Prime Minister's Office
PM inaugurates hostel and education complex of Shri Annapurnadham Trust at Adalaj, Gujarat on 12th April; Also performs Bhumipujan of Hiramani ArogyaDham of Jansahayak Trust
“All communities play their part as per their capacity and Patidar community is never left behind in fulfilling their role for the society”
“In statue of Unity, said the Prime Minister, India has paid a great homage to Sardar Patel”
“Malnutrition is often a result of lack of knowledge about food rather than the lack of food itself”
“Gujarat should lead the country in achieving the standards of industry 4.0, as the state has the capability and temperament to do so”
12 APR 2022 1:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the hostel and education complex of Shri Annapurnadham Trust at Adalaj, Gujarat today via video conferencing. The Prime Minister also performed the Bhumipujan of Hiramani ArogyaDham of Jansahayak Trust during the event. Chief Minister of Gujarat Shri Bhupendrabhai Patel was among those present on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister expressed happiness on being associated with the divine, spiritual and social enterprises of Shri Annapurnadham for a long time. He said that it has been the nature of Gujarat to contribute in the field of health, education and nutrition. All communities play their part as per their capacity and Patidar community is never left behind in fulfilling their role for the society.
The Prime Minister said that the goddess of prosperity Maa Annapurna is deeply revered by all and specially by the Patidar Community which is deeply connected with the realities of everyday life. The Prime Minister said that the statue of Maa Annapurna was brought back from Canada to Kashi recently. “Dozens of such symbols of our culture, have been brought back from abroad in last few years”, he said.
The Prime Minister said that in our culture, food, health and education is always given great importance and today, Shri Annapurnadham has expanded these elements. The new facilities that are coming up will benefit the common people of Gujarat a great deal specially the facility for dialysis of 14 persons at a time, blood bank with 24-hour blood supply will serve a great need. The Prime Minister said that the central government has started the facility of free dialysis in district hospitals.
Shifting to Gujarati, the Prime Minister praised the trust and its leadership for their good work. He said that great trait of these dignitaries has been the blending of movement (andolan) with constructive work. Praising the ‘soft but determined’ Chief Minister for his leadership and emphasis on natural farming, the Prime Minister asked the gathering to push for natural farming wherever possible. The Prime Minister noted the rich tradition of development in Gujarat where ever new standards of development have been laid. This tradition of development is being taken forward by the Chief Minister, he said.
In statue of Unity, said the Prime Minister, India has paid a great homage to Sardar Patel, whose name has reached all over the globe.
The Prime Minister, said that in Gujarat, which is land of Maa Annapurna, there should not be any place for malnutrition. He said often malnutrition is also due to ignorance. He stressed the need for spreading awareness about the balanced diet. Terming food as the first step in the direction of health, the Prime Minister said malnutrition is often a result of lack of knowledge about food rather than the lack of food itself. The Prime Minister mentioned the during the pandemic, government ensured free foodgrain for more than 80 crore people. Referring to his talk to the US president last night, Shri Modi said that he told the US President that if WTO rules are relaxed to permit, India can offer foodgrains for sending to other countries. The Prime Minister said that by the grace of Maa Annapoorna Indian farmers are already taking care of the world.
The Prime Minister praised the vaccination campaign in Gujarat. He also reiterated the need to promote skill development as per the needs of latest trends of industrial development. Referring to the initial impetus of creating pharmacy college that led to the state’s preeminent role in pharma industry, he said that efforts of community and government in developing skill have multiplier effect. Gujarat should lead the country in achieving the standards of industry 4.0, as the state has the capability and temperament to do so, he said.
Noting the adverse impact on the finances of the dialysis patients, PM emphasized spreading the facility of free dialysis in all the districts of the country. Similarly, Jan Aushadhi Kendra are reducing the cost for patients by providing affordable medicine. Measures like, Swachhta, Poshan, Jan Aushadhi, Dialysis campaign, reduction in stent and knee implant prices have reduced the burden on the common people. Similarly, Ayushman Bharat Scheme have helped the poor and middle class patients, especially the women, the Prime Minister added.
The hostel and education complex have lodging and boarding facility of 150 rooms for 600 Students. Other facilities include training Centre for GPSC, UPSC Exams, e-Library, conference room, provision of Sports Room, TV room and primary health facilities for students etc.
