক্ষণ আৰু চিকিৎসকৰ প্ৰশিক্ষণৰ সুবিধাও আয়োজন কৰিব।

Prime Minister's Office
PM inaugurates hostel and education complex of Shri Annapurnadham Trust at Adalaj, Gujarat on 12th April; Also performs Bhumipujan of Hiramani ArogyaDham of Jansahayak Trust
“All communities play their part as per their capacity and Patidar community is never left behind in fulfilling their role for the society”
“In statue of Unity, said the Prime Minister, India has paid a great homage to Sardar Patel”
“Malnutrition is often a result of lack of knowledge about food rather than the lack of food itself”
“Gujarat should lead the country in achieving the standards of industry 4.0, as the state has the capability and temperament to do so”
12 APR 2022 1:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the hostel and education complex of Shri Annapurnadham Trust at Adalaj, Gujarat today via video conferencing. The Prime Minister also performed the Bhumipujan of Hiramani ArogyaDham of Jansahayak Trust during the event. Chief Minister of Gujarat Shri Bhupendrabhai Patel was among those present on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister expressed happiness on being associated with the divine, spiritual and social enterprises of Shri Annapurnadham for a long time. He said that it has been the nature of Gujarat to contribute in the field of health, education and nutrition. All communities play their part as per their capacity and Patidar community is never left behind in fulfilling their role for the society.
The Prime Minister said that the goddess of prosperity Maa Annapurna is deeply revered by all and specially by the Patidar Community which is deeply connected with the realities of everyday life. The Prime Minister said that the statue of Maa Annapurna was brought back from Canada to Kashi recently. “Dozens of such symbols of our culture, have been brought back from abroad in last few years”, he said.
The Prime Minister said that in our culture, food, health and education is always given great importance and today, Shri Annapurnadham has expanded these elements. The new facilities that are coming up will benefit the common people of Gujarat a great deal specially the facility for dialysis of 14 persons at a time, blood bank with 24-hour blood supply will serve a great need. The Prime Minister said that the central government has started the facility of free dialysis in district hospitals.
Shifting to Gujarati, the Prime Minister praised the trust and its leadership for their good work. He said that great trait of these dignitaries has been the blending of movement (andolan) with constructive work. Praising the ‘soft but determined’ Chief Minister for his leadership and emphasis on natural farming, the Prime Minister asked the gathering to push for natural farming wherever possible. The Prime Minister noted the rich tradition of development in Gujarat where ever new standards of development have been laid. This tradition of development is being taken forward by the Chief Minister, he said.
In statue of Unity, said the Prime Minister, India has paid a great homage to Sardar Patel, whose name has reached all over the globe.
The Prime Minister, said that in Gujarat, which is land of Maa Annapurna, there should not be any place for malnutrition. He said often malnutrition is also due to ignorance. He stressed the need for spreading awareness about the balanced diet. Terming food as the first step in the direction of health, the Prime Minister said malnutrition is often a result of lack of knowledge about food rather than the lack of food itself. The Prime Minister mentioned the during the pandemic, government ensured free foodgrain for more than 80 crore people. Referring to his talk to the US president last night, Shri Modi said that he told the US President that if WTO rules are relaxed to permit, India can offer foodgrains for sending to other countries. The Prime Minister said that by the grace of Maa Annapoorna Indian farmers are already taking care of the world.
The Prime Minister praised the vaccination campaign in Gujarat. He also reiterated the need to promote skill development as per the needs of latest trends of industrial development. Referring to the initial impetus of creating pharmacy college that led to the state’s preeminent role in pharma industry, he said that efforts of community and government in developing skill have multiplier effect. Gujarat should lead the country in achieving the standards of industry 4.0, as the state has the capability and temperament to do so, he said.
Noting the adverse impact on the finances of the dialysis patients, PM emphasized spreading the facility of free dialysis in all the districts of the country. Similarly, Jan Aushadhi Kendra are reducing the cost for patients by providing affordable medicine. Measures like, Swachhta, Poshan, Jan Aushadhi, Dialysis campaign, reduction in stent and knee implant prices have reduced the burden on the common people. Similarly, Ayushman Bharat Scheme have helped the poor and middle class patients, especially the women, the Prime Minister added.
The hostel and education complex have lodging and boarding facility of 150 rooms for 600 Students. Other facilities include training Centre for GPSC, UPSC Exams, e-Library, conference room, provision of Sports Room, TV room and primary health facilities for students etc.
The Jansahayak Trust will develop Hiramani Arogya Dham. It will have the latest medical facilities including a facility for dialysis of 14 persons at a time, blood bank with 24-hour blood supply, medical store working round the clock, modern pathology laboratory and top-class equipment for health check-ups. It will be a Day-Care Centre with advanced facilities for Ayurveda, Homeopathy, Acupuncture, Yoga Therapy etc. It will also host facilities for first aid training, technician training and doctor training.