The Jansahayak Trust will develop Hiramani Arogya Dham. It will have the latest medical facilities including a facility for dialysis of 14 persons at a time, blood bank with 24-hour blood supply, medical store working round the clock, modern pathology laboratory and top-class equipment for health check-ups. It will be a Day-Care Centre with advanced facilities for Ayurveda, Homeopathy, Acupuncture, Yoga Therapy etc. It will also host facilities for first aid training, technician training and doctor training.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না এপ্রিল ১২দা গুজরাতকী অদালজতা লৈবা শ্রী অন্নপুর্নধান ত্রস্তকী হোস্তেল অমসুং এজুকেসন কম্প্লেক্স শঙ্গাখ্রে; লোয়ননা জনসহায়ক ত্রস্তকী হিরামনি আরোগ্যধামগী ভুমিপুজনসু পাঙথোকখ্রে
“ফুরুপ পুম্নমক্ন মখোয়গী তৌবা ঙম্বগী মতুং ইন্না মখোয়গী থৌদাং লৌরি অমসুং পাতিদার ফুরুপনা খুন্নাইগীদমক মখোয়গী থৌদাং পাঙথোকপদা তুং হনবা লৈতে”
“স্তেচু ওফ য়ুনিতীদা, ভারতনা মালেমগী মফম খুদিংমক্তা মহাক্কী মমিংবু শোন্নহল্লিবা সরদার পতেলদা ইকাই খুম্নবা উৎখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে”
“মালন্যুত্রিসন অসি অয়াম্বা মতমদা চান্নবা চীঞ্জাক ৱাৎপগী মহুৎ চীঞ্জাক্কী মরমদা লৌশিং ৱাৎপনা মরম ওইরগা থোকহল্লি”
“গুজরাতনা ইন্দস্ত্রী ৪.০গী স্তেন্দর্দশিং থুংহন্নবা হোৎনবদা লৈবাক অসিবু লমজিংগদবনি মরমদি রাজ্য অসিদা মসি তৌবা ঙম্বগী মতিক-ময়াই অদু চেল্লি”
12 APR 2022 1:32PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ঙসি গুজারতকী অদালজতা শ্রী অন্নপুর্নধাম ত্রস্তকী হোস্তেল অমসুং এজুকেসন কমপ্লেক্স শঙ্গাখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অদুদা জনসহায়ক ত্রস্তকী হিরামনি আরোগ্যধামগী ভুমিপুজনসু পাঙথোকখি। থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মরক্তা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দ্রভাই পতেলসু শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মতম শাংনা শ্রী অন্নপুর্নধামগী দিভাইন অমসুং স্পিরিচুএল অমসুং সোসিএল এন্তরপ্রাইসশিংগা লোয়ননা মরী লৈনরকপা অসিদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মহাক্না হকশেল, এজুকেসন অমসুং ন্যুত্রিসনগী লমদা শরুক তম্বা হায়বা অসি গুজরাতকী মচৎ ওইদুনা লাকখি হায়খি। ফুরুপ পুম্নমক্না মখোয়গী অঙম্বা চাংগী মতুং ইন্না মখোয়গী থৌদাং লৌরি অমসুং পাতিদার ফুরুপনা মতম চুপ্পদা খুন্নাইগীদমক মখোয়গী থৌদাং থুংহনবদা হনবা লৈখিদে।
প্রধান মন্ত্রীনা নুমিৎ খুদিংগী পুন্সিদা থোক্লিবা তশেংবশিং অসিগী অচেৎপা মরী লৈনরিবা চাউখৎপা নুংঙাইবগী লাইরেম্বী ইমা অন্নপুর্ন অসি মীপুম খুদিংমক্না অমসুং পাতিদার ফুরুপনা অখন্ননা চেৎনা ইকাই খুম্নৈ হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা ইমা অন্নপুর্নগী মীতম অসি হন্দক্তা কাশিদা কেনদাদগী পুরকখি হায়খি। “অসিগুম্বা ঐখোয়গী নাৎকী মশক তাক্লিবা খুদম কয়া হৌখিবা চহি খরা অসিদা মীরমদগী পুরকখি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়গী নাৎ, চাকচা-য়ুথক, হকশেল অমসুং এজুকেসন অসিদা মতম চুপ্পদা মরু ওইবা মীৎয়েং থমদুনা লাকখি অমসুং ঙসিসু থম্লি, শ্রী অন্নপুর্নধম অসিনা ইলিমেন্তশিং অসি চাউথোকহল্লি। নৌনা শেমগৎলিবা ফেসিলিতীশিং অসিনা গুজরাতকী মীচম প্রজাদা চাউনা কান্নবা পীরগনি, মরু ওইনা মতম অমতদা মীওই ১৪ দাইলাইসিস তৌবা য়াবা ফেসিলতী, পুং ২৪ ব্লদ সপ্লাই তৌরিবা ব্লদ বেঙ্ক অসিনা চাউনা কান্নবা ফংহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রী কেন্দ্র সরকারনা দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতালশিংদা লেম্না দাইলাইসিস তৌনবগী খুদোংচাবা ফংহনবা হৌরে হায়না ফোঙদোকখি।
গুজরাতি লোন্দুনা প্রধান মন্ত্রীনা ত্রস্ত অসিবু অমদি মখোয়না অফবা থবক তৌনবা লমজিংলিবা অসিবু থাগৎখি। মহাক্না দিগনিতরীশিংগী ফজরবা মতৌ অসিনা কান্নরবা থবক্কা লোয়ননা অন্দোলন অসি পুনশিনহনখি হায়খি। ‘পুকচেল তপ্পা অদুবু ফিরেপ চেৎপা’ মুখ্য মন্ত্রীগী লুচিংবগী মতৌ অদু থাগৎলদুনা নেচরেল ফার্মিংদা মীৎয়েং থমদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মীতিন অদুদা অঙম্বা থাক্তা নেচরেল ফার্মিং তৌনবা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা স্তেন্দর্দশিং পুরকপা মতমদা মফম অমা হেক্তদা চাউখৎপগী মমল য়াম্লবা চৎনবী হায়না ফোঙদোকখি। মসিগী চাউখৎপগী চৎনবী অসি মুখ্য মন্ত্রীনা মাংদা পুখৎলি হায়না মহাক্না হায়খি।
স্তেচু ওফ য়ুনিতীদা ভারতনা মালেমগী মফম খুদিংমক্তা মহাক্কী মমিংবু শোন্নহল্লিবা সরদার পতেলদা ইকাই খুম্নবা উৎখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইমা অন্নপুর্নগী লমদম ওইরিবা গুজরাত অসিদা মালন্যুত্রিসন লৈহল্লোইদবনি হায়খি। মহাক্না অয়াম্বা মতমদা মালন্যুত্রিসন অসি মীৎয়েং চংদবনা মরম ওইরগা থোকই হায়খি। মহাক্না বেলেন্স দাইৎ চাবগী মতাংদা এৱের্নেস পীবা মথৌ তাই হায়খি। চীঞ্জাক হায়বা অসি হকশেলগী মাইকৈদা থাংজিনবা অহানবা খোঙথাংনি হায়রদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মালন্যুত্রিসন অসি অয়াম্বা মতমদা চান্নবা চীঞ্জাক ৱাৎপগী মহুৎ চীঞ্জাক্কী মরমদা লৌশিং ৱাৎপনা থোকহল্লি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা লাইচৎ মনুংদা সরকারনা মীওই করোর ৮০ হেনবদা চেং-হৱায় লেম্না ফংহনখি হায়খি। হৌখিবা নুমিৎকী নুমিদাংদা মহাক্না য়ু.এস.কী রাস্ত্রপতিগা ৱারী শাবদা শ্রী মোদীনা য়ু,এস.কী রাস্ত্রপিদা করিগুম্বা দবল্যু.তি.ও.গী কাংলোনশিং অসি কোমথোক্তুনা অয়াবা পীবিবা তারবদি ভারতনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা চেং-হৱায় পীবা ঙমগনি হায়খি হায়না পাউদমখি। প্রধান মন্ত্রীনা ইমা অন্নপুর্নগী থৌজালদগী ভারতকী লৌমীশিংনা মালেমবু য়েংশিনবা ঙমজরে হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত্তা চত্থরিবা ভেক্সিনেসন কেম্পন অসিবু থাগৎখি। মহাক্না ইন্দস্ত্রিএল দিবেলপমেন্তগী অনৌবা মওং-মতৌ অসিগী মথৌ তাবশিংগী মতুং ইন্না স্কিল দিবেলপমেন্ত চাউখৎহনবা তঙাই ফদে হায়না নৌহৌনা ফোঙদোকখি। ফার্মাসী কোলেজ লিংখৎনবা অহানবগী শাহৌ অসিনা রাজ্য অসিবু ফার্মা ইন্দস্ত্রীগী লমদা অচৌবা থৌদাং লৌহল্লি হায়না ফোঙদোক্লদুনা মহাক্না ফুরুপ অমসুং সরকারনা স্কিল দিবেলপ তৌনবা লৌখৎপা খোঙথাংশিংনা চাউনা কান্নবা ফংহনখি হায়খি। গুজরাতনা ইন্দস্ত্রী ৪.০গী স্তেন্দর্দশিং থুংহন্নবা হোৎনবদা লৈবাক অসিবু লমজিংগদবনি মরমদি রাজ্য অসিদা মসি তৌবা ঙম্বগী মতিক-ময়াই অদু চেল্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
দাইলাইসিস তৌবা অনাবশিংগী শেল-থুমগী ফীভমদা চাউনা চৈথেং পীবা অসিগী মতাংদা পি.এম.না লৈবাক অসিগী জিলা পুম্নমক্তা লেম্না দাইলাইসিস তৌনবা ফেসিলিতী থম্নবা হায়খি। মসিগা মান্নবা মওংদা জন ওশাধি কেন্দ্রনা অহোংবা মমলদা হীদাকশিং ফংহন্দুনা অনাবা মীওইশিংগী অচংবা শেল হন্থহল্লি। স্বচ্ছতা, পোশন, জন ওশাধি, দাইলাইসিস কেম্পেন, স্তেন্ত অমসুং কী ইমপ্লান্তগী মমলশিং হন্থনবা অসিগুম্বা খোঙথাংশিং অসিনা মীচম প্রজানা পুরিবা পোৎলুম হন্থহনখি। মসিগা মান্নবা মওংদা আয়ুশ্মান ভারত স্কিমনা লায়রবা অমসুং মিদল ক্লাসকী অনাবশিং মরু ওইনা নুপীশিংদা মতেং পাংখি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাখি।
হোস্তেল অমসুং এজুকেসন কম্প্লেক্স অসিদা মহৈরোয় ৬০০গী লৈফম অমসুং বোর্দিগী খুদোংচাবা পীরিবা কা ১৫০ লৈ। অতোপ্পা খুদোংচাবশিংদা জি.পি.এস.সি., য়ু.পি.এস.সি.গী পরিক্ষাশিংগী ত্রেনিং সেন্তর, ই-লাইব্রেরী, কনফরেন্স রুম, স্পোর্তস রুমগী প্রোবিজন, তি.ভি. রুম অমসুং মহৈরোয়শিংগী প্রাইমরী হেল্থ ফেসিলিতীশিং য়াওরি।
জনসহায়ক ত্রস্তনা হিরামনি আরোগ্য ধান শেমগৎকনি। মসিদা অমুক্তংদা মীওই ১৪ দাইলাইসিস তৌনবা ফেসলিতী অমা, পুং ২৪ ব্লদ সপ্লাই তৌবা ব্লদ বেঙ্ক অমা, পুং ২৪ মথৌ তৌবা মেদিকেল স্তোর, মোদর্ন পেথোলোজী লেবোরেতোরূ অমসুং হেল্থ চেক-অপশিংগী এদভান্স ফেসিলিতীশিং য়াওবা খ্বাইদগী নৌবা মেদিকেল ফেসিলিতীশিং ফংহনগনি।মসিদা আয়ুর্বেদ, হোমিওপেথী, এক্যুপঙ্কচর, য়োগ থেরাপী অসিনচিংবগী এদভান্স ফেসলিতীশিংগা লোয়ননা দে-কিয়র সেন্তর অমা লৈগনি। মসিদা ফর্স্ত এদ ত্রেনিং, তেক্নিসিয়ন ত্রেনিং অমসুং দোক্তর ত্রেনিংগীদমক ফেসিলিতীসু লৈহনগনি।